Κομοτηνή:26 Φωτογράφοι, 89 κλίκ, ένα διαφορετικό ταξίδι

09:57 12/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

26 Φωτογράφοι «ταξιδεύουν» το κοινό της Κομοτηνής. Μέλη της πολύ δραστήριας Φωτογραφικής Ομάδας Κομοτηνής παρουσιάζουν 89 φωτογραφίες, ένα μικρό δείγμα της δουλειάς που έγινε τη φετινή χρονιά.Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το κοινό της πόλης, μπορεί να δει την δουλειά τους και να «ταξιδέψει» με πολλά κλικ.

Σύμφωνα με την κα Ελένη Μαχαιρά, πρόεδρο της Φωτογραφικής Ομάδας Κομοτηνής η θεματολογία και της φετινής έκθεσης δεν είναι συγκεκριμένη κι αυτό γιατί η ομάδα ασχολείται με τη δημιουργική φωτογραφία. «Οπότε, όταν μπαίνουν θέματα αυτό λειτουργεί περιοριστικά. Ο καθένας εκφράζει τον εαυτό

του. Παίρνοντας ερεθίσματα από τον κόσμο γύρω. Το καινούργιο στοιχείο της φετινής έκθεσης είναι ο διαγωνισμός φωτογραφίας που έτρεξε με την έμπνευση να προέρχεται από το έργο μεγάλων φωτογράφων.»

Όπως εξηγεί η κα Μαχαιρά η φωτογραφία για την Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής είναι ένα ξεχωριστό ταξίδι. «Οι περισσότεροι το είδαμε ως ένα απλό χόμπι. Αυτή τη στιγμή έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Εμπνεόμαστε από την καθημερινότητά μας. Δεν ψάχνουμε κάτι το εξαιρετικό για να το απεικονίσουμε στις φωτογραφίες.»

Η Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής (Φ.Ο.Κ.) εκθέτει τα έργα της στην Πολιτιστική Κυψέλη «Καπναποθήκη» στην οδό Γ. Κονδύλη 61. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως τις 16 Μαΐου τις ώρες:11:00 – 13:00 & 18:30 – 21:30. Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού – Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής. Αύριο Σάββατο στις 20:30, στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστεί το φωτογραφικό έργο του Βασίλη Γεροντάκου και την Κυριακή την ίδια ώρα ο Βασίλης Γεροντάκος θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα: «Η μεγάλη αφήγηση του Μοντερνισμού»
Φώτο:Στιγμιότυπα από την Φωτογραφική Έκθεση Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα