Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 12-3-2017

08:28 12/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οικονομία

Ενημερωτική συνάντηση

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ Α.Ε. να παρευρεθούν τη Δευτέρα 13/3/2017 στις 19:00μμ στην αίθουσα του Υπογείου της Λέσχης Κομοτηναίων, για να ενημερωθούν για τις τελευταίες σημαντικές εξελίξεις απευθύνει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Κλωστηρίων Ν. Ροδόπης και Fanco . Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Υγεία

Ο κλινικός φαρμακοποιός κοντά σας

Στο πλαίσιο της δια βίου εκπαίδευσης , Ο Κλινικός Φαρμακοποιός Διαμαντής Κλημεντίδης θα είναι ο

κύριος ομιλητής στο επιστημονικό σεμινάριο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης με θέμα «Ο ρόλος του φαρμακοποιού στις λοιμόξεις του αναπνευστικού » την Τετάρτη 15/3 στις 6μμ στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης (έναντι ηρώου).
Αναλυτικά τα θέματα :
1.ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
2. ΠΟΙΑ ΜΗΣΥΦΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
3. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;
4. ΒΗΧΑΣ, ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ
5 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΝΟΣΟΥΣ
6. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

Πολιτισμός- Εκδηλώσεις

Φωτογραφικές συναντήσεις

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου ο ΦΟΚ (Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας) συναντάει τη ΦΟΚ (Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής) και ανταλλάσσουν φωτογραφικές εμπειρίες, σκέψεις και εικόνες! Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 στο ξενοδοχείο ΑΝΑΤΟΛΙΑ.

Βιβλιοπαρουσίαση

Tο βιβλίο του καθ. Βαγγέλη Αυδίκου με τίτλο «Οι τελευταίες πεντάρες» θα παρουσιάσουν την Τετάρτη 15 Μαρτίου και ώρα 20:00 στη Λέσχη Κομοτηναίων οι:Ζωή Γαβριηλίδου, καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Τμ.Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ, Βασίλης Δαλκαβούκης, επίκουρος καθηγητής του Τμ.Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ, Σπύρος Κιοσσές, φιλόλογος. Συντονίζει ο Μανόλης Βαρβούνης, καθηγητής του Τμ.Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ. Τραγουδούν η Μαρία Αλεβίζου και ο Νίκος Αντωνακάκης, μαθητής του Μουσικού Λυκείου Κομοτηνής. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι: Χρύσα Ιωαννίδου, ηθοποιός, Φωτεινή Λεοντάρη, φιλόλογος.

Ποιητική βραδιά

Η παγκόσμια ημέρα της ποίησης τιμάται από το Θέατρο Ανατολικά του Νέστου και τον φιλόλογο συγγραφέα Θανάση Μουσόπουλο με την παρουσίαση της νέας ποιητικής δουλειάς του Κωνσταντίνου Ταβουλτσίδη . Το Σάββατο 18 Μαρτίου στις επτά και μισή το απόγευμα στην Βελισσαρίου 26 στην Ξάνθη. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:• Εισαγωγή, οι προηγούμενες ποιητικές δουλειές του ΚΤ, Θ.Μουσόπουλος • Ακρόαση παλιότερων ποιημάτων ΚΤ • Αναφορά στη συλλογή Η ΕΛΙΞ – ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ, μιλούν οι φίλοι/φίλες του ΚΤ: Δημήτρης Βλάχος, Βουγιουκλής Θωμάς, Αποστόλης Παπαδόπουλος, Ελένη Δημητριάδου Εφραιμίδου, Ιλόνα Μανελίδου, Πένυ Καμπάκη Βιουγιουκλή• Ανάγνωση από τη συλλογή Η ΕΛΙΞ από τον ΚΤ • ΠΡΟΒΟΛΗ έργων ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Remedios Varo και ταυτόχρονη ανάγνωση αποσπασμάτων από ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ, από το Θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά του Νέστου. • Τι κομίζει στην ποίηση το νέο βιβλίο του ΚΤ, Θ. Μουσόπουλος • Μουσική και τραγούδι Μπάμπης Κούκος – μελοποίηση ΚΤ και άλλων ξανθιωτών ποιητών • Κλείσιμο από ΚΤ.

Εργαστήρι αρχαίας Ελληνικής λύρας

Με το πέρας του πρώτου κύκλου μαθημάτων του Εργαστηρίου Αρχαίας Ελληνικής Λύρας και την συναυλία μαθητών και δασκάλων στις 18/12/2016 ανακοινώθηκε από την ΦΕΞ η έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων που θα ξεκινήσουν το Σαββακοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου 2017. Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα, Αρχάριων και Προχωρημένων και το ωράριο της πρώτης συνάντησης έχει ως εξής:
Σάββατο 25 Μαρτίου 16:00 Αρχάριοι 19:00 Προχωρημένοι. Κυριακή 26 Μαρτίου 10:00 Αρχάριοι 13:00 Προχωρημένοι. Ο κύκλος μαθημάτων θα ολοκληρωθεί με συναυλία τον Ιούνιο. Πληροφορίες στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, τηλέφωνο: 2541025421.

Αστυνομικό δελτίο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της συνέχισης εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής για την ολοκλήρωση χάραξης του κάθετου άξονα 75,0 Εγνατίας Οδού (Κομοτηνή-Νυμφαία-Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα) από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 6+300 (75.0) και τη σύνδεση του Κάθετου Άξονα 75.0 με την Ε.Ο. Κομοτηνής – Σαπών, που θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη (14-03-2017), θα διακόπτεται προσωρινά και ανάλογα με το σημείο εκτέλεσης των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα λωρίδας από τις λωρίδες κυκλοφορίας του εκάστοτε ρεύματος πορείας, ανάλογα με την περίπτωση, του ανωτέρω οδικού δικτύου. Σε καμία περίπτωση δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε ολόκληρο το πλάτος της οδού.

Αθλητικά

Πάνε στο Final-4

Προκρίθηκαν στο final-4 οι έφηβοι του ΓΑΣ Κομοτηνής με 2-1 νίκες εναντίον των περσινών πρωταθλητών παίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο με φιλάθλους την Κομοτηνής και οπαδούς της Ξάνθης, οι έφηβοί μας παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι να κερδίσουν. Η ομάδα της Ξάνθης παίζοντας με χαμηλά σχήματα και επιχειρώντας πολλά τρίποντα, δεν άντεξε στο τέλος στην πίεση του ΓΑΣ και στα τελευταία πέντε λεπτά, η διαφορά έφτασε 19 πόντους και ουσιαστικά τελείωσε το ματς.
Από την αρχή, οι έφηβοί μας είχαν τον έλεγχο του αγώνα κλείνοντας το α’ δεκάλεπτο 15-11 και το δεύτερο 23-20. Η Ξάνθη προσπάθησε πολύ και κατέβασε τη διαφορά στο ένα καλάθι αλλά ως εκεί. Με αποφασιστικότητα στην άμυνα και ψυχραιμία στην επίθεση, η ομάδα μας ανέβασε τη διαφορά και πάλι και έφτασε με ευκολία στη νίκη.
Σύσσωμη όλη η οικογένεια του ΓΑΣ (αντρικό-παιδικό-κορασίδες-Ακαδημίες) υποστήριξε τους εφήβους μας, καθώς και πλήθος Κομοτηναίων φιλάθλων που γέμισαν το κλειστό γυμναστήριο και βοήθησαν τους παίκτες μας να φτάσουν στην πολυπόθητη νίκη.
Διαιτητές: Ντούρας, Τσακιράκη ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15 – 11, 38 – 31, 50 – 42, 71 – 56
Γ.Α.Σ. ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Λεμονίδης) : Θεοδωρόπουλος, Σαββίδης 12, Γκουτσίδης 8, Καρκατσέλης 7, Λαρίσης, Λουλούδης 2, Καζόγλου 10, Αθανασίου 5, Νέμιτσας 23 (2), Ναντσόπουλος 4, Ναλμπάντης Ι., Μαχαίρας.
Ασπίδα Ξάνθης (Ιωαννίδης) : Τσεκής 4, Χαραλαμπίδης 18 (4), Κυβρακίδης 3, Παπαδόπουλος 6 (2) , Ντεμάι, Σμυρδόγλου 8 (2), Παυλάκης , Τσουράπας 1, Ματζουράνης 13 (1), Καρανικολίδης 4
Επόμενος αντίπαλός η Ελευθερούπολη σε ένα παιχνίδι νοκ-άουτ σε ουδέτερη έδρα. Ο νικητής προκρίνεται στον τελικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα