Κομοτηνή: Οι φυσικοθεραπευτές του Σισμανόγλειου στην «πρώτη γραμμή» της μάχης κατά του κορονοϊού

11:41 12/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Τέσσερις φυσικοθεραπευτές του Νοσοκομείου Κομοτηνής δίνουν τη δική τους μάχη κατά της Covid-19 –ο Θάνος Μολλάς, ο Μάριος Σενδυνίδης, η Αϊσέλ Παντίρ και η Εύη Σακελλάρη. Ο κορονοϊός έφερε αλλαγές και στο δικό τους Τμήμα, καθώς δε μπορούν πια να βλέπουν και να εξυπηρετούν εξωτερικά περιστατικά. Ασχολούνται μόνο με ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται σε όλες τις Κλινικές του Νοσοκομείου Κομοτηνής, και παρότι ότι η ΜΕΘ δε νοσηλεύει θετικούς στον κορονοϊό ανθρώπους, χρειάζεται πολύ συχνά να παρέχουν υπηρεσίες στην Κλινική

Covid.

Η κ. Σακελλάρη (δεύτερη από αριστερά) σε παλαιότερο στιγμιότυπο με συναδέλφους της

Οι ασθενείς της Κλινικής Covid είναι ασθενείς με βαριά αναπνευστική νόσο. «Όσο μπορούμε τους βοηθάμε με αναπνευστική φυσιοθεραπεία και κινησιοθεραπεία, όταν αυτό είναι αναγκαίο, πάντα παίρνοντας τις κατάλληλες προφυλάξεις», δηλώνει η φυσικοθεραπεύτρια Εύη Σακελλάρη, και μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» επισημαίνει ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών έχει δώσει τις κατάλληλες οδηγίες για το πώς θα πρέπει να κινούνται με τη στολή και τις απαραίτητες προφυλάξεις. «Είμαστε αυτοί οι οποίοι θα έρθουμε σε σωματική επαφή και θα αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο. Η θεραπεία μας σίγουρα θα διαρκέσει πάνω από 10 λεπτά-ένα τέταρτο, αυτές είναι και οι οδηγίες που προβλέπουν να διαρκεί η φυσικοθεραπεία σε έναν ασθενή με Covid για να είναι ασφαλής ο φυσικοθεραπευτής.»

Η κ. Σακελλάρη (στα δεξιά) παλαιότερο στιγμιότυπο (φωτο αρχείο ΕΡΤ- φωτογράφος:Μαρία Νικολάου)

Πολύ συχνές είναι και οι κλήσεις που δέχονται όλον αυτόν τον καιρό από ασθενείς εκτός Νοσοκομείου οι οποίοι ζητούν να οριστεί κάποιο ραντεβού. Όμως, όπως η έμπειρη φυσιοθεραπεύτρια δηλώνει, τους εξηγείται ότι δεν είναι δυνατόν -και λόγω του φόρτου εργασίας, αλλά και λόγω της προσπάθειας που γίνεται να αποφευχθεί ο κίνδυνος της διασποράς του κορονοϊού. Έτσι, εξαιρούνται αυτά τα περιστατικά -6.000 την περσινή χρονιά-, δεν εξυπηρετούνται αυτό το χρονικό διάστημα.

Η ίδια εμβολιάστηκε, όπως μεγάλη μερίδα υγειονομικών του Νοσοκομείου. «Δεν αισθάνθηκα κάτι το ιδιαίτερο παρά μόνο μια μικρή ενόχληση στον ώμο, αλλά όλα καλά», δηλώνει, και συγχαίρει όλη την ομάδα του εμβολιαστικού κέντρου. «Είναι άνθρωποι που κάνουν απόλυτα υπεύθυνα και με σοβαρότητα τη δουλειά τους. Και με απόλυτη συνέπεια. Αισθανόμαστε εμπιστοσύνη.» Προτρέπει ακόμα τους κατοίκους της περιοχής να παίρνουν τις προφυλάξεις που ορίζουν οι επιστήμονες και χωρίς κανένα ενδοιασμό να εμβολιαστούν. «Να εμβολιαστούμε όλοι, ώστε να μπορέσουμε, όσο γίνεται γρηγορότερα, να επανέλθουμε στη φυσιολογική μας ζωή.»

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα