Κομοτηνή: Περιμένουν ενίσχυση οι νοσηλευτές του Σισμανόγλειου

10:13 23/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι ελλείψεις που σημειώνονται κυρίως στο νοσηλευτικό προσωπικό ταλαιπωρούν τους εργαζόμενους στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής. «Το υπάρχον προσωπικό προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις» δηλώνει η κα Αγλαΐα Γαλαζούδη αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων και στο ερώτημα, αν ισχύει αυτό για όλους; απαντά «Ναι! Όλοι προσπαθούν να δώσουν την ψυχή τους για να κρατήσουν τα τμήματα τους».

Εργάζεται στο Νοσοκομείο από το 1995. Συγκρίνοντας το σήμερα με το χθες σημειώνει: «Ποτέ δεν ήμασταν σε τραγικότερη θέση. Τολμώ να πω κάτω από το όριο ασφαλείας. Έχουμε την ευτυχία να μην έχουμε δυσάρεστα

γιατί όλοι υπερβάλουν και κάνουν το κάτι παραπάνω.»

Ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό, ελλείψεις και στο ιατρικό; ρωτάμε την κα Γαλαζούδη «Σε κάθε τμήμα με την πρόσληψη των επικουρικών γιατρών κάποια κενά καλύφθηκαν» απαντά μην κρύβοντας την προσδοκία ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει σε νέες προσλήψεις. «Έχουμε πάρει τις σχετικές διαβεβαιώσεις» δηλώνει και εξηγεί ότι τώρα πια δεν μπορεί να βγει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, όπως θα επιθυμούσαν. «Έχουμε οφειλόμενα ρεπό, άδειες παλαιοτέρων χρόνων που δεν έχουν ληφθεί και κουρασμένο προσωπικό» επαναλαμβάνει σημειώνοντας πως καταβάλουν προσπάθειες όλες αυτές οι αντιξοότητες να μην περνούν στους ασθενείς.

Οι κινητοποιήσεις του παρελθόντος άφησαν μια μικρή πίκρα κι απογοήτευση στους εργαζόμενους, καθώς ελάχιστες από τις δοθείσες υποσχέσεις ικανοποιήθηκαν. Ωστόσο, δεν πτοούνται, καθώς θα συνεχίσουν, όπως λένε, να διεκδικούν λύσεις στα προβλήματά τους.
Φώτο:Αγλαΐα Γαλαζούδη Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα