Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 12-11-2017

12:17 12/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Κομοτηνή
Έναρξη με ομιλία του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, του κ. Γιάννη Δραγασάκη γίνεται αύριο στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αν. Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή. Η πρώτη θεματική για υποδομές, μεταφορές και ψηφιακή σύγκλιση φέρνει ως ομιλητές τους: υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη,

υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Σε παράλληλη συνεδρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την ενέργεια και το περιβάλλον θα μιλήσουν: ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στη συνεδρία με θέμα την αγροτική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της υπαίθρου αναμένεται να μιλήσουν: ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης και ο υφυπουργός του ίδιου υπουργείου Βασίλης Κόκκαλης. Παιδεία, έρευνα και οικονομία της γνώσης είναι η παράλληλη συνεδρία της ίδιας μέρας με ομιλητές τους υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Κώστα Φωτάκη. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας στην Κομοτηνή αναμένεται να βρεθούν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά για να μιλήσουν για επενδύσεις, εργασιακές σχέσεις και τουρισμού. Σε παράλληλη συνεδρία για τις υποδομές και τις πολιτικές στην Υγεία θα παραστούν ως ομιλητές: ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο υφυπουργός Παύλος Πολάκης.

Η άφιξη του πρωθυπουργού αναμένεται το απόγευμα της Τρίτης 14 Νοεμβρίου, οπότε με την ομιλία του, στις επτά και μισή το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Χρήστος και Εύη» θα σηματοδοτήσει το τέλος του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Δηλώσεις Δημήτρη Χαρίτου για το Αναπτυξιακό Συνέδριο
«Το συνέδριο γίνεται σε μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή, μετά από πολλά χρόνια σκληρών πολιτικών που έχουν αφήσει σημάδια στο σώμα της χώρας» υποστηρίζει ο Δημήτρης Χαρίτου, μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης. Παράλληλα,εκφράζει την πίστη του ότι «η οικονομία της χώρας ανακάμπτει, είναι ορατή η διέξοδος από τη σφικτή επιτροπεία». Σύμφωνα με τον κο Χαρίτου, τελικός στόχος είναι να δοθεί «ώθηση στην παραγωγική συγκρότηση και ανάπτυξη ώστε να δημιουργηθεί πλούτος, θέσεις εργασίας και ευκαιρίες σε νέους». Κατέληξε λέγοντας πως:»Το συνέδριο μας αφορά όλους, μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός».

Στους δρόμους τα Σωματεία της Περιφέρειας

Στους δρόμους κατεβαίνουν Σωματεία και φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κάνοντας λόγο για «αναπτυξιακή φιέστα» που στήνει η κυβέρνηση στην Κομοτηνή στις 13 και 14 Νοέμβρη στην Κομοτηνή. Τα σωματεία προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 14 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης και σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως «κανένα εργατικό σωματείο, κανένας φορέας να μη συμμετάσχει στη φιέστα που ετοιμάζουν γιατί οι εργαζόμενοι και στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη πληρώσαμε αρκετά την κρίση τους». Παράλληλα, τονίζουν πως «οι εργαζόμενοι δοκιμάσαμε το δρόμο της αναμονής, της ανοχής, τη λογική του «μικρότερου κακού». Αυτός όμως είναι ο δρόμος της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας, το μικρότερο κακό φέρνει το μεγαλύτερο και το βαρέλι δεν έχει πάτο. Δεν δεχόμαστε να ζούμε με ψίχουλα στην ειρήνη τους, ούτε να θυσιαστούμε στον πόλεμο για τα κέρδη τους. Μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Δυναμώνουμε τα συνδικάτα, τις Επιτροπές Αγώνα, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα».

Εκλογές στην κεντροαριστερά
Διεξάγεται σήμερα ο πρώτος γύρος για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Ο δεύτερος γύρος, αν χρειαστεί, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Υποψήφιοι είναι (με αλφαβητική σειρά) οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Κωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματα, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζιώτης. Για να εκλεγεί στον πρώτο γύρο νικητής, σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν συμφωνηθεί, χρειάζεται να συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, οι δύο πρώτοι σε ψήφους υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο. Νικητής θα αναδειχθεί ο υποψήφιος που συγκέντρωσε τις περισσότερες έγκυρες ψήφους, όσες κι αν είναι αυτές.

Εθελοντισμός- Αλληλεγγύη
Κουμπαράδες από την ΟΕΒΕΣ
Η ΟΕΒΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα για την ενίσχυση της θεραπείας του μικρού Χρήστου από την Αίγειρο ετοίμασε και θα μοιράσει στις επιχειρήσεις της πόλης 50 κουμπαράδες καλώντας τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους καταναλωτές να συνδράμουν στη συλλογική αυτή προσπάθεια. Όποια επιχείρηση επιθυμεί να συμμετέχει στην προσπάθεια να επικοινωνεί στο 2531022384 για την κράτηση κουμπαρά. Οι κουμπαράδες θα δοθούν πίσω στις 20 Δεκεμβρίου .

Γιορτή για τα Α.μεΑ.
Ο Σύλλογος Μέριμνας Α.με.Α. Νοητικής Υστέρησης » Άγιοι Θεόδωροι» σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής θα πραγματοποιήσει, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 η ώρα 5.30 μ.μ. στο Diamond, γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Α.με.Α. Είσοδος: 5 ευρώ

Αστυνομικό δελτίο
Θεσμική επίσκεψη αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΄Ενωσης Αξ/κων ΕΛ.ΑΣ. Α.Μ.&Θ. στον κ. Δήμαρχο Κομοτηνής για ανάδειξη των προβλημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης
Θεσμική συνάντηση πραγματοποίησε την Πέμπτη 9 Νοέμβριου 2017, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβούλιου της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ανατολ. Μακεδονίας & Θράκης, με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Πετρίδη. Εκ μέρους του Δ.Σ της ΕΑ.ΑΜΘ παρευρεθήκαν ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ένωσης και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) Αστυνόμος Α΄ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Παναγιώτης και η Ταμίας της Ένωσης Αστυνόμος Β’ ΖΟΥΠΗ Κορίνα-Αικατερίνη. Στόχος της επίσκεψης αφενός η ανάπτυξη σταθερών βάσεων συνεργασίας της Ένωσης με τις κατά τόπους αυτοδιοικητικές Αρχές, σε όλη τη Περιφέρεια ΑΜΘ, αφετέρου η ανάδειξη των αστυνομικών ζητημάτων της περιοχής και των προβλημάτων των τοπικών μελών της Ένωσης μας, που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης, με τα ειδικότερα γνωστά ζητήματα που τη διαφοροποιούν από πολλές άλλες υπηρεσίες.
Επιδόθηκε ΟΜΟΦΩΝΟ Υπόμνημα της Ένωσης Αξιωματικών ΑΜΘ στον κ. Δήμαρχο, όπου έχουν καταγραφεί σε κατηγορίες οι άξονες των κεντρικών ζητημάτων σε έλλειψη προσωπικού, σε υλικοτεχνικές υποδομές, σε οχήματα και κτίρια υπηρεσιών υπαίθρου.

Τελετή ορκωμοσίας 487 πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτείχου

Τον προβλεπόμενο όρκο έδωσαν στις 10 Νοεμβρίου τετρακόσιοι ογδόντα επτά (487) Δόκιμοι Αστυφύλακες 1ης εκπαιδευτικής περιόδου, εκπαιδευτικής σειράς 2017-2019, στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων (Τ.Δ.Α.) Διδυμοτείχου και Κομοτηνής.
Στην τελετή που έλαβε χώρα στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής (έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων), κατά την οποία ορκίστηκαν 296 Δόκιμοι Αστυφύλακες, παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, συνοδευόμενος από το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Χρήστο Δραγατάκη, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Υποστράτηγο Νικόλαο Μενεξίδη και τον Διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικό Διευθυντή Παύλο Δασκαλάκη. Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Παρέστησαν οι βουλευτές Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Μεμέτ Καρά Γιουσούφ, η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Ζωή Κοσμίδου, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γεώργιος Πετρίδης, ο Σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής Τζεμαλή Μέτσο, ο Αρχιμανδρίτης των Αρμενίων Μπαρέτ Χατσεριάν, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής και Διοικητής της 29ης ΤΑΞΠΖ Ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της 21ης ΤΘΤ Συνταγματάρχης Βασίλειος Σύρπας και ο Διοικητής της 2ης Μ.Σ.Ε.Π. Επισμηναγός Φώτιος Καράμπελας.


Αθλητικά
Εκδήλωση για τους πεσόντες
Στους πεσόντες του Πυροσβεστικού Σώματος εν ώρα καθήκοντος ήταν αφιερωμένος ο χθεσινός αγώνας ποδοσφαίρου. Ο Π.Α.Σ Πυροσβεστών Ν.Ξάνθης διοργάνωσε φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα στην μνήμη των συναδέλφων που έφυγαν τόσο πρόωρα και άδικα ως ελάχιστο φόρο τιμής.Το παιχνίδι διεξήχθη στο αθλήτικό κέντρο Α.Ο Βιστωνίδας μεταξύ μιας μικτής ομάδας από πυροσβέστες Ξάνθης και Θεσσαλονίκης με το 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης.Πριν την έναρξη του παιχνιδιού τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμονος.

Ανανέωση συνεργασίας
Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια από τη στιγμή που ο Γιάννης Ταμουρίδης ανέλαβε τα ηνία του Θράκα Ιππέα. Ο Θράκας Ιππέας ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Γιάννη Ταμουρίδη για την επόμενη τριετία. «Τώρα που έχουν τεθεί οι βάσεις για το αγωνιστικό γίγνεσθαι της ομάδας είναι και η στιγμή για την υλοποίηση των αναπτυξιακών μας κινήσεων. Νιώθουμε περήφανοι αλλά και ασφαλείς ότι μας οδηγεί στο μέλλον ο ιδανικότερος άνθρωπος.» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Θράκα Ιππέα.

Καιρός
Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η Κέρκυρα) και η Ήπειρος (κυρίως τα παραθαλάσσια τμήματα) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Για σήμερα Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα βόρεια και βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες σε ολόκληρη τη χώρα. Από το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά και νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ψηφιακή σύγκλιση, Γιαννης Ραγκουσης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, άφιξη, συριζα, εκλογες, ραγκουσης, μεα, αμθ, τθτ, μνήμη, θεσσαλονικη, ηνία, βασεις, γίγνεσθαι, καιρος, κερκυρα, κινηση στους δρομους, καμινης, σταση εργασιας, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, βασεις 2012, Τελετή Έναρξης, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, βουλευτες, τθτ, μνήμη, ηνία, βημα, εθνικη, ηπειρος, θεμα, θρακη, ιονιο, οικονομια, σωκρατης, υγεια, ψηφιακή σύγκλιση, ωρα, αγροτικη, αικατερινη, αλληλεγγυη, αμθ, ανδρουλακης, ανθρωπος, αξονες, άφιξη, βορεια, βραδυ, γινεται, γίγνεσθαι, γυρος, δευτερο, διευθυνση, δοθει, διοικητης, δρομος, ελενα, ειρηνη, ελλειψη, ενεργεια, επενδυσεις, επτα, ερευνα, ζωη, υπηρεσια, υπηρεσιες, υφυπουργος, θεοδωρακης, θεσεις εργασιας, ομιλια, κυβερνηση, κτιρια, λογο, μακεδονια, μεα, νικο, ξενοδοχειο, ογδοντα, οχηματα, πεμπτη, περιβαλλον, περιφερειακο, πετριδης, πιστη, σαββατο, συγκεντρωση, σημαδια, σωμα, σωματειο, τμημα, τρια, τριτη, υλοποιηση, φαμελλος, φιεστα, φωφη, φωφη γεννηματα, ψηφιακη, κωνσταντινος, ωρες, αγωνας, μποφορ, δημητρης, γιορτη, χωρα, κυριακη, παυλος, παιχνιδι, θερμοκρασια, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα