Κομοτηνή: Προσλήψεις, προβλήματα κι ελλείψεις στο Σισμανόγλειο

20:42 15/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αύξηση του προσωπικού στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής με νέες προσλήψεις παρατηρεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Κοσμάς Φιλιππίδης μετά την έλευση του Υπουργού Υγείας. «Βλέπω ότι ενδιαφέρονται για το Νοσοκομείο» σημειώνει προσθέτοντας ότι εκείνο που περιμένουν πια οι Ροδοπίτες είναι η ανέγερση του νέου Νοσοκομείου, όπως έχει εξαγγελθεί.

Αξιολόγηση και καταβολή δεδουλευμένων

Το θέμα της αξιολόγησης απασχολεί τους εργαζόμενους. Αξιολόγηση για όλους, νοσηλευτικό κι ιατρικό προσωπικό. «Δεν ξέρω για ποιον λόγο να αρνηθούμε την

αξιολόγηση» δηλώνει ο κος Φιλιππίδης. Η καταβολή των δεδουλευμένων που καθυστερούσε, της υπερωριακής απασχόλησης, νυχτερινών κι αργιών. «Όπου να ‘ναι πιστεύω να πληρωθούμε τον 10ο μήνα του 2016» δηλώνει και σημειώνει ότι τον Μάιο-Απρίλιο θα πληρωθούν τα υπόλοιπα δεδουλευμένα.

Εργολαβικό προσωπικό κι αδικίες

Όσον αφορά στην έλευση του εργολαβικού προσωπικού στέκεται στη συχνή αλλαγή του νόμου. «Αυτοί οι οποίοι ήδη δούλευαν παίρνουν λίγα μόρια σε σχέση με τους παλιότερους νόμους και πιθανόν κάποιοι από αυτούς να είναι εκτός των νέων προσλήψεων. Αυτό είναι μια αδικία, θα έλεγα, για τους ανθρώπους που τόσα χρόνια προσφέρουν στο νοσοκομείο μέσα με άσχημες συνθήκες και σε καθεστώς ομηρίας κι εκβιασμών». Πρόκειται για συνολικά τριάντα εργαζόμενους που ίσως χάσουν τη δουλειά τους. «Είναι μια αδικία προς το πρόσωπό τους. Αυτοί ήταν οι άνθρωποι που τόσα χρόνια στήριζαν το νοσοκομείο. Κακοπληρωμένοι, εκβιαζόμενοι, αλλά τώρα βλέπω ότι το υπουργείο τους παραγκωνίζει».

Κακός ξενοδοχειακός εξοπλισμός και δωρεές

Ερωτηθείς για τον κακό ξενοδοχειακό εξοπλισμό του Νοσοκομείου απαντά αρχικά με ένα γενικό σχόλιο ότι στην Ελλάδα ό,τι είναι δημόσιο παραμελείται με ευθύνη πολλές φορές των πολιτών. « Φυσικά το νοσοκομείο θέλει ανακαινίσεις, χρειάζονται χρήματα» δηλώνει σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα παλιό νοσοκομείο, που λειτουργεί από το 1950 μέχρι σήμερα. «Είναι σαν να κάνεις λίφτινγκ σε έναν γέρο, σε μια γριά. Πρέπει να απαιτήσουμε όντως ένα καινούργιο νοσοκομείο, το οποίο θα είναι νοσοκομείο για ανθρώπους και όχι δωμάτια σπιτιών. Τα νοσοκομεία φυσικά είναι και θέμα χώρου. Για παράδειγμα, οι ασθενείς πρέπει να έχουν αποστάσεις μεταξύ τους, ώστε να υπάρχει μικρότερη πυκνότητα μικροβίων στον χώρο. Αυτά δεν υπάρχουν εδώ. Οι βρύσες είναι σαν το σπίτι μας, οι πόρτες σαν το σπίτι μας. Άρα λοιπόν θέλουμε νοσοκομείο, το οποίο θα βοηθήσει και την καλύτερη φιλοξενία των ασθενών και θα προσφέρει καλύτερο χώρο, για να εργαστούμε κι εμείς.»
Όσον αφορά στις δωρεές, αυτές δεν έχουν πάψει ούτε τα χρόνια της κρίσης. «Ευτυχώς συνεχίζονται. Πέρσι περίπου τέτοιον καιρό είχαμε σαν Σύλλογος χαρίσει στο Νοσοκομείο 200 σεντόνια. Κι άλλοι δωρίζουν σεντόνια. Κι άλλοι φέρνουν ό,τι τους περισσεύει, όπως φάρμακα κ.α. κι αυτό είναι καλό. Είναι ένα στήριγμα των συμπολιτών μας προς τους συμπολίτες τους» τονίζει παραδεχόμενος ότι αν έλειπαν αυτές οι κινήσεις η εικόνα θα ήταν χειρότερη.
Φώτο:Κοσμάς Φιλιππίδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα