Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 12-12-2017

07:47 12/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Περιφέρεια
Εξηγήσεις για την απομάκρυνση Α. Πατακάκη από τα καθήκοντά του
«Η άσκηση της Διοίκησης οφείλει να γίνεται σε ένα περιβάλλον αυξημένης εμπιστοσύνης με τους πολίτες, το κύρος των αποφάσεών της να μην αμφισβητείται και να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση η εύρυθμη λειτουργία της Περιφέρειας.» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης Αν.Μ.Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος σημειώνοντας πώς «μετά την απόφαση της 15ης Νοεμβρίου 2017 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Δράμας που αφορά στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη, κρίθηκε αναγκαίο να ανακληθούν, με απόφαση του Περιφερειάρχη

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, όλες οι αρμοδιότητες που είχαν εκχωρηθεί στον κ. Πατακάκη και πλέον θα ασκεί μόνο εκείνες που ορίζει ο νόμος του «Καλλικράτη» ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης.»

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «από τις 17 Νοεμβρίου, ο κ. Πατακάκης κλήθηκε εγγράφως στο Γραφείο του κ. Περιφερειάρχη για εξηγήσεις. Σε αυτήν τη συνάντηση δεν προσήλθε ποτέ επικαλούμενος διάφορους λόγους. Και αυτό παρά τις επανειλημμένες κλήσεις που του απευθύνθηκαν και παρά το γεγονός ότι του δόθηκε επαρκής χρόνος, μέχρι το πρωί της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου 2017, για να διαχειριστεί ο ίδιος το ζήτημα στο πλαίσιο της βασικής αρχής που ισχύει για όλους μας. Όλο αυτό το διάστημα ο κ. Πατακάκης ήταν ενήμερος για το ενδεχόμενο ανάκλησης των αρμοδιοτήτων του. Κατόπιν των παραπάνω, γίνεται σαφής ο λόγος για τον οποίο δημοσιοποίησε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον κ. Περιφερειάρχη χθες το βράδυ, 10 Δεκεμβρίου 2017, με την οποία επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες για τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στην ανάκληση των αρμοδιοτήτων του.»

Πολιτική
Δηλώσεις Ιλχάν Αχμέτ για Ερντογάν και σαρία
«Έχω καταθέσει 90 ερωτήσεις για όλα τα θέματα της Ροδόπης » δηλώνει ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ μιλώντας για την επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν και την αναφορά του στους μουσουλμάνους βουλευτές της περιοχής τονίζοντας πως «Δεν διαχωρίζω τους ανθρώπους ανάλογα με την θρησκευτική τους συνείδηση». Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ, δήλωσε επίσης για το θέμα της Σαρίας πως πρέπει να υπερισχύει το ιερό δίκαιο σε περίπτωση σύγκρουσης διαδίκων όπως ζητούν όλοι οι φορείς της Μειονότητας.

Στον ΠΕΡΠΑΤΩ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Τις εγκαταστάσεις του συλλόγου ατόμων με κινητικά προβλήματα και φίλων » Περπατώ» στην Κομοτηνή επισκέφτηκε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ιλχάν Αχμέτ, όπου ενημερώθηκε από τον διευθυντή του συλλόγου, τον κ. Μιχάλη Ραγκούση και τα μέλη του ΔΣ, για τα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία στη Ροδόπη. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του συλλόγου που προσφέρουν καθημερινά πολύτιμες υπηρεσίες σε αυτή την κατηγορία των συνανθρώπων μας.

Δήμος

Πρόσκληση σε γενική συνέλευση
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση σήμερα, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στη 13.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πολυλειτουργικού Κέντρου στην Κομοτηνή (οδός Γρ.Μαρασλή), με θέματα στην ημερήσια διάταξη τα εξής :

1. ΕΚΛΟΓΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ 46ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
2. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙΣΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017
3. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
4. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. (δικαστικές διεκδικήσεις επιδομάτων, συμβασιούχοι, ασφάλεια & υγιεινή στους χώρους εργασίας κ.λ.π.).

Κινήματα – Συλλογικότητες

Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης

Ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης απευθύνει κάλεσμα για δυναμική και οργανωμένη συμμετοχή στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου. «Επιστρέφουμε ως “απαράδεκτες” τις προκλητικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ότι τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τελειώνουν… Η διαρκής αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης με τα μνημόνια και τις απανωτές “αξιολογήσεις” δεν έχει τέλος.»αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου. Η απεργιακή συγκέντρωση στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία.

Αλληλεγγύη –Εθελοντισμός
1.200 μπουκάλια λάδι σε απόρους
1.200 μπουκάλια λάδι συγκεντρώθηκαν από την προσφορά όλων όσοι συμμετείχαν στο 2ο Santa Run της Κομοτηνής. Η ποσότητα αυτή θα διανεμηθεί σε άπορες οικογένειες. Φέτος συγκεντρώθηκαν 400 περισσότερα μπουκάλια, σε σχέση με πέρσι. Την διοργάνωση είχαν η ΣΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, o Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία »Ηρόδικος» και τα δύο μεγάλα δρομικά κινήματα της πόλης Komorun & Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας, υπό τη σκέπη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού δήμου Κομοτηνής. Ο 2ο Santa Run ήταν αφιερωμένος στον εθελοντισμό.

Έρανος της αγάπης
Με εγκύκλιο του προς τον Ιερό Κλήρο και τον λαό της περιοχής ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων γνωστοποιεί ότι ο καθιερωμένος Έρανος της αγάπης που ξεκίνησε από χθες θα συνεχιστεί σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο. Στο σπίτι ή στην εργασία εθελόντριες των ενοριών θα ζητήσουν τη συνδρομή τους για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.

Κέντρο Στήριξης Παιδιού
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, οι φίλοι και οι εθελοντές του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής, των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, θα διαθέσουν τις χειροποίητες δημιουργίες τους, στο χριστουγεννιάτικο bazaar που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 και ώρες 11:00-17:00 στο Εμπορικό Κέντρο “Kosmopolis”.

Νηριίδες δένδρο των ευχών
Τα μέλη του σωματείου με την επωνυμία «Νηρηίδες» ευχαριστούν με ανακοίνωσή τους για τη στήριξη όλων στη χριστουγεννιάτικη δράση , που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Οι όμορφες και εγκάρδιες ευχές όλων στόλισαν για άλλη μία χρονιά το χριστουγεννιάτικο δέντρο, παρέχοντάς τη δυνατότητα στο σωματείο να στηρίξουν οικονομικά τις προσωπικές ανάγκες των γυναικών και των παιδιών τους που φιλοξενούνται στον ξενώνα.

Πρωτογενής Τομέας
Πληρωμές για τη βιολογική γεωργία
Το ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ περίπου κατέβαλε σε 684 δικαιούχους ο ΟΠΕΚΕΠΕ από τις 6 έως τις 8 Δεκεμβρίου. Οι πληρωμές αφορούν σε βιολογική κτηνοτροφία, βιολογική γεωργία, αλλά και μία σειρά ανειλημμένων υποχρεώσεων σε προγράμματα διατήρησης απειλούμενων αυτόχθονων φυλών, ολοκληρωμένης διαχείρισης ζαχαρότευτλων, νιτρορύπανσης κα.

Υγεία
Δημόσιος Απολογισμός
Η εκδήλωση του ετήσιου Δημόσιου Απολογισμού του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γ.Ν. Κομοτηνής, σήμερα στις 11:00πμ.

Κοινωνία
Εκδήλωση για την Σαρία
Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Οι αρμοδιότητες του Μουφτή σήμερα. Μετά τι;» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου στις 18.οο στο Ξενοδοχείο Elisso στην Ξάνθη. Την εκδήλωση διοργανώνει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Εισηγήσεις: “Μια υπόθεση για τη Σαρία στο Στρασβούργο. Το πριν και το μετά…”, Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, καθηγητής Παν. Μακεδονίας “H εφαρμογή της Σαρία στην Ελλάδα”, Ιχσάν Αχμέτ Κεχαγιά, δικηγόρος “Δικαστική αρμοδιότητα του Μουφτή….Τέλος;”, Κωνσταντίνος Γούναρης, δικηγόρος, πρ. πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης. “Νομικές προσεγγίσεις και πρακτική των συναλλαγών”, Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, συμβολαιογράφος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σαμή Καραμπουγιούκογλου.

Πολιτισμός
Γιορτή στο ΚΑΠΗ
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα μέλη του με χριστουγεννιάτικο μπαζαάρ από έργα της ομάδας καλλιτεχνικών του 1ου ΚΑΠΗ θα πραγματοποιηθεί στις 18-12-2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.30π.μ. το 1ο ΚΑΠΗ του ΚΕΜΕΑ Δήμου Κομοτηνής. Στην εκδήλωση θα συμβάλλει μουσικά η χορωδία του 1ου ΚΑΠΗ.

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής

Συνεχίζονται σήμερα οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής σήμερα 10:00-12:00 • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 10:00-11:00 Συμμετοχή του Βρεφονηπιακού Σταθμού Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Κομοτηνής. 11:00-12:00 Συμμετοχή του 3ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής. «Χριστούγεννα χωρίς μάγο γίνεται…;» Τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Κομοτηνής και του 3ου Νηπιαγωγείου έρχονται να διασκεδάσουν ζωγραφίζοντας, φτιάχνοντας στολίδια και στολίζοντας τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Εκεί θα βρίσκονται για να τους μαγέψουν με μοναδικά μαγικά κόλπα o μάγος Roger και ο κλόουν Frou Frou. 19:30 • ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ «ΩΔΕΙΟΥ ΣΥΚΑΚΗ» – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟ (ΡΕΞ). Το Ωδείο «Μενέλαου Συκάκη» παρουσιάζει στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κυττάρου ένα μουσικό, χριστουγεννιάτικο ταξίδι σε όλο τον κόσμο με οδηγούς τους μαθητές και τους καθηγητές του ωδείου.

Βιβλιοπαρουσίαση
Η παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου Ιωάννας Παρασχάκη «Ρόδινη ζωή» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις επτά το απόγευμα στην Λέσχη Κομοτηναίων. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας, ο δικηγόρος Χρήστος Χατζηπέμου, ο καθηγητής του ΔΠΘ Γιώργος Τσομής. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης και θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Αμπατζή.

Αστυνομικό δελτίο
Μηνιαία δραστηριότητα αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Κατά τη διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης: Συνελήφθησαν συνολικά 1.270 άτομα και ειδικότερα: Πενήντα τρεις (53) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών και Εννιακόσια ογδόντα (980) αλλοδαποί για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.

Καιρός
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ιλχάν αχμέτ, ραγκουσης, ενημερωση, απεργια, θεματα, επιδοματα, συμβασιουχοι, συμμετοχή, προσφορες, run, sos, bazaar, δραση, οπεκεπε, ξανθη, καπη, Χριστούγεννα, ρεξ, δπθ, κινηση στους δρομους, συριζα, χριστουγεννιατικες βιτρινες, σταση εργασιας, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, απεργια ταξι, ελλαδα, τελος ακινητων, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, καιρος, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, Ημέρα του παιδιού, ογα επιδοματα, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, βουλευτες, χριστουγεννιατικα, το θεμα, δπθ, εργασια, ευχες, ημερησια, θεμα, οπεκεπε, πλαισιο, ωρα, αναπηρια, αχμετ, βιβλιο, βραδυ, γεγονος, γεωργια, γινεται, δεντρα, δεντρο, δευτερα, διαστημα, δυνατοτητα, δηλωσεις, δοθηκε, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, ενημερωση, εργα, επτα, ερντογαν, ερχονται, ιδια, υπηρεσιες, υποθεση, ισχυει, ιλχάν αχμέτ, καπη, κύτταρο, κλεοπατρα, κλοουν, λαδι, λειτουργια, λεσχη, μεχρι το πρωι, μαρια, ξενοδοχειο, ογδοντα, παιδια, παρουσιαση, πεμπτη, περιβαλλον, προβληματα, προγραμματα, πρωι, κτηνοτροφια, σαφης, σαββατο, συζητηση, σειρα, συγκεντρωση, συμμετοχή, σπιτι, σωματειο, τριτη, χρηστος, χρονος, ωδειο, κωνσταντινος, ωρες, ασφαλεια, bazaar, μποφορ, δικαιωματα, εφαρμογη, ενωση, ερωτησεις, φιλοι, χωρα, κυριακη, run, sos, ταξιδι, θεματα, θερμοκρασια, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα