Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 13-3-2017

07:35 13/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική Οικονομία

Κάθετος Άξονας «Κομοτηνή – Νυμφαία» της Εγνατίας Οδού

Η τελετή εγκαινίων του τμήματος “Κάθετος Άξονας 75 Εγνατίας Oδού: Κομοτηνή – Νυμφαία – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα” θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 14 Μαρτίου στις 11:00 το πρωϊ.
Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Ο Ιωάννης Μουρμούρας στην Κομοτηνή

Ο Υποδιοικητής της Τραπέζης Ελλάδος Καθηγητής κ.Ιωάννης Μουρμούρας στο πλαίσιο της επίσκεψής

του στην Κομοτηνή, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ.Νικόλαο Αγγελίδη και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής την Τρίτη 14 Μαρτίου και ώρα 11 π.μ. στα γραφεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.

Περιοδεία στη Ροδόπη

Περιοδεία στη Ροδόπη πραγματοποίησε ον πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου κι Επιχειρηματικότητας Θράκης κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ επισκεπτόμενος την Παρασκευή με τους συνεργάτες του τη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής . Το πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις σε υγιείς – δυναμικές επιχειρήσεις της περιοχής, όπως: τα Εκκοκκιστήρια Θράκης, τα τυροκομικά Δουκίδης , την Ποτοποιία – Οινοποιία Θράκης , την Interplast και τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Βεργίνα.

Ενημερωτική συνάντηση

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ Α.Ε. να παρευρεθούν σήμερα Δευτέρα, στις 19:00μμ στην αίθουσα του Υπογείου της Λέσχης Κομοτηναίων, για να ενημερωθούν για τις τελευταίες σημαντικές εξελίξεις απευθύνει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Κλωστηρίων Ν. Ροδόπης και Fanco . Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.


Γεωπολιτικές αναταράξεις

Hμερίδα με θέμα «Γεωπολιτικές αναταράξεις και κίνδυνοι στη σύγχρονη Ελλάδα και την Κύπρο» διοργανώνεται το ερχόμενο Σάββατο 18/3/ στις 5 το απόγευμα στην Ξάνθη ,στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου «Natassa» . Οι επτά ομιλητές, η οικονομολόγος και πρώην πρύτανης του ΠΑ.ΜΑΚ. Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, ο πρέσβης ε.τ. και πρώην διευθυντής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής, ο καθηγητής Γεωπολιτικής Κωνσταντίνος Γρίβας, ο δημιουργός του «Greek American News Agency» ερευνητής δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος, ο Δρ Ιστορίας Νεκτάριος Δαπέργολας, η δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Ειρήνη Μαρούπα και ο Πρόεδρος του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Μελετών Ιωάννης Νομικός, θα επιχειρήσουν να συνθέσουν – ο καθένας από την πλευρά του – πτυχές από την εικόνα του σημερινού γεωπολιτικού τοπίου στα Βαλκάνια, την Κύπρο και τη Μ. Ανατολή, καθώς και τους κινδύνους και τις ευκαιρίες της Ελλάδας, με αναφορά και στις εσωτερικές οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις. Η ημερίδα, τελεί υπό την αιγίδα των Συλλόγων Κυπρίων και Ποντίων Ξάνθης , μεταξύ των χορηγών και οι Δήμοι Ξάνθης και Αβδήρων.

Παιδεία

Ανακοίνωση για την προσχολική αγωγή

«Θεωρούμε απολύτως απαραίτητη την καθολική φοίτηση όλων των παιδιών (άρα και της μειονότητας) στο δημόσιο δωρεάν νηπιαγωγείο. Διεκδικούμε άλλωστε σαν πάγιο αίτημα την 2χρονη δημόσια και δωρεάν καθολική υποχρεωτική προσχολική αγωγή» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες». Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται, «Θεωρούμε απαράδεκτη την οποιαδήποτε προσπάθεια και από οποιονδήποτε να μην λειτουργήσει δημόσιο δωρεάν νηπιαγωγείο ή την απόπειρα αντικατάστασής του από οποιασδήποτε μορφής ιδιωτικό «νηπιαγωγείο» ή παιδικό σταθμό γιατί στερεί από τα νήπια την δωρεάν κάλυψη των μορφωτικών αναγκών τους. Ταυτόχρονα ισοδυναμεί με την κατάργηση θέσεων εργασίας για τη δημόσια εκπαίδευση αλλά και προσπάθεια αντικατάστασής της από την ιδιωτική». Με βάση τα παραπάνω τονίζεται ότι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες» δεν συμφωνεί με την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος του Ι.Ε.Π. «Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη».

Πρωτογενής Τομέας

Πρόβλημα για τους καπνοπαραγωγούς

Σε δεινή θέση βρίσκονται 170 καπνοπαραγωγοί της Ροδόπης, καθώς καλούνται να επιστρέψουν τις ενισχύσεις που έλαβαν αξιοποιώντας το μέτρο 144 τις χρονιές 2011,2012,2013 κι αυτό γιατί δεν δήλωσαν στην δήλωση καλλιέργειας που υπέβαλαν δεύτερη καλλιέργεια, ως όφειλαν. «Πρόκειται για πρόβλημα που αγγίζει 920 παραγωγούς πανελλαδικά» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Καπνοκαλλιεργητών κος Εσάτ Χουσεϊν.

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κινητοποιήσεις συμβασιούχων

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι συμβασιούχοι των τεσσάρων δήμων των νομού Ροδόπης καθώς η Επίτροπος αρνείται να υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής τους, με επικαλούμενη το ΠΔ Παυλόπουλου. Πρόκειται για, συνολικά, 56 άτομα: 28 στην Κομοτηνή, τρεις στον δήμο Ιάσμου, έξι στο δήμος Μαρωνείας-Σαπών και 17 στο δήμο Αρριανών.

Όπως τόνισαν κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής το Σάββατο το βασικό επιχείρημα της είναι ότι από τη στιγμή που κλείσουν 24μηνο θα έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Υγεία

Ο κλινικός φαρμακοποιός κοντά σας

Ο Κλινικός Φαρμακοποιός Διαμαντής Κλημεντίδης θα είναι ο κύριος ομιλητής στο επιστημονικό σεμινάριο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης με θέμα «Ο ρόλος του φαρμακοποιού στις λοιμώξεις του αναπνευστικού » την Τετάρτη 15/3 στις 6μμ στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης (έναντι ηρώου).

Σχόλιο για το Νοσοκομείο

«Τα δεδουλευμένα και οι εφημερίες καταβάλλονται κανονικότατα. Ο χρόνος των ραντεβού μειώθηκε κατά πολύ. Εφαρμόζεται σε λίγο η λίστα χειρουργείων» αναφέρει ο Αλέξανδρος Σπανός εκ μέρους της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών Ροδόπης σε σχόλιο του για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κομοτηνής. « Οι υποχρεώσεις του νοσοκομείου είναι ταχτοποιημένες και το πρόσημο του οικονομικού ισολογισμού θετικό. Το κυριότερο δε όλων, έπαψαν κάποιοι να το απειλούν με κλείσιμο» τονίζει ο κος Σπανός.

Μητρόπολη

Μνημόσυνο για τους Ιερείς

Μνημόσυνο υπέρ των διατελεσάντων ιερέων από το 1930 μέχρι και σήμερα τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις Σάπες. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Πολιτισμός- Εκδηλώσεις

Φωτογραφικές συναντήσεις

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου ο ΦΟΚ (Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας) συναντάει τη ΦΟΚ (Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής) και ανταλλάσσουν φωτογραφικές εμπειρίες, σκέψεις και εικόνες! Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 στο ξενοδοχείο ΑΝΑΤΟΛΙΑ.

Βιβλιοπαρουσίαση

Tο βιβλίο του καθ. Βαγγέλη Αυδίκου με τίτλο «Οι τελευταίες πεντάρες» θα παρουσιάσουν την Τετάρτη 15 Μαρτίου και ώρα 20:00 στη Λέσχη Κομοτηναίων οι:Ζωή Γαβριηλίδου, καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Τμ.Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ, Βασίλης Δαλκαβούκης, επίκουρος καθηγητής του Τμ.Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ, Σπύρος Κιοσσές, φιλόλογος. Συντονίζει ο Μανόλης Βαρβούνης, καθηγητής του Τμ.Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ. Τραγουδούν η Μαρία Αλεβίζου και ο Νίκος Αντωνακάκης, μαθητής του Μουσικού Λυκείου Κομοτηνής. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι: Χρύσα Ιωαννίδου, ηθοποιός, Φωτεινή Λεοντάρη, φιλόλογος.

Ποιητική βραδιά

Η παγκόσμια ημέρα της ποίησης τιμάται από το Θέατρο Ανατολικά του Νέστου και τον φιλόλογο συγγραφέα Θανάση Μουσόπουλο με την παρουσίαση της νέας ποιητικής δουλειάς του Κωνσταντίνου Ταβουλτσίδη . Το Σάββατο 18 Μαρτίου στις επτά και μισή το απόγευμα στην Βελισσαρίου 26 στην Ξάνθη.
Εργαστήρι αρχαίας Ελληνικής λύρας
Η έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων Αρχαίας Ελληνικής Λύρας ανακοινώθηκε από την ΦΕΞ. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν το Σαββακοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου . Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα, Αρχάριων και Προχωρημένων.

Ετήσια Απολογιστική Συνέλευση

Καλούνται σε τακτική Γενική Συνέλευση τα μέλη του Συλλόγου ΜΕΡΙΜΝΑΣ Α.με.Α ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΥΣΤΕΡΗΣΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ» την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017και ώρα 5.30΄μ.μ στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής – Αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου (Γρ. Μαρασλή 1)

Πεδίο βολής

Την Τρίτη 14 Μαρ 17, από 08:00 έως 16:00, θα εκτελεστεί βολή Πολ/λων, στο πεδίο βολής Κομοτηνής.
Επικίνδυνη περιοχή περιλαμβάνεται μεταξύ των χωριών:
ΣΥΜΒΟΛΑ-ΔΥΜΗ- ΑΓΙΑΣΜΑ -ΘΑΜΝΑ – ΡΙΖΩΜΑ – ΑΣΩΜΑΤΟΙ- ΧΑΜΗΛΟ- ΟΡΦΑΝΟ- ΜΙΣΧΟΣ-ΠΕΤΡΩΤΟ-ΚΕΡΑΣΙΑ-ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΒΡΟΝΤΗΣ-ΕΡΕΙΠΙΑ ΦΩΛΙΑΣ.
Στις περιοχές αυτές ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κίνηση ανθρώπων, οχημάτων και ζώων, κατά τις παραπάνω ώρες για την αποφυγή ατυχημάτων.
Μετά το πέρας των βολών, οποιοδήποτε βλήμα βρεθεί από πολίτη, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να το αγγίξει γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος και παρακαλείται να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Στρατιωτική, Αστυνομική ή Πολιτική Αρχή.

Αστυνομικό δελτίο

Κατασχέθηκαν 150 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Συνελήφθη στην Κομοτηνή 59χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, το πρωί του Σαββάτου, στο χώρο διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς στην Κομοτηνή, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 59χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει με σκοπό την πώληση 150 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα λαθραίων τσιγάρων και το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, το οποίο βρέθηκε επίσης στην κατοχή του δράστη.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Λόγω της συνέχισης εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής για την ολοκλήρωση χάραξης του κάθετου άξονα Κομοτηνή-Νυμφαία-Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα και τη σύνδεση του Κάθετου Άξονα με την Ε.Ο. Κομοτηνής – Σαπών, που θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη (14-03-2017), θα διακόπτεται προσωρινά και ανάλογα με το σημείο εκτέλεσης των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα λωρίδας από τις λωρίδες κυκλοφορίας του εκάστοτε ρεύματος πορείας, ανάλογα με την περίπτωση, του ανωτέρω οδικού δικτύου. Σε καμία περίπτωση δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε ολόκληρο το πλάτος της οδού.

Αθλητικά
Πάνε στο Final-4

Προκρίθηκαν στο final-4 οι έφηβοι του ΓΑΣ Κομοτηνής με 2-1 νίκες εναντίον των περσινών πρωταθλητών παίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ, την ομάδα της ΑΣΠΙΔΑΣ Ξάνθης με 71 – 56. Επόμενος αντίπαλός η Ελευθερούπολη σε ένα παιχνίδι νοκ-άουτ σε ουδέτερη έδρα. Ο νικητής προκρίνεται στον τελικό.

Καιρός

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 μες 5 μποφόρ. Την Τρίτη σταδιακά θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ελλαδα, κυπρος, ξανθη, ευπ, greek, news, κος, συμβασιουχοι, δπθ, θεατρο, ημεδαπός, συλληψεις, φοροι, ΕΜΥ, τελη κυκλοφοριας, σταση εργασιας, μετρο, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, ομαδα διας, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, αλλαγη ωρας, πανελληνιες 2011, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, τραπεζα της ανατολης, απεργια 1 δεκεμβριου, πανελληνιες 2012, καιρος, η ημέρα της γης, Τελετή Έναρξης, τελη κυκλοφοριας 2013, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, ημεδαπός, βεργινα, δπθ, δωρεαν, εδρα, ευπ, ηθοποιος, θεμα, κωνσταντινου και ελενης, πλαισιο, προγραμμα, ωρα, news, αξονας, αοριστου χρονου, βαλκανια, βιβλιο, βλημα, βορεια, γραφεια, γριβας, δευτερα, δεινη, δημος, δημοσιο, δηλωση, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, ειρηνη, εκπαιδευση, εξι, επτα, ζωων, ζυθοποιια, ιδια, θετικο, εικονα, κερασια, κινηση, κος, λειτουργια, λεσχη, λυρας, μαρια, νηπιαγωγειο, νοκ, νηπια, ξενοδοχειο, ομαδα, ομιλος, οχηματων, παρουσιαση, πεδιο, πρυτανης, πρωι, ραντεβου, σαπες, σαββατο, σκεψεις, σωματειο, τμημα, τριτη, υγιεις, υλοποιηση, χρηστος, χρονος, ιωαννης, κωνσταντινος, ωρες, μποφορ, δικαιωμα, κωνσταντινου, παιχνιδι, πωληση, σπυρος, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα