Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 12-12-2016

08:53 12/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κόμματα

Στην Ροδόπη επισκέψεις πολιτικών
Συνεχίζονται οι επισκέψεις των πολιτικών αρχηγών στη Θράκη. Την Ροδόπη θα επισκεφτούν προς το τέλος της εβδομάδας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κος Μητσοτάκης θα περιοδεύσει στη Θράκη Σάββατο και Κυριακή και η κεντρική πολιτική ομιλία του κ. Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί στις επτά το απόγευμα του Σαββάτου στην Κομοτηνή.

To πρόγραμμα

της επίσκεψης Θεοδωράκη σε Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή,
Την Καβάλα, την Ξάνθη την Κομοτηνή και το Διδυμότειχο θα επισκεφθεί την Τρίτη και την Τετάρτη 13 και 14 του μήνα αντίστοιχα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο επικεφαλής του Ποταμιού, θα έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της Περιφέρειας και της Αυτοδιοίκησης, της Στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και της Εκκλησίας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σταύρου Θεοδωράκη έχει ως εξής:
Τρίτη 13 Δεκεμβρίου Καβάλα

Επίσης την ίδια μέρα στη 13.00 θα έχει Συνάντηση με τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αθανάσιο Καραμπίνη
Στις 14.30 Συνάντηση με πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης και Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κ. Χατζημιχαήλ.
17.30 Επίσκεψη στο κέντρο της πόλης

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου Κομοτηνή
Στις 9.30 Συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής Γ. Φιλιππίδη και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Κ. Φιλιππίδη.
Στις 11.00 Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χ. Μέττιο
Στις 11.40 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γ. Πετρίδη
Στις 12.30 Επίσκεψη στο κέντρο της πόλης.

ΣΥΡΙΖΑ Εκλογές στη Νομαρχιακή Επιτροπή
Κατά τις εκλογές που διενεργήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης στις 11/12/16
εκλέγονται οι:

Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης
ΖΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΚΟΥΤΑΒΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΛΑΦΤΣΗ ΕΛΕΝΗ
ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ
ΜΠΑΪΡΑΜ ΧΟΥΣΕΪΝ ΧΟΥΣΕΪΝ
ΣΑΚΕΛΛΙΩΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΜΕΤΑΞΙΑ
ΣΤΡΙΤΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΤΣΙΟΥΜΑΚΑ ΜΑΓΔΑ
ΦΕΡΧΑΤ ΟΖΓΚΙΟΥΡ
ΧΑΡΙΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΟΥΣΕΪΝ ΕΡΔΕΜ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΚΟΥΤΑΒΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΧΑΡΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΧΑΜΠΙΠ ΝΤΙΛΕΚ

Υπεγράφη η ΚΥΑ για τη λειτουργία καταφυγίων για αδέσποτα από φορείς
Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, με την οποία προσδιορίζονται οι όροι και η διαδικασία χρηματοδότησης των φορέων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισης και σίτισης των ζώων αυτών για το έτος 2016.
Με την συγκεκριμένη ΚΥΑ πραγματοποιήθηκαν οι αναγκαίες μεταβολές ώστε πόροι 600.000 ευρώ να διατεθούν στους φορείς (Δήμοι και Σύνδεσμοι Δήμων) με σκοπό την περισυλλογή, την ηλεκτρονική σήμανση (microchip), την καταγραφή στην διαδικτυακή πλατφόρμα του ΥΠΑΑΤ, την κτηνιατρική εξέταση, την αποπαρασίτωση, τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την αποθεραπεία (συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της λεϊσμανίασης), τη διατροφή, την υιοθεσία ή την επανένταξη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η εν λόγω απόφαση, αναμένεται να δημοσιευθεί, εντός των επόμενων ημερών, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οπότε τίθεται σε ισχύ, ώστε οι ωφελούμενοι δικαιούχοι χρηματοδότησης να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα.

Επιμελητήρια
Οικονομικό Επιμελητήριο
Εκλογές με …γκρίνια στο Οικονομικό Επιμελητήριο παράρτημα Θράκης
Η παράταξη Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων και Συνεργαζόμενοι, που πρόσκειται στη Δεξιά είναι η παράταξη που νίκησε στις χθεσινές εκλογές στο παράρτημα Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου στη Ροδόπη με 82 ψήφους, έναντι 170 ψηφισάντων.
Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε από το πρωΐ στις 7 και θα διήρκησε έως το απόγευμα πάλι στις 7 μ.μ.
Οι εκλογές διεξήχθησαν στους κατά τόπους νομούς της Θράκης, ενώ οι εγγεγραμμένοι ανέρχονται στους 1.728 οικονομολόγους.
Ωστόσο μόνο οι 682 -σε ποσοστό 39,46%-μπορούσαν να ψηφίσουν, καθώς μόνο αυτοί ήταν οικονομικών τακτοποιημένοι, έως τις 5 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Επιχειρηματικότητα
Επίσκεψη κλιμακίου ΟΕΕΘ στο Τελωνείο Αλεξ/πολης
Σήμερα και ώρα 10:30 π.μ. , κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης – ΟΕΕΘ με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, θα μεταβεί στο Τελωνείο των Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη της Τελωνειακής Υπηρεσίας, του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων και της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης.
Νωρίτερα, στις 09:00, το κλιμάκιο της ΟΕΕΘ θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. ΑΜΘ και Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελο Λαμπάκη στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρα στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου,Δημήτριο Πέτροβιτς και σύσκεψη με υπηρεσιακά στελέχη στο κτήριο της Π.Ε. Έβρου.

1ο Roadshow Καινοτομίας
Στη Θράκη θα πραγματοποιηθεί το 1o Roadshow Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, StartingUP την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 17:30 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης.
Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο παρουσιάζει τα χρηματοδοτικά εργαλεία που περιλαμβάνονται στο νέο Αναπτυξιακό Πακέτο Γιούνκερ για την ενίσχυση
της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας.

Αγορά

Διαγωνισμός βιτρίνας
Για μια ακόμα χρόνια ο εμπορικός σύλλογος Κομοτηνής διοργανώνει ενόψει της εορταστικής περιόδου, «διαγωνισμό ομορφότερης βιτρίνας». Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν έως τις 20/12/2016 μια φωτογραφία (με ανάλυση μεγαλύτερη από 1920*1080) στο [email protected]. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από τη σελίδα του Εμπορικού Συλλόγου στο Facebook. Η δημοσίευση θα γίνει από τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής στις 21/12/2016 όπου και θα ξεκινήσει η ψηφοφορία. Ο διαγωνισμός λήγει στις 29/12/2016.

Αυτοδιοίκηση
Ακαδημία – Δομή δια βίου μάθησης στην Π.Ε. Ροδόπης»

Παράταση έως τις 12 Δεκεμβρίου έλαβε η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στην «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΔΟΜΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ».Σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από Καθηγητές και Ειδικούς Επιστήμονες του Δ.Π.Θ. και του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ στις εξής θεματικές ενότητες
Κομοτηνή:
• «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ» Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 – 21.00.

Ξάνθη:
• «Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ» Χώρος διαλέξεων: Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 – 21.00.

Εκδηλώσεις του Δήμου
Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής συνεχίζονται σήμερα στις δέκα το πρωί στην κεντρική πλατεία με τη συμμετοχή του Α’ Βρεφονηπιακού Σταθμού Κομοτηνής και του Παιδικού Σταθμού «Λιλιπούπολη».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Λόγω της συνέχιση των εργασιών εκσκαφής για διέλευση τηλεφωνικού δικτύου στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ξυλαγανής και συγκεκριμένα στη διασταύρωση με τον οικισμό Αγ. Θεοδώρων, που θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο 17-12-2016, θα διακόπτεται προσωρινά και ανάλογα με το σημείο εκτέλεσης των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα λωρίδας από τις λωρίδες κυκλοφορίας του εκάστοτε ρεύματος πορείας, ανάλογα με την περίπτωση.

Πολιτισμός
Οι λύρες της Ελλάδας για το Πελίτι σήμερα στη Δράμα
Στις 7:30 μ.μ. σήμερα Δευτέρα στην πόλη της Δράμας θα λάβει χώρα η εκδήλωση για την Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αποπληρωμή της Τράπεζας των Σπόρων στο Μεσοχώρι του Παρανεστίου, εκει που είναι και η έδρα του ΠΕλίτι.
Σύμφωνα με τον εμπνευστή και ιδρυτή της Εναλλακτικής Κοινότητας Πελίτι, Παναγιώτη Σαϊνατούδη στην ΕΡΤ Κομοτηνής, για πρώτη φορά συγκεντρώνονται οργανοπαίκτες λύρας από όλη την Ελλάδα και θα προσφέρουν μια πανδαισία μουσικής με λύρα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας!
«Το ποσό που απομένει για την αποπληρωμή της Τράπεζας των Σπόρων είναι 40.000 ευρώ και η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι 7 ευρώ για τον κόσμο. Περιμένουμε την βοήθεια όλων», τόνισε ο κ. Σαϊνατούδης.
Ωστόσο δεν απέκρυψε πως η παρουσία των λυράρηδων στη Δράμα, θα είναι και το νέο ψηφιακό δίσκο-σιντι -του Πελίτι!
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το Πελίτι έχει και χώρο στην Ονειρούπολη της Δράμας, όπου απασχολεί με δημιουργικές δράσεις τους μαθητές των σχολείων.

Το βιβλίο του Γ. Μανιάτη παρουσιάζεται στην Κομοτηνή
Μεταρρυθμίσεις και Προοδευτικός Πατριωτισμός είναι το νέο βιβλίου του πρώην υπουργού και Αναπληρωτή καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Πειραιά, Γιώργου Μανιάτη, το οποίο θα παρουσιασθεί την Τετάρτη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, στις 6 το απόγευμα.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων, Γιώργος Πετρίδης.
Την συντονισμό της εκδήλωσης έχει η εκδότρια της Εφημερίδας Παρατηρητής, Τζένη Κατσαρή Βαφειάδη, όπου μαζί με το Βιβλιοχαρτοπωλείο Δημοκρίτειο και τις εκδόσεις Παπαζήση, έχουν την επιμέλεια της βιβλιοπαρουσίασης.

Αστυνομικό Δελτίο
Σύλληψη 40χρονου ημεδαπού για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια

Συνελήφθη στην Ξάνθη 40χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια.

Οι Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 40χρονο, διότι, τον εντόπισαν να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση φρούτα, στερούμενος της απαιτούμενης άδειας.

Κατασχέθηκαν 190 κιλά φρούτων, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, εν λόγω, κος, καβαλα, ξανθη, αμθ, συριζα, εκλογες, περιφερειακο, κυα, ηλεκτρονική, υπαατ, ισχύ, facebook, ψηφοφορία, συμμετοχή, δομη, θεματα, ενεργεια, ζωη, ελλαδα, τραπεζες, δραμα, σχολεια, πειραιας, δπθ, ημεδαπός, συλληψεις, τελη κυκλοφοριας, υπουργειο εσωτερικων, χριστουγεννιατικες βιτρινες, εφημεριδα δημοκρατια, αλλαγη ωρας, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, www.facebook.com, τραπεζα της ανατολης, otenet, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, σταυροι, 600 δις, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, δικαιολογητικα, ημεδαπός, ονειρουπολη, αδεσποτα, δημοκριτειο, ηλεκτρονική, αδεια, διατροφη, δπθ, εδρα, εργαλεια, θρακη, λυρα, οικονομικο επιμελητηριο, πλαισιο, προγραμμα, υιοθεσια, φρουτα, φωτογραφια, ωρα, αξιζει, αμθ, βιβλιο, βοηθεια, γινει, δευτερα, διδυμοτειχο, δομη, εφημεριδα της κυβερνησεως, εγγραφα, αιθουσα, ευρω, ενεργεια, εν λόγω, επτα, εσωτερικων, ετος, εφημεριδα, ζωη, ζωων, ιδια, θεοδωρακης, ομιλια, εκδοσεις, κινηση, κιλα, κος, κτηνιατρικη, κυα, λειτουργια, λυρας, μητσοτακης, οχηματων, πεμπτη, περιφερειακο, πετριδης, πρυτανης, πρωι, σαββατο, συγκεκριμενα, σειρα, συμμετοχή, τελωνειο, τμημα, τριτη, υπαατ, υλοποιηση, ισχύ, φορα, ψηφοφορία, ψηφιακο, χωρα, κυριακη, πακετο, πληροφοριες, πωληση, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα