Κομοτηνή: ΕΡΤ ΕΙδήσεις 26-02-2018

09:11 26/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκπαίδευση

Αναπληρωτές: « Οργανικές θέσεις για τους Αναπληρωτές, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες»

Δυναμικό παρόν από τους Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς την περασμένη Παρασκευή με την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, στην Κομοτηνή.
Ο Περιφερειακός Δ/ντης, Παναγιώτης Κεραμάρης, κατέβηκε από το γραφείο του και άκουσε τα αιτήματα των Αναπληρωτών, τα οποία δεσμεύθηκε να μεταφέρει στο αρμόδιο υπουργείο, ενώ ταυτόχρονα

δήλωσε την συμπαράστασή του στους Αναπληρωτές.
«Είναι παράνομο να καλύπτονται τα οργανικά κενά με τους Αναπληρωτές εσαεί. Τα οργανικά κενά απαιτούν κάλυψη με προσλήψεις μόνιμων Εκπαιδευτικών. Όσοι Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, θα πρέπει να διορίζονται για αυτές τις θέσεις. Οι Αναπληρωτές είναι για τα λειτουργικά κενά και όχι για τα οργανικά», βροντοφώναξαν οι Αναπληρωτές οι οποίοι θα συνεχίσουν και αυτή την εβδομάδα τις κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, με συλλαλητήρια στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Χρυσό Βραβείο στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής
Το πρώτο Χρυσό Βραβείο πήρε το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής, σε μουσικούς αγώνες που διοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη.

Αξίζουν Συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου αλλά και στον καθηγητή μουσικής Μουσταφά Μεχμέτ.

Πρωτογενής Τομέας

Αξιοσημείωτη η παρουσία Ελληνικών Επιχειρήσεων στην Άγκρα της Φιλιππούπολης

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία των Ελληνικών Επιχειρήσεων στην Αγροτική Έκθεση της Φιλιππούπολης στην Βουλγαρία, που ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο.
Οι Ελληνικές επιχειρήσεις που έδωσαν το παρόν του, ήταν επιχειρήσεις Πιστοποίησης και Μηχανημάτων Διαλογής και Ταξινόμησης Φρούτων και παραγωγής Λιπασμάτων και Φαρμάκων.
«Οι Βούλγαροι Αγρότες τώρα ξεκινούν να ασχολούνται με τις Δενδρώδεις καλλιέργειες και εμείς στην Ελλάδα που είμαστε πολλά βήματα μπροστά, μπορούμε να τους δώσουμε τεχνογνωσία για την καλύτερη οργάνωση της παραγωγής και της απόδοσής της», τόνισαν στην ΕΡΤ Κομοτηνής οι επιχειρηματίες.
Με δικό του περίπτερο συμμετείχε στην Αγροτική Έκθεση και το νέο Εργοστάσιο παραγωγής Λιπασμάτων και Φαρμάκων στη Μελέτη Ροδόπης.
Το όνομα του εργοστασίου είναι «Αυγή» και φέτος για πρώτη φορά ξεκίνησε από το καλοκαίρι και μετά, να παράγει και να εφοδιάζει τους Αγρότες με Λιπάσματα και Φάρμακα.
Εξ άλλου οι ιδιοκτήτες του αδελφοί Αυγερινού, ετοιμάζονται να εγκαταστήσουν άμεσα και αποστακτήρια Λεβάντας, αξιοποιώντας και υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον για την παραγωγή Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών.

Κυβέρνηση-Αυτοδιοίκηση
110 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για μηχανήματα έργου και συντήρηση σχολικών κτιρίων

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε δύο προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ, μία για την προμήθεια μηχανημάτων έργου ύψους 60 εκατ. ευρώ και μία για την υλοποίηση έργων συντήρησης σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων ύψους 50 εκατ. ευρώ, με τις οποίες ενεργοποιείται το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων – «ΦιλόΔημος ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών,.
Η επόμενη πρόσκληση στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος αφορά στην κατασκευή Παιδικών Χαρών.
Σταδιακά θα τεθούν πλήρως στη διάθεση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι προβλέψεις και των δύο νέων χρηματοδοτικών εργαλείων («ΦιλόΔημος» Ι και ΙΙ), συνολικού ύψους 740 εκατ. ευρώ για το 2018 με στοχευμένες δράσεις που έχουν άμεση και απτή θετική επίδραση στην καθημερινή ζωή του πολίτη.

Αυτοδιοίκηση
Ξεκίνησε τη λειτουργία του στη Σμίνθη το πρώτο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μύκης
Το πρώτο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μύκης ξεκίνησε τη λειτουργία του στη Σμίνθη .
Τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας έγιναν από το Δήμαρχο Τζεμήλ Καπζά, παρουσία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Στάθη Γιαννακίδη.
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μύκης είναι μια νέα δομή της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας ,που έρχεται να συμπληρώσει τις υπηρεσίες που μέχρι σήμερα προσφέρονται στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού του Δήμου.Σκοπός του Κέντρου Κοινότητας πέρα από την υποδοχή – ενημέρωση – εξυπηρέτηση των ωφελουμένων είναι και η βελτίωση του βιοτικού επίπεδου τους με δράσεις που θα αποσκοπούν στην ένταξη τους, τόσο στον κοινωνικό ιστό, όσο και στην αγορά εργασίας.

Τον Δήμαρχο Ξάνθης επισκέφθηκε ο νέος Πρόξενος της Κύπρου
Τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο επισκέφθηκε ο νέος Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σπύρος Μιλτιάδης, ο οποίος συνοδευόταν από την Πρόεδρο του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης, Ελένη Χατζηγεωργίου.
Στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής επίσκεψης συζητήθηκαν οι εξαιρετικές προοπτικές συνεργασίας που διαμορφώνονται μεταξύ της Κύπρου και της Ελλάδας σε μια σειρά από σημαντικούς τομείς όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, το εμπόριο.

Αναζητείται λύση για το κλειστό γυμναστήριο “Ανάξαρχο” που διαπιστώθηκε ότι δεν διαθέτει σχετική άδεια λειτουργίας
Σοβαρό ενδεχόμενο να αναστείλει τη λειτουργία του το κλειστό γυμναστήριο “Ανάξαρχος”, όπου αθλούνται καθημερινά δύο σωματεία και πλήθος νεαρών αθλητών της ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής.
Το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι η ΕΛΑΣ έχει λάβει οδηγίες να ελέγξει τους αθλητικούς χώρους, διαπιστώνοντας ότι ο “Ανάξαρχος, ” δεν διαθέτει σχετική άδεια λειτουργίας.
Από την πλευρά του Δήμου Ξάνθης υπάρχουν διαβουλεύσεις και αναζητείται λύση από τη δημοτική αρχή και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Αλεξία Γκιρτζίκη.
Από την πλευρά τους τα Σωματεία, εκτός των διαβουλεύσεων με το Δήμο ήρθαν σε επαφή με διάφορους παράγοντες. Το Σάββατο γονείς και μέλη ΔΣ. συνάντησαν τον εκπαιδευτικό Σάββα Μελισσόπουλο, από ανάρτηση του οποίου αναδείχθηκε το θέμα.
Συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τα σωματεία και τους γονείς στο χώρο του Ανάξαρχου
Ωστόσο, το μεσημέρι του Σάββατου υπήρξε συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Γραμματέα με τα σωματεία και τους γονείς στο χώρο του Ανάξαρχου. Αναλήφθηκαν κάποιες πρωτοβουλίες τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο για την εκτόνωση της κατάστασης, ενώ αμέσως μετά με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί έντονη κριτική στη δημοτική αρχή για το πρόβλημα που υπάρχει.
Υγεία
Στη Δικαιοσύνη οι Φαρμακοποιοί με αίτηση Αναστολής και Ακύρωσης για τους ιδιώτες στη Διαχείριση του φαρμάκου

Στην Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι Φαρμακοποιοί για την Γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας για το άνοιγμα του Επαγγέλματος τους προς τους Ιδιώτες.
Συγκεκριμένα οι Φαρμακοποιοί θα κάνουν και αίτηση Αναστολής και Ακύρωσης, καθώς η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε αποφανθεί με 20 ψήφους υπερ και 2 κατά πως ο Φαρμακοποιός πρέπει να διαχειρίζεται το φάρμακο, καθώς υπάρχουν λόγοι Δημόσιας Υγείας.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Δίκτυο ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, Αλέξανδρος Τσαπέκος, φάνηκε αισιόδοξος και υπογράμμισε πως με την προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ, ως νομικό δεδικασμένο, οι Φαρμακοποιοί δεν θα πρέπει να ανησυχούν.

Το Νοσοκομείο Ξάνθης ψηφιοποιεί τις υπηρεσίες του
Στους στόχους του 2018 για το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης είναι και ο εκσυγχρονισμός των εφαρμογών των εργαστηρίων και του ιατρικού φακέλου και η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων.
Συγκεκριμένα, μελετάται ο εκσυγχρονισμός του επίσημου ιστότοπου του Νοσοκομείου, η αποτελεσματικότερη λειτουργία των ηλεκτρονικών ραντεβού με παρεμβάσεις στη λειτουργία τους και την πλήρη κάλυψη με ασύρματη ζεύξη (wifi) όλων των χώρων του Νοσοκομείου.
Επίσης, στους στόχους συμπεριλαμβάνεται το πρώτο πείραμα διάθεσης εργαστηριακών εξετάσεων στους πολίτες σε ηλεκτρονική μορφή, με έμφαση στον προσωπικό χαρακτήρα των δεδομένων.
Αυτό δήλωσε o Kωνσταντίνος Τσουρδίνης, IT Manager του Γενικού Νοσοκομείο Ξάνθης.
«Στόχος είναι όλα τα παραπάνω να έχουν υλοποιηθεί μέσα στο 2018.
Τέλος ο κ. Τσουρδίνης στάθηκε και στην σύσταση ομάδας από τρία άτομα, έναν πληροφορικό, έναν γιατρό και έναν διοικητικό, οι οποίοι σχεδίασαν τον τρόπο λειτουργίας μιας εφαρμογής Πληροφορικής.
Έτσι από την επίσκεψη του ασθενή μέχρι την ολοκλήρωση του χειρουργείου τυπώνεται μόνο ένα φύλλο χαρτί κι όλα παρακολουθούνται ηλεκτρονικά..
Επαγγελματίες
Συνέντευξη τύπου από τους Φωτογράφους στην Κομοτηνή
Το Σωματείο Φωτογράφων Ροδόπης, διοργανώνει συνέντευξη τύπου, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ροδόπης, σήμερα στις 10 το πρωΐ.
Στην συνέντευξη θα γίνει ενημέρωση για την προωθούμενη πολιτική της κυβέρνησης για τον κλάδο, η οποία σύμφωνα με τους φωτογράφους, ωθεί τον κλάδο τους σε μαρασμό.
Μάλιστα σήμερα οι Φωτογράφοι θα προβούν σε κλείσιμο των επιχειρήσεων τους, από σήμερα στις 11 το πρωΐ έως το μεσημέρι, όπως και την Τετάρτη. Την Δευτέρα 5 Μάρτη ενδέχεται να γίνει απεργιακή κινητοποίηση.
Σύλλογοι
To νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου Ξάνθης
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου Ξάνθης “Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ” ,προέκυψε μετά τις πρόσφατες και βάσει της σχετικής πράξης διορισμού του Περιφερειάρχη Α.Μ-Θ. συστήθηκε σε σώμα με τριετή θητεία.
Το νέο Δ.Σ.:
Ιωάννης Παπαχρόνης Πρόεδρος, Χαράλαμπος Νασσόπουλος Αντιπρόεδρος
Χαλήλ Καράνταη Γενικός Γραμματέας, Χατζησάββα Ειρήνη Ταμίας.
Σύλλογοι-Εθελοντισμός
«Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα» στην Ξάνθη
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Βάτραχοι» διοργανώνει για τρίτη φορά τη δράση αλληλεγγύης «ο Αϊ Βασίλης άργησε μια μέρα», με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης και του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ξάνθης που στηρίζουν περισσότερες από 150 οικογένειες στην πόλη.
Η δράση θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 4 Μαρτίου και συμμετέχουν και 12 σύλλογοι της Ξάνθης
Πολιτισμός
Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν
Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν. Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία.
Η Ανζέλ Κουρτιάν θυμάται τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της. Πρόκειται για μία θεατρική διασκευή του ομότιτλου βιβλίου που θα δοθεί την ερχόμενη Πέμπτη στις 9 μμ στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης.
Μέσα από τα μάτια της βλέπουμε την ιστορία του Αρμενικού λαού και του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.
-Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Χριστίνα Αλεξανιάν, Φωνή-Ούτι: Haig Yazdjian. Τιμή εισιτηρίου: 10€ Γενική είσοδος

O Φοίβος Δεληβοριάς στην Κομοτηνή

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής, φέρνει για μία και μοναδική παράσταση στην Κομοτηνή, το Φοίβο Δεληβοριά, για … να αναρωτηθούμε όλοι μαζί «αν είναι αληθινά όσα ζήσαμε ως τώρα και να πούμε την ιστορία από την αρχή».
Η μοναδική αυτή συναυλία, θα δοθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 9 μ.μ., στην Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης (Φιλίππου 31), με Γενική Είσοδο 10 ευρώ.

Αστυνομικό Δελτίο

Συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας και Παλαιστίνης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ελλαδα, καλοκαιρι, ΟΤΑ, συριζα, νέα, κυπρος, λύση, οφείλεται, ελασ, φαρμακοποιοι, δεδικασμένο, ηλεκτρονική, wifi, ξανθη, δραση, haig, συλληψεις, υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, τελη ταξινομησης, ούτι, απεργιες σημερα, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, ομαδα διας, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, οφειλετες δημοσιου, υπουργειο δικαιοσυνης, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, κοινωνικος τουρισμος, νεος παπας, αδεια ειδικου σκοπου, αστυνομικο τμημα, ελενη, αη βασιλης, αναπληρωτες, ηλεκτρονική, το θεμα, αδεια, αιτηση, βουλγαρια, θεμα, θητεια, καθημερινη, κυπρου, πλαισιο, προγραμμα, αγορα, αγορα εργασιας, αγροτικη, αγωνες, αλεξια, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γονεις, γραφεια, δεδικασμένο, δευτερα, δοθει, δομη, δικτυο, εγνατια, ευρω, υπαρχει, ειρηνη, εκθεση, ελασ, εβδομαδα, ενημερωση, εξυπηρετηση, επτα, ερχεται, εσαει, εσωτερικων, ζευξη, ζωη, υπηρεσιες, κινηση, λειτουργια, λυκειο, λιπασματα, λύση, ματια, μεχμετ, μιλτιαδης, μορφη, ονομα, οφείλεται, πεμπτη, προσληψεις, ραντεβου, σαββατο, συγκεκριμενα, συντηρηση, σειρα, συγχαρητηρια, συγκεντρωση, σκηνοθεσια, σωμα, συλλογοι, σωματειο, τιμη, τμημα, τουρισμος, τρια, τριτη, υλοποιηση, υπηκοος, φαρμακα, φοιβος, φυλλο, φωνη, φορα, χριστινα, βηματα, εμφαση, haig, ηλεκτρονικα, υπουργειο, κλειστο, κυριακη, μελετη, μπροστα, νοσοκομειο, ομαδες, σπυρος, θεσεις, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα
Κομοτηνή, ΕΡΤ ΕΙδήσεις 26-02-2018,komotini, ert eidiseis 26-02-2018