Κομοτηνή: Πρωινή Ενημέρωση

06:59 27/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας
Τη Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας στην Κομοτηνή, επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, συνοδευόμενος από το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγο Νικόλαο Μενεξίδη και το Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης Αστυνομικό Διευθυντή Μιχαήλ Σεβδυνίδη. Τους υποδέχθηκε ο Διοικητής της Σχολής,

Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Τζουβάνας, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό για τα τρέχοντα ζητήματα της εκπαίδευσης και παρουσία των εκπαιδευομένων Δοκίμων Αστυφυλάκων απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Στη συνέχεια κ. Τόσκας στην ομιλία του προς τους Δόκιμους Αστυφύλακες, έδωσε οδηγίες και παραινέσεις για την περαιτέρω επαγγελματική τους σταδιοδρομία, τονίζοντας ότι η απόκτηση των γνώσεων εντός της Σχολής θα αποτελέσει για αυτούς πολύτιμο εφόδιο. Επίσης τόνισε ότι οι ενέργειές τους πρέπει να εντάσσονται στο πλαίσιο του Συντάγματος και των Νόμων, έτσι ώστε να καταστούν ικανοί και άξιοι, από κάθε άποψη, να υπηρετήσουν τον πολίτη και την κοινωνία. Σειρά επαφών είχε χθες το πρωϊ και στην Ξάνθη ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Ο κος Τόσκας επισκέφτηκε τις μονάδες της 25ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχείας, της οποίας υπήρξε και Διοικητής.

Πρωτογενής Τομέας
Διαπραγματεύσεις για την ΚΑΠ

ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Την ανάγκη σταθερότητας του προϋπολογισμού της ΚΑΠ, να μην μειωθούν δηλαδή τα διαθέσιμα κονδύλια, επεσήμανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου στο συμβούλιο των Υπουργών της Ευρώπης. Παράλληλα, ζήτησε να μην περάσει η συγχρηματοδότηση των ενισχύσεων, να μην έχουμε δηλαδή κατά κανένα τρόπο επανεθνικοποίηση της ΚΑΠ. Τέλος, ζήτησε να αποφευχθεί η πλήρη και άμεση εξωτερική σύγκλιση των ενισχύσεων του πυλώνα 1 μεταξύ των κρατών –μελών της Ε.Ε . που δίνονται με βάση την έκταση. «Καταστήσαμε σαφές από τη πρώτη στιγμή ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθούμε αυτή την πρόταση όχι μόνο γιατί ακόμη κι αν μείνει στα ίδια επίπεδα ο προϋπολογισμός της ΚΑΠ, θα έχει τεράστιες απώλειες το εισόδημα των αγροτών μας, αλλά και γιατί δεν μπορεί η σύγκλιση να γίνει με κριτήριο μόνο την στρεμματική ενίσχυση.» ανέφερε ο Υπουργός.

Ασφαλιστικά Ταμεία
Νέος διοικητής στον ΕΦΚΑ

Στην Επιτροπή της Βουλής θα συζητηθεί αύριο Τετάρτη στις 15:00 η πρόταση διορισμού του κ. Ευστάθιου Μαρίνου στη θέση του Διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).Ο κ. Ευστάθιος Μαρίνος είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) με μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΟΠΕΚΑ Επίδομα παιδιού
Διεκπεραιώνονται προς το παρόν αιτήματα απονομής Επιδόματος Παιδιού (το νέο Επίδομα που αντικατέστησε από 1/1/2018 τα παλαιά οικογενειακά επιδόματα) και Επιδόματος Ανασφάλιστου Υπερήλικα από την Διοίκηση του νέου Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). . Σταδιακά θα ολοκληρωθεί η ανάληψη όλων των αρμοδιοτήτων. Όσον αφορά στα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα, βρίσκεται προς το παρόν σε εφαρμογή το πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο αφορά ΜΟΝΟ τις νέες αιτήσεις από την Αττική. ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος δοκιμάζεται το νέο σύστημα απονομής των προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ, ο «ηλεκτρονικός φάκελος αναπηρίας», το οποίο και θα επεκταθεί στο μέλλον σε όλη την χώρα. Εν όψει αυτής της εξέλιξης η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του ΟΠΕΚΑ καλεί όλες τις τοπικές οργανώσεις και τους τοπικούς συλλόγους Ατόμων με Αναπηρία σε διάλογο, προκειμένου να τεθούν στο τραπέζι τα επιμέρους ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

ΤΕΕ Θράκης
Αναφορά στον Εισαγγελέα Εφετών Θράκης κατέθεσε το ΤΕΕ

Αναφορά στον Εισαγγελέα Εφετών Θράκης κατέθεσε το ΤΕΕ – Θράκης σχετικά με τη λειτουργία του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ. Στην αναφορά τονίζεται η σημασία του προγράμματος για την περιοχή και ο ρόλος του μηχανικού σε αυτό, ενώ παράλληλα προβάλλονται και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη λειτουργία του συστήματος. Τέλος το ΤΕΕ – Θράκης ζητά την παρέμβαση του κ. Εισαγγελέα για την εξέταση «λειτουργίας» της πλατφόρμας από την έναρξή της μέχρι σήμερα.

Περιφέρεια
Πρόσκληση 5ης τακτικής συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Α. Μ. Θ.
Συνεδριάζουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αύριο Τετάρτη 28-03-2018 στις 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν οι επερωτήσεις για την λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού. Η synergeia 2018 και η λειτουργία της Επιτροπής Ισότητας.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Συνεδρίαση του Δ.Σ. Κομοτηνής
Συνεδριάζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου αύριο Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 7.00 το απόγευμα. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα της πρόσληψης Ναυαγοσωστών και προσωπικού πυρασφάλειας με τρίμηνη σύμβαση για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών στη Δ/νση Περιβάλλοντος Κοθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κομοτηνής.

Εκδήλωση για τον Ξενώνα Φιλοξενίας
Εκδήλωση του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Μαρτίου στις έξι και μισή το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου , με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Θέμα της εκδήλωσης: «Δεν είσαι μόνη, Δίκτυο Προστασίας της Γυναίκας ενάντια στη Βία».

Παιδεία
17η εκδήλωση για τις παραδοσιακές ποικιλίες
Η 17η εκδήλωση για τις παραδοσιακές ποικιλίες θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Απριλίου στις πέντε το απόγευμα στην αυλή του θερινού ΔΗΠΕΘΕ. Θα διανεμηθούν φυτά από παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών. Στην εκδήλωση παίρνουν μέρος νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους εκπαιδευτικούς

C

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία της Κομοτηνής στις 13:30 στις 30 Μαρτίου διοργανώνει ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ « ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ». Καλεί κάθε εκπαιδευτικό να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις για Κατάργηση του ν.3848. Διεκδικεί μαζικούς Μόνιμους Διορισμούς και Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών σε Ειδική και Γενική Αγωγή για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. «Δεν μπαίνουμε σε κανένα παζάρι μορίων, δεν δεχόμαστε κανένα πλαφόν στην προϋπηρεσία, κανένα προσοντολόγιο. Και εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων σε όλα τα επίπεδα.» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Media
Η ΕΡΤ3 στην περιφέρεια
Η Ξάνθη είναι ο επόμενος σταθμός των «Ειδήσεων των 19:00» και του «Κόσμου των Σπορ» της ΕΡΤ3 στο πλαίσιο των απευθείας μεταδόσεων από την ελληνική περιφέρεια. Την Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018, οι «Ειδήσεις των 19:00» με τον Παναγιώτη Κώστα, με ένα δυναμικό δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο και σε συνεργασία με την ΕΡΤ Κομοτηνής, μεταδίδονται από την πόλη της Θράκης, συνδυάζοντας ειδήσεις από την επικαιρότητα με έρευνες, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις για την ειδησεογραφία του τόπου. Νωρίτερα, στις 18:00, ο «Κόσμος των Σπορ» με τον Δημήτρη Δραγώγια, παρουσιάζει την αθλητική επικαιρότητα με τοπικά θέματα του αθλητισμού.

Πολιτισμός
Διάλεξη στο νέο λαογραφικό μουσείο
Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές και γονείς διοργανώνει ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής την τελευταία ημέρα του Μαρτίου, Σάββατο 31 Μαρτίου στις έξι το απόγευμα, στην αίθουσα των διαλέξεων του νέου λαογραφικού μουσείου. Ομιλητές θα είναι ο Αναστάσιος Σαρής και η Γλυκερία Καλαμάτα.

Θεατρική παράσταση
Το Μικρό Θέατρο Λάρισας παρουσιάζει το αριστούργημα του Carlo Collodi «Πινόκιο» στην Κομοτηνή στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου το Σάββατο 31 Μαρτίου στις πέντε και τέταρτο και στις επτά και τέταρτο. Η προπώληση γίνεται στο Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο.

Πούρα γεμιστά
«Πούρα γεμιστά» είναι ο τίτλος του βιβλίου που θα παρουσιαστεί αύριο, Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 20.00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Πρόκειται για βιβλίο του Βασίλη Τσιαμπούση. Η παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων από το Δημήτρη Βλάχο και το συγγραφέα. Θα διαβάσουν αποσπάσματα μέλη της θεατρικής ομάδας της ΦΕΞ «οδός ονείρων».

Λαζαροσάββατο
Ο καθιερωμένος εκκλησιασμός και η αρτοκλασία του Λαζαροσάββατου στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο με τη συμμετοχή των μελών και των φίλων της ΧΕΝ. Θα ακολουθήσει καφές στο ξενοδοχείο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

Αστυνομικό δελτίο
Άσκηση Τροία 2018

Φωτογραφία Πυροσβεστική

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από την Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής η άσκηση «ΤΡΟΙΑ 2018» με τη συνεργασία της 4ης Ε.Μ.Α.Κ. και της Π.Υ. Κομοτηνής στη Βιομηχανία ανακύκλωσης συσσωρευτών μολύβδου «Sunlight Recycling ABEE» στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Το σενάριο της άσκησης προσομοίωσε Παροχή Βοήθειας από την Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, με τη συνδρομή της 4ης Ε.Μ.Α.Κ. και της Π.Υ. Κομοτηνής σε βιομηχανικό ατύχημα ( διαρροή της επικίνδυνης χημικής ουσίας Υδροξειδίου του Νατρίου ΝΑΟΗ) και απεγκλωβισμό υπάλληλου της βιομηχανίας που είχε χάσει τις αισθήσεις του λόγω δηλητηρίασης, καθώς και έλεγχο της διαρροής. Η άσκηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και εξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Υπηρεσιών μας και του προσωπικού της επιχείρησης.

Σύλληψη διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη προχθές (25-3-2018) το απόγευμα, στο νομό Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 17χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Λιβύης, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας και Ιράκ.

Καιρός
Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες το απόγευμα με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά προβλέπει η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι Βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση στα βόρεια.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, ξανθη, κος, απε, προυπολογισμος, βουλη, εφκα, εμπ, ελλαδα, επιδομα, επιδοματα, τεε, δηπεθε, σχολεια, νέα, ερτ3, ειδήσεις, ΕΡΤ, καλαματα, θεατρο, βιβλιοπωλείο, συμμετοχή, χεν, τροια, sunlight, recycling, συλληψεις, λιβυη, ΕΜΥ, ert, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, τραπεζα της ανατολης, τελος ακινητων, 25η μαρτιου, καιρος, η ημέρα της γης, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, νεος παπας, αστυνομικο τμημα, επιδομα παιδιου, κοινωνια, αυτοδιοικηση, ημερα της γυναικας, χεν, δημοκριτειο, το θεμα, γλυκερια, εδρα, ερτ3, θεμα, ιρακ, πλαισιο, προγραμμα, πτυχιουχος, τεε, φυτα, αγωγη, αιτησεις, αναπηρια, αττικη, ατυχημα, αφορμη, βιβλιο, βορεια, βρισκεται, γινει, γινεται, γονεις, δευτεροβαθμια εκπαιδευση, δευτεροβαθμια, διευθυνση, δημοσιο, δηπεθε, διοικηση, διοικητης, δικτυο, δυναμικο, αιθουσα, ευσταθιου, υπαρχει, εκκλησια, εκπαιδευση, εξι, επτα, επιτυχια, ερευνες, ετων, ζητα, ιδια, ομιλια, ιστορικο, καφες, κος, λειτουργια, μηχανικος, μικρο, ξενοδοχειο, ομιλος, παζαρι, παρουσιαση, πεμπτη, περιφερειακο, προβληματα, σαββατο, σεναριο, συνεχεια, σειρα, συγκεντρωση, συμμετοχή, σχολη αστυφυλακων, τροια, τιτλος, υπηκοος, ιωαννης, αυλη, μποφορ, δημοτικα, recycling, εφαρμογη, φακελος, ηπειρωτικα, χωρα, μεινει, θεματα, θερμοκρασια, υγειας
Τυχαία Θέματα