Κομοτηνή: Πρωινή Ενημέρωση

07:11 30/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική

Όλοι οι επιλαχόντες, σε όλη τη χώρα, εντάσσονται στο Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών – 300 εκατ. ευρώ για 16.000 νέους αγρότες

ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να ενταχθούν στο Μέτρο των Νέων Αγροτών όλοι οι υποψήφιοι που έχουν υποβάλει φάκελο και πληρούν τους όρους, ανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Έτσι πάνω από 300 εκ. € θα διατεθούν συνολικά για τις δύο προκηρύξεις του Μέτρου ώστε να εγκριθούν όλοι οι υποψήφιοι που πληρούν τους όρους και που εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 16.000 νέους.

Αντιπεριφέρεια

Απολογισμός συνάντησης εργασίας με θέμα την αντιμετώπιση του παραεμπορίου

Συνάντηση εργασίας, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, πραγματοποιήθηκε χθες με θέμα την αντιμετώπιση του Παραεμπορίου, ενός ζητήματος καίριας σημασίας και σπουδαιότητας για την λειτουργία της αγοράς, της οικονομίας και της ανάπτυξης της περιοχής. Εκεί αποφασίστηκε η από κοινού δράση, που θα επιφέρει τον καλύτερο συντονισμό ενώ αποτυπώθηκε από όλους τους συμμετέχοντες η υπάρχουσα κατάσταση. Συζητήθηκαν οι αδυναμίες και τα κενά ενώ ζητήθηκε η καταγραφή όλων των προβλημάτων από όλους τους Φορείς και τις Υπηρεσίες για στοχευμένη προσπάθεια αντιμετώπισης τους. Τονίστηκε η σπουδαιότητα της πρόληψης μέσω σωστής ενημέρωσης και τόνωσης της καταναλωτικής συνείδησης των πολιτών. Τέλος ζητήθηκε η τακτική συνάντηση των Μηχανισμών για ενιαία αντιμετώπιση του Φαινομένου ενώ αποφασίστηκε νέα συνάντηση προσεχώς προκειμένου να διαπιστωθεί η εξέλιξη όλων των αιτημάτων Στην συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, του Τελωνείου Κομοτηνής, της Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής, του Ε.Φ.Ε.Τ., των Δήμων Κομοτηνής, Ιάσμου, Μαρωνείας-Σαπών και Φιλύρας-Αρριανών, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, του Εμπορικού Συλλόγου Ροδόπης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ροδόπης και υπηρεσιών της Π.Α.Μ.Θ.

Ψηφιακή Πολιτική

Ενίσχυση παραγωγής οπτικοακουστικών έργων

Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προκήρυξη του καθεστώτος ενίσχυσης της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα υπέγραψαν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης. Η απόφαση των δύο Υπουργών εξειδικεύει τις παραμέτρους της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, σχετικά με τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στο καθεστώς, την αξιολόγηση των προτάσεων, τον έλεγχο των εγκεκριμένων σχεδίων, τις υποχρεώσεις των ενδιαφερομένων, κ.ά.

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ελένη Λαφτσή: Το πρόβλημα μεγάλο και σοβαρό

Στην υποστελέχωση της υπηρεσίας δόμησης του Δήμου Κομοτηνής αναφέρεται με σχόλιό της η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου κα Ελένη Λαφτσή στον προσωπικό της λογαριασμό, στο FB κάνοντας λόγο για μια κομβική υπηρεσία που καλείται και θα κληθεί περαιτέρω στο μέλλον να διαχειριστεί την αναπτυξιακή προοπτική της τοπικής μας κοινωνίας.

«Δυστυχώς απέμεινε μόνο μία αρχιτέκτονας στην υπηρεσία και μάλιστα ενόψει leader, ΕΣΠΑ και άλλων αναπτυξιακών προγραμμάτων και νόμων .Και η διοίκηση του δήμου ,ως απλός θεατής ,απέμεινε απλά να αναγνωρίζει το πρόβλημα, αδύναμη και ανήμπορη να κάνει και να διεκδικήσει ένα μακρόπνοο σχεδιασμό που να καλύπτει τουλάχιστον τις βασικές ανάγκες του Δήμου.» αναφέρει η κα Λαφτσή προτείνοντας μεταξύ άλλων να πραγματοποιηθεί άμεσα σύσκεψη φορέων και μετάβαση στα δυο συναρμόδια υπουργεία. Να ασκηθούν πιέσεις για κατεπείγουσες ,κατ’ εξαίρεση, προσλήψεις.

Παιδεία

Παράταση υποβολής Αίτησης-Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι 30-3-2018.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2018 των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, πρέπει να υποβάλουν στο λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση. Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις 2018 των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ. Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν υποβάλει την Αίτησή τους, μέχρι τη λήξη λειτουργίας των αντίστοιχων ημερήσιων ή εσπερινών Λυκείων. Τις σχετικές εγκυκλίους και τα αντίστοιχα υποδείγματα, οι υποψήφιοι μπορούν να τα αναζητούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Μουσουλμανική Μειονότητα

Στην επιτροπή για τους Μουφτήδες ο Κώστας Γούναρης

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας συστήθηκε η 5μελης Επιτροπή που πρόκειται να προωθήσει προς το πλαίσιο δικονομικών κανόνων για τους Μουφτήδες της Θράκης, στην οποία συμμετέχει ο ξανθιώτης δικηγόρος Κώστας Γούναρης. Η επιτροπή πρέπει να καταρτίσει σύντομα ένα σχέδιο προτάσεων καθώς ο νόμος για την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της Σαρία, θα ισχύσει μόλις ψηφιστεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

13χρονη μητέρα

Μια 13χρονη με καταγωγή από την Ξάνθη, που ζει στο Λαύριο γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι σε μαιευτήριο της Αθήνας. Σύμφωνα με τους γιατρούς που την περιέθαλψαν δεν προκύπτει ότι υπήρξε κάποιος βιασμός. Η μητέρα του κοριτσιού, μόλις 36 ετών, ήταν στο πλευρό της.

Περιβάλλον

Ανακύκλωση συσκευών

Δράση Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών Ηλεκτρονικών Συσκευών θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής από τις 9πμ έως τις 15μμ με πρωτοβουλία του Δήμου Κομοτηνής σε συνεργασία με τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ Α.Α.Ε. (Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΑΜΘ). Στο χώρο της κεντρικής πλατείας θα τοποθετηθεί κοντέινερ όπου οι πολίτες του Δήμου μας θα μπορούν να φέρουν τις αχρηστεμένες ηλεκτρικές συσκευές.

Κινήματα

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Αντιφασιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στις έντεκα το πρωϊ στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης ως απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις κατά της ΚΕΕΡΦΑ στις παρελάσεις της 25η Μαρτίου στην Αθήνα.

Οικονομία

Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων και Ελευθέρων Επαγγελματιών

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων & Ελευθέρων Επαγγελματιών» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 16.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου(Καβείρων 12-1ος όροφος) με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ.Φώτη Κουρμούση, ο οποίος θα εστιάσει στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Περιφέρεια
Εγκατάσταση νέων αγροτών

149 επιπρόσθετοι δικαιούχοι του προγράμματος «Εγκατάστασης Νέων Γεωργών» θα λάβουν το ποσό της Α΄δόσης (70% της ενίσχυσης). Στην Περιφέρεια ΑΜΘ έχουν διατεθεί πιστώσεις συνολικού ύψους 25.815.000,00 €, ποσό που επαρκεί συνολικά για 1350 δικαιούχους κι εν δυνάμει δικαιούχους που εντάχθηκαν.

Τουρισμός

Δωρεάν κατασκηνωτική περίοδος, 18.06 ως 14.09

Στις Πέτρινες Κατασκηνώσεις Μαρώνειας του Τουριστικού Γραφείου του ΚΤΕΛ Ροδόπης, σε ένα θαυμάσιο περιβάλλον, παιδιά από 6 έως 16 ετών, μπορούν να περάσουν ΔΩΡΕΑΝ μια καταπληκτική κατασκηνωτική περίοδο, μέσω όλων των ασφαλιστικών Ταμείων και του ΟΑΕΔ. Για τους γονείς ή και μόνο τον ένα γονέα, που πληρούν τα κριτήρια για δωρεάν κατασκηνωτική περίοδο, οι Πέτρινες Κατασκηνώσεις Μαρώνειας, προσφέρουν στα παιδιά ένα αξέχαστο καλοκαίρι, με διαμονή, φαγητό, εκδηλώσεις και πολλές δραστηριότητες. Οι δωρεάν κατασκηνωτικές περίοδοι θα λειτουργήσουν από 18 Ιουνίου έως 14 Σεπτεμβρίου 2018, ενώ να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής του προγράμματος μας στις ανάγκες σας. Μέσω ΟΑΕΔ η κατασκηνωτική περίοδος διαρκεί 15 ημέρες, ενώ μέσω ΕΦΚΑ έως 22.

Δημοκρίτειο

Αρμένικη Εβδομάδα

Τα δρώμενα της «Αρμένικης Εβδομάδας» τα οποία έλαβαν χώρα στην Κομοτηνή κατά το διάστημα 26 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου θα παρουσιαστούν το Σάββατο, 31 Μαρτίου στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών . Την παρουσίαση θα κάνουν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Αρμενικής Κοινότητας Κομοτηνής, κ. Στεπάν Ματεοσιάν, και η Πρόεδρος του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, κα. Μαρία Δημάση.

Πολιτισμός

Νέα ποιητική συλλλογή

Την νέα του ποιητική συλλογή κυκλοφορεί ο ξανθιώτης Σαλή Ιλιάζ από τις εκδόσεις «Σπανίδη» με τίτλο: «¨Συγχώρεση είναι…συνέχεια! Δίχως γνώση είναι…κατάληξη». Ο Σαλή Ιλιάζ, με αυθεντικό ταλέντο, κατανόηση της ανθρώπινης φύσης, αγωνία για το δίκαιο και αναζήτηση για το ανεξερεύνητο.

Θεατρική Παράσταση επι Σκηνής

Το τμήμα ενηλίκων του θεατρικού εργαστηρίου “επί Σκηνής “παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κωμωδία του Σαμ Μπόμπρικ“Να ζει κανείς ή να μη ζει … κανείς” σήμερα Παρασκευή 30, το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 01 Απριλίου 2018 Ώρα έναρξης: 21:00 στο Δη. Πε. Θε. Κομοτηνής. Γενική Είσοδος: 5 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι».Τηλέφωνο κρατήσεων (με SMS όπου αναγράφεται το όνομα, η ημερομηνία και ο αριθμός θέσεων): 6977424441

Αστυνομικό δελτίο

Μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας, αστυνόμευσης και τροχαίας την εορταστική περίοδο του Πάσχα, σε όλη τη χώρα. Αυξημένες θα είναι οι αστυνομικές δράσεις για την παράνομη κατασκευή, διακίνηση, εμπορία και χρήση κροτίδων, βεγγαλικών κ.λπ., που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τραυματισμούς και απώλεια ανθρώπινης ζωής. Στόχος είναι η προληπτική και αποτρεπτική παρουσία και δράση της Αστυνομίας, καθώς και η αποτελεσματική παρέμβασή της, όπου απαιτείται ή κρίνεται αναγκαίο. Χρήσιμες συμβουλές και ενημερώσεις θα παρέχονται συνεχώς στους πολίτες μέσω των επίσημων λογαριασμών της Ελληνικής Αστυνομίας στο Facebook και στο Twitter Εντατικοποιούνται οι δράσεις των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, με την εφαρμογή αυξημένων μέτρων ασφάλειας, αστυνόμευσης και τροχαίας, που αναπτύσσονται σταδιακά και αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες μέρες, εν όψει των εορτών του Πάσχα.

Media

Η ΕΡΤ3 στην περιφέρεια

Η Ξάνθη είναι ο επόμενος σταθμός των «Ειδήσεων των 19:00» και του «Κόσμου των Σπορ» της ΕΡΤ3 στο πλαίσιο των απευθείας μεταδόσεων από την ελληνική περιφέρεια. Σήμερα, οι «Ειδήσεις των 19:00» με τον Παναγιώτη Κώστα, με ένα δυναμικό δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο και σε συνεργασία με την ΕΡΤ Κομοτηνής, μεταδίδονται από την πόλη της Θράκης, συνδυάζοντας ειδήσεις από την επικαιρότητα με έρευνες, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις για την ειδησεογραφία του τόπου. Νωρίτερα, στις 18:00, ο «Κόσμος των Σπορ» με τον Δημήτρη Δραγώγια, παρουσιάζει την αθλητική επικαιρότητα με τοπικά θέματα του αθλητισμού.

Καιρός

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, υπουργείο παιδείας, 25η μαρτιου, δραση, νέα, ελλαδα, πανελλαδικες 2012, επαλ, minedu, gov, ξανθη, αθηνα, αμθ, κτελ, δωρεαν, οαεδ, καλοκαιρι, ιουνίου, εφκα, αμεα, sms, πασχα, facebook, twitter, ερτ3, ειδήσεις, ΕΡΤ, καιρος, ert, σταση εργασιας, μετρο, δωρο πασχα, θεματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, minedu.gov.gr, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αξιολογηση, αστυνομικο τμημα, ελενη, ημερομήνια, www.minedu.gov.gr, αιτηση, αμεα, γνωση, δωρεαν, επαλ, ερτ3, θεμα, μητερα, περιοδος, πλαισιο, προγραμμα, τηλεφωνο, υπουργείο παιδείας, ωρα, minedu, αγωνια, αμθ, απλα, απωλεια, φαγητο, γονεις, διαστημα, δυνατοτητα, δηλωση, διοικηση, δρωμενα, δυναμικο, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εξετασεις, εξελιξη, ερευνες, ετων, ζωης, υπηρεσια, υπηρεσιες, κατασκηνωσεις, εκδοσεις, κελσιου, κωμωδια, λαυριο, λειτουργια, λυκειο, ληξη, λογο, μαιευτηριο, μαρια, ονομα, παιδια, παρουσιαση, περιβαλλον, προσληψεις, σαββατο, συντομα, συγκεντρωση, σχεδιο, τμημα, ωρες, μποφορ, εφαρμογη, gov.gr, gov, χωρα, υπουργειο, ιουνίου, κωστας, κυριακη, sms, θεματα, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα