Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 30-4-2017

07:38 30/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κοινωνία

Διακοπή ρεύματος

Προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες συντήρησης και υπογείωσης εναερίων δικτύων θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα Κυριακή 30-4-2017,
1. Από τις 07:30 έως 08:00 στο Δυτικό τμήμα της πόλης της Κομοτηνής από την οδό Υψηλάντου (γέφυρα εισόδου από Ξάνθη) , έως Νικ.Πλαστήρα, Μ. Μπότσαρη, περιοχή ΙΚΑ.
2. Από ώρα 08:00 έως 12:30 στο Δυτικό τμήμα της πόλης της Κομοτηνής από την οδό Υψηλάντου (γέφυρα εισόδου από Ξάνθη) έως Αγ.Σοφίας (γύρω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο)

Το

ρεύμα θα επανέλθει χωρίς προειδοποίηση ίσως και πριν από την καθορισμένη ώρα. Γι’ αυτό τα δίκτυα και οι εγκαταστάσεις μας πρέπει να θεωρούνται ότι βρίσκονται συνέχεια υπό τάση.
Όσοι έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες πρέπει, μετά την διακοπή να τους ελέγχουν αν περιστρέφονται όπως πριν.
Πολιτική

Ακόμη μία Πρωτομαγιά σε βαθιά κρίση

«Κι αυτή η Πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα μας να διανύει μια βαθιά κρίση:H εργατική Πρωτομαγιά είναι εδώ και 150 χρόνια φάρος και οδηγός των εργαζομένων όλης της γης στους συνεχείς αγώνες για αξιοπρέπεια στους χώρους εργασίας, για δίκαιη αμοιβή, για ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμος οικολογικός πλανήτης αν δεν υπάρξει δίκαιη κατανομή του πλούτου, μεταξύ πτωχότερων και πλουσιότερων» αναφέρεται σε ανακοίνωση των Οικολόγων Πρασίνων και σημειώνεται « Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε ότι η διέξοδος από την κρίση δεν μπορεί να επιτευχθεί, παρά μόνο αν ανιχνευθεί ένας επαναπροσανατολισμός του μοντέλου ανάπτυξης, παραγωγής και κατανάλωσης, ενισχύοντας την τριγωνική σχέση της βιώσιμης οικονομίας: Οικονομία – Κοινωνία – Περιβάλλον.»
Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Περιβάλλον

Σύσκεψη για τις πυρκαγιές
Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας- Ισμαρίδας διοργάνωσε την Πέμπτη 27/04/2017, στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου (Κεραμωτή) σύσκεψη των συναρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση του ιδιαίτερα έντονου προβλήματος που έχει προκύψει στην περιοχή του Δέλτα Νέστου από τις καθημερινές πυρκαγιές. Συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Πυροσβεστική Διεύθυνση Χρυσούπολης, το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης, το ΓΕΩΤΕΕ, το Δήμο Νέστου και τον ΤΟΕΒ Χρυσούπολης.
Ο Δήμος Νέστου, σε συνεργασία με τον ΤΟΕΒ Χρυσούπολης πρότειναν την ανάληψη κοινής δράσης ενημέρωσης του συνόλου του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής για τις επιπτώσεις των πυρκαγιών τόσο στο περιβάλλον, όσο και στην υγεία των κατοίκων, αλλά και για το ύψος των ποινών που επιβάλλονται σε τέτοιου είδους παραβάσεις. Στην ενημέρωση αυτή θα συμβάλουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς με σκοπό την βέλτιστη ενημέρωση των πολιτών και την εξάλειψη του φαινομένου.

Παιδεία

Μαθητιάδα με Λαμπαδηδρομία μαθητών

Ξεκινούν την Τρίτη 2 Μαΐου οι εκδηλώσεις της « Μαθητιάδας Α.Μ.Θ.» στις 19.30 στους δρόμους της Κομοτηνής και στην πλατεία Ειρήνης με Λαμπαδηδρομία μαθητών, με άναμμα βωμού στην πλατεία Ειρήνης, και συναυλία «Mice The Swing Band» . Οι εκδηλώσεις είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα των «Ελευθερίων 2017».

Χαρισματικά παιδιά

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Χαρισματικά παιδιά-αναγνώριση, διαχείριση από γονείς και εκπαιδευτικούς» διοργανώνει την Κυριακή – 30/04/2017 στις 19:00 το Τμήμα ΑΧΕΠΑ «ΟΡΦΕΥΣ» Κομοτηνής στην Αίθουσα Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κομοτηνής . Ομιλήτρια θα είναι η Δανάη Δεληγεώργη, Eπιστημονικά Υπεύθυνη Προγραμμάτων Χαρισματικότητας MEΝSA.

Εκδηλώσεις

Πρωτομαγιά στη Σάλπη

ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης

Ένα παλιό έθιμο αναβιώνουν αύριο οι κάτοικοι της Σάλπης διοργανώνοντας εκδηλώσεις στο Παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου. Στο τραγούδι και στη γκάιντα θα είναι ο Γιώργος Συμεωνίδης. Χορός, τραγούδι, εδέσματα, ποτό για ένα θρακιώτικο-σαρακατσάνικο γλέντι.

Αστυνομικό Δελτίο

Επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αξιωματικών Α.Μ.Θ. στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης

Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Σ της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολ. Μακεδονίας και Θράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης. Στη συνέχεια ακολούθησε εθιμοτυπική, θεσμική επίσκεψη του Δ.Σ. της Ένωσης και περαιτέρω συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, Αστυνομικό Διευθυντή κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Ιωάννη, στον οποίο επ’ ευκαιρία της παρουσίας μας, του ευχηθήκαμε κάθε επιτυχία στο έργο του, μετά την πρόσφατη τοποθέτηση του [προ τριμήνου], στη θέση του Διευθυντή Δ.Α Ξάνθης, κατά τις φετινές, τακτικές κρίσεις-τοποθετήσεις Αξιωματικών από το Ανώτατο Συμβούλιο του Αρχηγείου Ε.Α.
Παράλληλα, εκ μέρους του Δ.Σ, ο Πρόεδρος της Ένωσης & Γ΄ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α Α/Υ κ.ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Αναστάσιος, σε παραχωρηθείσα αίθουσα της Δ.Α Ξάνθης, πραγματοποίησε ενημέρωση στα τοπικά μέλη-Αξιωματικούς της Δ.Α Ξάνθης, αναφορικά με όλα τα τρέχοντα συνδικαλιστικά θέματα, τις διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας μας, τη βαθμολογική πρόταση της ΠΟΑΞΙΑ [παράλληλη επετηρίδα Αστυν.Δντων προς συμπλήρωση 35ετίας, επίλυση στρεβλώσεων βαθμολογίου Αξ/κων ΤΕΜΑ, βαθμολογική ρύθμιση εξέλιξης Ανθ/μων-Υπαστ του Ν.3686/2008] καθώς και για τα συμπεράσματα της συσταθείσας αρμόδιας Επιτροπής ΑΕΑ, τα οποία οι συνάδελφοι άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης μας έγινε αναφορά στα γενικότερα, επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν το κλάδο μας και στα ειδικότερα, μείζονος σημασίας προβλήματα που αντιμετωπίζει η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης. Εκ μέρους μας, καταγράφηκαν τα θέματα αυτά, υπογραμμίστηκε το σημαντικό έργο που επιτελείται με την βοήθεια όλων των στελεχών & του αστυνομικού προσωπικού της και δηλώθηκε η έμπρακτη θεσμική μας στήριξη προκειμένου να συμβάλλουμε με παρεμβάσεις μας, στην ανάδειξη και επίλυση τους.

Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 35 και 33 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ, στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Στο δυτικό κόμβο Κομοτηνής, το όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κινήθηκε στην Παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης. Πλησίον του Παλλαδίου Ροδόπης το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και τέσσερις επιβαίνοντες σε αυτό, ο 33χρονος οδηγός, ο 35χρονος συνοδηγός και άλλα δύο άγνωστα άτομα, τράπηκαν πεζή σε φυγή. Από τις έρευνες των αστυνομικών εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο (2) διακινητές, οδηγός και συνοδηγός του οχήματος.
Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίστηκαν τέσσερις (4) μη νόμιμοι μετανάστες, υπήκοοι Πακιστάν, τους οποίους μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα οι δύο διακινητές.

Σύλληψη υπηκόου Πακιστάν για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια

Συνελήφθη, την 28-4-2017 το απόγευμα, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής, 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, διότι ασκούσε υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 175 κιλά εσπεριδοειδή, στερούμενος της απαιτούμενης άδειας. Κατασχέθηκε η ποσότητα εσπεριδοειδών, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 27χρονο ημεδαπό, διότι, όπως προέκυψε, απασχολούσε παράνομα τον 37χρονο στην παραπάνω εμπορική δραστηριότητα. Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Καιρός

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ξανθη, ικα, πρωτομαγια, γεωτεε, μαΐου, αχεπα, συλληψεις, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, καιρος, πυρκαγιες, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, οικολογοι πρασινοι, αυτοκινητο, αχεπα, εθνικη, εμπορικη, επικαιρα, θεμα, θρακη, κινητα, κινητα τηλεφωνα, οικονομια, πλαισιο, προγραμμα, πυροσβεστικη, υγεια, υψος, χορος, ωρα, αγωνες, αξιοπρεπεια, βιωσιμη αναπτυξη, βοηθεια, βραδυ, γεωτεε, γινει, γλεντι, γονεις, δαναη, δελτα, διευθυνση, δημος, δικτυα, δυτικη μακεδονια, δυτικη, εγινε, εγνατια, εθιμο, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, ενημερωση, επιτυχια, ερευνες, ετων, κελσιου, κιλα, μαΐου, μακεδονια, οδηγος, οχημα, παιδια, πακισταν, πεμπτη, περιβαλλον, προβληματα, ρευμα, ρυθμιση, συζητηση, συνεχεια, ταση, τμημα, τριτη, υπηκοος, φυγη, μποφορ, χωρα, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, κυριακη, ποτο, πωληση, σημα, θεματα
Τυχαία Θέματα