Σ. Αραχωβίτης: Σχέδιο της κυβέρνησης για εξοικονόμηση νερού

16:16 3/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπάρχει σχεδιασμός από πλευράς κυβέρνησης για την εξοικονόμηση, την αποθήκευση νερού στην Ελλάδα και την προστασία αυτού του πολύτιμου πόρου, καθώς η κλιματική αλλαγή, ήδη κτυπά την πόρτα της Χώρας μας.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Βουλευτής Λακωνίας και υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης, το οποίο θα μεταφρασθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με δράσεις

για αρδευτικά έργα και έργα εξοικονόμησης νερού.

«Θέλουμε οι Αγρότες και οι Παραγωγοί να συνειδητοποιήσουν πως είναι δική τους υπόθεση η διαχείριση του νερού, γι’αυτούς και τους μελλοντικούς καλλιεργητές και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να γίνεται κατασπατάληση. Στο νέο νόμο για τους ΤΟΕΒ, ο πολύτιμος αυτός πόρος περνάει στους πολίτες και είμαι σίγουρος πως η κάθε τοπική κοινωνία διαθέτει την ωριμότητα να τον διαχειρισθεί».

Ο κ. Αραχωβίτης ανακοίνωσε περιοδείες από κλιμάκια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, όπου θα επιχειρείται μια ακτινογραφία των προβλημάτων της κάθε περιοχής και εντοπισμός λύσεων, ακούγοντας και τους κατοίκους.

Ανακοίνωσε δε πως αναμένεται τις επόμενες μέρες και η απόφαση του αρμοδίου υπουργείου για τις ομάδες παραγωγών.

Τέλος στάθηκε και στην ενεργοποίηση των Εμπορικών Ακολούθων, με την αποστολή αναφοράς από Χώρα που υπηρετούν, για τις προτιμήσεις στα Ελληνικά προϊόντα και πως αυτά μπορούν να προωθηθούν καλύτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα