Κομοτηνή: Ο Αϊ Βασίλης είναι ακόμη εδώ

14:18 22/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατά μια ολόκληρη εβδομάδα, έως την άλλη Κυριακή 29 Ιανουαρίου, παρατείνει την παρουσία του στην Κομοτηνή ο αργοπορημένος κόκκινος Άγιος. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών οι περισσότεροι αποφάσισαν να απολαύσουν το χειμώνα σπίτι τους με αποτέλεσμα οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί έγιναν με λιγότερο από τον αναμενόμενο κόσμο. Οι διοργανωτές της δράσης «Ο Άι Βασίλης, άργησε μια μέρα» δεν πτοούνται, αντιθέτως βάζουν τα δυνατά τους και πατούν γκάζι.

Σάκος του Αϊ Βασίλη σε cafe
της πόλης

Μια ολόκληρη πόλη θα συνεχίσει να κινείται στους ρυθμούς του κόκκινου Άγιου παραδίδοντας μαθήματα αλληλεγγύης στην πράξη. Εκατοντάδες εθελοντές, δεκάδες σύλλογοι, οργανώσεις κι επαγγελματίες έχουν ήδη ανταποκριθεί στο κάλεσμά της αλληλεγγύης γεμίζοντας τους σάκους του «Αϊ Βασίλη των φτωχών».

«Η κοινωνική δράση με τίτλο «Ο Αϊ Βασίλης, άργησε μια μέρα», με στόχο την στήριξη των άπορων οικογενειών πραγματοποιείται και φέτος, για 5η συνεχόμενη χρονιά» δηλώνει η Εύα Σκότη, εθελόντρια, μέλος της διοργανωτικής επιτροπής κι εξηγεί «Για 5η συνεχή χρονιά αποδεικνύεται στην πράξη ότι όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τρόφιμα θα διατεθούν στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής, για τη στήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη, που δεν μπορούν μόνες τους να τα καταφέρουν στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία. Πέρσι με την ίδια δράση συγκεντρώθηκαν έξι τόνοι τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Παράρτημα Ροδόπης έχει αναλάβει τη συγκέντρωση των τροφίμων από τους σάκους του κόκκινου Άγιου, την καταμέτρηση τους και τη δημιουργία των πακέτων βοήθειας.Πακέτα που με κάθε σεβασμό και διακριτικότητα θα δοθούν στα χέρια των ανθρώπων που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, έτσι, όπως θα ήθελε ο Άϊ Βασίλης και οι δεκάδες εθελοντές φίλοι του…
Φώτο: Εύα Σκότη Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα