Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 29-4-2017

07:39 29/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Περιφέρεια

Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Καταπολέμησης Κουνουπιών στην ΠΕ Ροδόπης για το Έτος 2017»
Σύσκεψη για τα κουνούπια πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης για την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση των κουνουπιών στη Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.
Συντονιστής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Τσαλικίδης, ο οποίος τόνισε την σημασία της πρόληψης και του σωστού συντονισμού, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στην περίοδο του καλοκαιριού σε όλη την έκταση της ΠΕ Ροδόπης.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος επίσης οι Λουκάς Γεωργίου (Γενικός Διευθυντής

Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας), Κώστας Κενατζίδης (Υπεύθυνος των αεροψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών), Χρήστος Τερτσούδης(Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας), Αχμέτ Ιμπράμ (Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας) και Νικόλαος Κολάτσος (Αν.Προϊστάμενος Τμήματος Φυτικής και Ζωϊκής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΑΜ-Θ).
Για την πρόληψη και την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών συμφωνήθηκε πως απαιτείται συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας, των Δήμων και των Φορέων με στόχο την αποφυγή προβλημάτων για τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες ενώ συμφωνήθηκε πως είναι αναγκαία η υλοποίηση του προγράμματος αντιμετώπισης κουνουπιών, που έχει καθοριστεί. Στην ΠΕ Ροδόπης, μέχρι τον Οκτώβριο , θα απασχολούνται σχεδόν καθημερινά πέντε (5) επίγεια συνεργεία (2 ατόμων το κάθε ένα) τα οποία θα πραγματοποιήσουν τουλάχιστον 660 περιφορές σε οικισμούς αλλά και στο περιαστικό, αγροτικό και φυσικό περιβάλλον.
Σαν στόχοι μέσω του έργου της καταπολέμησης κουνουπιών ορίστηκαν η προστασία της Δημόσιας Υγείας, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών κατά τη θερινή περίοδο μέσω της μείωσης από την όχληση των κουνουπιών και η διαμόρφωση συνθηκών που να μην εμποδίζεται η τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας.
Η περίοδος ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών ορίστηκε από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο ενώ συνεχίζονται οι αεροψεκασμοί στο μήκος των εκτάσεων της ΠΕ Ροδόπης, έχοντας ψεκαστεί μέχρι στιγμής 12.000 στρέμματα μεγάλων παραλίμνιων εστιών (Βιστωνίδα, Ισμαρίδα) ενώ είναι σε εξέλιξη αεροψεκασμοί στις 27 και 28/4/2017.

3η SYNERGIA Ενδοπεριφερειακής Προώθησης Τοπικών Προϊόντων

«3η SYNERGIA Ενδοπεριφερειακής Προώθησης Τοπικών Προϊόντων του Διατροφικού Τομέα της Περιφέρειας ΑΜΘ θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο του Εκθεσιακού
Κέντρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καβάλας στην Ν. Καρβάλη – “Απ.
Μαρδύρης”.
Καλούνται οι παραγωγοί και οι τυποποιητές προϊόντων, οι υπευθύνοι αγορών των ξενοδοχείων, οι υπεύθυνοι μεγάλων μονάδων εστίασης και των δικτύων διανομής των σούπερ μάρκετ της να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους στη SYNERGIA 2017. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής που διατίθεται τυποποιημένη από τους διοργανωτές. Οι χώροι έκθεσης των προϊόντων θα διατεθούν δωρεάν από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στον εκθεσιακό χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καβάλας στην Ν. Καρβάλη – “Απ. Μαρδύρης”. Επίσης οι δωρεάν παροχές του χώρου περιλαμβάνουν: φωτισμό, εξαερισμό, ψύξη – θέρμανση, ασύρματο Wi-Fi, παροχή ρεύματος 800 Watt.
Οι εκθέτες εφόσον το επιθυμούν θα μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους και στον χώρο της έκθεσης (σε συνεργασία με τον λογιστή τους και αφού πάρουν την αντίστοιχη άδεια από την ΔΟΥ). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν τις επισυναπτόμενες φόρμες συμμετοχής, έως τις 3 Μαϊου 2017.

Συνδικαλισμός

Απεργιακή κινητοποίηση

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής καλεί με ανακοίνωσή του όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες , στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τη Δευτέρα 1 Μαΐου και στη Συγκέντρωση των Συνδικάτων στις 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής.
Την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί και το ΠΑΜΕ με Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ροδόπης στην κεντρική πλατεία.
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Η Σύγκλητος στο πλευρό του Μητροπολίτη

Η Σύγκλητος του Δ.Π.Θ., με αφορμή δημοσιεύματα ηλεκτρονικών εφημερίδων,
αποφάσισε ομόφωνα: να εκφράσει δημόσια τη στήριξή της προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα.
Η διαδικτυακή κακόβουλη επίθεση, η προσπάθεια σπίλωσης και η λασπολογία δεν μπορούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, πόσο μάλλον να αμαυρώσουν τον Πνευματικό και Θρησκευτικό Ηγέτη της Ροδόπης.
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καταδικάζει κάθε ενέργεια υπονόμευσης των θεσμών, που έχουν στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και υπονομεύουν τη σταθερότητα και την προσπάθεια ανάπτυξης στην ευαίσθητη περιοχή της Ροδόπης και γενικότερα της Θράκης.

Ανακοίνωση για το Πανεπιστήμιο

Ανακοίνωση για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ψήφισαν χθες οι δημοτικές παρατάξεις «Σπάρτακος» και «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» στην ανακοίνωση σημειώνεται πως « Είναι προφανές πως όλη αυτή η αρνητική δημοσιότητά του πλήττει σοβαρά την εικόνα του και ως Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουμε την εύλογη ανησυχία μας. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους αλλά και τους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής μας σε αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία στο ΔΠΘ». Και παράλληλα επισημαίνεται « Πρέπει να επιδειχθεί από όλους ο δέων σεβασμός στις νόμιμες διαδικασίες και να αφεθούν οι αρμόδιοι να πράξουν απερίσπαστοι το καθήκον τους. Το Πανεπιστήμιο, που στήθηκε και λειτουργεί στη Θράκη με τα χρήματα του ελληνικού λαού, αποτελεί έναν ζωτικής σημασίας ακαδημαϊκό οργανισμό και δεν μπορεί να ταυτίζεται με οποιαδήποτε συγκεκριμένα πρόσωπα ή συμφέροντα».
Το παραπάνω κείμενο προτάθηκε από την Παράταξη Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκτός Ημερησίας Διατάξεως στην τελευταία (27-4-2017) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής αλλά μόνο η παράταξη ΠΟΛΗ-ΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της κ. Λαφτσή το υπερψήφισε. Ο δήμαρχος Γ. Πετρίδης και η κα Φελίνα Καζάκου επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τόνισαν πως κάθε επιπλέον αναφορά στο θέμα κάνει κακό.

Δήμος

Στηρίζουν τη Σαμοθράκη

Πολύ κοντά στην κατασκευή και λειτουργία της πρώτης μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού στο νησί της Σαμοθράκης βρίσκεται η δημοτική αρχή με τη στήριξη του δήμου Κομοτηνής. Το έργο ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ με κωδικό MIS 340033 και ΑΔΑ 6ΦΕ9465ΧΙ8-ΟΚ8 εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον -Αειφόρος Ανάπτυξη προϋπολογισμού 4.150.000,00 ευρώ.
«Ο διπλός στόχος αποφυγής διόρθωσης και κατασκευής του έργου μπαίνει σταδιακά στον τελικό του δρόμο. Αποτελεί στοίχημα για εμάς να το υλοποιήσουμε στα στενά χρονικά όρια που ορίζουν και σ’ αυτό οι αστοχίες του παρελθόντος» αναφέρει η δημοτική αρχή. Συνεργάτες και αρωγοί για την υλοποίηση του έργου, το οποίο διαγράφεται με θετικότατη προοπτική, ο Γεν Γραμ. ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κος Π. Κορκολής, ο Γενικός Διευθυντή του ΕΠΠΕΡΑΑ κος Μαμαλούκας, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής ΠΑΜΘ κος Πιτσινίγκος, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κος Πετρίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοτηνής κος Καρασταύρου και η Γεν. Δ/ντρια κα Γεωργιάδου ΔΕΥΑΚ.

Η υλοποίηση του έργου αποτελεί απόδειξη της ύπαρξης ισχυρού ενδοπεριφερειακού πνεύματος αλληλεγγύης με την τριπλή συνεργασία Δήμων Κομοτηνής, Σαπών και Σαμοθράκης.

Ελευθέρια 2017

Δόθηκε στη δημοσιότητα από το δήμο Κομοτηνής το πρόγραμμα των Ελευθερίων με την αρχή των φετινών εορτασμών να γίνεται την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 με την έναρξη της Μαθητιάδας Α.Μ.Θ. στις
19.30 Στους δρόμους της Κομοτηνής και στην πλατεία Ειρήνης με Λαμπαδηδρομία μαθητών στους δρόμους της Κομοτηνής, με άναμμα βωμού στην πλατεία Ειρήνης, και συναυλία «Mice The Swing Band» . Η Επίσημη έναρξη των «Ελευθερίων 2017» θα πραγματοποιηθεί στις 20.00 στο Αμφιθέατρο Ιδρύματος Παπανικολάου, την Τετάρτη 3 Μάιου με Κεντρική ομιλία από τον κ. Διαμαντή Τριαντάφυλλο, Επίτιμο Έφορο των Αρχαιοτήτων και Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ, με θέμα: Ιστορίας μάθηση πλοηγός βίου αλάνθαστος Αναδρομή στην ιστορία της Θράκης .

Κοινωνία

ΟΜ.Α.μεΑ Α.Μ.Θ.: Προστασία των ΑμεΑ μπροστά στη διαπραγμάτευση

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό απέστειλε η Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία της Π.Αν Μ.Θράκης και στους βουλευτές Αν. Μακεδονίας Θράκης θέτοντας υπόψη του το πλαίσιο των μέτρων προστασίας που πρέπει να ληφθούν άμεσα, έτσι ώστε να υπάρξει προστασία των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.
Με αυτό τον τρόπο η Π.ΟΜ.Α.μεΑ Α.Μ.Θ εκφράζει τη μεγάλη αγωνία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνια πάθηση και οι οικογένειές τους ενόψει της νέας συμφωνίας, με το επικείμενο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους έχουν πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την οικονομική κρίση και τις οριζόντιες μνημονιακές πολιτικές, γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πει άνιση μεταχείριση, αποκλεισμός, φτώχεια και ζητούν το αυτονόητο: προστασία από την ελληνική Πολιτεία, μέσα στην κρίση.
Η Π.ΟΜ.Α.μεΑ Α.Μ.Θ, η ΕΣΑμεΑ και οι φορείς μέλη της είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν με κάθε πρόσφορο μέσο για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία να ζουν με αξιοπρέπεια στη χώρα.

Δικαστήριο: 18 χρόνια στον 15χρονο δράστη

Σε 18 χρόνια ποινικού σωφρονισμού καταδικάστηκε ο δράστης της δολοφονίας του 6χρονου Μεχμέτ Αλή Σεζάλ στην Κομοτηνή. Η δίκη διεξήχθη σήμερα το πρωί κεκλεισμένων των θυρών, όπως γίνεται με τους ανήλικους παραβάτες. Εντός της αίθουσας του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων βρέθηκε μόνο ο δράστης με την συνήγορό του και ειδική διερμηνέα από την Κόρινθο, ο δικηγόρος της οικογένειας του 6χρονου Νότης Χαραλαμπίδης, και οι μάρτυρες, ανάμεσά τους αστυνομικός, οι γονείς του 6χρονου θύματος, η αδερφή του 15χρονου δράστη και ένας ακόμα άνδρας από τον οικισμό του τέρμα Αδριανουπόλεως.
«Στεναχωριέμαι», ψέλλισε ο δράστης όταν τον ρώτησε ο εισαγγελέας για την απώλεια του 6χρονου Μεχμέτ Αλή Σεζάλ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον συνήγορό του, τον δικηγόρο Δημήτρη Μήλιογλου η επιβληθείσα ποινή αναλυτικά είναι 10 έτη για ανθρωποκτονία, 4 έτη για τον βιασμό και 4 έτη για την αποπλάνηση ανηλίκου, δηλαδή 18 έτη ποινικού σωφρονισμού, εκ των οποίων είναι εκτιτέα τα 10 έτη επειδή είναι ανήλικος. Ο 15χρονος δράστης θα παραμείνει έγκλειστος στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κορίνθου. Για μια ακόμη φορά ο ανήλικος δράστης δεν είχε στο πλευρό του την μητέρα του. Σύμφωνα με τον κ. Μήλιογλου είναι και η μόνη που μπορεί να ασκήσει έφεση.

Πολιτισμός -Εκδηλώσεις
Εκδήλωση για την εργατική πρωτομαγιά

ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ διοργανώνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ροδόπης. «Οι αγώνες των καπνεργατών της περιοχής μας των δεκαετιών του΄20 και του ΄30, φωτίζουν το δρόμο του αγώνα, για ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά και εκμετάλλευση» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29-4-2017 ώρα 8μ.μ αίθουσα της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης (Φιλίππου 31). Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
• Χαιρετισμό του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων
• Χαιρετισμό Τούρκου συνδικαλιστή
• Μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο: « Ο καπνός ο πράσινος χρυσός ήταν από τότε ξακουστός»

Φεστιβάλ Ξάνθη

Το 9ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 25 έως και Δευτέρα 29 Μαΐου στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Η κινηματογραφική Λέσχη της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης, σε συνεργασία με το Instituto Cervantes, το Ισπανικό Προξενείο και το φροντιστήριο «ΔΙΑΣ» παρουσιάζουν το 9ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη.

Χαρισματικά παιδιά

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Χαρισματικά παιδιά-αναγνώριση, διαχείριση από γονείς και εκπαιδευτικούς» διοργανώνει την Κυριακή – 30/04/2017 στις 19:00 το Τμήμα ΑΧΕΠΑ «ΟΡΦΕΥΣ» Κομοτηνής στην Αίθουσα Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κομοτηνής . Ομιλήτρια θα είναι η Δανάη Δεληγεώργη, Eπιστημονικά Υπεύθυνη Προγραμμάτων Χαρισματικότητας MEΝSA

Ώρες λειτουργίας Πολυχώρου Τέχνης & Σκέψης

Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, ενημερώνει το κοινό ότι ο Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης, το ιστορικό κτίριο όπου γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις, θα παραμείνει ανοιχτό για επίσκεψη κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων “Ξάνθη, Πόλις Ονείρων” και συγκεκριμένα:
Παρασκευή 08:00 – 15:00 και 18:00 – 21:00
Σάββατο 10:00 – 14:00

Μητρόπολη

Στόν Ἱερό Ναό Ἁγίων Κωνσταντίνου καί Ἑλένης Διαλαμπῆς θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων την Κυριακή το πρωί. Τη Δευτέρα 1η Μαϊου στις επτά το απόγευμα θα χοροστατήσει κατά τήν ἀκολουθία του ἑσπερινοῦ στόν πανηγυρίζοντα ἱερό Ναό Ἁγίου Ἀθανασίου Κοσμίου.

Ακολουθία Εσπερινού
Την Τετάρτη, 3ην Μαΐου στις 6:30 μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του ἑσπερινού ἐπί τη μνήμῃ του ἐν Ἁγίοις πατρός ἡμῶν Θεοφάνους Ἐπισκόπου Περιθεωρίου τοῦ θαυματουργοῦ στόν Ἀρχαιολογικό χώρο της Ἀναστασιουπόλεως, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας καί Κομοτηνῆς κ. Παντελεήμονος.

Ευρώπη

Εκδήλωση ΜΜΕ

Εκδήλωση με τίτλο: Μ.Μ.Ε.: Ενημερώνουν, Κατευθύνουν ή Κατευθύνονται; Συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και τους Νέους Ευρωπαίους Φεντεραλιστές (JEF) Κομοτηνής την Δευτέρα 22 Μαΐου.

Ανακοινώσεις

Ψωμί για τρεις ημέρες

Καλείται το καταναλωτικό κοινό να προμηθευτεί ψωμί για τρεις ημέρες το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 καθώς, λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς την ερχόμενη Δευτέρα, τα αρτοποιεία θα παραμείνουν κλειστά.

Διακοπή ηλεκτροδότησης από την ΔΕΔΔΗΕ
Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε) γνωστοποιεί στο κοινό του Νομού Ροδόπης, ότι προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες συντήρησης και υπογείωσης εναερίων δικτύων θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 30-4-2017,

1. Από τις 07:30 έως 08:00 στο Δυτικό τμήμα της πόλης της Κομοτηνής από την οδό Υψηλάντου (γέφυρα εισόδου από Ξάνθη) , έως Νικ.Πλαστήρα, Μ. Μπότσαρη, περιοχή ΙΚΑ.
2. Από ώρα 08:00 έως 12:30 στο Δυτικό τμήμα της πόλης της Κομοτηνής από την οδό Υψηλάντου (γέφυρα εισόδου από Ξάνθη) έως Αγ.Σοφίας (γύρω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο)

Το ρεύμα θα επανέλθει χωρίς προειδοποίηση ίσως και πριν από την καθορισμένη ώρα. Γι’ αυτό τα δίκτυα και οι εγκαταστάσεις μας πρέπει να θεωρούνται ότι βρίσκονται συνέχεια υπό τάση.
Όσοι έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες πρέπει, μετά την διακοπή να τους ελέγχουν αν περιστρέφονται όπως πριν.
Ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε συμμερίζεται την ταλαιπωρία του κοινού και ζητά την κατανόησή του.

Αστυνομικό Δελτίο

Θανατηφόρο τροχαίο

Τραγωδία στην Ξάνθη. Χθες (28-4-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 17ο χλμ της Εθνικής Οδού Ξάνθης – Εχίνου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 24χρονος ημεδαπός και επέβαιναν δύο ημεδαποί, ηλικίας 19 και 16 ετών, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στην κοίτη παρακείμενου χειμάρρου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 16χρονου. Ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.

Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπή από οικία στην Ξάνθη

Συνελήφθη χθες (27-4-2017) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 51χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, ο 51χρονος διέρρηξε οικία, στην πόλη της Ξάνθης και αφαίρεσε από το εσωτερικό της 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, 2 ηλεκτρονικές συσκευές, 1 τσάντα, 1 μπουφάν και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα και έγγραφα. Η πράξη του έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και μετά από σχετική καταγγελία, οι ειδοποιηθέντες αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον δράστη.
Στην κατοχή του 51χρονου βρέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους. Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Μονοδρόμηση

Μονοδρόμηση της Επαρχιακής Οδού Κομοτηνής – Οχυρού Νυμφαίας για την Κυριακή 07-05-2017 ως εξής:
α) Από 08:30΄ έως 13:30΄ ώρα κίνηση των οχημάτων ΜΟΝΟ από Κομοτηνή προς Οχυρό Νυμφαίας ( άνοδος ).
β) Από 13.30΄ έως 15.00΄ ώρα κίνηση των οχημάτων ΜΟΝΟ από Οχυρό Νυμφαίας προς Κομοτηνή ( κάθοδος ).

Καιρός

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά,κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπει η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά,κεντρικά και βόρεια.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, αμθ, μαΐου, συμμετοχή, δου, απεργια, παμε, δπθ, αδα, γεν, κος, εππεραα, δευα, δευακ, μεα, αμεα, εσαμεα, πρωτομαγια, ξανθη, cervantes, διασ, αχεπα, europe, δεδδηε, ικα, χλμ, ημεδαπός, συλληψεις, ΕΜΥ, κινηση στους δρομους, δημοτικες εκλογες 2010, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργιες σημερα, νοτης σφακιανακης, καθαρα δευτερα, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, απεργια 7 απριλιου, απεργια μμε, απεργια 11 μαιου, διακοπες ρευματος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, απεργια ταξι, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, καιρος, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, γραφειο υπολογιστη, εκλογες 2010 δημοτικες, δεδδηε, αεροψεκασμοι, cervantes, βουλευτες, ημεδαπός, μπουφαν, οικονομικη κριση, δημοκριτειο, πλοηγος, αδα, αδεια, αμεα, αυτοκινητο, αχεπα, γνωμη, δπθ, δωρεαν, θεμα, θρακη, μητερα, νησι, περιοδος, πλαισιο, προγραμμα, ρωτησε, φτωχεια, ψυξη, ψωμι, ωρα, αγωνες, αγωνια, αειφόρος ανάπτυξη, αειφορος, αμθ, ανοδος, αναπηρια, αξιοπρεπεια, απωλεια, αρτοποιεια, αφορμη, αχμετ, βορεια, βρισκεται, γεν, γεωργιου, γινει, γινεται, γονεις, δαναη, δευα, δευακ, δευτερα, δικη, δικτυα, εγινε, εγγραφα, αιθουσα, ευρω, ενεργεια, εξελιξη, εππεραα, επτα, εσαμεα, ετη, ετων, ετος, ζητα, ιδια, ιδιο, η δικη, εικονα, ομιλια, ισπανικο, ιστορικο, κειμενο, κινηση, κλοπη, κος, κτιριο, λειτουργια, λεσχη, μαΐου, μεα, μεχμετ, μηκος, οικια, ορια, οχυρο, οχηματων, παιδια, παμε, πεμπτη, περιβαλλον, πετριδης, πολιτεια, προβληματα, πρωι, ρευμα, σαββατο, σεβασμος, συγκεκριμενα, συνεχεια, συγκεντρωση, συμμετοχή, σουπερ μαρκετ, σουπερ, σωματειο, ταλαιπωρια, ταση, τμημα, τριτη, τιτλος, υλοποιηση, φεστιβαλ, φυσικο, φροντιστηριο, φορα, χατζιδακις, χρηστος, χλμ, χρονικα, ωρες, μποφορ, δικαιωματα, europe, χωρα, κωνσταντινου, κωστας, κυριακη, μπροστα, νοσοκομειο, θερμανση, θερμοκρασια, υγειας
Τυχαία Θέματα