Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 7-03-2018

09:52 7/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κοινοβούλιο

Σφοδρή επίθεση Ηλ. Κασιδιάρη προς Μουσταφά Μουσταφά
Για πολλοστή φορά χθες η Χρυσή Αυγή δημιούργησε επεισόδιο στην Βουλή, με τον Βουλευτή της Ηλ. Κασιδιάρη να ζητά να αποχωρήσει από την συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών κι Άμυνας της Βουλής

ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μουσταφά επειδή … «είναι Τούρκος»! Η συνεδρίαση της Επιτροπής ήταν κλειστή καθώς γινόταν ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά και τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις σε Αιγαίο και Κύπρο.
Ο Ηλ. Κασιδιάρης επικαλέστηκε τις δηλώσεις του … Τούρκου προέδρου Ρ.-Τ. Ερντογάν περί «τεσσάρων Τούρκων βουλευτών» στο Ελληνικό κοινοβούλιο και ζήτησε να αποχωρήσει ο Μ. Μουστουφά πριν συνεχιστεί η συνεδρίαση. Τόσο ο Ν. Κοτζιάς, όσο και βουλευτές από τα άλλα κόμματα της Βουλής επέκριναν έντονα τον Ηλ. Κασιδιάρη και την Χρυσή Αυγή.
« Η Δημοκρατία αντέχει και τους εχθρούς της», δήλωσε ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά.

Πρωτογενής Τομέας

Περιοδεία Στ. Αραχωβίτη στη Ροδόπη το Σάββατο

Περιοδεία στη Ροδόπη θα πραγματοποιήσει το ερχόμενο Σάββατο ο Συντονιστής για την Ανάπτυξη του Πρωτογενούς τομέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Λακωνίας, Σταύρος Αραχωβίτης.
Ο κ. Αραχωβίτης θα επισκεφθεί αγροτικές και κτηνοτροφικές περιοχές της Ροδόπης και θα συνομιλήσει με Αγρότες και Κτηνοτρόφους, ακούγοντας τα προβλήματά τους και μεταφέροντάς τους εξελίξεις σε ζητήματα που τους αφορούν.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ, ο κ. Αραχωβίτης επανέλαβε πως το παραγωγικό μοντέλο στον Πρωτογενή τομέα, θα πρέπει να ανασχεδιαστεί και να υπάρξει στροφή στην ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής.
Παραδέχθηκε δε πως υπάρχουν σοβαρά θέματα με τις Ελληνοποιήσεις προϊόντων γάλακτος και κρέατος και πως πρέπει να επιταχυνθούν αρδευτικά έργα, όπως η κατασκευή χωμάτινων ταμιευτήρων.

Τατιανός Γεωργακούδης, ο μοναδικός κτηνοτρόφος που παράγει βιοαέριο από απόβλητα, στην ακτίνα Θες/νικης-Έβρου
Αξίζει να σημειωθεί πως στην δική του Φάρμα στο Κόσμιο Ροδόπης, ο κ. Γεωργακούδης εδώ και 4,5 χρόνια, ως ο μοναδικός Κτηνοτρόφος στην ακτίνα Θες/νικης Έβρου, που απορροφά απόβλητα Κτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής, από τυροκομεία, ελαιοτριβεία, παράγοντας βιοαέριο, όπου κρατώντας το μεθάνιο παράγει θερμική και ηλεκτρική ενέργεια.
ΤΗ θερμική ενέργεια την αξιοποιεί στις εγκαταστάσεις της μονάδας του και την ηλεκτρική την διαθέτει προς πώληση στη ΔΕΗ.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργακούδη, από την θερμική ή ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να παραχθεί μια οργανική ουσία, με την οποία μπορεί να γίνει λίπανση των εδαφών της περιοχής, ή άγονων εκτάσεων, ή, να λειτουργήσει και θερμοκήπιο.
Επίσης το βιοαέριο εκτός των υπολειμμάτων, μπορεί να παραχθεί και από την καλλιέργεια σιτοσίκαλης και καλαμποκιού, εφόσον προκύψει συνεργασία με Αγρότες και Κτηνοτρόφους, το οποίο μετά μπορεί να αποδοθεί ως ενσήρωμα για ζωοτροφή.
«Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν, όπως συνεργασίες ανθρώπων στον πρωτογενή τομέα και να λυθούν προβλήματα με απόβλητα ζωϊκά και μη, ακόμα να περιορισθεί το κόστος παραγωγής των Αγροτών με την οργανική ουσία που παράγεται, αρκεί να το θέλουμε.
Μακάρι να μπορέσουμε να συμπαρασύρουμε σε ανάλογο πνεύμα πρακτικής και άλλους κτηνοτρόφους και αγρότες», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Γεωργακούδης.

Κόμματα
Εκδήλωση-συζήτηση του Κινήματος Αλλαγής με ομιλητές τον Νίκο Μπίστη και Γιώργο Σιακαντάρη
Εκδήλωση-συζήτηση για τις προγραμματικές θέσεις του διοργανώνει σήμερα το απόγευμα (19.00), στο ξενοδοχείο «Elisso» το Νομαρχιακό Συντονιστικό Ξάνθης του Κινήματος Αλλαγής, ενόψει του συνεδρίου του, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 16-18 Μαρτίου.
Ομιλητές θα είναι ο πρώην υφυπουργός Νίκος Μπίστης και ο πρώην πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ και του Εργαστηρίου Σοσιαλδημοκρατίας Γιώργος Σιακαντάρης.

Επιθέσεις
Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα Δικαστήρια της Ξάνθης
Με ανάρτηση στο indymedia χωρίς υπογραφή κάποιας οργάνωσης, αναρχικοί από την Ξάνθη αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση στα δικαστήρια της Ξάνθης την περασμένη Τετάρτη, όπου έσπασαν τα τζάμια της κεντρικής εισόδου.
Αυτοδιοίκηση
Ξεκινά πρόγραμμα για την Ιστορία και τον Πολιτισμό Ελλάδας-Βουλγαρίας με συντονιστή το Δήμο Κομοτηναίων

Σήμερα στις 10.00 π.μ. στο ξενοδοχείο «Ανατόλια», θα γίνει η εναρκτήρια συνάντηση του έργου με τίτλο « Διασταυρώνοντας τα μονοπάτια της Ιστορίας και της Κουλτούρας-Crossing the paths of History and Culture”-και διακριτικό τίτλο «CHIC» με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εταίρων του προγράμματος και θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου.
Το πρόγραμμα είναι ενταγμένο στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A “Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020” , όπου εγκρίθηκε μετά από πρόταση του Δήμου Κομοτηνής και θα είναι και ο συντονιστής του έργου.
Το έργο συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 15% από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.
Κύριος σκοπός του έργου είναι η συνεργασία ανάμεσα στις δύο περιοχές στόχου Δήμου Κομοτηνής – Δήμου Χασκόβου, σε πολιτιστικό επίπεδο με σκοπό την περεταίρω τουριστική ανάπτυξη τους και τη μόνιμη και πολυεπίπεδη συνεργασία τους.

Διακρίσεις για μαθητές της Ξάνθης στο Πανελλήνιο Ρομποτικής
Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαβ-κο, ο μεγάλος τελικός του σημαντικότερου πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας, για παιδιά στη Θεσσαλονίκη.
Συνολικά 54 ομάδες διαγωνίστηκαν στον τελικό του FIRST LEGO LEAGUE Greece 2018, από όλη την Ελλάδα.
Από Ξάνθη συμμετείχαν 6 ομάδες, από τις οποίες δύο ομάδες διακρίθηκαν πανελλαδικά, οι Robomaniacs πήραν το πρώτο βραβείο για τον “ευγενή επαγγελματισμό” (gracious professionalism) και οι Hydrobots βραβεύτηκαν ως η “καλύτερη ανερχόμενη ομάδα” (rising star).
Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, θα παραμείνει αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες στηρίζοντας, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς για την προετοιμασία τους σε παρόμοιους διαγωνισμούς, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Επαγγελματίες
Η Ο.Ε.Β.Ε Νομού Ξάνθης αρωγός στην προσπάθεια του Xanthi TechLab και των Robospecialists
Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ξάνθης, με τον Υπεύθυνο Συντονιστή του Xanthi TechLab, Δημήτρη Γιαννακούδη ,όσο και την Πρόεδρο των Robospecialists, Μαρία Γκαγκώνη.
Η Ο.Ε.Β.Ε ενημερώθηκε για τις δράσεις, τους στόχους, τις διακρίσεις αλλά και τις απαιτούμενες ανάγκες που έχουν και οι δύο σύλλογοι- εργαστήρια πολυμέσων.
Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μαρία Τσιακίρογλου, υπογράμμισε πως θα βρίσκεται στο πλευρό τους σε κάθε προσπάθεια, καθώς η επιχειρηματικότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές.

Δίκες-Δικηγόροι
Ο Γ. Πανούσης ομιλητής σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης
Εκδήλωση διοργανώνει σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης με θέμα, « Τέταρτη Νομική, Ακαδημαϊκή αναγκαιότητα ή λύση από το παρελθόν;».
Ομιλητής θα είναι ο πρώην πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Γιάννης Πανούσης.
Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης-ΕΒΕΡ-

Στρατός

Στο Δ’ Σώμα Στρατού παραμένει ως Διοικητής ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς
Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να διατηρήσει όλη την ηγεσία του Στρατού Ξηράς με τον Γεώργιο Καμπά να κρίνεται διατηρητέος στο βαθμό του Αντιστράτηγου.
Με νεότερη απόφασή του το ΚΥΣΕΑ ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς παραμένει ως Διοικητής στο Δ’ Σώμα Στρατού.
Πολιτισμός
Θεατρικές Παραστάσεις από την Πολιτιστική Κίνηση

«Ένα παιδί μετράει τα άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη της Παιδικής Σκηνής του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης, θα παρουσιαστεί στην Κομοτηνή, σήμερα και αύριο σε πρωινές παραστάσεις, προκειμένου να δουν την παράσταση οι μαθητές (Ώρα 9.00 π.μ. & 11.00 π.μ.) στο Πολιτιστικό ΚύτταροΡΕΞ,
Το έργο με βάση και πάλι το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί θα παρουσιαστεί και σε απογευματινή παράσταση στις 7.00 μ.μ.) στο Πολιτιστικό ΚύτταροΡΕΞ,

Πολιτισμός
Βιβλιοπαρουσίαση «Ο τρελός του χωριού», της Βασιλικής Νευροκοπλή

Το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής και ο εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίού » Ο τρελός του χωριού» της Βασιλικής Νευροκοπλή, που θα γίνει σήμερα στις 18:30 το απόγευμα, στη Λέσχη Κομοτηναίων στην αίθουσα Μπουντρούμ Βαρώς (Υπόγειο).

Ρεσιτάλ κιθάρας στο Ίδρυμα Θρακικής τέχνης και Παράδοσης

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, ενισχύοντας τις πολιτιστικές δράσεις του Ιδρύματος και με αφορμή της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας στις 8 Μαρτίου (8/3), δίνει σήμερα , στις 19:00, ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας με τον καθηγητή, Κωνσταντίνο Χίζαρη.

2-3 πράγματα που ξέρω για…«Λαογραφικό Μουσείο Διδυμοτείχου»
Σήμερα στις [20.00] στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης με τίτλο «Λαογραφικό Μουσείο Διδυμοτείχου», θα γίνει η παρουσίαση του μουσείου και των δράσεων του.
Στόχος να γνωρίσει το κοινό τον πλούτο της Θράκης, όπως αυτός παρουσιάζεται μέσα από τα μουσεία του.

Αστυνομικό Δελτίο
Σύλληψη διαρρήκτη…πριν τη διάρρηξη
Συνελήφθη στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 40χρονος ημεδαπός, διότι διέρρηξε οικία χωρίς όμως να προλάβει να αφαιρέσει οτιδήποτε από το εσωτερικό της, καθόσον έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του και ακινητοποιήθηκε από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν δύο διαρρηκτικά εργαλεία και ένας φακός, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στο 4ο χιλιόμετρο της ΕΟ Ξάνθης-Λάγους
Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 μ.μ. χθες στο 4ο χιλιόμετρο της ΕΟ Ξάνθης-Λάγους, στο ύψος της Ford και του εμπορικού κέντρου Flamingo.
Ένα ΙΧ με πινακίδες Λάρισας και οδηγό από την ίδια περιοχή χωρίς συνεπιβάτες, με κατεύθυνση την Κομοτηνή, για άγνωστη αιτία, έχασε τον έλεγχο του οχήματος προσέκρουσε αρχικά σε περίφραξη και στη συνέχεια ανετράπη με αποτέλεσμα να καταλήξει ανάποδα στο οδόστρωμα.

Η Πυροσβεστική έφτασε με δύο οχήματα και αρκετούς άνδρες καθώς και η Αστυνομία, μόλις ο οδηγός κατάφερνε να απεγκλωβιστεί και να βγει από το όχημα. Ήταν σε καλή κατάσταση αλλά ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Νοσοκομείο της Ξάνθης για προληπτικούς λόγους.
Αθλητική Ενημέρωση
Στην Ξάνθη η περιφερειακή συνάντηση Ενώσεων ποδοσφαίρου
Στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκε η 2η περιφερειακή συνάντηση Ενώσεων για τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης του ελληνικού ποδοσφαίρου, στην οποία παρέστησαν 80 εκπρόσωποι από τις ΕΠΣ της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Στη συνάντηση απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων και μέλος της επιτροπής Grassroots της UEFA, κ.Παπαχρήστος και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης, Γιώργος. Πανίδης, ενώ ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων, Ζήσης Βρύζας, μίλησε επί μακρόν στους εκπροσώπους των Ενώσεων.
Στην 2η περιφερειακή συγκέντρωση παρουσιάστηκαν από στελέχη της Ομοσπονδίας οι πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός, καθώς και οι προοπτικές του και τα οφέλη της εφαρμογής του.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, χρυση αυγη, κασιδιαρης, βουλη, συριζα, αιγαιο, κυπρος, δεη, ισταμε, indymedia, ξανθη, history, συμμετοχή, ελλαδα, θεσσαλονικη, lego, league, star, xanthi, λύση, κυσεα, κύτταρο, ρεξ, ημεδαπός, ford, uefa, ομαδα διας, θεματα πανελληνιων, σταυρος δημας, συλληψεις, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αστυνομικο τμημα, κομματα, βουλευτες, ημεδαπός, δημοκριτειο, αστυνομια, αυγη, βουλγαρια, δημοκρατια, εργαλεια, ηγεσια, θεμα, πλαισιο, προγραμμα, πυροσβεστικη, υψος, ford, indymedia, lego, uefa, ατυχημα, αφορμη, βρισκεται, γινει, γονεις, δηλωσεις, δικη, δοθει, διοικητης, δικτυο, εγινε, αιθουσα, ενεργεια, ενημερωση, εργα, ερντογαν, ευθυνη, εφαρμογες, ζησης, ζησης βρυζας, ζητα, ιδεες, ιδια, υφυπουργος, ιδρυμα, ισταμε, ιστορικο, κυσεα, κύτταρο, λεσχη, λύση, λιβανη, μεθανιο, μαρια, νικο, νομικη, ξενοδοχειο, οδηγος, οικια, ουσια, οχηματα, οχημα, παιδι, παιδια, παρουσιαση, υπογραφη, προβληματα, πρυτανης, ρεξ, ρεσιταλ, σαββατο, συζητηση, συνεχεια, συγκεντρωση, συμμετοχή, σωμα, συλλογοι, τριημερο, φαρμα, φορα, χρυση, ενωση, φακος, history, league, νοσοκομειο, ομαδες, πωληση, τρελος, θεματα, θερμοκηπιο, θεσεις, βρυζας, xanthi
Τυχαία Θέματα