Κομοτηνή: Πρωινή Ενημέρωση

09:11 16/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Επέτειοι
Με κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε χθες ο Εορτασμός της 77ης Επετείου της Μάχης των Οχυρών, στο Οχυρό «ΝΥΜΦΑΙΑΣ». Τελετή πραγματοποιήθηκε και στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων στον ΕΧΙΝΟ Ξάνθης, παρουσία του Διοικητή του Δ Σ.Σ. Γιώργου Καμπά για να τιμηθούν οι Έλληνες Στρατιώτες που ‘’έπεσαν υπέρ Πατρίδος‘’(Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι),στη «ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ 6-10 Απρ.1941».

Χθες το βράδυ ο Σύλλογος Κρητών Ν. Ροδόπης με συνεργασία της 29ης Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού «Πόγραδετς» και την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Δήμου Κομοτηνής, τιμώντας

την Μάχη του Οχυρού Νυμφαίας, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Μνήμες ενός ήρωα». Στην εκδήλωση παρόντες ήταν και τιμήθηκαν οι γιοί του ήρωα του οχυρού Εμμανουήλ Ορφανού, Ιωάννης και Στέφανος Ορφανός.

Περιβάλλον
Ηλεκτρονικές Δημοπρασίες Παραχώρησης Απλής Χρήσης Αιγιαλού & Παραλίας
Ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών Παραχώρησης Απλής Χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας από το Υπουργείο Οικονομικών. Είναι η δεύτερη χρονιά που εφαρμόζεται αυτή η διαδικασία μετά την περυσινή ιδιαίτερα επιτυχημένη πιλοτική δοκιμή μέσω της οποίας παραχωρήθηκε η χρήση για 61 παραλίες. Οι τιμές κλεισίματος ήταν κατά μέσο όρο 50,3% υψηλότερες σε σχέση με τις τιμές εκκίνησης. Στόχος για το 2018 είναι η οργάνωση και διεξαγωγή μεγαλύτερου αριθμού ηλεκτρονικών δημοπρασιών σε σχέση με πέρυσι, με απώτερο σκοπό την πλήρη καθιέρωση του θεσμού τα επόμενα χρόνια. Η ηλεκτρονική διαδικασία χαρακτηρίζεται από πλήρη διαφάνεια και διενεργείται από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο μέσω των ποιοτικά αναβαθμισμένων υπηρεσιών του αλλά και την απλούστευση του συνόλου της διαδικασίας προσδοκά τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή από ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση των εσόδων από πλευράς του Δημοσίου αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των λουόμενων και του κοινού που επισκέπτεται τις παραλίες της χώρας. Περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία για το πρόγραμμα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών στο σχετικό σύνδεσμο:

Δημοπράτηση κεντρικής Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων
Προκηρύχθηκε η δημοπράτηση της Κεντρικής Μονάδας Επεξεργασίας μη επικίνδυνων Αστικών Στερεών Αποβλήτων Ανατολικού Τομέα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης) με καταληκτική ημερομηνία προσφορών την 8η Μάιου 2018. Αυτό έγινε γνωστό από τα υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Πρόκειται για το πρώτο από τα 15 μεγάλα έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ που αναμένεται να δημοπρατηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα. Πρόκειται για τον χώρο όπου θα πηγαίνουν τα απορρίμματα Ροδόπης και των Δήμων Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης Έβρου (συνολικά απορρίμματα 200.000 κατοίκων). Εκεί, θα γίνεται η κατάλληλη διαχείριση ώστε αφενός να μην κληθούμε να πληρώσουμε πρόστιμα λόγω μη εφαρμογής των Οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφετέρου να γίνεται η περιβαλλοντικά σωστή διαχείρισης των αποβλήτων. Η μέγιστη τιμή εισόδου στη Μονάδα προϋπολογίζεται σε 39,65 ευρώ/τόνο. Η συνολική ποσότητα αποβλήτων που θα οδηγείται ετησίως στην Μονάδα θα είναι 44.826 τόνοι, εκ των οποίων ένα μέρος θα είναι προδιαλεγμένα βιοαπόβλητα (υπολείμματα τροφών και πράσινα κήπων) από τους καφέ κάδους των νοικοκυριών (5.971 τόνοι). Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου θα απασχοληθούν τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι, θα δημιουργηθούν 50 νέες θέσεις εργασίας, ενώ το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης) και εθνικούς πόρους με 20,3 εκατομμύρια ευρώ. Περίπου οκτώ εκατομμύρια θα διαθέσει ο περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων για πενταετή λειτουργία της ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης.

Υγεία
Νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Υγείας
«Από τα παλαιό, στο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», είναι το θέμα ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υγείας στην ΑΜ-Θ, από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης και τον Υποδιοικητή της Ηλία Θεοδωρίδη, σε συνεργασία με τη διοίκηση και τον Σύλλογο Εργαζομένων του «Σισμανόγλειου» Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στις 18.30, στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης (έναντι Ηρώου Κομοτηνής). Δεδομένου ότι μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα είναι αυτή που αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), αναμένεται μέσω της ημερίδας να αναδειχθούν τα δομικά χαρακτηριστικά της: Η ένταξη των 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών στο σύστημα δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Η δημιουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ). Η ενίσχυση του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Η θεσμοθέτηση των ιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Η ανανέωση του τεχνολογικού και ιατρικού εξοπλισμού. Η σύνδεση της ΠΦΥ με την πρόληψη.

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Υγείας»
Ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο πλαίσιο της εβδομάδας Υγείας. Θέμα της πρώτης ομιλίας: «Πρόληψη και Ψυχική Υγεία- Ο ρόλος της οικογένειας σήμερα». Ομιλητής: Δρ. Εσαγιάν Γκάρο, Ψυχίατρος – Ψυχαναλυτής, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης ‘’ΟΡΦΕΑΣ’. Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ραδιοφωνικές εκπομπές με συμμετοχή και της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης με θεματικές σχετικές με την ψυχική υγεία για ανοιχτό διάλογο με την τοπική κοινωνία. Επίσης, σήμερα στις 19:30-21:00 στο Κτήριο Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (πρώην Νομαρχίας) θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό με θέμα : «Η Εξάρτηση από το Αλκοόλ και τα Τυχερά Παιχνίδια». Η προβολή θα συνοδεύεται από συζήτηση με το κοινό για αντίστοιχα θέματα. Νωρίτερα, στις 17.00 στην Κεντρική πλατεία Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ομιλία από τον εκπρόσωπο του Αθλητικού Συλλόγου Μαχητών με θέμα: «Άθληση και Υγεία». Επίδειξη Αθλημάτων Πολεμικών Τεχνών kick thai boxing και πυγμαχία από τον αθλητικό σύλλογο «Μαχητές Κομοτηνής».

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Αναγκαίες οι προσλήψεις στο Δήμο
61 εργαζόμενοι (46 εκ των οποίων εργάτες καθαριότητας) για το δήμο Κομοτηνής, 13 για το δήμο Αρριανών , έξι στο Δήμο Μαρώνειας Σαπών και 3 για το δήμο Ιάσμου αναμένεται να δώσουν «ανάσα» στους δήμους της Ροδόπης . Οι συνταξιοδοτήσεις επιδείνωσαν το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού δημιουργώντας ζητήματα ακόμη και στην καθημερινότητα των πολιτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αποκομιδή των σκουπιδιών, που γίνεται μετ’ εμποδίων. Πριν την πρόσληψη των 61 νέων μονίμων, το μόνιμο προσωπικό του δήμου Κομοτηνής ήταν 230 άτομα σε όλους τους τομείς, καθαριότητα, τεχνική υπηρεσία, πολεοδομία, κοινωνικές υπηρεσίες.

Περιβάλλον
26 σχολεία μοιράζουν σπόρους
Το Πελίτι Κομοτηνής σε συνεργασία με 26 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διοργανώνουν την 17η εκδήλωση για τις παραδοσιακές ποικιλίες το Σάββατο 21 Απριλίου στις πέντε το απόγευμα στην αυλή του θερινού ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Θα διανεμηθούν φυτά από παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών. Στην εκδήλωση παίρνουν μέρος νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια. Συγκεκριμένα: Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο Κομοτηνής, Κύμης, Δοκού, Πελεκητής, Ιάσμου. Νηπιαγωγεία: 9ο, 11ο, 14ο Κομοτηνής, Κάλχα, Κοσμίου. Δημοτικά Σχολεία: 9ο, 1ο, 2ο, 4ο, 6ο, 7ο, 10ο, 11ο, 12ο Κομοτηνής, Ξυλαγανής, Φαναρίου. Γυμνάσια: Νέας Καλλίστης. Ειδικά Σχολεία: ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής.

Παιδεία
Πρυτανικές εκλογές
Στις 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι πρυτανικές εκλογές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Η νέα διοίκηση θα αναλάβει από τον Σεπτέμβριο τις τύχες του πανεπιστημίου της Θράκης. Πρύτανης μπορεί να εκλεγεί μέλος Δ.Ε.Π., πρώτης βαθμίδας του Ιδρύματος για θητεία τεσσάρων ετών, ενώ Αντιπρύτανης εκλέγεται μέλος Δ.Ε.Π., πρώτης βαθμίδας ή της βαθμίδας του αναπληρωτή του Ιδρύματος για ίδια θητεία.

Δωρεάν δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση
Κομβικής σημασίας ζήτημα για την εκπαίδευση θεωρεί την εφαρμογή της δωρεάν δίχρονης υποχρεωτικής φοίτησης στο νηπιαγωγείο, η παράταξη της Αυτόνομης Παρέμβασης Εκπαιδευτικών. Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η Αυτόνομη Παρέμβαση μέσα από τις τάξεις των Εκπαιδευτικών Ριζοσπαστικής Αριστεράς -ΕΡΑ-χαιρέτησε τη θεσμοθέτηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στο νηπιαγωγείο από τη νέα σχολική χρονιά-2018/19- ως μέρος της δημόσιας και δωρεάν υποχρεωτικής εκπαίδευσης, θεσμοθέτηση που δικαίωσε έναν πολύχρονο αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας, των νηπιαγωγών και δασκάλων καθώς και των Εκπαιδευτικών Ριζοσπαστικής Αριστεράς.» Μάλιστα καλεί «όλους τους εκπαιδευτικούς μέσα από τους συλλόγους να συμβάλουν στη δημιουργία κινήματος που θα στοχεύει ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του νόμου και στις περιοχές που έχουν προβλήματα σχολικής στέγης και υλικοτεχνικής υποδομής, προβλήματα που πρέπει να αρθούν με γενναία χρηματοδότηση από την πολιτεία.»

Κοινωνία
Παράρτημα Ατόμων με αναπηρία
Εργασίες για τη διαμόρφωση νέων χώρων στον περίβολο του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα. Τα έργα γίνονται με την πολύτιμη συνδρομή του Δ’ Σώματος Στρατού Ξάνθης που διαθέτει μηχανήματα και προσωπικό σε συντονισμό με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ. Την Παρασκευή, σύμφωνα με το site Xanthi2.gr επισκέφθηκαν το κέντρο ο Βουλευτής Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης και ο Αντιπρόεδρος του ΚΚΠΑΜΘ Γιώργος Χατζηθεοδώρου προκειμένου να διαπιστώσουν την πρόοδο των εργασιών. Στο χώρο ήταν μέχρι σήμερα αναξιοποίητος πρόκειται να δημιουργηθούν 2 νέα επίπεδα με εξέδρα, στέγαστρο, παγκάκια κλπ. που θα χρησιμεύουν και σε εκδηλώσεις. Επίσης στον περίβολο δημιουργείται ένα θερμοκήπιο για τη δημιουργική απασχόληση των μαθητών.

Αντιδρούν στην λειτουργία νέας υπαίθριας λαϊκής αγοράς

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τους φορείς της Ξάνθης που αντιδρούν στην ίδρυση νέας Υπαίθριας Λαϊκής Αγοράς συνάντησε το απόγευμα της Πέμπτης ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ Αντιστράτηγος Γεώργος Καμπάς. Σύμφωνα με το site Xanthi2.gr h συνάντηση έγινε μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σε Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Εμπορικό Σύλλογο, Επιμελητήριο και άλλους φορείς, μόλις έγινε γνωστή η πρόθεση του Δήμου Αβδήρων να ιδρύσει νέα Λαϊκή Αγορά στο αεροδρόμιο του Ζυγού. Όπως έγινε γνωστό από όσους συμμετείχαν στη συνάντηση, ο Διοικητής του Δ’ΣΣ ενημέρωσε ότι η στρατιωτική υπηρεσία ενήργησε αμιγώς υπηρεσιακά και μόλις δέχθηκε σχετικό αίτημα από το Δήμο Αβδήρων το διαβίβασε αρμοδίως στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο και έλαβε τις σχετικές αποφάσεις και έδωσε την συγκατάθεσή του στο αίτημα του Δήμου. Oι φορείς της πόλης εμφανίζονται σθεναρά αντίθετοι στο ενδεχόμενο της λειτουργίας νέας υπαίθριας λαϊκής αγοράς.

Πολιτισμός
Εκδηλώσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης θα διοργανώσει τους επόμενους μήνες τις ακόλουθες εκδηλώσεις: Σάββατο, 28 Απριλίου, 20.00: Εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο «Από την ανασκαφή στην παρουσίαση». Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδος και είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού στην κοινωνία». Συμμετέχουν οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Λάρισας, Ξάνθης, Πέλλας και Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας. Σάββατο, 19 Μαΐου, 20.00: Η Εφορεία θα λάβει μέρος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με εκδήλωση που έχει τον γενικό τίτλο: «Η αρχαιοκαπηλία στη Θράκη. Τα μουσεία μετρούν απουσίες». Θα παρακολουθήσουμε δύο διαλέξεις: των Δ. Τριαντάφυλλου – Μ. Κουτσουμανή και των Κ. Καλλιντζή – Κ. Χατζηπροκοπίου με θέματα από την αρχαιοκαπηλική δραστηριότητα στον χώρο της Αιγαιακής Θράκης. Κυριακή, 10 Ιουνίου, 11.00 – 14.30: Διμερής εκδήλωση στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτιστικής δράσης Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές. Μέρος Α΄: διάλεξη της Προϊσταμένης της ΕΦΑ Ξάνθης Κ. Καλλιντζή, με τίτλο: «Τα ίχνη των Βυζαντινών στα πεδινά της Ξάνθης». Μέρος Β΄: ιστορικός περίπατος στον αρχαιολογικό χώρο του Πολυστύλου με οδηγό την Κ. Καλλιντζή. Συνεργαζόμενος φορέας: Δήμος Αβδήρων. Εξάλλου, στις 17 και 18 Μαΐου το μουσείο Αβδήρων φιλοξενεί το Διεθνές Συμπόσιο για τον Δημόκριτο, με τίτλο: «Από τον Δημόκριτο στο CERN, από το ΟΝ στο ΜΗ ΟΝ», το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Αβδήρων, σε συνεργασία με το παράρτημα της Ουνέσκο στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ. Το συμπόσιο είναι ανοιχτό σε κάθε ενδιαφερόμενο. Σε ανακοίνωση που υπογράφει η Προϊσταμένη Κωνσταντίνα Καλλιντζή, η Εφορεία Αρχαιοτήτων προσκαλεί το κοινό να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις ενώ πριν από κάθε μία θα υπάρχει ακόμη πιο εκτενής ενημέρωσης στα ΜΜΕ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους
Η Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης παρουσιάζει στο κινηματογραφικό κοινό της Κομοτηνής για 4η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας. Σήμερα στις οκτώ το βράδυ συνεχίζονται οι προβολές στην ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ.

Οι Φιλοτέχνες χορεύουν
Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού που καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO γιορτάζουν την Κυριακή 29 Απριλίου τα μέλη της Στέγης Πολιτισμού, Παράδοσης & Λαογραφίας «Φιλοτέχνες», παρουσιάζοντας Παραδοσιακούς Χορούς στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, στην οποία θα παρευρεθούν όλα τα μέλη των τμημάτων του Παραδοσιακού Χορού. Συμμετέχουν οι δάσκαλοι των τμημάτων εκμάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων του Συλλόγου, Δημήτρης Κυριακάκης, Γιώργος Αθανασιάδης, Θάνος Καρακατσιάνης και Κυριάκος Τσακιράκης.

Αστυνομικό Δελτίο
Σύλληψη 2 ημεδαπών για κλοπή
Συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 61 και 35 ετών, διότι εντοπίστηκαν να έχουν αφαιρέσει καλώδια, βάρους 15 κιλών περίπου, από μη λειτουργικό εργοστάσιο. Τα αφαιρεθέντα καλώδια κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους.

Αθλητικά
Κέρδισε η Ξάνθη
Με 3-0 κέρδισε στα Πηγάδια η ομάδα της Ξάνθης τον ΠΑΣ και αποσπάστηκε κατά τρεις βαθμούς από τον Αστέρα Τρίπολης και όσους διεκδικούν την 5η θέση του πρωταθλήματος και την έξοδο στην Ευρώπη, όπου βρίσκεται μόνη με 39 βαθμούς.

Πρωταθλητές οι Παίδες της Ξάνθης
Στην κορυφή της Ελλάδας έφτασαν οι Παίδες της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης που ολοκλήρωσαν με τον πιο ιδανικό τρόπο την ονειρική τους πορεία, κερδίζοντας σε έναν συναρπαστικό τελικό την Ε.Π.Σ. Δράμας με 3-1 στη διαδικασία τον πέναλτι. Η ομάδα του Απόστολου Κουτρουλού ολοκλήρωσε με μαγικό τρόπο την σημαντική φετινή της πορεία φτάνοντας στην κορυφή του πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών ομάδων, χάρη στο τέρμα του Εμρέ Χότσκ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ στο 38′, και με τρομερά ψυχωμένη εμφάνιση από όλα τα παιδιά έγραψαν ιστορία, και παρά το γκολ του Γιαγκούλα στο φινάλε του αγώνα στην ψυχοφθόρο διαδικασία οι νεαροί Ξανθιώτες ήταν πιο ψύχραιμοι κερδίζοντας για τρίτο διαδοχικό ματς στην συγκεκριμένη διαδικασία.

Καιρός:
Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τοπικά 2 με 3 βάθους χαμηλότερη.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων, πρυτανικές εκλογές, ηλεκτρονική, συμμετοχή, μεα, προσφορες, ελλαδα, kick, thai, boxing, σχολεια, εεεεκ, μαΐου, εκλογες, νέα, αμθ, site, αμιγώς, σθεναρά, ιουνίου, cern, τει, μμε, λεσχη, unesco, εμφάνιση, γκολ, καιρος, ert, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, κλειστα σχολεια, συλληψεις, Καλή Χρονιά, ξανθη, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, θεμα εκθεσης 2012, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων, ημερομήνια, δημοκριτειο, εεεεκ, ηλεκτρονική, το θεμα, δωρεαν, εξεδρα, θεμα, θητεια, θρακη, ιχνη, μμε, μνημειο, πλαισιο, προγραμμα, υγεια, υπουργειο οικονομικων, φυτα, cern, αγορα, αγροτικη, αεροδρομιο, αθανασιαδης, αυξηση, αλκοολ, αμθ, αμιγώς, αναπηρια, τει, βραδυ, βρισκεται, γκολ, γινεται, γινονται, διαστημα, δημος, διοικηση, διοικητης, δυτικη μακεδονια, δυτικη, εγινε, ευρω, υπαρχει, εκθεση, εκπαιδευση, εμμανουηλ, εργα, εμφάνιση, εξι, εξυπηρετηση, ερα, ετων, ευρωπη, εφορεια, ιδια, ιδρυση, υπηρεσια, υπηρεσιες, θεσεις εργασιας, ουνεσκο, ομιλια, κελσιου, κλοπη, λειτουργια, λεσχη, μαΐου, μακεδονια, μεα, μηνες, νεες θεσεις εργασιας, νηπιαγωγειο, νηπιαγωγων, ομαδα, οκτω, οχυρο, παιδια, πολεοδομια, πολιτεια, προβληματα, προσληψεις, πρυτανης, πρυτανικές εκλογές, πυγμαχια, σαββατο, συγκεκριμενα, συζητηση, σθεναρά, συμμετοχή, τιμη, τριτη, φεστιβαλ, ιωαννης, αυλη, μποφορ, boxing, δημητρης, δημοτικα, εφαρμογη, εξαρτηση, εκπομπες, ιδανικο, ιδιαιτερα, υπουργειο, ιουνίου, kick, κωνσταντινα, κυριακη, ορφανος, πηγαδια, πληροφοριες, site, thai, θανος, θεματα, θερμοκηπιο, θερμοκρασια, θεσεις, υγειας, υλικο, unesco
Τυχαία Θέματα