Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 28-08-2017

10:33 28/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΜΜΕ-Εθελοντισμός
Αποχαιρετισμός καλοκαιριού… με μια καλή πράξη!
Την προσεχή Τετάρτη τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ροδόπης, διοργανώνουν από κοινού εκδήλωση, πάρτυ αποχαιρετισμού του φετινού καλοκαιριού, με μια φιλανθρωπική δράση, ενισχύοντας τον νεοσύστατο Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων, παιδιών και ενηλίκων, με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Άσπεργκερ –ΔΑΔΔΑ-.
Η εκδήλωση θα γίνει στο Ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη, και θα ξεκινήσει από τις 6 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει

δημιουργική απασχόληση παιδιών, εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, λαχειοφόρο αγορά, διαγωνισμό χορού, γυμναστική Ζούμπα, χορευτικές επιδείξεις κ.α.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου για τις εκπαιδευτικές του δράσεις και τα σεμινάρια που υλοποιεί για τη στήριξη των ενηλίκων και των γονέων παιδιών με Αυτισμό.
Θα υπάρχουν δωρεάν δρομολόγια από το αστικό ΚΤΕΛ ανά ώρα, για τους συμπολίτες μας που θέλουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να ενισχύσουν το σύλλογο, καθώς η είσοδος θα κοστίζει για τους μεγάλους 3 ευρώ, ενώ θα είναι δωρεάν για τα παιδιά.
Το σύνθημα της εκδήλωσης είναι: «Μπορείς μην Αδιαφορείς. ΑΚόμα και στην Κρίση παραμένουμε Άνθρωποι».
Τα ΜΜΕ που συμμετέχουν είναι:
Η Εφημερίδα Παρατηρητής και το Ράδιο Παρατηρητής, το ραδιόφωνο Πατρίδα, η Εφημερίδα και ράδιο Φωνή της Ροδόπης, οι ιστοσελίδες Ιν Κομοτηνή και Κομοτηνή πρες, η Τηλεόραση της Ροδόπης R channel και το Ράδιο Ροδόπη, η εβδομαδιαία εφημερίδα Θρακική Αγορά, η εφημερίδα και το Ράδιο Χρόνος και η ΕΡΤ Κομοτηνής.

Κόμματα
Δ. Χαρίτου: «Χρειαζόμαστε βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο-Δεσμεύσεις για όλους οι προτεραιότητες του Περιφερειακού Συνεδρίου τον Οκτώβριο»
Είναι επιτακτική ανάγκη να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο, να υπάρξει πολιτική σταθερότητα και να πάψει αυτό το νοσηρό κλίμα της καταστροφολογίας και της διαστρέβλωσης, καθώς επηρεάζει αρνητικά την οικονομία δεν βοηθάει καθόλου στην προοπτική της Χώρας.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ, Δημήτρης Χαρίτου.
Ο κ. Χαρίτου έκανε επίσης λόγο για συστράτευση δυνάμεων παραγωγικών της κάθε τοπικής κοινωνίας, για την επίτευξη του μεγάλου εθνικού στοιχήματος, που είναι η έξοδος της Χώρας από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια.
«Θα πρέπει να αποκτήσουμε ένα βιώσιμο και παραγωγικό μοντέλο, μακριά από όλο το συνονθύλευμα που μας οδήγησε στην κρίση, το πελατειακό κράτος, τα σκάνδαλα και τη διαφθορά, τις αγκυλώσεις στο δημόσιο τομέα. Δεν θα βγούμε από τα μνημόνια για να επιστρέψουμε στις εποχές του εύκολου και επίπλαστου πλουτισμού», υποστήριξε ο κ. Χαρίτου.
Επι πλέον πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις, στις οποίες θα βασισθεί για τον μετασχηματισμό της Χώρας. Παραδέχθηκε πως η φορολογία των επιχειρήσεων είναι ασφυκτική και έκανε λόγο για μια μεταβατική περίοδο, μέχρι τον Αύγουστο του 2017, όπου η Χώρα θα απαλλαγεί από τα Μνημόνια και θα μπορεί μόνη της να ρυθμίζει τα του οίκου της.
Αναφερόμενος στο θέμα του Συνεδρίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, το οποίο στην ΑΜ-Θ θα γίνει πιθανόν στα μέσα Οκτώβρη, τόνισε πως θα γίνει με την συνεργασία της Περιφέρειας και ήδη οι παραγωγικοί φορείς ετοιμάζουν τις προτάσεις τους.
Από το συνέδριο θα προκύψουν συγκεκριμένες προτεραιότητες, οι οποίες θα δεσμεύουν όλους τους συμμετέχοντες, ως προς αυτά που πρέπει να γίνουν.
Τέλος σχετικά με την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία -ΕΝ ΚΛΩ-εξέφρασε την ελπίδα πως θα ομαλοποιηθεί το κλίμα, καθώς στην πρόσφατη συνάντηση με την σύνδικο, εξασφαλίστηκε η δέσμευση πως οι πλειστηριασμοί δεν θα αφορούν τον ζωτικό μηχανολογικό εξοπλισμό των εργοστασίων που είναι να λειτουργήσουν.
Πρωτογενής Τομέας
Δηλώσεις Συγκομιδής από τους Αμπελουργούς
Οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση, υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής. Οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Α.Α.Τ. www.minagric.gr.
Η ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2017 και λήγει την 30η Νοεμβρίου του 2017, όπου και η ψηφιακή υπηρεσία θα κλείσει για τις νέες δηλώσεις.

Αγορά
Ενδιάμεσες εκπτώσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο
Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, ξεκινάει η δεύτερη ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος για το 2017, την ερχόμενη Παρασκευή και λήγει την Παρασκευή 15/09/2017.
Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται πως οι 15 ημέρες των εκπτώσεων μετράνε ημερολογιακά και όχι βάση εργάσιμων ημερών.
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της υποχρεωτικής αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Παράλληλα, με αυτά και σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής προτείνει τα καταστήματα να παραμείνουν ανοικτά, την Κυριακή 03/09/2017 από τις 11:00 – 15:00, και προαιρετικά την Κυριακή 10/09/2017 από τις 11:00 – 15:00 .
Ιδιοκτήτες Ακινήτων
Πολλά τα ανοίκιαστα σπίτια στην Κομοτηνή για φοιτητές
Τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων μπορεί να αναρτήθηκαν, ωστόσο οι φοιτητές “δεν αναμένεται να έρθουν σύντομα στην πόλη τη Κομοτηνής αλλά να προτιμήσουν τον Οκτώβριο για την ενοικίαση της φοιτητικής στέγης “σύμφωνα με την πρόεδρο των ιδιοκτητών ακινήτων, Χρύσα Κυριακούση, αυτό τουλάχιστον συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.
Υπάρχουν ανοίκιαστα πάρα πολλά σπίτια στην πόλη της Κομοτηνής αλλα και ο αριθμός των φοιτητών που θα αναζητήσει στέγη έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς οι φοιτητές αναζητούν νέους τρόπους κάλυψης της στεγαστικής τους ανάγκης πχ φιλοξενούνται σε φίλους, νοικιάζουν 2 και 3 μαζί ένα σπίτι ,ή μένουν σε ξενοδοχεία, Ενώ ένα άλλο φαινόμενο των καιρών είναι να τα νοικιάζουν Οκτώβριο να τα ξενοικιάζουν Ιούνιο και να μην πληρώνουν αρκετούς μήνες.
Τα καλύτερα διαμερίσματα όπως τόνισε η κ Κυριακούση νοικιάζονται 250 ευρω το μήνα και μάλιστα επιπλωμένα. Ωστόσο καταλήγοντας η πρόεδρος των ιδιοκτητών ακινήτων συστήνει στους ιδιοκτήτες ποτέ να μην δίνουν το κλειδί στο χέρι αν δεν έχει μπει πριν η υπογραφή στο συμβόλαιο.
Σύλλογοι
Ξεκινούν οι εργασίες για την ανακαίνιση γραφείων
Από σήμερα ξεκινούν οι εργασίες του ανάδοχου μηχανικού Ι Τσελεκίδη για την ανακαίνιση των γραφείων του Σωματείου ΑμεΑ Π.Ε Ροδόπης που παραχωρήθηκαν δωρεά από τον δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη ,για την στέγαση των γραφείων του Σωματείου της ΠΟΜΑμεΑ και της ΕΣΑμεΑ επι της οδού Β Παύλου 10 στο κέντρο της πόλης.

Πολιτισμός
Βιβλιοπαρουσίαση στην Ξάνθη
Το Σωματείο Εμπόρων Αυτοκινήτων Καθετοποιημένων Μονάδων Ξάνθης, στο πλαίσιο του εορτασμού του πολιούχου της πόλης Τιμίου Προδρόμου διοργανώνει αύριο στο ξενοδοχείο Le Chalet την παρουσίαση του βιβλίου «Μια αγάπη δυο Θεοί» του συγγραφέα Παρασκευά Συριάνογλου. Το βιβλίο θα προλογίσει η συγγραφέας Ιωάννα Καρακασίδου ενώ την παρουσίαση θα συνοδεύσει η χορωδία του Συλλόγου Ρεθυμνιωτών Μικρασιατών Κρήτης και τα χορευτικά συγκροτήματα Μικρασιατών και Κρητών Ξάνθης. Η εκδήλωση, όπως ενημερώνει στη σχετική πρόσκληση ο Πρόεδρος του Σωματείου Γιάννης Αθανασιάδης πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Δήμου Αβδήρων και του Κοινωνικού Κέντρου «Σταύρος Χαλιορής».
Εκκλησία
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εορτής του Πολιούχου Βαπτιστή Ιωάννη
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην πόλη της Ξάνθης, σήμερα κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας του Τιμίου προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.
Σύμφωνα με αυτές τις ρυθμίσεις απαγορεύεται η κυκλοφορία
όλων των οχημάτων, στην πλατεία Μητροπόλεως, στις οδούς Ορφέως, Πινδάρου, Αισχύλου (τμήμα μεταξύ Πινδάρου και Βασ. Σοφίας), Βασ. Σοφίας (από ύψος γέφυρας Κοσύνθου έως Πλατεία Γ. Λαδά), Βασ. Κωνσταντίνου, πλατεία Δημοκρατίας, από 18:00 έως 22:00 ώρα της 28/08/2017.
Επίσης απαγορεύεται η στάθμευση όλων των οχημάτων, στην πλατεία Μητροπόλεως, στις οδούς Ορφέως, Πινδάρου, Αισχύλου, Βας. Σοφίας (από ύψος γέφυρας Κοσύνθου έως πλατεία Γ. Λαδά), Βασ. Κωνσταντίνου, Πλατεία Δημοκρατίας, επί του συνόλου της οδού Μιχαήλ Βόγδου μέχρι τους φωτεινούς σηματοδότες της Ε. Βενιζέλου, από 17:00 έως 22:00 ώρα της 28/08/2017.

Αστυνομικό Δελτίο
Σύλληψη 2 διακινητών από Αστυνομικούς της Συνοριακής Φύλαξης
Συνελήφθησαν στην Ξάνθη, από Αστυνομικούς της Συνοριακής φύλαξης Σαππών, 2 υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 4 μη νόμιμους μετανάστες
Το όχημα με το οποίο γινόταν η παράνομη μεταφορά, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη εκτός οδοστρώματος
Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκε ο ένας διακινητής και οι τέσσερις διακινούμενοι
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Σύλληψη 20χρονου ημεδαπού διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης
Συνελήφθη, την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, ο 20χρονος ημεδαπός, κατόπιν Εντάλματος Σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, συμπλοκή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, δραση, κτελ, μμε, channel, επηρεάζει, συριζα, εκπτωσεις, ευρω, αμεα, εσαμεα, κρητη, βας, βενιζελος, ξανθη, συλληψεις, ημεδαπός, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εφημεριδα δημοκρατια, αλλαγη ωρας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, φορολογια 2013, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, ζουμπα, αποτελεσματα, ημεδαπός, ημερομήνια, αμεα, δωρεαν, εμπορικη, εξοδος, θεμα, μμε, ξενοδοχεια, οικονομια, περιοδος, πλαισιο, προγραμμα, ραδιο, ραδιοφωνο, τηλεοραση, υψος, ωρα, αγαπη, αγορα, αθανασιαδης, ατυχημα, βας, βιβλιο, βραδυ, γινει, δημοσιο, δηλωση, δηλωσεις, δρομολογια, ευη, ευρω, ελπιδα, επικοινωνια, ενοικιαση, επηρεάζει, εποχες, εσαμεα, εφημεριδα, ζωτικο, ιδιο, υπηρεσια, ιωαννα, ιωαννου, κυβερνηση, κλιμα, λογο, μακρια, μηνες, ξενοδοχειο, οχηματων, οχημα, παιδια, πακισταν, παρουσιαση, πλειστηριασμοι, υπογραφη, παρτυ, ρυθμισεις, σεμιναρια, συντομα, σπιτι, σπιτια, σωματειο, τμημα, υγιεις, φορολογια, φωνη, χερι, χρηστος, χρονος, ψηφιακη, channel, δημητρης, χωρα, η εφημεριδα, ηλεκτρονικα, κωνσταντινου, κυριακη
Τυχαία Θέματα