Κομοτηνή: Νέο ξεκίνημα με αισιοδοξία και ψάξιμο

09:36 16/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάνει μια νέα αρχή. Επέλεξε ένα αντικείμενο που το αγαπά και το γνωρίζει, την ένδυση και στέλνει το δικό της μήνυμα: «Πρέπει να παίρνουμε δύναμη από τους δύσκολους καιρούς, να μην το βάζουμε κάτω.» Η Κλαίρη Τσιτινίδου δέκα χρόνια επαγγελματίας, με ένα μικρό «διάλειμμα» για να μεγαλώσει την κόρη της, νιώθει έτοιμη να αποκτήσει τη δική της επαγγελματική στέγη. «Κάθε εποχή το ρούχο θα εναλλάσσεται» εξηγεί για τον τρόπο με τον οποίο θα δουλεύει αποφασισμένη να στηρίξει και τους ντόπιους δημιουργούς. Ό,τι χειροποίητο, πρωτότυπο

θα το φιλοξενεί στη μικρή της επαγγελματική στέγη, που ήδη φιλοξενεί τα όνειρά της.

«Ήμουν διστακτική γι αυτό και η επιχείρηση είναι με χαμηλό μπάτζετ. Απέφυγα να πληρώσω ένα ακριβό ενοίκιο για μια καλύτερη στέγη. Πιστεύω ότι ο κόσμος αρχίζει και ψάχνει πιο απόκεντρα σημεία. Έτσι, τα στενά δρομάκια της πόλης θα γεμίσουν με καταστήματα όχι απρόσωπα, αλλά με το δικό τους χαρακτηριστικό γνώρισμα.» εξηγεί βέβαιη ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια βήματα.

Το άγχος, έστω του μικρού ρίσκου, την συντροφεύει. «Θέλω να μπορώ να βγάζω τα έξοδά μου» εξηγεί και στέκεται με βεβαιότητα στο μέσο του καταστήματός της αποκαλύπτοντας το όνειρό της. «Να μπορέσω αυτό που ξεκίνησα τώρα να το συνεχίσω για αρκετό καιρό. Να αποδώσει. Για να μπορέσω να στηρίξω συλλόγους κι ανθρώπους που έχουν δημιουργίες και θέλουν έναν χώρο από όπου θα τις πωλούν.»

«Να τολμήσουν έστω και χωρίς μεγάλο κεφάλαιο.» προτρέπει τους άνεργους νέους σημειώνοντας πως θα πρέπει να αξιοποιήσουν και το διαδίκτυο και τα social media για να προωθήσουν τα εμπορεύματά τους. « Έχω ζήσει την αγωνία της ανεργίας και ξέρω πως μόνο τολμώντας μπορείς να τα καταφέρεις. Τόλμη και ψάξιμο, αυτό θέλει η εποχή μας. Σιγά –σιγά θα έρθουν και οι πελάτες.»
Φώτο:Κλαίρη Τσιτινίδου Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα