Κομοτηνή: Στοίχημα η Δικτύωση των 100 Γυναικείων Συνεταιρισμών

09:13 14/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η επικοινωνία, η δικτύωση και η ανταλλαγή θετικών εμπειριών τίθενται σε προτεραιότητα το επόμενο διάστημα, για τους περίπου 100 Γυναικείους Συνεταιρισμούς, οι οποίοι βρέθηκαν το περασμένο Σαβ/κο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο ενός αφιερωματικού συνεδρίου για την Ελληνίδα Αγρότισσα.

Προβλήματα όπως το ξεκαθάρισμα για το φορολογικό, το διαχωρισμό και την τελική τους κατάταξη των Γυναικείων Συνεταιρισμών, στον κλάδο της Κοινωνικής Οικονομίας, Ιδιώτες ή Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, από

το οποίο και θα λύσει και το φορολογικό ζήτημα, τέθηκαν για άλλη μια φορά επί τάπητος και προσδοκούν τις λύσεις Γυναίκες που έχουν επενδύσει εδώ και 20 χρόνια στο συγκεκριμένο τομέα και υπάρχουν με το αίμα της καρδιάς τους και το μεράκι τους.
«Ήταν και οι υπεύθυνοι του υπουργείου, άκουσαν τα προβλήματα που μας απασχολούν εδώ και 20 χρόνια και ευελπιστούμε πως κάτι θα γίνει.
Θα πρέπει πάντως και το τοπικό αγοραστικό κοινό να πεισθεί πως τα προϊόντα μας δεν είναι πιο ακριβά, σε σχέση με αυτά του εμπορίου. Επίσης πως δεν συγκρίνονται ούτε ποιοτικά ούτε ποσοτικά τα προϊόντα των Συνεταιρισμών με αυτά του Εμπορίου. Είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες με Ξενοδοχεία και επιχειρήσεις σίτισης καθώς θα πρέπει να προβάλλουμε και την τοπική μας γαστρονομία και το Θρακιώτικο πρωϊνό» υποστήριξε η πρόεδρος του Γυναικείου Συνεταιρισμού «Γαία», Ζωή Φραγκούδη, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.
Επίσης πρόσθεσε πως στόχος είναι να προχωρήσουν σε μια ιστοσελίδα, ως δίκτυο Γυναικείων Συνεταιρισμών, όπου και θα προβάλλονται και όλα τα προϊόντα τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως το επόμενο συνέδριο των γυναικείων συνεταιρισμών θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα