Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 15-12-2017

09:10 15/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΔΠΘ-ΕΛΑΣ
Αναστάτωση σε ΔΠΘ και ΕΛΑΣ από έγγραφο του Αντιεισαγγελέα Ροδόπης
Αναστάτωση επικράτησε χθες στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και στην Γενική Αστυνομική Δ/νση ΑΜ-Θ και συγκεκριμένα στο τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής, από ένα έγγραφο που εστάλη από το συγκεκριμένο τμήμα στο πανεπιστήμιο, κατόπιν αιτήματος του Αντιεισαγγελέα Ροδόπης.
Με το εν λόγω

έγγραφο ζητούνταν «τα πλήρη στοιχεία του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο-πεδίο-ειδικότητα, σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου “τουρκική μειονότητα”».
Η δημοσιοποίηση του εγγράφου προκάλεσε αναστάτωση σε ολόκληρο το πανελλήνιο,-μέσω των κοινωνικών δικτύων- με αποτέλεσμα να μετακινηθούν από τις θέσεις που κατείχαν , με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ΝίκουΤόσκα, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής ο οποίος υπέγραψε το έγγραφο και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κρατικής Ασφάλειας Κομοτηνής ο οποίος το συνέταξε.
Αξίζει να σημειωθεί πως την προκαταρκτική εξέταση την παρήγγειλε ο Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, Διονύση Λαμπρίδη ύστερα από μήνυση της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας Φωνή της Ροδόπης.
Με νεότερο έγγραφο που εστάλη από την Ασφάλεια Κομοτηνής, γνωστοποιήθηκε η ανάκληση του προηγούμενου εγγράφου, που προκάλεσε την αναστάτωση.
Ωστόσο διατάχθηκε έρευνα για την υπόθεση από την Γενική Αστυνομική Δ/νση ΑΜ-Θ.

Υπουργείο Παιδείας
Άμεση παρέμβαση του ΥΠΕΠΘ που ζητά διευκρινίσεις από Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές
Άμεση ήταν και παρέμβαση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς ζητά διευκρινίσεις από Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές
Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΠΘ, αναφέρει:
To Υπουργείο βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να διευκρινιστούν λεπτομέρειες σε σχέση με το συγκεκριμένο έγγραφο, καθ’ ότι όπως είναι διατυπωμένο γεννά εύλογες αμφιβολίες.
Το ΥΠΠΕΘ διαβεβαιώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία, δεν απειλείται, και θα προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση μόλις έχει τις αναγκαίες διευκρινίσεις“.

Η Ανακοίνωση του ΔΠΘ
Ανακοίνωση εξέδωσε και το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΔΠΘ για το θέμα, σύμφωνα με την οποία,
«Προς αποφυγή περαιτέρω παρερμηνεύσεων, διευκρινίζουμε ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης μέσω του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής ζήτησε την επιστημονική συνδρομή, όσων εκ του διδακτικού προσωπικού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ειδικεύονται σε ζητήματα μειονοτήτων, με σκοπό την υποβοήθηση του έργου της.
Επισημαίνουμε, ότι ουδείς εκ του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματός μας αναζητείται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής για υποτιθέμενη χρήση του όρου «τουρκική μειονότητα» όπως αφήνεται να εννοηθεί από σχετικό δημοσίευμα, καταλήγει η ανακοίνωση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Εργατικό Κέντρο-:Απεργιακό
Πολύ μικρή η συμμετοχή των εργαζομένων στην χθεσινή απεργία
Με πολύ μικρή συμμετοχή οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιο τομέα πήραν μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από την ΓΕΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, κατά της ψήφισης του προϋπολογισμού για το έτος 2018.
Το μεγαλύτερο μέρος των συμμετεχόντων αποτελούσαν εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποιήθηκε από το ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τις απεργίες και 751 ευρω ο κατώτερος μισθός».

Αυτοδιοίκηση
2,2 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια ΑΜΘ από το Υπουργείο Εσωτερικών
Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, θα κατανεμηθούν 2,2 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια ΑΜΘ και συνολικά 32 εκ. ευρώ σε όλες τις Περιφέρειες.
Μετά από 4 χρόνια θα εκταμιευτούν οι πόροι για την κάλυψη των επενδυτικών δαπανών και δαπανών βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου.
Σώματα Ασφαλείας
Γιορτάζει την Κυριακή το Πυροσβεστικό Σώμα
Γιορτάζει το Πυροσβεστικό Σώμα την ερχόμενη Κυριακή τους Προστάτες τους «Τρεις Αγίους Παίδας εν Καμίνω».
Ο επίσημος εορτασμός θα γίνει στην Κομοτηνή, έδρα της περιφερειακής Δ/νσης της ΠΟΥ, όπου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου θα τελεσθεί Δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής,Παντελεήμωνος.
Την Κυριακή τα γραφεία της ΠΥ θα είναι ανοικτά για το κοινό.

Σύλλογοι
Εκδήλωση για για τη Σαρία στην Ξάνθη
Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

«Οι αρμοδιότητες του Μουφτή σήμερα. Μετά τι..;»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου Elisso, Βασ. Σοφίας 9,Ξάνθη.
Οι Εισηγήσεις που θα αναπτυχθούν είναι:
“Μια υπόθεση για τη Σαρία στο Στρασβούργο. Το πριν και το μετά…”, Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, καθηγητής Παν. Μακεδονίας, “H εφαρμογή της Σαρία στην Ελλάδα”, Ιχσάν Αχμέτ Κεχαγιά, δικηγόρος
“Δικαστική αρμοδιότητα του Μουφτή….Τέλος;”, Κωνσταντίνος Γούναρης, δικηγόρος, πρ. πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, “Νομικές προσεγγίσεις και πρακτική των συναλλαγών”, Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, συμβολαιογράφος
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ Κομοτηνής, Σαμή Καραμπουγιούκογλου.

ΜΜΕ
Βραβεία της Χρονιάς 2017
Για πρώτη χρονιά το τηλεοπτικό κανάλι της Ροδόπης- R Channel -σε συνεργασία με το σύλλογο «Γυναίκες της Κομοτηνής» και με την υποστήριξη της ΕΡΤ Κομοτηνής, διοργανώνουν τα «Βραβεία της Χρονιάς 2017» σήμερα την Παρασκευή στις 9 το βράδυ στο REX.
Δυναμικοί, πετυχημένοι και ευφυείς άνθρωποι της Κομοτηνής που διακρίθηκαν και ξεχώρισαν το 2017 για το ήθος, το έργο και τη δράση, αλλά και τη δουλειά τους θα τιμηθούν, σε μια λαμπερή βραδιά γεμάτη φως, θετική ενέργεια αλλά και συγκίνηση, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.
Η εκδήλωση «Βραβεία της Χρονιάς 2017», έχει ως σκοπό την ανάδειξη των ανθρώπων μεμονωμένων ή συλλογικά, αυτής της μικρής μα όμορφης πόλης, που ξεχώρισαν στον τομέα τους το 2017 και στοχεύει αφενός στην αναγνώριση και επιβράβευσή τους, αφετέρου στη δημιουργία θετικών προτύπων στην κοινωνία.
H ανάδειξη θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα, όπου και θα ανακοινωθούν οι κατηγορίες, θα διεξαχθεί η ψηφοφορία και οι νικητές.
Η βραδιά είναι αφιερωμένη στο ΔΑΔΑΑ και στο έργο του όπου όλη η πόλη, αυτήν τη βραδιά γινόμαστε έμπρακτα υποστηρικτές του.
Κατά τη σημερινή διαδικασία θα βραβευθεί και η ΕΡΤ Κομοτηνής.

Πολιτισμός

«Ευτυχισμένα παιδιά: Μύθος ή πραγματικότητα;»
Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης φιλοξενεί σήμερα στις 19:00, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της Καπναποθήκης «Π», τον Ψυχίατρο-Συγγραφέα,Ιάκωβο Μαρτίδη σε μια εκδήλωση με θέμα: «Ευτυχισμένα παιδιά: Μύθος ή πραγματικότητα;»Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Γιορτινά παραμύθια στο «Δύο»
Γιορτινά παραμύθια για μικρούς –και όχι μόνο- παρουσιάζονται το πρωί (11.30) του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου στο βιβλιοπωλείο «Δύο».
«Χριστός γεννάται, το φως αξαίνει και το σκοτάδι μικραίνει.

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηναίων
Συνεχίζονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηναίων. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδηλώσεις με τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής «Μορμόλης» και του Α’ Βρεφονηπιακού Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής, στην πλατεία, τα οποία με τα παιχνίδια τους θα ζωντανέψουν το πνεύμα των Χριστουγέννων.
Επίσης στις 18:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η γιορτή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.
Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωΐ στην Κοσμόπολη
Η Λέσχη Lions «Ορφέας» Κομοτηνής «κεντά» και φέτος το χαλί της αγάπης και καλεί όλους αρωγούς στην προσπάθειά της. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για τη στήριξη της Στέγης Αγάπης που προσφέρει στέγη στους άστεγους συμπολίτες μας.
Στις 12 το μεσημέρι ο Πολιτιστικός Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής δίνει τη δική του πινελιά στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της πόλης. Μέλη του συλλόγου θα τραγουδήσουν έφιπποι τα κάλαντα. Μήπως ο Άγιος Βασίλης κρύβεται ανάμεσά τους…;
Τέλος στις 8 το βράδυ στο πολιτιστικό κύτταρο του Εργατικού κέντρου η Χορωδία Εύμολπος θα ψάλλει χριστουγεννιάτικους ύμνους με τη συνοδεία της μαθητικής χορωδίας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής και της μαέστρο Μαρίας Κηπουρού.
Επιμέλεια – Διεύθυνση χορωδίας: Σάκης Βαργεμτζίδης

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, εν λόγω, χρυση αυγη, το φως, δπθ, ελασ, συγκεκριμένο, υπεπθ, διευκρινίσεις, νέα, συμμετοχή, γεσεε, ΑΔΕΔΥ, ΚΚΕ, απεργιες, ευρω, αμθ, ερα, channel, rex, δραση, φως, Χριστούγεννα, ψηφοφορία, ξανθη, lions, κύτταρο, απεργια, κινηση στους δρομους, υπουργειο εσωτερικων, χριστουγεννιατικες βιτρινες, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, Στην κορυφή του σπιτιού, Κορμός Χριστουγέννων, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια μμε, απεργια ταξι, ελλαδα, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, απεργια αδεδυ, τελος του κοσμου, κοινωνια, αγιος βασιλης, καλαντα, δημοκριτειο, το θεμα, δουλεια, δπθ, εδρα, θεμα, παιχνιδια, προγραμμα, πυροσβεστικο σωμα, σημερινη, υπεπθ, φως, αμθ, αμφιβολιες, αχμετ, βραδια, βραδυ, βρισκεται, γεσεε, γινει, γραφεια, διευθυνση, δημοσιο, διευκρινίσεις, δικη, διοικητης, εγγραφο, αιθουσα, ευρω, ελασ, ελευθερια, ενεργεια, εν λόγω, επικοινωνια, ερα, ερευνα, εσωτερικων, ετος, ζητα, υποθεση, θετικη ενεργεια, ιδρυμα, κύτταρο, κλεοπατρα, λεπτομερειες, λεσχη, μαεστρο, μυθος, μηνυση, ομιλος, παραμυθια, παιδια, πεδιο, πρωι, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συζητηση, συγκεντρωση, συμμετοχή, σωμα, τμημα, το φως, φωνη, ψηφοφορία, κωνσταντινος, ασφαλεια, channel, δικαιωματα, δοξολογια, εφαρμογη, ενωση, γιορτη, υπουργειο, κυριακη, lions, rex, θεσεις, χερια
Τυχαία Θέματα