Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 29-10-2017

08:41 29/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
6.667 προσλήψεις στους δήμους
Στην επίσημη επιβεβαίωση του αριθμού των εργαζομένων που θα προσληφθούν στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις 6.667 προσλήψεις στην καθαριότητας μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ο υπουργός, αν και διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος αριθμός δεν έχει οριστικοποιηθεί -άλλωστε αναμένονται οι εγκρίσεις των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης- συμφώνησε ότι αναμένεται (ο αριθμός των

προσλήψεων) να κινηθεί σε αυτά τα επίπεδα.

Ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Κομοτηνή
Ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, θα πραγματοποιήσει αύριο επίσκεψη στο νομό Ροδόπης ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας του έχεις ως εξής: 10.00 π.μ. Συνάντηση στις Σάπες με στελέχη και φίλους της ΔΗΣΥ στην κεντρική καφετέρια του πάρκου της πόλης. 11.00 π.μ. Επίσκεψη στην Βιομηχανία Diaxon του ομίλου των ΕΛΠΕ, στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής και συνάντηση με εργαζομένους και τα στελέχη της επιχείρησης. 11.45 π.μ. Επίσκεψη στην έδρα της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών Ροδόπης στην Κομοτηνή και συνάντηση με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και καπνοπαραγωγούς. 12.15 μ.μ. Άφιξη στην Λέσχη Κομοτηναίων. Δηλώσεις σε δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ της Ροδόπης. 12.30μ.μ. Συνάντηση με μέλη και φίλους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από την Κομοτηνή και πολιτική συζήτηση για την εκλογική διαδικασία της 12ης Νοεμβρίου. 14.00 μ.μ. Αναχώρηση από την Κομοτηνή.

Μητρόπολη
Δηλώσεις του Μητροπολίτη Κομοτηνής για το Έπος του 40
«Το Έπος του 40 και η στάση όλων των Ελλήνων διαφύλαξε τότε όλη την αξιοπρέπεια της Ευρώπης κι αυτό που λέμε είναι ότι η Ελλάδα είναι το Λίκνο του πολιτισμού. Από εδώ όλοι οι Λαοί πήραν το Φως και το μεταλαμπάδευσαν στις δικές τους χώρες κι αυτό είναι μια αλήθεια.» τόνισε στις δηλώσείς του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων σημειώνοντας πως « Η ιστορία που πρέπει να την ξαναδιάβασουμε κι όχι να την παραχαράξουμε μας το διδάσκει και μας το καταδεικνύει περίτρανα. Όλες τις Εθνικές μας εορτές με τις παρελάσεις μας τις έχουμε ανάγκη για να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο στον οποίο βρισκόμαστε και να πάρουμε καινούργιες αποφάσεις για τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.» Παράλληλα, συνεχάρη τα πολιτικά τμήματα που παρέλασαν, αλλά και τον Στρατό, σημειώνοντας «με το ήθος του παντού και πάντοτε, ό,τι ώρα χρειαστεί είναι στις επάλξεις για να φυλάξει αυτόν τον τόπο και να εμψυχώνει όλους τους Έλληνες. » Ευχόμενος τέλος, σε όλο το λαό η Σκέπη της Θεοτόκου, την οποία η Εκκλησία τιμά σήμερα, να σκεπάζει και να περιφρουρεί το λαό μας, τους άρχοντές μας, τα παιδιά, τον κόσμο όλο «και να καταστούμε κι εμείς άξιοι αυτού του μεγάλου δώρου της Ελευθερίας που ο Θεός δια των προγόνων και των αγωνιστών του Έπους του 40 μας το χάρισε.»

Κοινωνία
Καταβολή συντάξεων
Η καταβολή των συντάξεων του Νοεμβρίου 2017 θα ξεκινήσει στις 30 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Νοεμβρίου. Πιο αναλυτικά: Στους συνταξιούχους του Δημοσίου, ΙΚΑ και ΝΑΤ θα καταβληθούν στις 30 Οκτωβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα. Στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ και ΟΓΑ θα καταβληθούν στις 1 Νοεμβρίου 2017ημέρα Τετάρτη. Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Νοεμβρίου 2017 στις 2 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Πέμπτη. Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις Νοεμβρίου 2017 στις 30 Οκτωβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα. Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Νοεμβρίου 2017 θα καταβληθούν στις 30 Οκτωβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα.

Πρωτογενής Τομέας
Δημοσίευση Προσκλήσεων υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας 2014 -2020.
Δημοσιεύτηκαν οι παραπάνω σχετικές προσκλήσεις υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στο πλαίσιο του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας 2014 -2020». Η αρμοδιότητα διαχείρισης των Μέτρων του Ε.Π. Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020 ανήκει στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΥΔ ΕΠΑΛΘ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Επισημαίνονται τα εξής: 1. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), κάνοντας χρήση του κατά περίπτωση τυποποιημένου Εντύπου Υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης που διατίθεται στον ιστότοπο www.ependyseis.gr και σύμφωνα με εγχειρίδιο οδηγιών συμπλήρωσης της αίτησης χρηματοδότησης που θα είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά. 2. οι δικαιούχοι φέρουν την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής τους αίτησης χρηματοδότησης. 3. αιτήσεις στις οποίες δεν έχουν συμπληρωθεί όλα τα υποχρεωτικά προς συμπλήρωση πεδία του ΠΣΚΕ δεν είναι δυνατό να υποβληθούν. 4. διόρθωση ή τροποποίηση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων, έστω και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, δεν επιτρέπεται μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης. 5. μετά τη λήξη της ημερομηνίας και ώρας της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, δεν θα γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή αίτησης χρηματοδότησης.

Παιδεία
Σχολικά γεύματα
Την επέκταση του προγράμματος σίτισης «Σχολικά Γεύματα», το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Παιδείας στα δημοτικά σχολεία προβλέπει απόφαση του υπουργού Παιδείας. Τα σχολεία της Ροδόπης που εντάσσονται στο πρόγραμμα σύμφωνα με την απόφαση είναι τα εξής: 7ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, 9ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, 8ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, 11ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, 6ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, 4ο Μειονοτικό Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, 13ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, 2ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Μάστανλη, Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ροδίτη.

Εθελοντισμός
Έντονη δραστηριότητα για την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης
Έντονη δραστηριότητα για την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης όπου το τελευταίο διάστημα ανέλαβε καλύψεις αθλητικών οργανώσεων και πραγματοποίησε σεμινάρια πρώτων βοηθειών για την ενημέρωση των πολιτών.Συνέδραμε στην διεξαγωγή του υπερμαραθωνίου Παρανεστίου VFUT (Virgin Forest Ultra Trail), ως ομάδα ασφάλειας αγώνων. Στον υπερμαραθώνιο ROUT (Rodopi Ultra Trail). Στις 21 Οκτωβρίου η Ε.Ο.Δ. Ροδόπης ανταποκρίθηκε και στο αίτημα για την κάλυψη αγώνα μπάσκετ του τμήματος κορασίδων του ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας. Μέλη του Τμήματος Α Βοηθειών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης μαζί με τον ιατρό καρδιολόγο Σόφτα Πασχάλη πραγματοποίησαν ενημέρωση πάνω σε θέματα πρώτων βοηθειών στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Παιδικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης «Κολλέγιο» ύστερα από αίτημά τους.

Πρώτο μάθημα στο Σχολείο Πρώτων Βοηθειών
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καλεί, όσους επιθυμούν να προσφέρουν, να παρακολουθήσουν το σχολείο βασικής εκπαίδευσης νέων εθελοντών το οποίο ξεκινάει στις 6 Νοεμβρίου. Αυτή τη Δευτέρα 30-10-2017 και ώρα 20:00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο πολυλειτουργικό (Μαρασλή 1, μετά το ξενοδοχείο ) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όπου θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του σχολείου. Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να παρευρεθούν ώστε να ενημερωθούν για το ακριβές πρόγραμμα και για να επιλύσουν όλες τις απορίες τους.

Πολιτισμός
Τέχνη και Ψυχολογία
Διάλεξη με θέμα: «Τέχνη και Ψυχολογία» οργανώνει στις 3 Νοεμβρίου στις οκτώ το βράδυ στην Παπαδριέλλειο Δημοτική Πινακοθήκη-Μέγαρο Στάλιο ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Νομού Ροδόπης «Αθηνίων». Το θέμα θα αναπτύξει η ψυχολόγος Άννα Μακρίδου.

Καιρός
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές αρχικά στα ανατολικά και τα νότια και από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, το φως, υπουργείο παιδείας, ΑΣΕΠ, ελπε, βιπε, άφιξη, μμε, ελλαδα, φως, ικα, νατ, οαεε, ογα, σχολεια, virgin, καιρος, ΕΜΥ, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, καθαρα δευτερα, κλειστα σχολεια, δωρο πασχα, στρατος, δωρο πασχα 2012, τελος του κοσμου, εκλογες 2014, υπουργειο εργασιας, χωρες, το θεμα, εδρα, θεμα, μμε, μπασκετ, νατ, ογα, πλαισιο, προγραμμα, υπουργείο παιδείας, φως, ωρα, αιτησεις, αννα, αξιοπρεπεια, άφιξη, βιπε, βορεια, βραδυ, γινει, γινεται, δευτερα, διαστημα, δηλωσεις, εγχειριδιο, αιθουσα, εκκλησια, ελπε, ενημερωση, εσωτερικων, ευθυνη, ζωη, υπηρεσια, υπηρεσιες, θεος, κεγκερογλου, λεσχη, λικνο, ληξη, ληθαργο, ξενοδοχειο, ομαδα, οκτω, παιδια, παρουσιαση, πεδια, πεμπτη, προσληψεις, σαπες, σεμιναρια, συζητηση, σχολειο, το φως, ανηκει, μποφορ, δημοτικα, εορτες, ηλεκτρονικα, υπουργειο, κλειστο, ψυχολογος, θεματα, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα