Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 20-12-2017

09:23 20/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυτοδιοίκηση
Ψήφισμα για να έρθει η Διευθυνση Υγειονομικής ΠΕριφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή
Ψήφισμα ώστε να έρθει στην Κομοτηνή η ΔΥΠΕ ΑΜΘ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να αποστείλει στο υπουργείο Υγείας το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, Την πρόταση έκανε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης λέγοντας

ότι ενώ πριν από χρόνια η Κομοτηνή ήταν η έδρα της ΑΜ-Θ, για το τότε ΠΕΣΥΠ, τώρα ο υφυπουργός υγείας κατά την διάρκεια του συνεδρίου περιφερειακής ανασυγκρότησης που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή αποφάσισε η έδρα της ΔΥΠΕ ΑΜΘ να πάει στην Αλεξανδρούπολη. Δικαιωματικά είπε ο δήμαρχος “η έδρα πρέπει να έρθει στην Κομοτηνή η οποία είναι και το διοικητικό κέντρο της περιφέρειας ΑΜ-Θ.”

Δεν είναι η Κομοτηνή Ανοχύρωτη πόλη λέει ο δήμαρχος Κομοτηνής
Αποτίμηση των ζημιών από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην Κομοτηνή και στους γύρω οικισμούς έκανε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης κατα την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου τονίζοντας ότι τα περισσότερα προβλήματα σημειώθηκαν στις περιοχές της οδού Μαραθώνος και Κολυμβητηρίου καθώς και στους οικισμούς Κοσμίου Παραδημής κι ενα τμήμα του δρόμου πρός την Αίγειρο δεν είναι ανοχύρωτη πόλη η Κομοτηνή τα φρεάτια ήταν καθαρισμένα ούτε η Μελέτη πλημμύρισε, όπως άλλες χρονιές , ούτε ο Κάλχας είχε πρόβλημα ούτε ο Ηφαιστος.
Σύμφωνα με τον κ Πετρίδη πλημμύρισαν 22 οικίες στο σύνολο των 50 οικισμών που έχει ο δήμος .

30 προσλήψεις στη ΔΕΥΑΚ
Σε 30 προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου διαφόρων ειδικοτήτων θα προχωρήσει η ΔΕΥΑΚ ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Καρασταύρου στο άμεσο χρονικό διάστημα ενώ σε ότι αφορα τα ανταποδοτικά τέλη και τα δημοτικά τέλη σύμφωνα με τον δήμαρχο Κομοτηνής δεν αυξάνονται για το 2018, ωστόσο θα είναι μεγάλη η αύξηση από το 2019.

Πρωτογενής Τομέας
Σε διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για τον ΕΛΓΟ –Δήμητρα

Το Σχέδιο Νόμου που αφορά σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην πλατφόρμα των διαβουλεύσεων ( καθώς και στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (www.elgo.gr).
Η εσωτερική διαβούλευση επί του Σχεδίου Νόμου θα διαρκέσει μέχρι σήμερα.
Μετά την επεξεργασία των σχολίων – προτάσεων που θα κατατεθούν, θα επακολουθήσει η καθιερωμένη Δημόσια Διαβούλευση επί του Τελικού κειμένου του Σχεδίου Νόμου.

Κοινωνική Οικονομία-Προγράμματα

Δημιουργία καινοτόμων δομών στήριξης στη διασυνοριακή περιοχή
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή η εναρκτήρια συνάντηση του Έργου, «Ενίσχυση του Κοινωνικού Επιχειρηματικού Πνεύματος μέσω της δημιουργίας καινοτόμων Δομών Στήριξης στη διασυνοριακή περιοχή») και ακρωνύμιο “SOCIAL FORCES” το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος INTERREG V Ελλάδα Βουλγαρία 2014‐2020.
Η Αναπτυξιακή Ροδόπης – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. , είναι ο επικεφαλής Εταίρος του προγράμματος και ήταν ο διοργανωτής της συνάντησης στην Κομοτηνή .
Ο γενικός στόχος του έργου είναι η συνεργασία στο επίπεδο των περιφερειακών πολιτικών και των τοπικών πρωτοβουλιών για την προώθηση και τη στήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, μέσω του σχεδιασμού των κοινών δραστηριοτήτων προώθησης και συνειδητοποίησης της Κοινωνικής Οικονομίας και της διασυνοριακής συνεργασίας για τη δημιουργία καινοτόμου Δομής στήριξης που θα ενεργεί ως ηλεκτρονικό Help Desk στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Η Διάρκεια έργου είναι 24 μήνες και το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται κατά ποσοστό 85% από Ε.Ε και 15% από εθνικούς πόρους.

ΔΠΘ

Επίσκεψη των Πρυτανικών αρχών στον Εξοχότατο Πρέσβη της Ρωσίας κ. Α. Μάσλοβ και επίδοση του Χρυσού Μεταλλίου του Δ.Π.Θ. για τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Την περασμένη Τετάρτη μετέβη στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, για την επίδοση του Χρυσού Μεταλλίου του ΔΠΘ για τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από την Α.Ε. τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα κ. Αντρέι Μάσλοβ, στο ιστορικό κτίριο της Πρεσβείας στην οδό Ηρώδου Αττικού, ο οποίος και παρέλαβε το μετάλλιο, εξ ονόματος της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσίας, ο Πρέσβης κ. Αντρέι Μάσλοβ.
Ο Πρυτανεύων του Πανεπιστημίου Καθηγητής Σταύρος Τουλουπίδης επισήμανε ότι η τιμητική διάκριση απονέμεται στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, σε αναγνώριση του κύρους και της διεθνούς ακτινοβολίας της προσωπικότητας του Προέδρου της Ρωσίας ο οποίος υποστηρίζει και προωθεί το Ορθόδοξο πνεύμα της ειρήνης και της φιλίας, το Ελληνικό πνεύμα και τον πολιτισμό, καθώς και την ανάπτυξη των αμοιβαία επωφελών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, οι οποίες βασίζονται σε ιστορικούς δεσμούς φιλίας και κοινές πνευματικές και πολιτιστικές αξίες.

Αλλαγή ημερών στις Λαϊκές Αγορές λόγω των εορτών
Λόγω των αργιών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι λαϊκές αγορές σε Ν. Σιδηροχώρι και Αίγειρο θα γίνουν στις 27 Δεκεμβρίου η πρώτη, καθώς και στις 3 Ιανουαρίου. Η λαϊκή αγορά της Αιγείρου θα διενεργηθεί στις 28 Δεκεμβρίου.

Στρατός
Φιλανθρωπικό Παζάρι για ΑΜΕΑ
Από την ΧΧΙ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ, γίνεται γνωστό πως, αύριο και ώρα 17:00, θα πραγματοποιηθεί, ανοικτό για το κοινό, Φιλανθρωπικό «BAZAAR» υπέρ του Συλλόγου Μέριμνας ΑμΕΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κομοτηνής.

Εκπαίδευση
Ψήφισμα του Διδασκαλικού Ξάνθης για την Πολυτεχνική
Σε Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης εκφράζεται η συμπαράσταση του Συλλόγου στον αγώνα των φοιτητών της Πολυτεχνικής.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«ιδιαιτέρως εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους για τη λειτουργία της Λέσχη των οικότροφων φοιτητών στα Κιμμέρια καθώς η μη λειτουργία της έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους φοιτητές των εστιών επιβαρύνοντας τους ήδη ταλαιπωρημένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Συντασσόμαστε στο πλευρό των φοιτητών και εκφράζουμε την υποστήριξή τους στα αιτήματά τους για άμεση λειτουργία της φοιτητικής Λέσχης των Κιμμερίων, τη μη μεταφορά της Αρχιτεκτονικής καθώς και στο άμεσο άνοιγμα του Αναγνωστηρίου», καταλήγει η ανακοίνωση των Δασκάλων της Ξάνθης.

ΕΛΑΣ
Τετραμερής συνάντηση για το διασυνοριακό έγκλημα
Ο ορισμός σημείων επαφής για την άμεση συνεργασία σε επείγουσες περιπτώσεις, τόσο σε Περιφερειακό όσο και σε Κεντρικό επίπεδο, σε θέματα που αφορούν το σοβαρό διασυνοριακό έγκλημα.
Η εξασφάλιση της ανταλλαγής πληροφοριών, εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών, σχετικά με εγκληματικές μεθόδους και η διαμόρφωση των αναγκών εκπαίδευσης και τη διοργάνωση κοινών εκπαιδεύσεων και σεμιναρίων, σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, είναι οι άξονες που αποφασίσθηκαν κατά τη διάρκεια της τετραμερούς συνάντησης Αρχηγών των Αστυνομιών της Ελλάδας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της π.Γ.Δ.Μ., που έγινε την περασμένη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη .
Κοινωνική προσφορά της ΕΛΑΣ
Σήμερα και ώρα 10.00, το πρωΐ, αντιπροσωπεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης θα επισκεφτεί το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας – των Παιδικών Χωριών SOS στην Κομοτηνή (οδός Σκεπαστού 7-11), όπου θα παραδώσει τη βοήθεια σε είδη που συγκέντρωσε εθελοντικά το προσωπικό της, στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.
Αγορά

Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων
Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.
Τα εμπορικά καταστήματα και τα Φαρμακεία είναι ανοικτά κάθε μέρα πρωί και απόγευμα.
Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά και τις επόμενες δύο τελευταίες Κυριακές του χρόνου.
Υπενθυμίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής στο αγοραστικό κοινό, να στηρίζει τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής μας, καθώς έχουν επάρκεια αγαθών και ειδών, ενώ τα χρήματα επιστρέφουν στους πολίτες της Ροδόπης.
Επίσης γίνεται γνωστό πως οι Αρτοποιοί θα λειτουργήσουν κανονικά τις δύο επόμενες Κυριακές 24 και 31 και θα ετοιμάσουν ψωμί για τρεις μέρες.
Πολιτισμός
Προτάσεις πολιτισμού από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης
Δυο προτάσεις δέχτηκε η πρόεδρος της ΔΕΚΕΠΑΚ Νατάσσα Λιβεριάδου από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Από την μία ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Εμείς η πόλη” Αντώνης Γραβάνης πρότεινε οι φοιτητές του τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας να κάνουν την πρακτική τους στα μουσεία της Κομοτηνής και από την άλλη ο επικεφαλής της Παράταξης “Σπάρτακος¨Κώστας Καραϊσκος πρότεινε η ΔΕΚΕΠΑΚ όπως διοργανώνει γιορτές εν όψη των Χριστουγέννων για τους χριστιανούς να διοργανώνει γιορτές για τις γιορτές των μουσουλμάνων.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Κομοτηναίων
Συνεχίζονται στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής από τις 10 το πρωΐ έως τις 12 το μεσημέρι με Τα παιδιά του 3ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής και του Παιδικού Σταθμού «Λιλιπούπολη», ως καλοί αγωγοί της αγάπης, της καλοσύνης και της ελπίδας έρχονται στην πλατεία της πόλης για να παίξουν με τον μάγο και τον Αϊ-Βασίλη.
Επίσης σήμερα το Θρακικό Πνευματικό Κέντρο – Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής πραγματοποιεί μια μουσικοθεατρική χριστουγεννιάτικη παράσταση με τη συμμετοχή 100 και πλέον μαθητών. Το χριστουγεννιάτικο αυτό παραμύθι, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας θεάτρου κ. Χρύσας Ιωαννίδου, υπόσχεται ένα ταξίδι σ’ ένα μαγικό κόσμο, όπου η μουσική καταργεί τα σύνορα και τις αποστάσεις.
Η παράσταση θα δοθεί τον χώρο του Πολιτιστικού Κυττάρου (πρώην ΡΕΞ).

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, υφυπουργός υγείας, εορταστικο ωραριο, διευθυνση, δυπε, αμθ, αλεξανδρουπολη, ηφαιστος, δευακ, δημητρα, ελλαδα, εταιρεία, αθηνα, δπθ, Πρωτοχρονιά, αμεα, bazaar, θεσσαλονικη, προσφορες, sos, ισχύ, φαρμακεια, συμμετοχή, ρεξ, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, χριστουγεννιατικες βιτρινες, δωρο χριστουγεννων, ωραριο καταστηματων, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, Ημέρα του παιδιού, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, αμεα, βουλγαρια, δπθ, δυπε, εδρα, ηφαιστος, μουσικη, οικονομια, οψη, πλαισιο, προγραμμα, ψωμι, ωρα, αγορα, αυξηση, αμοιβαια, αμθ, αξονες, αοριστου χρονου, βοηθεια, δημητρα, γινεται, δευακ, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δημος, δοθει, εγινε, ειπε, επιτυχια, ερχονται, εταιρεία, υφυπουργος, ιστορικο, κτιριο, λειτουργια, λεσχη, μηνες, ξημερωματα, ανωνυμη εταιρεια, παιδια, παζαρι, περιφερειακο, πετριδης, προβληματα, προσληψεις, πρωι, συμμετοχή, σχεδιο, τμημα, υπουργειο υγειας, ισχύ, υφυπουργός υγείας, ωδειο, αγορες, δημητρης, δημοτικα, ειδη, υπουργειο, μελετη, sos, ταξιδι, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα