Κομοτηνή: Ο δρόμος προς τις Ευρωεκλογές

17:45 4/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην ενημέρωση του κόσμου για την σημασία των Ευρωεκλογών το 2019 στοχεύει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα υλοποιώντας μια σειρά από ενημερωτικές εκδηλώσεις και σεμινάρια. «Όσοι πιο πολλοί προσέλθουν στις κάλπες, τόσο σημαντικότερες θα είναι αυτές οι εκλογές, καθώς θα αναδειχθούν νέοι άνθρωποι που θα παίξουν ρόλο στη διαμόρφωση του αύριο» δήλωσε ο κος Γιώργος Μαρκοπουλιώτης,

επικεφαλής της Αντιπροσωπείας μιλώντας για την ανάγκη να αναδειχθούν άνθρωποι που να αγαπάνε την Ευρώπη.

«Είναι πολύ σημαντικό να ωθήσουμε τους ανθρώπους να ψηφίσουν. Να μειώσουμε όσο το δυνατόν τα ψέματα που ήδη κυκλοφορούν για τις ευρωεκλογές. Πρέπει να αρχίσουμε όλοι μας να χτίζουμε άμυνες για τα Fake news » ανέφερε μιλώντας σε σεμινάριο για τα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης με θέμα «Ο δρόμος προς τις Ευρωεκλογές» ο κος Μαρκοπουλιώτης ζητώντας από τους νέους και τις νέες «πριν πάνε για μπάνιο, να περάσουν σίγουρα από τα εκλογικά κέντρα.»

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Τσουτσοπλίδη, εκπρόσωπο Τύπου, Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα αυτές οι εκλογές επηρεάζουν την σύνθεση και την εκλογή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μιλώντας για το Brexit το χαρακτήρισε λάθος στροφή για την Αγγλία, σε ένα σταυροδρόμι, όπως είπε, της Ιστορίας, οδήγησε την ΕΕ σε ένα αδιέξοδο.

«Το γεγονός ότι θα έχουμε 2 ή και 3 εκλογές μαζί θα θολώσει περαιτέρω το Ευρωπαϊκό διακύβευμα. Οι εκλογές θα είναι συνέχεια της δικής μας ζωής. Κι όμως αυτή τη φορά οι ευρωπαϊκές εκλογές θα είναι διαφορετικές.» ανέφερε ο κος Τσουτσοπλίδης σημειώνοντας ότι ακόμη και στο παράδειγμα του Brexit αποκαλύφθηκαν ευρωπαϊκές δυνάμεις, που προσπάθησαν χρόνια και το κατάφεραν να πλήξουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από μέσα. Αναφερόμενος δε στη στάση των πολιτών σημείωσε πώς δείχνουν να έχουν καταλάβει την χρησιμότητα της ΕΕ, καθώς 6 στους 10 Ευρωπαίους πολίτες θέλουν τη χώρα τους μέσα. Ενώ το 61% των Ελλήνων στο ερώτημα μέσα ή έξω στην ΕΕ; απαντά πώς θα έμενε μέσα. «Τώρα ο κόσμος γνωρίζει περισσότερα για την Ε.Ε. κι έχει αρχίσει να δημιουργείται ένα ψήγμα ευρωπαϊκής δημόσιας σφαίρας.»
Φώτο: Στιγμιότυπα από το πάνελ της εκδήλωσης ρεπορτάζ –κείμενο -φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα