Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 22-07-2016

10:27 22/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυτοδιοίκηση
Εγκρίθηκε επιχορήγηση για το Σπήλαιο Μαρώνειας
Εγκρίθηκε επιχορήγηση από εθνικούς πόρους για την προώθηση της μελέτης αξιοποίησης και ανάδειξης του Σπηλαίου της Μαρώνειας.
Πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας επίπονης προσπάθειας του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Γιώργου Παυλίδη, ο οποίος έχει εντάξει την ανάδειξη και την αξιοποίηση του Σπηλαίου της Μαρώνειας, στον κεντρικό αναπτυξιακό του σχεδιασμό, οποίος αποτελείται από το τρίπτυχο, Πρωτογενής Τομέας- Πολιτισμός- Τουρισμός.
Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΑ Κομοτηνής του

περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Γιώργου Παυλίδη, πια τα χρονοδιαγράμματα δεν θα είναι 15ετή και χωρίς αποτελέσματα και την διαχείριση του έργου θα αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού.
«Η αξιοποίηση θα γίνεται σταδιακά και θα σημάνει την αλλαγή σελίδας στην περιοχής μας, αρκεί να τηρηθούν οι κανόνες σεβασμού του περιβάλλοντος εντός και εκτός Σπηλαίου», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Παυλίδης.
Το Σπήλαιο της Μαρώνειας είναι ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, καθώς μπορεί να αποτελέσει μεγάλο πόλο έλξης επισκεπτών και τουριστών, αλλά και επιστημονικού ενδιαφέροντος, λόγω της ιδιομορφίας του, αλλά και των νυχτερίδων που ενδημούν μέσα σε αυτό.

Ορθολογική διαχείριση αποβλήτων
«Η λύση στο πρόβλημα της ορθολογικής διαχείρισης των αποβλήτων, ολοκληρωμένη και μακρόπνοη, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα, μόνο στο πλαίσιο ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης με λαϊκή εξουσία και οικονομία μπορεί να εξασφαλιστεί» υποστήριξε στην τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Χρήστος Τρέλλης. Παράλληλα, πρότεινε τη «Διαμόρφωση εθνικού σχεδίου ασφαλούς διαχείρισης των αποβλήτων από Ενιαίο Κρατικό Φορέα, ο οποίος θα λειτουργήσει με γνώμονα την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος. Ο σχεδιασμός θα υλοποιηθεί από το κράτος και όχι από ιδιώτες και θα χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Προσφυγικό
Επεισόδια στην Ξάνθη
Επεισόδια στη διαμαρτυρία του No Border σε κέντρο κράτησης στην Ξάνθη σημειώθηκαν προχθές.

Keywords
Τυχαία Θέματα