Κομοτηνή: Στο «μπλόκο» των αγροτών της Νέας Καλλίστης

16:36 26/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πρώτο μπλόκο στη Ροδόπη είναι γεγονός. Στον κόμβο της Νέας Καλλίστης τα πρώτα, λιγοστά, τρακτέρ έκαναν την εμφάνισή τους. Το κρύο, η απογοήτευση από τις άκαρπες κινητοποιήσεις των προηγούμενων χρόνων και η προσδοκία ότι, ίσως, κάτι καλύτερο θα έχουν να περιμένουν την νέα χρονιά αποθάρρυνε την πλειοψηφία των αγροτών της Ροδόπης να κινητοποιηθούν.

«Αφού πρώτα επέβαλλε τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, τώρα η κυβέρνηση ετοιμάζει, μέσω του διαβόητου Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ),

μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των αγροτικών χρεών προς τον ΟΓΑ» δηλώνουν οι επικεφαλείς της κινητοποίησης σπεύδοντας να σημειώσουν ότι πάνω από 360.000 μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν μπόρεσαν να καταβάλουν τις εισφορές στον ΟΓΑ. Κάνουν παράπονα για την μειωμένη παραγωγή, για τις καιρικές συνθήκες που τα τελευταία δύο χρόνια δεν αποτέλεσαν σύμμαχο, για το υψηλό κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων τους.

Ανησυχούν για το μέλλον τους. Ζητούν να μην γίνει καμία κατάσχεση για χρέη ασφαλιστικών εισφορών των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Σπεύδουν να σημειώσουν την αναγκαιότητα να καταργηθούν οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών. Μα κυρίως αιτούνται την άμεση απόσυρση της απόφασης του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, του κ. Τάσου Πετρόπουλου, για τα χρέη στον ΟΓΑ.

«Στο μπλόκο σας είναι ελάχιστος ο κόσμος» παρατηρούμε για να σπεύσουν να απαντήσουν «Συνεχίζουμε τη μάχη επιβίωσης». Είναι οι μικρομεσαίοι αγρότες της Ροδόπης αυτοί που έχουν να αντιμετωπίσουν και τα μεγαλύτερα αδιέξοδα. Κι όσο κάτι πιο χειροπιαστό δεν φαίνεται στον ορίζοντα, τόσο τα αδιέξοδα τους θα πληθαίνουν.
Φώτο:Φωτογραφία από το μπλόκο της Νέας Καλλίστης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα