Κομοτηνή: Η «Ένωση των εν Αθήναις Κομοτηναίων» είναι εδώ πιο δυνατή

09:50 20/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Σταματίνα ( Τίνα) Ιωαννίδου έχει βάλει στόχο με τους συνεργάτες της να δώσουν στην Κομοτηνή την προβολή που της αξίζει. Σαράντα χρόνια παντρεμένη με Κομοτηναίο, αν και Πειραιώτισσα, όπως λέει αγαπάει την Κομοτηνή και στεναχωριέται όταν εκείνη και οι άνθρωποί της δεν προβάλλονται σωστά ή αγνοούνται επιδεικτικά. Σε λίγους μήνες συνταξιοδοτείται και τον πολύ ελεύθερο χρόνο που θα διαθέτει είναι έτοιμη να τον

αφιερώσει στην «Ένωση των εν Αθήναις Κομοτηναίων». Εκλεγμένη αντιπρόεδρος ήδη μιλά με αγάπη για τον πολύ παλιό σύλλογο που λειτουργεί από το 1962.

Ο Σύλλογος αυτός, όπως και οι περισσότεροι σύλλογοι στη χώρα μας, παρουσιάζουν μια κάμψη. «Τα οικονομικά προβλήματα δεν ωθούν τους ανθρώπους να ασχοληθούν» δηλώνει η κα Τίνα Ιωαννίδου και σημειώνει ότι οι Κομοτηναίοι είναι μετριοπαθείς άνθρωποι και συνήθως δεν διεκδικούν. «Θα προσπαθήσουμε να καλέσουμε παλιούς Κομοτηναίους, επιφανείς που ζουν στην Αθήνα, αλλά και νέους φοιτητές Κομοτηναίους να παρουσιάσουν στο κοινό τον πολυπολιτισμικό αυτό τόπο γιατί για κάποιους η Θράκη είναι άγνωστη».

Προσεγγίσεις της Θράκης
Στις 17 Μαΐου ξεκινά ένας κύκλος ενημέρωσης με θέμα «Προσεγγίσεις της Θράκης» , με την πρώτη εκδήλωση να έχει ομιλητές τον Γιάννη Κυμνιωνή, νομικό και τον Γιάννη Καρατουλιώτη, Στρατηγό ε.α. Θα παρουσιάσουν το θέμα του νομικού καθεστώτος της Μουφτείας και τους ενεργειακούς αγωγούς. Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στις εκδόσεις Πατάκη, στην οδό Ακαδημίας 65 στις έξι το απόγευμα με συνοδεία μπουφέ κι εδέσματα της Θράκης. « Δεν υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος που να συνδέει την Κομοτηνή με το Κέντρο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα δίαυλο» δηλώνει η κα Ιωαννίδου ζητώντας από τους ντόπιους να αγκαλιάσουν τους Κομοτηναίους της Αθήνας και να δώσουν πληροφορίες για τα καινούργια δρώμενα, να συμμετέχουν, να ψηφίζουν εδώ και να δραστηριοποιούνται .

Η Ένωση αριθμεί 200 μέλη. Υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν γραφτεί και η νέα Διοίκηση θα κάνει ένα άνοιγμα παρακινώντας τους νέους ειδικά να γίνουν μέλη. «Θα ήθελα να μιλήσουμε για τη συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Να αναδείξουμε τις δράσεις που γίνονται εδώ και αγκαλιάζουν όλους. Στόχος να γνωρίσουν καλύτερα την Κομοτηνή. Ζήτημα είναι και η λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής. Μπορούμε να τρέξουμε μαζί, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν. Θα δώσουν στην Κομοτηνή μια διαφορετική αίγλη. Όπως επίσης να δούμε το θέμα της ίδρυσης της «Αρσακείου Σχολής», που είχε εξαγγελθεί αλλά δεν έγινε, με την πίστη ότι θα έλξει σπουδαστές από τα Βαλκάνια. Πρέπει επίσης να αναδειχθεί ο ρόλος και η δράση του Πανεπιστημίου, η προσφορά του είναι πολύτιμη. »

Συμμετοχή και στα «Ελευθέρια»
Η κα Ιωαννίδου βάζει στόχο να σχηματιστεί μια «αλυσίδα» δράσεων για να γίνει η Κομοτηνή γνωστή παντού. «Στα Ελευθέρια θα προσπαθήσουμε να έρθουμε και να φέρουμε φίλους για να γνωρίσουν τον τόπο. Η δημοτική αρχή μας υποσχέθηκε ήδη ότι θα είναι συμπαραστάτης στις προσπάθειες μας. Θα υποβάλλουμε σχετικό υπόμνημα στον δήμαρχο και στον περιφερειάρχη περιμένοντας τις απαντήσεις τους για μια σειρά ζητήματα για να μπορέσουμε να κινηθούμε».
Φώτο: Τίνα Ιωαννίδου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα