Κομοτηνή: Νέα διάκριση για το Κινηματογραφικό Εργαστήρι του 1ου Γυμνασίου

16:08 19/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Γύρισαν από την Ισπανία με μια σημαντική διάκριση στις βαλίτσες τους. Ο Νεοκλής Λεμονίδης και οι μαθήτριες Σωτηρία Ιωαννίδου και Βασιλεία Γαβριηλίδου κράτουν στα χέρια τους το βραβείο «Premio especial A la promocion de la igualdad y la no violencia», δηλαδή το «Βραβείο για την προώθηση της ισότητας και της μη βίας».

«Εκπροσωπήσαμε και τιμήσαμε τη χώρα μας, την πόλη μας, το Γυμνάσιό μας» δηλώνει πανευτυχής ο κ. Λεμονίδης σημειώνοντας πως για τη συμμετοχή τους στο διεθνές φεστιβάλ της Ισπανίας σημαντική ήταν η στήριξη τόσο του δήμου Κομοτηνής, όσο και του Συλλόγου Γονέων. Όπως σημαντική για το «Καταφύγιο» ήταν και η οργάνωση του Φεστιβάλ της Ολυμπίας «Camera Zizanio» που στάθηκε αφορμή κι άνοιξε το δρόμο στη δημιουργία και την έμπνευση εκπαιδευτικών και μαθητών.


Από την Κομοτηνή στην Plasencia

Η κινηματογραφική ομάδα του 1ου Γυμνασίου βρέθηκε στην πόλη Plasencia με το «Καταφύγιο», την ταινία που πιο πριν απέσπασε το ειδικό βραβείο του Συνήγορου του Παιδιού λόγω ανάδειξης, με ιδιαίτερη ευαισθησία, των δικαιωμάτων των παιδιών- προσφύγων.
Για την ταινία εργάστηκαν, σκηνικά:Ι. Καραγιαννίδης, Β. Ντίκας,Ε. Πίτατζη,Π.Προυσανίδου,Ι.Τζιώτζιου, Animation:Β. Γαβριηλίδου,Σ.Ιωαννίδου,Μ.Μαργαριτοπούλου,Α.Ροϊδου,Α.Σταμπούλη, Β.Φραντζή,Δ.Αγγελάκη,Ε.Δοβρή,Μ.Ιμπράμ, Δ.Νικολαϊδου,Χ.Νικολαϊδου, Ε.Πεχλιβανίδου,Α.Τσιοπανίδου, Ζ.Τζορμπατζογλου. Μετάφραση -Υπότιτλοι:Χρύσα Δημογέροντα,Χρυσούλα Ράφτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα