Κομοτηνή: «Βαρέα και ανθυγιεινά» για δύο ταλαντούχους δημιουργούς

07:11 5/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Βαρέα και Ανθυγιεινά» αυτός ήταν ο τίτλος του 1ου Δίσκου, αυτό και το όνομα του μουσικού σχήματος που έχουν δημιουργήσει δύο αδέρφια από την Καβάλα, ο Βασίλης και ο Δημήτρης Ευφροσυνίδης «Έχει μια χαλαρή σύνδεση με τη δουλειά μας, είμαστε κατασκευαστές» εξηγεί ο Βασίλης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Στις αρχές του 2018 κυκλοφόρησαν και τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Επαρχιακά Μπλουζ

Νόστων και Ερώτων».

Πολλές επιρροές και ποιητικές δημιουργίες
«Είναι ένα ετερόκλητο μείγμα. Παρουσιάζεται όλο το φάσμα των επιρροών. Υπάρχει το λαϊκό και παραδοσιακό στοιχείο, οι δυτικές κινηματογραφικές καταβολές, η μπαλάντα, έντονο το στοιχείο της ποίησης, παρουσιάζουμε ένα τραγούδι για ένα Εβραίο διανοούμενο τον Τζούλιο Καϋμη, αλλά και για τον Μίλτο Σαχτούρη, κι ένα ποίημα μελοποιημένο του Αναγνωστάκη.» εξηγεί ο νεαρός δημιουργός.

Η μουσική τρόπος έκφρασης και ανάγκη
«Πάντα η μουσική είναι τρόπος έκφρασης, είναι ανάγκη.» δηλώνει μην κρύβοντας πώς έχουν ήδη εισπράξει πολύ θετικά μηνύματα, η δουλειά φαίνεται πως αγγίζει κι άλλους. «Αν και δεν είναι αυτοσκοπός, αυτό που προκύπτει είναι ότι στην Επαρχεία υπάρχουν πράγματα, γίνονται πράγματα, υπάρχουν και νέοι δημιουργοί. Μέσω του διαδικτύου μπορούμε και επικοινωνούμε τις δημιουργίες μας πολύ πιο εύκολα.» Όπως δηλώνει ο Καβαλιώτης δημιουργός «Όταν δημιουργείς κάτι, πρέπει να ολοκληρώνει εσένα τον ίδιο και να περνά στον κόσμο. Η αποδοχή είναι ένα σημαντικό κομμάτι.»

Η δημιουργία μορφή αντίδρασης
Ωστόσο, ακόμη κι έτσι δεν λείπουν τα εμπόδια «Ενώ υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας ανοικτοί, όπως το διαδίκτυο, υπάρχει τόσο μεγάλος όγκος πληροφοριών, ώστε τα πράγματα μοιραία χάνονται, αυτό καθιστά την επικοινωνία δύσκολη. Το θέμα είναι ότι ό,τι κάνει ο κάθε δημιουργός, να το κάνει τίμια.» δηλώνει και καταλήγει με την σημείωση «Πάντα ήταν η δημιουργία στους δύσκολους καιρούς μια μορφή αντίδρασης. Ειδικά σε περιόδους κρίσης.»

φώτο:αρχείο ΕΡΤ ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα