Κομοτηνή: Το Κοινωνικό ψυγείο της ΧΕΝ

10:36 3/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο εθελοντισμός είναι απαραίτητος για να βρισκόμαστε όλοι μαζί σε ομάδες,να συνεργαζόμαστε, αλλά το σημαντικότερο, για να βοηθάμε τα άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκη» δηλώνει η κα Χριστίνα Συκάκη έχοντας στο πλευρό της την κα Αννα Μακρίδου, μέλη αμφότερες στο Δ.Σ. της ΧΕΝ Ελλάδος με πλούσια εθελοντική συμμετοχή στην ΧΕΝ

Κομοτηνής.

Και οι δύο παρακολουθούν από κοντά την Ομάδα Κοινωνικής Στήριξης, τα μέλη της οποίας συναντώνται κάθε Τρίτη 6-8 το απόγευμα. Ομάδα, όπου παρέχονται κάθε είδους συμβουλές (νομικές, ψυχοκοινωνικής στήριξης κ.α. ) σε όποια γυναίκα τις ζητήσει. Φέτος, για δεύτερη χρονιά, λειτουργεί με επιτυχία το Κοινωνικό Ψυγείο της ΧΕΝ, που στηρίζει μια μονογονεϊκή οικογένεια εξασφαλίζοντας για εκείνη την διατροφή της. «Με τη βοήθεια πολλών μπορεί στο μέλλον να στηριχθούν περισσότερες από μία οικογένειες» υπόσχονται οι δύο εθελόντριες.

Δώδεκα γυναίκες, μέλη της Ομάδας Νέων Γυναικών, ανάμεσά τους και οι δύο κυρίες, έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση της Κοινότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα γυναικών και κοριτσιών σε όλους τους τομείς της ζωής. «Η ενίσχυση και η ενδυνάμωση αυτών των γυναικών ώστε να αναλάβουν έναν ενεργό ρόλο μέσα στην κοινωνία με στόχο την δημιουργία ενός ασφαλέστερου κόσμου είναι η προτεραιότητα αυτής της ομάδας» δηλώνει η κα Μακρίδου και μιλά με αγάπη για τα «40 συν 1 ταξίδια» ένας εκπαιδευτικός κύκλος για παιδιά, 8 έως 12 ετών, όπου εκπαιδεύονται και ευαισθητοποιούνται στα δικαιώματα του παιδιού μέσω της ζωγραφικής, των κατασκευών κ.α. «Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην προστασία του παιδιού» δηλώνουν.

40 χρόνια ΧΕΝ Κομοτηνής
Παράλληλα «τρέχει» δράση με τίτλο «Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη ΧΕΝ Κομοτηνής». Πρόκειται για μια προσπάθεια καταγραφής της Ιστορίας της ΧΕΝ Κομοτηνής με αφορμή την συμπλήρωση σαράντα χρόνων ύπαρξης και λειτουργίας στην τοπική κοινότητα.

«Θέλουμε να κάνουμε έναν κόσμο ασφαλή για την γυναίκα. Κάθε χρόνο έχουμε κοπέλες που μένουν και γίνονται μέλη μας. Όσο περισσότερο μας γνωρίζουν, τόσο περισσότερο μας αγαπάνε» δηλώνει η κα Μακρίδου και η κα Συκάκη προσθέτει «Όσο πιο δύσκολοι γίνονται οι καιροί, τόσο οι άνθρωποι θα συσπειρώνονται για να μπορέσουν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον. Η ανθρωπιά δεν έχει πεθάνει, συνεχίζει να υπάρχει» στέλνοντας το δικό της μήνυμα αλληλεγγύης.
Φώτο:Χριστίνα Συκάκη – Άννα Μακρίδου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα