Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 21-10-2017

06:16 21/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Υγεία
Παρέμβαση για το θέμα των αδέσποτων
1000 επίσημα καταγεγραμμένες επιθέσεις αδέσποτων κυρίως (αλλά όχι μόνο) σκύλων με τραυματισμό, από την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, που κατέληξαν στο Νοσοκομείο για περιποίηση, ενίοτε νοσηλεία και θεραπεία σημειώθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια μόνο! Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Δ. Νικηφορίδη στην ΕΡΤ Κομοτηνής κάθε χρόνο καταγράφονται 200 και πλέον επιθέσεις σκύλων. «Αναζητώντας λύση,

δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε την Αμερική. Αρκεί να εφαρμόσουμε όλες ανεξαιρέτως τις μεθόδους που χρησιμοποιούν όλα τα πολιτισμένα κράτη στα οποία ανήκουμε, όπου δεν υπάρχει αδέσποτο ούτε για δείγμα.» τόνισε χαρακτηριστικά

Χρήση κάνναβης ζητούν τα ΑμεΑ Ροδόπης
Να σταματήσει η ενοχοποίηση και η δαιμονοποίηση της Κάνναβης τώρα ζητά o πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ροδόπης, κ. Τρύφωνας Καρούντζος μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Καλώντας να «Να αφήσουν τους ειδικούς, ασθενείς, γιατρούς,φαρμακοποιούς να επεξεργαστούν το θεσμικό και νομικό πλαίσιο για την κάθετη παραγωγή της θεραπευτικής κάνναβης που αποδεδειγμένα προσφέρει ευεργετικά οφέλη σε πλήθος ασθενειών όπως η Σκλήρυνση κατά πλάκας , η επιληψία ,ο αυτισμός,ο καρκίνος , ψυχιατρικές παθήσεις.» Όπως σημειώνει, «θα απαλλάξει πολλούς ασθενείς να το παραγγέλνουν παράνομα από το internet η να το αγοράζουν από την μαύρη αγορά σαν καπνικό αμφιβόλου ποιότητας και με δυσβάσταχτο κόστος.»

Αρχαιολογία
Παρεμβάσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων
Ξεκίνησαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης οι δράσεις ανάδειξης και προσβασιμότητας του Βυζαντινού Κάστρου Κομοτηνής». Πρόκειται για έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 2014-2020». Το Βυζαντινό Κάστρο βρίσκεται στις δυτικές παρυφές του ιστορικού και εντός του εμπορικού κέντρου της πόλης της Κομοτηνής.

Πρωτογενής Τομέας
Δύσκολη η χρονιά για τους βαμβακοκαλλιεργητές
Μια δύσκολη καλλιεργητική χρονιά είναι η φετινή για τους βαμβακοπαραγωγούς. Μια χρονιά που αφήνει την πίκρα της ακόμη και στην συγκομιδή. «Δυστυχώς οι αποδόσεις δεν ήταν τόσο καλές, όσο περίμεναν οι βαμβακοκαλλιεργητές. Η παρατεταμένη ανομβρία και οι πολυήμεροι βοριάδες δημιούργησαν προβλήματα στην παραγωγή, όπως και οι πρώτες βροχές όταν ξεκίνησε η συγκομιδή.» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο έμπειρος εκκοκιστής Σταμάτης Κουρούδης και εξηγεί ότι το πρόβλημα γίνεται αμέσως αντιληπτό, αν συγκριθεί η παραγωγή με άλλες βαμβακοπεριοχές της χώρας, όπως η Λάρισα και η Καρδίτσα, όπου εκεί φέτος είναι τα πράγματα καλύτερα. Ωστόσο, όπως σπεύδει να σημειώσει «Δεν είναι τραγική η καταστάση.» Ακόμη και οι τιμές είναι πιο χαμηλές από πέρσι, ξεκινούν από τα 45 λεπτά. Βέβαια, όπως δηλώνει ο κύριος Κουρούδης «δεν έχουν διαμορφωθεί στο σύνολο τους. Ελπίζουμε να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.»

Δήμος –Προσλήψεις
Σε προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων θα προχωρήσουν οι δήμοι της Ροδόπης σε ανταποδοτικές υπηρεσίες. Πρόκειται για 13 θέσεις στο Δήμο Αρριανών, 67 στο Δήμο Κομοτηνής και 11 στο Δήμο Μαρωνείας- Σαπών.

Κίνηση Κόμματα
Επίσκεψη στον Πρυτανεύοντα του ΔΠΘ κ Τουλουπίδη
Συνάντηση με τον Πρυτανεύοντα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής Σταύρο Τουλουπίδη είχε η πολιτευτής της ΝΔ κα Βούλα Ελευθεριάδου , στην έδρα του Δ.Π.Θ. στην Κομοτηνή. Η κ Ελευθεριάδου ευχήθηκε στον κ Τουλουπίδη καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, εκφράζοντας παράλληλα την βεβαιότητα γιαυτό , μια που ως τεως φοιτήτρια και η ίδια της Ιατρικής Σχολής του Δ.Π.Θ. ευτύχησε να έχει τον κ Τουλουπίδη ως καθηγητή, γνωρίζοντας έτσι το εξαιρετικό του έργο. Στην αναλυτική συζήτηση που ακολούθησε , τέθηκαν θέματα όπως η ουσιαστικότερη σύνδεση του Δ.Π.Θ με όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στη Θράκη. Το Πανεπιστήμιο εκτός από πνευματικό κέντρο της περιοχής , μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί ως η ατμομηχανή της οικονομικής πολιτιστικής και ιστορικής ανάδειξης της περιοχής και ειδικά της Ροδόπης όπου είναι και η έδρα του. Η συνάντηση έκλεισε με την διαβεβαίωση της κ Ελευθεριάδου πως θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον κ Τουλουπίδη για την στήριξη του έργου του με μόνο γνώμονα την ευημερία τόσο του Πανεπιστημίου όσο και της περιοχής.

Κοινωνία
Εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου
Εορτάστηκε και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα, στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου. Χθες το πρωί, τελέσθηκε Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη κ. Παϊσιου και στη συνέχεια αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Ακολούθησε μικρή δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, κατά τη διάρκεια της οποίας βραβεύτηκαν αστυνομικοί που διακρίθηκαν σε αθλητικές δραστηριότητες σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, καθώς και σε αθλητικά πρωταθλήματα μεταξύ αστυνομικών. Στο πλαίσιο του εορτασμού, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης συνοδευόμενος από τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης και Ροδόπης, Ταξίαρχο Γεώργιο Καϊπάκη, Ταξίαρχο Παναγιώτη Κουτούζο, Αστυνομικό Διευθυντή Ιωάννη Καραμανλή και Αστυνομικό Υποδιευθυντή Μιχαήλ Σεβδυνίδη αντίστοιχα, τους υποδιευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Καβάλας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Αθανάσιο Μανταρλή και Αστυνομικό Υποδιευθυντή Κωνσταντίνο Σιμούδη, αντιπροσωπεία Αξιωματικών και λοιπού αστυνομικού προσωπικού, επισκέφτηκε το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Καβάλα, όπου προσέφερε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσε το προσωπικό των αστυνομικών υπηρεσιών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Συνολικά οι αστυνομικοί, μετά από την προτροπή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, συγκέντρωσαν και παρέδωσαν, 1,5 τόνο περίπου τρόφιμα και περισσότερες από 600 συσκευασίες προϊόντων βρεφικής περιποίησης, προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας.

Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης,για την πρόληψη και την καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και των Παιδιών.
Ενημέρωση -συζήτηση με θέμα διοργανώνει η ΧΕΝ Κομοτηνής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιήσει στο Κέντρο της ( Σαμοθράκης 14) την Τρίτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 6μμ.

Πολιτισμός
Μεγαλώνοντας με το παιδί μου
«Μεγαλώνοντας με το παιδί μου» είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις [19.00] στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Καλεσμένος θα είναι ο ψυχίατρος και συγγραφέας Κώστας Γκοτζαμάνης.

Αστυνομικό δελτίο

Συλλήψεις λαθροδιακινητών
Συνελήφθησαν χθες στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 25 και 20 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι τρεις μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν. Τους μετανάστες τους είχαν κρυμμένους σε σακιά με πατάτες! Οι δράστες είχαν αποκρύψει τους διακινούμενους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος, η οποία ήταν έμφορτη με εμπορεύματα (σακιά με πατάτες). Σημειώνεται ότι από τη μορφολογία κατασκευής της κρύπτης, τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό ατόμων, μεταξύ των οποίων και επτά ανήλικοι, την απουσία επαρκούς εξαερισμού, καθώς και οποιουδήποτε είδους ασφαλιστικών ζωνών, θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των διακινούμενων.

Σύλληψη 52χρονου υπηκόου Βουλγαρίας για παράνομη οπλοκατοχή

Φωτο αρχείου

Συνελήφθη την 19-10-2017 το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 52χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, διότι κατείχε ένα περίστροφο. και ένα φυσίγγιο αερίου, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, μετά από έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Καιρός
Πρόγνωση καιρού:
Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, σκλήρυνση κατά πλάκας, λύση, αμεα, λαρισα, δπθ, νεα δημοκρατια, νέα, τεως, γνώμονα, καβαλα, χεν, συλληψεις, φωτο, ξανθη, καιρος, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, θεματα πανελληνιων, Καλή Χρονιά, φωτια, 600 δις, Ημέρα του παιδιού, χεν, το θεμα, αδεσποτο, αθλητικα, αμεα, αυτισμός, δπθ, εδρα, ημερησια, θεμα, θρακη, πλαισιο, προγραμμα, ωρα, αγορα, αμερικη, αναπηρια, ατμομηχανη, βρισκεται, γινεται, γνώμονα, δηλωσεις, δειγμα, εγνατια, αιθουσα, υπαρχει, ενιοτε, επιληψια, επτα, επιτυχια, ετων, ευημερια, εφορεια, ζωη, ζητα, ιδια, εικοσι, υπηρεσιες, ιστορικο, καρκινος, καρδιτσα, κελσιου, κτιριο, λύση, μακεδονια, οπλοκατοχη, παιδι, πακισταν, προβληματα, προσληψεις, πρωι, συζητηση, συνεχεια, σκλήρυνση κατά πλάκας, τεως, τριτη, υπηκοος, φοιτητρια, χαμογελο, ωρες, μποφορ, δοξολογια, ειδη, χωρα, ιδιαιτερα, κωστας, νοσοκομειο, θεματα, θερμοκρασια, θεσεις, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα