Κομοτηνή: Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα

20:37 3/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα τελευταία πέντε χρόνια κάνουν τον εθελοντισμό υπόθεση μιας ολόκληρης πόλης. “ Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα” είναι ο τίτλος της εθελοντικής δράσης που υλοποιείται από δεκάδες Συλλόγους, επιχειρήσεις και εκατοντάδες εθελοντές της Ροδόπης. Συνεπής- ασυνεπής στο ραντεβού του και φέτος θα αργήσει μια μέρα συγκεντρώνοντας στους σάκους του τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τις άπορες οικογένειες του Δήμου Κομοτηνής. «Ήρθε η ώρα να κάνουμε κι ένα βήμα παραπέρα…» δηλώνει η επικεφαλής της προσπάθειας, η κα Άρτεμης Τσολάκη σημειώνοντας ότι «εύκολο δεν ήταν τίποτα από την αρχή

της προσπάθειας, έως σήμερα» . Όπως εξηγεί η νεαρή εθελόντρια, θα πρέπει να δοθεί κίνητρο, κοινό όραμα, κοινός στόχος σε όλα τα μέλη της ομάδας. «Να πείσεις τους συμμετέχοντες ότι αξίζει ο σκοπός, η συνεργασία, η κοινή αυτή προσπάθεια . Μια προσπάθεια που είναι πάνω από τους ίδιους.»

Συνολικά, εξήντα Σύλλογοι, δεκάδες καταστήματα και όλα σχεδόν τα σχολεία πήραν μέρος στην προσπάθεια πέρσι. Φέτος αναμένεται να είναι ακόμη περισσότεροι με στόχο να ξεπεράσουν τους επτά τόνους τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν την πέμπτη χρονιά υλοποίησης της δράσης. «Εντυπωσιακή ήταν και η ανώνυμη συμμετοχή. Για παράδειγμα ένας κάτοικος της περιοχής προσέφερε ένα τόνο λάδι, χωρίς να γίνει γνωστό το όνομά του. Υπήρξε και μια στροφή προς την προσφορά επιλεγμένων τροφίμων, προϊόντα που αξίζουν και τα έχουν περισσότερο ανάγκη οι οικογένειες.» Τα τρόφιμα και φέτος θα δοθούν μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής στις καταγεγραμμένες άπορες οικογένειες, με κάθε διακριτικότητα.

Στις αρχές Δεκεμβρίου θα υπάρξει μια δράση προάγγελος της μεγάλης – κύριας δράσης που θα ξεκινήσει στις 14 Ιανουαρίου. Τότε, μικροί και μεγάλοι θα φροντίσουν να γεμίσουν τους σάκους του Άη Βασίλη στέλνοντας το δικό τους μήνυμα: «Εθελοντισμός –Αλληλεγγύη κι Αγάπη»
Φώτο: Άρτεμης Τσολάκη Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα