Φ. Γεννηματά: Ο Ομπάμα φεύγει, τα προβλήματα μένουν

16:50 16/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Είναι σημαντική η επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα στη χώρα μας,έστω κι αν είναι απερχόμενος και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του και για το χρέος και για το προσφυγικό» ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Φώφη Γεννηματά από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε σήμερα.

Παράλληλα, σημείωσε

ότι «Το πρόβλημα είναι ότι ο κος Ομπάμα φεύγει και δυστυχώς τα προβλήματα μένουν εδώ πίσω και μένουν άλυτα διότι η κυβέρνηση αυτή εκτός από τα ψέμματα που είπε για να έρθει στην εξουσία αποδείχτηκε ότι δεν έχει κανένα σχέδιο,δεν έχει την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα να λύσει τα προβλήματα του ελληνικού λαού και να διαπραγματευτεί σποτελεσματικά προς όφελος των εθνικών συμφερόντων».

Η κα Γεννηματά επανέλαβε ότι «η χώρα χρειάζεται μια εθνική γραμμή και εθνική συνεννόηση για να μπορέσει να την υλοποιήσει. Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και στο κράτος». «Ταυτόχρονα», όπως δήλωσε «πρέπει να διεκδικήσουμε τώρα τις αλλαγές για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την συζήτηση για το χρέος για μετά το 2020, όπως δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός, παρά τα ψέμματα που λέει σήμερα». Σύμφωνα με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης οι αλλαγές πρέπει να γίνουν τώρα. «Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και την κρίση με ασφάλεια μέσα στην Ευρώπη και μέσα στην Ευρωζώνη».

Παράλληλα, η κα Γεννηματά απηύθυνε κάλεσμα σε όλους όσοι πιστεύουν και ανήκουν στο χώρο της Κεντροαριστεράς να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί τους, «να συμπορευτούμε γιατί τώρα έχει ανάγκη η χώρα ένα ισχυρό προοδευτικό πλειοψηφικό ρεύμα που θα δώσει εναλλακτική πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα