Κομοτηνή:11-4-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

10:15 11/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Μητρόπολη
Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου
Με νέα Εγκύκλιο απευθύνεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προς το ευσεβές Ορθόδοξο Πλήρωμα της αγιωτάτης Ἐκκλησίας της Ἑλλάδος. «Μένω στο σπίτι και είμαι βέβαιος ότι θα δεχθώ την Χάρη των Θείων Λειτουργιών που θα ιερουργηθούν αυτές τις Άγιες ημέρες, καθώς γνωρίζω και πιστεύω ότι η Θεία Λειτουργία τελείται «υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας» και «υπέρ των δι’ ευλόγους αιτίας απολειφθέντων». τονίζεται στο Συνοδικό Παραμυθητικό Λόγο για την Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιον Πάσχα» και σημειώνεται

«Μένω στο σπίτι και είμαι σίγουρος ότι ο Χριστός θα έλθει στο σπιτικό μου και θα το μεταμορφώσει σε «οίκο Θεού». Μέσα σε αυτό τον «οίκο» θα κάνω Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα» παροτρύνοντας έτσι τους πιστούς να μείνουνε σπίτι.

Βουλή
Ε.Στυλιανίδης: Αναγκαία η Στήριξη των Περιφερειακών Μέσων

«Να δείξετε μια ευαισθησία και να στηρίξετε τα περιφερειακά Μέσα όπως τους αξίζει» ανέφερε ο βουλευτής Ροδόπης της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης τονίζοντας την ανάγκη να στηριχτούν τα περιφερειακά Μέσα καθώς και αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα μιας «πιο εξειδικευμένης από την γενική, τοπική ενημέρωση». Σε παρέμβαση κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης κάλεσε την κυβέρνηση να συμπεριλάβει τα περιφερειακά Μέσα στην πανελλήνια καμπάνια για την πανδημία τονίζοντας πως «τα περιφερειακά μέσα σηκώνουν ένα βάρος στο πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας».

Ο Δ. Χαρίτου ζητά άμεσα επιπλέον χρηματοδότηση των Δήμων της ΠΕ Ροδόπης

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου ζητά, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, από την κυβέρνηση την άμεση χρηματοδότηση όλων των Δήμων της ΠΕ Ροδόπης, που κλήθηκαν από την Πολιτεία να υλοποιήσουν μέτρα προστασίας από την πανδημία, δαπανώντας πολλαπλάσια χρήματα της έκτακτης οικονομικής επιχορήγησης που τους κατεβλήθη.

Υγεία
Κ. Χαριτόπουλος: Πάμε καλύτερα γιατί πήραμε αυτά τα μέτρα, αν χαλαρώσουμε θα πάμε χειρότερα.
Ικανοποιημένος από την εξέλιξη της προσπάθειας αντιμετώπισης του κορονοϊου, αλλά ιδιαίτερα ανήσυχος για αλόγιστες συμπεριφορές σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες δηλώνει ο κος Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης. «Είμαι ικανοποιημένος από την αντίδραση των τοπικών αρχών σε τοπικό επίπεδο με μια παρατήρηση, τον συνωστισμό που γίνεται έξω από τις τράπεζες, ο συνωστισμός αυτός είναι απαράδεκτος. Έχω ζητήσει να αντιμετωπιστεί ίσως με επιμήκυνση του ωραρίου των τραπεζών, με πιο πολλούς υπαλλήλους, με κλείσιμο ραντεβού; Δεν ξέρω με ποιόν τρόπο πάντως ο συνωστισμός που γίνεται έξω από τις τράπεζες και ειδικά έξω από την Εθνική τράπεζα είναι τεράστιος.»

Νέες δωρεές στο «Σισμανόγλειο»
Με έγγραφό της η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» κα Μάγδα Γιαμουστάρη γνωστοποιεί και νέους δωρητές του Νοσοκομείου που στηρίζουν τον αγώνα που δίνει την περίοδο του κορονοϊού. «Η Ροδόπη συνεχίζει να μάχεται με όλες τις δυνάμεις και να προσφέρει στον αγώνα εναντίον του κοινού εχθρού όπως μπορεί, όσο μπορεί και όπως ξέρει στους μαχητές της πρώτης γραμμής την αγάπη και την αναγνώρισή της.» αναφέρει η κα Γιαμουστάρη.
Αγορά
Ροδόπη: Το πρόγραμμα λειτουργίας των οπωροπωλείων την Μεγάλη Εβδομάδα
Το ωράριο λειτουργίας των οπωροπωλείων κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας έχει ως εξής: Από την Μεγάλη Δευτέρα (13-4) ως το Μεγάλο Σάββατο (18-4) από τις 8.00 πμ ως τις 8.00 μμ . «Ευχόμαστε στο καταναλωτικό κοινό Καλό Πάσχα, Υγεία και δύναμη.» αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται η προτροπή προς τους καταναλωτές:«Ψωνίζουμε από τον τόπο μας. Ενισχύουμε τις τοπικές επιχειρήσεις. Μένουμε σπίτι.»

Πρωτογενής Τομέας
Απλοποιούνται οι διαδικασίες αδειοδότησης
Με σχέδιο νόμου, του οποίου η σύνταξη ολοκληρώθηκε, απλοποιούνται οι διαδικασίες αδειοδότησης και λειτουργίας μονάδων: Κτηνιατρικών δραστηριοτήτων, Υδατοκαλλιέργειας εντατικής και ημιεντατικής μορφής, Κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, Επιχειρήσεων εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας (εκτροφείων) ζώων συντροφιάς. «Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης βάζει τέλος σε μία σειρά γραφειοκρατικών ενεργειών μέσα από την απλοποίηση του πλαισίου που διέπει την ίδρυση και λειτουργία μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων κτηνιατρικών δραστηριοτήτων.» Αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Γηροκομείο Κομοτηνής
Έκκληση οικονομικής ενίσχυσης
Έκκληση οικονομικής ενίσχυσης του Γηροκομείου Κομοτηνής απευθύνει ο πρόεδρος του ιδρύματος πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Βασιλειάδης. Με έγγραφό του σημειώνει ότι η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Χριστιανικού Συλλόγου “Ορθοδοξία”, το Γηροκομείο Κομοτηνής, αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια οξύτατο οικονομικό πρόβλημα, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσεως που μαστίζει τον τόπο μας». Τα τελευταία χρόνια τα εισοδήματα του ιδρύματος έχουν μειωθεί ραγδαία, ενώ οι υποχρεώσεις τρέχουν κανονικά, με αποτέλεσμα την «συσσώρευση χρεών» και την «απειλή διακοπής της ηλεκτρικής ενέργειας» Χαρακτηρίζει δε «ουσιαστικά αδύνατη» την προμήθεια τροφίμων, φαρμάκων, υγειονομικού υλικού, υλικών καθαριότητας και άλλων απαραιτήτων ειδών.
ΑμεΑ
Συνεχίζεται η χρηματοδότηση, μεταξύ άλλων, των φορέων παροχής κοινωνικών υπηρεσιών
Μετά από ενέργειες της ΕΣΑμεΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ροδόπης, υπεγράφη από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Τσακίρη υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία συνεχίζεται η χρηματοδότηση, μεταξύ άλλων, των φορέων παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ, τα ΚΔΑΠμεΑ, τα ΚΔΗΦ και τα ΚΗΦΗ που συμμετέχουν σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, ακόμα κι αν η λειτουργία των δομών τους έχει ανασταλεί ως μέτρο πρόληψης κατά της διάδοσης του κορωνοϊού. Για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση οι υπαγόμενοι φορείς θα πρέπει να ανακαλέσουν την αίτηση που τυχόν έχουν υποβάλλει για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού.

Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
3η ζωντανή μετάδοση από τον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης
Στα πλαίσια της 3ης ζωντανής μετάδοσης από τον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι»σήμερα στις 18.30 στο πλαίσιο της 3ης ζωντανής μετάδοσης φιλοξενείται η ASMIK BEGLARYAN στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης η οποία με το πιάνο και την αέρινη φωνή της θα «ταξιδέψει» το (διαδικτυιακό) της κοινό στους δικούς της μουσικούς κόσμους.

Τα παραμύθια του Καραγκιόζη
Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» αυτό το διάστημα δεν περιοδεύει λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού. Ο Καραγκιόζης όμως αποφάσισε να αξιοποιήσει το Διαδίκτυο, για να έρθει σε επαφή με όλους σας. Έτσι ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» έχει τη χαρά να σας παρουσιάσει τη διαδικτυακή σειρά «Τα Καραγκιοζιλίκια». Η σειρά αποτελείται από επεισόδια μικρής διάρκειας με ήρωες τους πρωταγωνιστές του νεοελληνικού θεάτρου σκιών. Κάθε ημέρα ανεβαίνει ένα νέο επεισόδιο.Συντονιστείτε: Στην ιστοσελίδα: www.talesofkaragiozis.gr Στη σελίδα στο FaceBook: www.facebook.com/paramythiakaragiozi Στο κανάλι στο YouTube:

Αστυνομικό Δελτίο
Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό την Πέμπτη 9 Απριλίου: για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (2.286) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων τα 69 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ενώ χθες από τις έξι το πρωί έως τις τρεις το απόγευμα επιβλήθηκαν 19 πρόστιμα.
Καιρός
Σάββατο του Λαζάρου- Κυριακή των Βαΐων
Στα βορειοανατολικά νεφώσεις με σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο κατά τόπους 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και βόρεια.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, εθνικη τραπεζα, Καλό Πάσχα, νέα, πασχα, βουλη, νεα δημοκρατια, συριζα, κος, τραπεζες, επιμηκυνση, εσαμεα, κδαπ, facebook, youtube, καιρος, αιγαιο, ert, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, μετρο, καθαρα δευτερα, δωρο πασχα, www.facebook.com, www.youtube.com, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, τελος του κοσμου, www.facebook, αιτηση, γηροκομειο, εθνικη, θιασος, θρακη, κδαπ, πλαισιο, προγραμμα, υγεια, youtube, αγαπη, αναπηρια, βορεια, βοριδης, γινεται, δευτερα, διαστημα, δυναμη, διαδικτυο, εγγραφο, εβδομαδα, εξελιξη, εξι, εσαμεα, ζητα, ζωης, ζωων, ιδρυση, ηρωες, θεια λειτουργια, κυβερνηση, κος, λαζαρου, λειτουργια, λογο, μακεδονια, μεγαλη εβδομαδα, παραμυθια, παμε, πεμπτη, πιανο, πολιτεια, προγραμματα, πρωταγωνιστες, πρωι, σαββατο, σιγουρος, συνταξη, σειρα, σπιτι, σχεδιο, φωνη, χειροτερα, χριστος, χαρα, κωνσταντινος, ωρες, μποφορ, δημητρης, επεισοδια, ευριπιδης, ηπειρωτικα, χωρα, ιδιαιτερα, κυριακη, ομαδες, ο χριστος, τραπεζα, θεια, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα