Κομοτηνή:27-8-2018 Πρωινή Ενημέρωση

07:28 27/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Παιδεία
Πρόγραμμα «σχολικά γεύματα» σε Ροδόπη και Ξάνθη
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση για την επέκταση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα».

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 954 σχολικές μονάδες της χώρας. Αναλυτικότερα, στη Ροδόπη στις σχολικές μονάδες: 7ο Ολοήμερο Δ.Σ. Κομοτηνής, 9ο Ολοήμερο Δ.Σ. Κομοτηνής, 8ο ολοήμερο Δ.Σ. Κομοτηνής, 11ο ολοήμερο Δ.Σ. Κομοτηνής, 6ο ολοήμερο Δ.Σ. Κομοτηνής, 4ο Μειονοτικό Ολοήμερο Κομοτηνής, 13ο Ολοήμερο Δ.Σ. Κομοτηνής, 2ο Μειονοτικό Κομοτηνής, Μειονοτικό Μάνστανλη, Ολοήμερο Ροδίτη, 12ο Δ.Σ. Κομοτηνής. Και στην

Ξάνθη: 1ο Δημοτικό Ξάνθης, 2ο Δημοτικό Ξάνθης, 6ο Δημοτικό Ξάνθης, 7ο Δημοτικό Ξάνθης, 8ο Δημοτικό Ξάνθης, 11ο Δημοτικό Ξάνθης, 15ο Δημοτικό Ξάνθης, 20ο Δημοτικό Ξάνθης, 17ο Δημοτικό Ξάνθης, Δ.Σ. Κιμμερίων, Μικρού Εύμοιρου, Δ.Σ. Σταυρούπολης, 1ο Ειδικό, Μειονοτικό Δ.Σ. Χρύσας, Μειονοτικό Δ.Σ. 2ου Ξάνθης, ΜειονοτικόΔ.Σ. 1ου Κιμμερίων, Μειονοτικό Δ.Σ. 2ου Κιμμερίων, Ειδικό Δημοτικό Κωφών και Βαρύκοων, Δ.Σ. Αβδήρων, Δ.Σ. Διομήδειας, Δ.Σ. Πετεινού, Μειονοτικό Δ.Σ. Σουνίου, Μειονοτικό Δ.Σ. Λευκόπετρας, Δ.Σ. Γενισέας, Δ.Σ. Πολύσιτου, Μειονοτικό Δ.Σ. Σέλερου, Μειονοτικό Δ.Σ. Φιλίων, Μειονοτικό Δ.Σ. Σημάντρων, Μειονοτικό Δ.Σ. Κατραμίου, Μειονοτικό Δ.Σ. Βαφέϊκων, Μειονοτικό Δ.Σ. Ακάρπου, Μειονοτικό Δ.Σ. Αλκυόνης, Μειονοτικό Δ.Σ. Βελοχωρίου, Μειονοτικό Δ.Σ. Π. Ζυγού, Μειονοτικό Δ.Σ.
Φελώνης.

Πολιτική- Κόμματα
Επετειακό φεστιβάλ του ΚΚΕ
Το επετειακό φεστιβάλ για τα 100 χρόνια ΚΚΕ και τα 50 χρόνια ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις επτά και μισή το απόγευμα στην πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο κατά τόπους εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα και είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος και στα 50 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος.

Υγεία
Προκήρυξη θέσης καρδιολόγου
Βγήκε η προκήρυξη για την πλήρωση μίας θέσης κλάδου Ιατρών Ε.Σ.Υ. ειδικότητας Καρδιολογίας, βαθμού επιμελητή β’ για το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο». Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr, αρχίζει στις 3.9.2018 ώρα 12:00 και λήγει στις 21.9.2018 ώρα 23:59.

Οικονομία
Κέντρο Ανοιχτού Εμπορίου
Κάλεσμα στα μέλη του αναφορικά με το «Κέντρο Ανοιχτού Εμπορίου» που διεκδικεί, έκανε ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής. Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο: «Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «Ανοικτά κέντρα Εμπορίου» στην περιοχή της Ερμού και των παράπλευρων δρόμων, την Δευτέρα 27 Αυγούστου και την Τρίτη 28 Αυγούστου, να έχουν προς διάθεση του εμπορικού Συλλόγου τον ΚΑΔ της επιχείρησής τους καθώς και φωτοτυπία την αστυνομική ταυτότητα του νόμιμου εκπροσώπου της επιχείρησης τους, θα περάσει εκπρόσωπος του συλλόγου για τη συλλογή των στοιχείων αυτών και την υπογραφή της τελικής υπεύθυνης δήλωσης η οποία χρειάζεται για την κατάθεση της αίτησης στο πρόγραμμα».

Φορολογικοί έλεγχοι στην αγορά
Εντατικοί ήταν οι έλεγχοι των φορολογικών αρχών το καλοκαίρι στην περιοχή της Θράκης. Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ για φορολογικές παραβάσεις επικεντρώθηκαν στις τουριστικές περιοχές ενώ την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν δύο 48ωρα “λουκέτα” σε επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης, μια ταβέρνα στο Φανάρι και ένα κατάστημα του κέντρου της Ξάνθης , όπου, σύμφωνα με το site xanthi2.gr οι ιδιοκτήτες δεν είχαν εκδώσει σημαντικό αριθμό αποδείξεων.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
216.000 ευρώ στο Δήμο Μύκης
Την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 216.000 ευρώ πέτυχε ο Δήμος Μύκης, έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, με την έγκαιρη ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος II» του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Ο Δήμος Μύκης συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δικαιούχους Δήμους, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος II» για την υλοποίηση έργων στις παιδικές χαρές της περιοχής.

Περιφέρεια
Φεστιβάλ «Via Egnatia»
Από την Παρασκευή 28 μέχρι την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ «Via Egnatia» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Το πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ «Via Egnatia» της Π.Ε. ξεκινά την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις με Ενημερωτική εκδήλωση – ημερίδα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) – Τμήμα Θράκης (Κομοτηνή) για την ανάδειξη της ιστορικής, αρχαιολογικής και γεωπολιτικής σημασίας της Εγνατίας Οδού. Συντελεστές Επιστημονικό Προσωπικό (Μέλη Δ.Ε.Π.) του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης (Δ.Π.Θ.), εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) – Τμήμα Θράκης, καθώς και εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης. Μουσική επένδυση της εκδήλωση με την εθελοντική συμμετοχή του Ιδιωτικού Ωδείου Κομοτηνής «Κόψας». Παράλληλα το πρόγραμμα της πρώτης μέρας περιλαμβάνει 2) Έκθεση φωτογραφίας αρχαίων ευρημάτων της Εγνατίας Οδού στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή). Λειτουργία της Έκθεσης Από Παρασκευή 28/09/2018 έως Κυριακή 30/09/2018 (ώρες 19.00 – 21.00). 3) Έκθεση έργων τέχνης (εικαστικών, γλυπτών κ.α.) του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων» στην ιστορική περιοχή «ΒΑΡΟΣΙ» Κομοτηνής (ώρες19.00-23.00). 4) 19.00 – 21.00 | Ταυτόχρονη παρουσίαση – προβολή των ανωτέρω σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης μέσω ηλεκτρονικής διασύνδεσης και οθονών προβολής Βυζαντινό Τείχος (Φρούριο) Κομοτηνής, Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, Οδός Βενιζέλου και «Cosmopolis» Κομοτηνής.

Αλληλεγγύη
Συναυλία για τους πυρόπληκτους
Το Θρακικό Πνευματικό Κέντρο-Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής συνδιοργανώνει με την Λέσχη Κομοτηναίων και το Μουσικό Εργαστήρι Ολύμπου μια συναυλία-αφιέρωμα στους πυρόπληκτους της Αττικής, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, προς ενίσχυσή τους. Η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Σεπτέμβριου στις οκτώ το βράδυ στον αύλειο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων διαφέρει από τις συμβατικές συναυλίες που διοργανώνονται πανταχόθεν, μιας που θα περιλαμβάνει την συμμετοχή όλου του κόσμου, οι οποίοι θα κληθούν να τραγουδήσουν όλοι μαζί, ως μια μεγάλη χορωδία, τραγούδια-ορόσημο μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Ο Χατζηδάκις, ο Θεοδωράκης, ο Ξαρχάκος, ο Κουγιουμτζής, ο Πλέσσας κ.λ.π. θα έχουν την τιμητική τους, μιας που θα ακουστούν τραγούδια όπως «όμορφη πόλη», «της αγάπης αίματα»,» «της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», «έλα πάρε μου τη λύπη», «συννεφιασμένη Κυριακή», «οδός ονείρων», «ένας κόμπος η χαρά μου», «βρέχει φωτιά», «μάτια βουρκωμένα» κλπ. Μια 20μελής ορχήστρα αποτελούμενη από μπουζούκια-κιθάρες-ακορντεόν-βιολιά-σαξόφωνο-ντραμς-πιάνο, από το Μουσικό εργαστήρι Ολύμπου και το Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής θα ερμηνεύσουν ορχηστρικά τα κομμάτια. Δε θα υπάρξουν κεντρικοί τραγουδιστές, μιας που η «ιδέα» περιλαμβάνει την συμμετοχή όλου του κόσμου. Θα τοποθετηθούν μικρόφωνα στα τραπέζια και τον ρόλο του ερμηνευτή θα έχουν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Στο πλευρό της οικογένειας Πασχαλίδη
Φιλανθρωπική συναυλία ενίσχυσης της οικογένειας Πασχαλίδη στις Σάπες , καθώς απαιτείται η συγκέντρωση ενός ποσού ώστε να αγοραστούν διάφορα είδη τα οποία κάηκαν στην πυρκαγιά θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Αυγούστου στις 20:30 στην αυλή του δημοτικού σχολείου Σαπών. Η είσοδος είναι μόλις στα 2 ευρώ, αλλά αν επιθυμεί κάποιος μπορεί να συνεισφέρει με περισσότερα χρήματα. Την φιλανθρωπική συναυλία συνδιοργανώνουν και υποστηρίζουν οι: Δήμος Μαρωνείας – Σαπών, Ένωση Επαγγελματιών Σαπών, Σύλλογος Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαπών «Δρω», Σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά», Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αρσακείου, Σύλλογος Γυναικών Σαπών, Δήμος Μαρωνείας – Σαπών. Το γλέντι θα είναι θρακιώτικο και γι’ αυτό θα μεριμνήσουν οι: Κωνσταντίνος Γκάζος κλαρίνο – τραγούδι, Τάσος Πετρόπουλος λύρα – τραγούδι, Ηλίας Στεφανίδης νταούλι, Βαγγέλης Γιαννακόπουλος λύρα. Κρατήσεις στο 6976 461 668.

Μητρόπολή
Τίμησαν τον Άγιο Φανούριο, τον θαυματουργό στη Σάλπη
Πιστοί στη θρησκευτική λαϊκή μας παράδοση, που φέρει τον Άγιο Φανούριο τον θαυματουργό να αναφέρεται ως «μέγας ευρετής» χαμένων αντικειμένων αλλά και προσώπων έμειναν για μια ακόμη χρονιά οι κάτοικοι της Σάλπης, αλλά και δεκάδες πιστοί που προσήλθαν από Ροδόπη και Ξάνθη στο Παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου Σάλπης, όπου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα ιερουργήσει πάλι στο εορτᾶζον Παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου Σάλπης. Ενώ το απόγευμα θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού στο εορτάζον Παρεκκλήσιο Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Οικισμό Παλιννοστούντων Σαππών.

Στην Ξάνθη ο Μητροπολίτης
Το διήμερο 28 και 29 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευγενώς προσκληθείς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα θα μετάσχει των εορτίων εκδηλώσεων στη μνήμη του Τιμίου Προδρόμου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ξάνθης.

Πολιτισμός
Στη Δράμα οι Φιλοτέχνες
Οι ΦΙΛΟΤΕΧΝΕΣ συμμετείχαν στο 11ο Θρακιωτικο Πανδραμινο Ανταμωμα στον Νεροφράκτη Δράμας. «Είναι μεγάλη μας χαρά να συμμετέχουμε σε τόσο όμορφες εκδήλωσεις που προβάλλουν τόσο πολύ την αυθεντικότητα και το Θρακικό στοιχειό!
Ευχαριστούμε τον Λαογραφικός Σύλλογος Θρακιωτών Νεροφράκτη για την πρόκληση και τον χοροδιδασκαλο τους κύριο Γιώργος Καλαβρινός.» ανέφερε η πρόεδρος κα Ιωάννα Αλμπανίδου.

Κέντρο Φωνητικών Τεχνών
Έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου, το Σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι στην Ξάνθη φιλοξενεί το Καλοκαιρινό Εργαστήριο Φωνητικής Έρευνας, το οποίο αποσκοπεί στην εξάσκηση και ειδίκευση της φωνητικής τέχνης, μέσα από Ασκήσεις & Τεχνικής της Αναπνοής, Φωνητική Αγωγή, Κίνησης & Αυτοσχεδιασμού και Ατομικών Μαθημάτων Φωνής με τον Σπύρο Σακκά.

Στο σπίτι του Μάνου
Επίσκεψη και ξενάγηση στην οικία του Μάνου Χατζιδάκι, πραγματοποίησε χθες ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης κ. Μιχάλη Πουσπουρίκα. «Με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξανθης, Κώστα Ζαγναφέρη στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης – Οικία Μάνου Χατζιδάκι, τον μεγάλο μας συνθέτη κ. Σταύρο Ξαρχάκο. Οι συμβουλές του ήταν πολύ σημαντικές για τη λειτουργία του κτιρίου όπως επίσης και η διάθεση του να βοηθήσει με κάθε τρόπο την ανάπτυξη δράσεων.» ανέφερε ο κος Πουσπουρίκας.

5ο Φεστιβάλ Μπύρας και Μουσικής
Το 5ο Φεστιβάλ Μπύρας και Μουσικής διοργανώνεται από την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας κι Αθλητισμού Κομοτηνής και τον Σύλλογο Φίλων Μοντέρνας Μουσικής «Γραμμόφωνο» στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Στο θερινό δημοτικό θέατρο Κομοτηνής θα εμφανιστούν ο Δημήτρης Μπάσης , η Ζωή Τηγανούρια και άλλα μουσικά σχήματα. Η είσοδος είναι πέντε ευρώ .

Οι «Εκκλησιάζουσες» στην Κομοτηνή
Η παράσταση «Εκκλησιάζουσες» παρουσιάζεται την Τρίτη 28 Αυγούστου στο θερινό δημοτικό θέατρο Κομοτηνής στις 9.30 το βράδυ.

Αθλητικά
Ήττα για την Ξάνθη
Με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στη σύνθεσή του, ο Παναθηναϊκό «άλωσε» τα «Πηγάδια» της Ξάνθης, χάρη σε ένα γκολ του 20χρονου Μπουζούκη στο 69ο λεπτό του αγώνα και ενώ είχε ήδη πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση στο ματς.

Ο θράκας Ιππέας
Σε μία από τις ωραιότερες ποδηλατικές αναβάσεις στην Καλλιπεύκη που βρίσκεται στον Κάτω Όλυμπο του Δήμου Τεμπών σε υψόμετρο 1.100 μ., συμμετείχε ο ποδηλατικός σύλλογος Ροδόπης «Θράκας Ιππέας» – Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής Α.Ε. Με εκκίνηση το Μακρυχώρι σε μία πανέμορφη διαδρομή περιτριγυρισμένη από πυκνά δάση οξιάς, βελανιδιάς, έλατου και πεύκου ο αθλητής του «Θράκα» Justin Rice με σταθερό τέμπο και δύναμη ανέβηκε στη 4η θέση πίσω από τον νικητή Νίκο Ζέγκλη. Στην ιστορική ανάβαση αγωνίστηκαν και ποδηλάτες μικρότερων κατηγοριών, σε μικρότερη διαδρομή αλλά με περισσό θέαμα όπου ο μικρός μας Άγγελος Τάκος κατέκτησε την 4η θέση στη κατηγορία Μίνι Μεγάλα.

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 2 μέλη σπείρας τα οποία εισήγαγαν ναρκωτικά από την Τουρκία στην Ελλάδα
Συνελήφθησαν προχθές (24-8-2018) το μεσημέρι, σε παρέβρια περιοχή του Διδυμοτείχου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, δύο μέλη σπείρας, τα οποία εισήγαγαν ποσότητα ηρωίνης από την Τουρκία στην Ελλάδα. Πρόκειται για δύο 28χρονους αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της αντίστασης και των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών. Οι συλλήψεις επετεύχθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής. Κατασχέθηκαν 1 συσκευασία με 1.029 γραμμάρια ηρωίνης, 1 πλαστική βάρκα, 2 κουπιά και 1 τρόμπα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

Καιρός:
Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στα ορεινά, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, από 4 μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει μεταβολή.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, ξανθη, ΚΚΕ, κνε, συγκεκριμένο, ελλαδα, ηλεκτρονική, moh, gov, καλοκαιρι, site, egnatia, τεε, συμμετοχή, βενιζελος, μνήμη, δραμα, κος, θεατρο, γκολ, εμφάνιση, κτελ, justin, συλληψεις, καιρος, αιγαιο, ert, κινηση στους δρομους, παναθηναικος, υπουργειο εσωτερικων, εφημεριδα δημοκρατια, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, υπουργειο δικαιοσυνης, δωρο πασχα 2012, αλλαγη ωρας 2013, η ζωη, μνήμη, νικητη, ηλεκτρονική, κνε, λυρα, μουσικη, ναρκωτικα, οροσημο, πλαισιο, προγραμμα, τραγουδια, ωρα, αγορα, αγωγη, ακορντεον, αφιερωμενο, βραδυ, βρισκεται, γκολ, γλεντι, δευτερα, διευθυνση, δυναμη, δημος, διημερο, ευρω, εκθεση, εκκινηση, εβδομαδα, εμειναν, εμφάνιση, επτα, ερμου, εσωτερικων, εφημεριδα, ζωη, ζωη τηγανουρια, ιδρυση, θεοδωρακης, ιωαννα, κιθαρες, κλαρινο, κος, κωφων, λειτουργια, λεσχη, μινι, νικο, ντραμς, ομαδα, οδος, οικια, οκτω, παρουσιαση, πεμπτη, πιανο, υπογραφη, ποδηλατες, ρολο, σαξοφωνο, σαπες, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συγκεντρωση, συμμετοχή, σπιτι, σχηματα, ταυτοτητα, τασος, ταβερνα, τεχνικο επιμελητηριο, τμημα, τουρκια, τριτη, υλοποιηση, υψομετρο, φαναρι, φεστιβαλ, φωνητικη, χαρα, ωδειο, κωνσταντινος, αυλη, μποφορ, δημητρης, ειδη, ενωση, gov.gr, gov, ηπειρωτικα, justin, κυριακη, moh, μπουζουκια, νοσοκομειο, ορχηστρα, site, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα