Κομοτηνή: Καταστηματάρχες και εργαζόμενοι στο κατώφλι της νέας χρονιάς

13:34 31/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάνουν τον απολογισμό τους, ανασυντάσσονται και ετοιμάζονται με μεγαλύτερη αισιοδοξία να υποδεχθούν τη νέα χρονιά. Στο κατώφλι του νέου έτους καταστηματάρχες κι εργαζόμενοι στην Κομοτηνή κρατούν μικρό καλάθι και δεν κρύβουν την ανακούφισή τους που… πάει ο παλιός ο χρόνος.

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Το 2020 ήταν πολύ δύσκολο για όλους στην αγορά», δηλώνει ο κ. Νίκος Γανίτης ιδιοκτήτης καταστήματος ηλεκτρικών ειδών

στην Κομοτηνή προβλέποντας μάλιστα κάποιους από όλους όσοι έκλεισαν τα καταστήματά τους να μην αντέχουν την δοκιμασία. Όσον αφορά στις προσδοκίες του; «Κάτι καλύτερο», λέει απλά και προσθέτει: «Σίγουρα το 2021 θα πάει καλύτερα ο εμβολιασμός γεννά ελπίδες, ότι θα επανέλθουμε στην καθημερινότητά μας».

«Γενικά υπήρξαν δυσάρεστα αλλά υπήρξαν και κάποια καλά», δηλώνει ο κος Χαλίτ Χαλίλ Ιμπράμ ιδιοκτήτης καταστήματος με είδη μελισσοκομίας. «Ας ελπίσουμε ότι το 2021 θα είναι καλύτερα τα πράγματα για όλους», σημειώνει και προσθέτει μισο-αστεία και μισο-σοβαρά: «Έγινα 60 χρονών και με αυτή την ελπίδα κάθε φορά υποδέχομαι το νέο έτος. Κακά τα ψέματα ήταν μια κακή χρονιά μας δοκιμάζει ο Θεός». Όσον αφορά στην ευχή του; «Ας έχει το 2021 ό,τι δεν είχε το 2020.. Να μπορέσουμε να ζήσουμε γιατί η αγορά έχει πεθάνει».

Μια διαφορετική νότα στο απολογισμό προσθέτει η κα Χαρά Ταουκτσή, εργαζόμενη σε super market. «Ήταν μια χαρά η χρονιά που φεύγει γιατί είχαμε δουλειά. Ήταν όμως και δύσκολο έτος με πολλές υποχρεώσεις και φόβο. Όμως Χρονιά ήταν και πέρασε. Είμαστε τυχεροί που περνάμε την κάθε χρονιά και πηγαίνουμε στην επόμενη», λέει κι εύχεται: «Ελπίζω το 2021 να είναι πολύ καλύτερο, χωρίς φόβο και με περισσότερη ελευθερία».
Τέλος, η κα Μαρία Ρούφου εργαζόμενη σε μπακάλικο της γειτονιάς σημειώνει για το 2020 «Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά για πάρα πολλούς ανθρώπους. Κυρίως το θέμα της υγείας ήταν αυτό που απειλήθηκε και τρομοκράτησε». Μην παραλείποντας να ευχηθεί: «Το 2021 εύχομαι να είναι πολύ καλύτερο από το 2020 που ήταν χάλια» και να αποκαλύψει μάλιστα το μάθημα που εκείνη πήρε: «Θα πρέπει να σκεφτόμαστε όλους τους ανθρώπους αυτοί που περνάνε καλά θα πρέπει να σκέφτονται αυτούς, που δεν είναι».

Στέκονται στο κατώφλι του νέου έτους. Αμήχανοι. Χωρίς βεβαιότητες. Πιο σοφοί, αλλά και ελαφρώς αισιόδοξοι όπως επιβάλλει κάθε καινούργιο ξεκίνημα κι εύχονται: «Καλή νέα χρονιά!».

Φώτο – ρεπορτάζ – κείμενο: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα