Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 15-4-2017

09:56 15/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
Στη Θράκη για Πάσχα ο Υφυπουργός Εξωτερικών

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, την Μ. Παρασκευή παρακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου στη Κομοτηνή, το Μ. Σάββατο θα κάνει Ανάσταση στα φυλάκια του Έβρου μαζί με τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Γιώργο Καμπά

και την Κυριακή Πάσχα στη Ξάνθη.

Όπως δήλωσε φτάνοντας στη Θράκη: «Κατ’ αρχήν θέλω να στείλω τις ευχές μου για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλο τον Ελληνισμό της Διασποράς. Σε όσους δεν το έχουν ζήσει από κοντά, πρέπει να τους πω ότι οι Ομογενείς μας, σε όλα τα μέρη της γης, γιορτάζουν αυτές τις μέρες ίσως με μεγαλύτερη – από ότι εδώ – θρησκευτική κατάνυξη και κυριακάτικο γλέντι βγαλμένο μέσα απ’ τη ψυχή τους. Δεσπόζει, βλέπετε, η νοσταλγία και αγάπη για τη πατρίδα… Μη ξεχνάτε ότι Εκκλησιά, ελληνική γλώσσα και παράδοση είναι οι γέφυρες που ενώνουν τους ξενιτεμένους μας με τη Πατρίδα.
Το Πασχαλινό τριήμερο θα βρεθώ στα ευλογημένα χώματα της Θράκης μας. Εδώ θα περιμένω να γιορτάσω και την Ανάσταση, με το Άγιο Φως που θα μας έλθει από τον Πανάγιο Τάφο μέσω Αθηνών, όπου θα του έχει γίνει υποδοχή όπως του αρμόζει και γίνεται όλα τα περασμένα χρόνια. Με τιμές Αρχηγού Κράτους. Θα χαρώ να συμμετέχω σε αυτές τις κορυφαίες θρησκευτικές εκδηλώσεις της Ορθοδοξίας μας, κοντά στους τέσσερις Μητροπολίτες που τιμώ και εκτιμώ, να έχω την ευκαιρία να βρεθώ με φίλους Δημάρχους της περιοχής ανάλογα με το πρόγραμμά τους και τις υποχρεώσεις τους και να γιορτάσω το Πάσχα με συναγωνίστριες και συναγωνιστές μου από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Και πάλι Χρόνια πολλά».
Μητρόπολη

Ο Μητροπολίτης Κομοτηνής για την Ανάσταση

«Η ανάσταση Του είναι η ζωή. Ανασταίνεται ο Χριστός για να χαρίσει τη ζωή στους πάντες. Και να ποιήσει το μεγάλο πρόβλημα του ανθρώπου που τον ταλάνιζε και θα τον ταλανίζει αν δεν πιστεύει στο Χριστό, τον θάνατο. Ο θάνατος καταργείται με την Ανάστασή Του και ο φυσικός θάνατος γίνεται η μετάβαση στη ζωή» δήλωσε ο Μητροπολίτης Κομοτηνής στην ΕΡΤ Κομοτηνής για την Ανάσταση του Κυρίου. Παράλληλα σημείωσε, « Όταν έρχεται η ώρα να κατεβεί το άψυχο σώμα του ανθρώπου σου μέσα στον τάφο είναι η πιο δύσκολη, η πιο φρικτή ώρα. Όταν ο τάφος εκείνος είναι χωρίς Χριστό, τότε μπορεί να οδηγηθεί στην τρέλα και στην απόγνωση. Με την Ανάσταση του Χριστού ο τάφος εκείνος γίνεται πέρασμα στην αιωνιότητα. Όσοι αγαπούν ουσιαστικά και πραγματικά και πιστεύουν στον Χριστό, τότε ο θάνατος δεν τους κυριεύει. Γι αυτό και είναι ελεύθεροι αυτοί που αγαπούν τον Χριστό. Όταν κανείς πιστεύει στον Χριστό, του αρκούν και τα λίγα και είναι ελεύθερος».

Χθες ο Σεβασμιώτατος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του μετά την περιφορά των τεσσάρων επιταφίων ζήτησε αγάπη και ταπεινότητα, προτρέποντας να κρατηθούν «δεμένες» οι οικογένειες.»Σας παρακαλώ, ως πατέρας και αδελφός σας, ως ο επίσκοπος αυτής της περιοχής την οποία με εμπιστεύτηκε η εκκλησία και η πρόνοια του Θεού, να σας πω κάποιες αλήθειες, γιατί από το στόμα μου μόνο αλήθειες θα ακούτε. Μην γινόμαστε Πιλάτοι μέσα στις οικογένειές μας. Κρατείστε ενωμένες τις οικογένειές σας, φτάνουν τα διαζύγια και οι χωρισμοί! Μια οικογένεια κρατιέται με αγάπη και ταπείνωση. Η οικογένειά σας είναι η κατ’ οίκον εκκλησία κι έχετε υποχρέωση να την κρατήσετε».

Κοινωνική Ασφάλιση κι Αλληλεγγύη

Εγκρίθηκε χτες με απόφαση της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου, η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 40.945.782,86 ευρώ για την πληρωμή του μηνός Απριλίου του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Τα χρήματα στους λογαριασμούς των 187.187 δικαιούχων θα μπουν τμηματικά την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Απριλίου. Όσοι δικαιούνται άνω των 100 ευρώ τα μισά χρήματα θα πιστωθούν στις ειδικές κάρτες που αποστέλλονται από τις τράπεζες στους δικαιούχους. Στις κάρτες πιστώνονται χρήματα αλλά δεν μπορεί να γίνει ανάληψη τους αλλά μόνο αγορές.

Καταναλωτές –Οδηγίες

Τι πρέπει να προσέξετε κατά την προμήθεια σοκολατένιων αυγών : Για την αγορά σοκολατένιων αυγών που προσφέρονται κυρίως σε παιδιά, ισχύουν οι γενικοί κανόνες υγιεινής κατά τη συντήρηση, την έκθεση και τη διάθεση από σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης τροφίμων. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται από τους γονείς στο περιεχόμενο των σοκολατένιων αυγών, όπως παιχνίδια μικρών διαστάσεων, (μπορεί να προκληθεί πνιγμός) και στην υποχρεωτική αναγραφή της σύνθεσης (σοκολάτα γάλακτος, υγείας) και της ημερομηνίας ανάλωσης.

Αυγομαχίες στο Θρυλόριο

Το ραντεβού των αυγομάχων δίνεται για 16η φορά στο Θρυλόριο της Ροδόπης. Τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα, στις πέντε και μισή το απόγευμα, με 15 ασπρα αυγά στο καλάθι, αυγά κοτάς, μικροί και μεγάλοι αυγομάχοι τσουγκρίζουν και τηρούν την ποντιακή παράδοση…

Αστυνομικό δελτίο
Θανατηφόρο τροχαίο

Στο 9Ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Ξάνθης – Αβδήρων, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 26χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 54χρονος ημεδαπός. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 26χρονου και ο ελαφρύς τραυματισμός του 54χρονου. Οι δύο ημεδαποί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.

Καιρός

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 5 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα