Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 31-1-2018

06:35 31/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εργασία

7.180 προσλήψεις

7.180 άνεργοι αναμένεται να προσληφθούν στο Πρόγραμμα Κοινοφελούς χαρακτήρα που υλοποιείται σε 34 Δήμους, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης. Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε την ανάρτηση προσωρινών πινάκων κατάταξης, στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, στη διεύθυνση www.oaed.gr και στην ενότητα «Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα».

Στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΔ αναφέρει πως: «Τυχόν αιτιολογημένες ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων

των παραπάνω Πινάκων μπορούν να υποβληθούν εντός τριών εργάσιμων ημερών από την επομένη της έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων, δηλαδή από σήμερα έως και την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Πολιτική

Νέος Τρόπος Ενίσχυσης Πολιτιστικών Φορέων

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για παροχή Αιγίδας και Οικονομικής Ενίσχυσης στις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου για εκείνους που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν πολιτιστικές δράσεις κατά τη χειμερινή περίοδο. Για τις εκδηλώσεις της θερινής περιόδου θα μπορούν να υποβάλλουν ανάλογα αιτήματα έως την Παρασκευή 27 Απριλίου προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη και έγκαιρη αξιολόγησή τους.

Ομιλία για τις αλλαγές του Καλλικράτη

Εκδήλωση συζήτηση με θέμα οι επερχόμενες αλλαγές στον Καλλικράτη με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου στην Κομοτηνή στις επτά το απόγευμα. Την διοργάνωση της εκδήλωσης έχει η επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης «Πολιτική Ανατροπή», κα Ελένη Λαφτσή.

Ανακοίνωση των Οικολόγων Πρασίνων

«Στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν κάνουμε εκπτώσεις. Να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες για την επαναπροώθηση προσφύγων στην Τουρκία μέσω Έβρου» τονίζεται σε ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάνε από τα Υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη να διερευνήσουν άμεσα υπηρεσιακά τις σχετικές καταγγελίες, οι οποίες εάν επιβεβαιωθούν συνιστούν, όπως τονίζουν «κατάφορη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταστρατήγηση διεθνών συμβάσεων που δεσμεύουν τη χώρα μας.» Καλούν παράλληλα τις δικαστικές αρχές να διερευνήσουν από την πλευρά τους και αυτές σε βάθος τις επώνυμες καταγγελίες και αν ισχύουν να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε όσους διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα και να σταματήσει άμεσα αυτή την κατάπτυστη πρακτική που θέτει ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο.

Περιφέρεια

Συγκρότηση επιτροπής διαχείρισης για τον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης στην Ξάνθη

Την απόφαση να συγκροτήσει μια επιτροπή διαχείρισης του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης στην Ξάνθη αποτελούμενη από πολίτες της Ξάνθης, η οποία θα είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος δράσης του Πολυχώρου καθώς και για την εκπόνηση του κανονισμού λειτουργίας του πήρε η ΠΕ Ξάνθης. Σε συνεννόηση με το Δήμο Ξάνθης, στη επιτροπή θα συμμετέχει επίσης ο εκάστοτε Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, ως εκπρόσωπος του Δήμου, ενώ θα συμμετέχει και εκπρόσωπος του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης. Με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου, τα μέλη της επιτροπής διαχείρισης ορίζονται ως εξής: Μιχάλης Πουσπουρίκας, Πρόεδρος, Κυριακή Αλατζά-Παπαδοπούλου, περιφερειακή σύμβουλος Π.Ε. Ξάνθης, Πασχάλης Λύρατζης, Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, Μαρία Τακούτσικου, εκπρόσωπος Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης, Χάρης Αντικουλάνης, Ελένη Βουγιουκλή, Σουζάνα Βουγιουκλή, Ιωάννα Γιαννοπούλου, Ιπποκράτης Καμαρίδης, Θεανώ Ξανθοπουλίδου και Χάρης Ξυλάς.

Ανακοίνωση για την Εθνική Οδό 14

Ανακοίνωση για την Εθνική Οδό 14 (Ε.Ο. 14) εξέδωσε η ΠΕ Ξάνθης στην οποία σημειώνεται ότι είναι μια ορεινή οδός που χαράχθηκε σε παρελθόντα χρόνο και προφανώς δεν πληρεί τις σύγχρονες προδιαγραφές για Εθνική Οδό. Η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. έχει προτείνει την ένταξη στην εξειδίκευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Α.Μ.Θ. 2014-2020 την βελτίωση της οδού με εκπόνηση μελέτης και εν συνεχεία την εκτέλεση του σχετικού έργου. «Το έργο αυτό (μελέτη και κατασκευή) θα είναι της τάξης των 15 εκατομμυρίων €, ένας προϋπολογισμός εξαιρετικά υψηλός για τον οποίο αγωνίζεται να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση. Μέχρι τότε η Π.Ε.Ξάνθης αγωνίζεται να διατηρήσει την οδό σε καλή» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ημερήσια επίσκεψη στην 27η AGROTICA για τους Αγρότες της ΠΕ Ροδόπης

Δωρεάν ημερήσια επίσκεψη, για γεωργούς και κτηνοτρόφους διοργνώνουν την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στην 27η AGROTICA, την μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση του κλάδου της αγροτικής οικονομίας των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Ροδόπης. Για να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 25310 82055 (ώρες 10:00 – 14:00), στο 25313 50130 και στο 6988590985, έως σήμερα. Η αναχώρηση θα γίνει αύριο από την Νομαρχία (κτήριο Π.Ε. Ροδόπης) και ώρα 07:30. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Τοπική Αυτοδιοίκηση –Δήμοι

Δεύτερη ευκαιρία στον προμηθευτή του δήμου

Δεύτερη ευκαιρία στον προμηθευτή πετρελαίου των εγκαταστάσεων, των αυτοκινήτων και των σχολείων του δήμου Κομοτηνής αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο. Δεν κήρυξε έκπτωτη την ανάδοχη εταιρεία, η οποία ζήτησε συγνώμη για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες στην προμήθεια των σχολικών μονάδων.

Θέρμανση στα σχολεία-Ανακοίνωση της Φελίνας Καζάκου

Την καταγραφή όλων των αναγκών των σχολικών μονάδων εκ μέρους της διοίκησης και τη δέσμευση του προμηθευτή πως θα υπάρξει πλήρη κάλυψη αυτών, καθώς οι ανάγκες για πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και πετρελαίου κίνησης είναι πιθανόν να είναι μεγάλες για το επόμενο δίμηνο ζήτησε Η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εμείς ..η πόλη» Καζάκου Φελίνα κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. «Εμείς, παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος ώσπου αυτό να επιλυθεί, χωρίς επιπλέον, επιβάρυνση της εκπαιδευτικής κοινότητας.» αναφέρει η κα Καζάκου.

Μετεωρολογικός σταθμός στην Κομοτηνή

Το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου Κομοτηνής και του ΔΠΘ για την προμήθεια και εγκατάσταση Μετεωρολογικού Σταθμού στην Κομοτηνή ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής.

Βουλή
POS τερματικά υποδοχή καρτών

Ερώτηση για την ανάκληση της υποχρεωτικής εγκατάστασης τερματικών αποδοχής καρτών (POS) στα κυλικεία των σχολείων συνυπέγραψαν στη Βουλή των Ελλήνων Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκεκριμένη ερώτηση κατατέθηκε από τους Βουλευτές διότι: α) τα ποσά που δαπανώνται κατά την αγορά ειδών στα κυλικεία είναι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μικρής ή και πολύ μικρής αξίας, β) τα παιδιά και οι έφηβοι που συναλλάσσονται με τα κυλικεία σπάνια διαθέτουν πιστωτικές κάρτες ή είναι εξοικειωμένα με την χρήση αυτών, γ) η περιορισμένη εν τοις πράγμασι διάρκεια των σχολικών διαλειμμάτων δεν συμβαδίζει με τον επιπλέον χρόνο που θα πρέπει να καταναλώνουν οι μαθητές στα κυλικεία και μέχρις ότου ολοκληρωθεί η συναλλαγή μέσω της κάρτας, δ) πολλές φορές τα κυλικεία αντιμετωπίζουν και τεχνικής φύσεως ζητήματα όπως η μη ύπαρξη τηλεφωνικής γραμμής.

Οικονομία

Επίσκεψη Προέδρου και Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης σε εταιρείες

Επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή επισκέφτηκαν ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Γραβάνης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Νικόλαος Ευκαρπίδης ώστε να συζητήσουν θέματα που αφορούν την ανταγωνιστικότητα τους αλλά και να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τα θέματα των συναντήσεων ήταν οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές, τα υψηλά μεταφορικά κόστη, το παρεμπόριο και η απώλεια του κινήτρου για την επιδότηση εργασίας. Έπειτα από κάθε συνάντηση ακολούθησε ξενάγηση στις γραμμές παραγωγής των επιχειρήσεων. « Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να δώσει άμεση λύση σε όλα αυτά τα διαχρονικά προβλήματα. Η συνεισφορά των συγκεκριμένων επιχειρήσεων στην τοπική οικονομία και κοινωνία είναι μεγάλη και το Επιμελητήριο θα είναι δίπλα τους. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις σε επιχειρήσεις του νομού. » τόνισε μεταξύ άλλων ο κύριος Γραβάνης.

Μητρόπολη

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Κομοτηνής

Δόθηκε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων σήμερα στις έξι και μισή το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ἱερό Ναό Ἁγίου Τρύφωνος Ἐβρένου. Αύριο το πρωϊ θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ἁγίου Τρύφωνος Κομοτηνής.

Εθελοντισμός

Εκδήλωση της Αντικαρκινικής Εταιρείας

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία-παράρτημα Ροδόπης σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο γυναικών ν.Ροδόπης «Γυναίκα και δημιουργία»,διοργανώνει εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα, με καλεσμένο ομιλητή τον δημοσιογράφο κ.Κώστα Χαρδαβέλλα. Ο κ.Χαρδαβέλλας θα καταθέσει την βιωματική του εμπειρία σχετικά με την προσβολή του από τον καρκίνο και την αποθεραπεία του ,μεταδίδοντάς μας με τον δικό του αισιόδοξο τρόπο το ελπιδοφόρο μήνυμα του «ζην» και του «ευ ζην». Η εκδήλωση θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιδρύματος Παπανικολάου,εν όψει της παγκόσμιας μέρας κατά του καρκίνου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
39ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Ξάνθη το Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 21.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Η κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύουν το κοινό στον κόσμο του μικρού μήκους με τις βραβευμένες ταινίες του 39ου Φεστιβάλ.

Συλλογή τροφίμων

Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και το Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής συμμετέχουν ενεργά στην εθελοντική δράση Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα και διοργανώνουν παιδικό κουκλοθέατρο ¨ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ-Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ¨ που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κυττάρου (Πρώην Ρεξ) την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις 18.00. Αντί ΕΙΣΟΔΟΥ οι διοργανωτές συλλέγουν τρόφιμα για τη στήριξη οικογενειών του Δήμου Κομοτηνής

The Kid από το 10ο νηπιαγωγείο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής διοργανώνει την προβολή της ασπρόμαυρης ταινίας βουβού κινηματογράφου του Charlie Chaplin THE KID την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις επτά το απόγευμα στο στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης.

Ομιλία για τα Άβδηρα

«Η διαχρονική παρουσία των Αβδήρων από τον 7ο αι. π.Χ. ως τις μέρες μας» είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 20.00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης με την Κωνσταντίνα Καλλιντζή, Αρχαιολόγο – Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης.

To “Διάζωμα” πηγαίνει Μέγαρο προβάλλοντας την Περιφέρεια Αν.Μ.Θράκης

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανοίγουν ένα νέο κύκλο ομιλιών για το έτος 2018, με τίτλο: «Λεωφόροι Ανάπτυξης & Πολιτισμού». Η πρώτη διάλεξη του κύκλου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στις 19:00 μ.μ. Ομιλητής θα είναι ο κ. Διαμαντής Τριαντάφυλλος, Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων. Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει ένα μουσικό οδοιπορικό στην ανθρωπογεωγραφία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με οδηγό τον κ. Θανάση Γκαϊφύλλια και την παρέα του.

Καιρός

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, τα νότια και πρόσκαιρα στο αιγαίο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 με βαθμιαία εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα Βόρεια.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, πετρελαιο θερμανσης, ευ ζην, οαεδ, εκπτωσεις, ξανθη, αμθ, προυπολογισμος, agrotica, europe, εταιρεία, συμμετοχή, πετρελαιο, σχολεια, δπθ, βουλη, συριζα, λύση, δηπεθε, δραση, ρεξ, αθηνα, καιρος, αιγαιο, υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, εισφορα αλληλεγγυης, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, ητανε μια φορα, κοινωνια, αυτοδιοικηση, βουλευτες, οικολογοι πρασινοι, agrotica, ελενη, αη βασιλης, το θεμα, βουλη των ελληνων, δπθ, εθνικη, ημερησια, θεμα, ιπποκρατης, οικονομια, προγραμμα, πυλη, ταινιες, ωρα, αγορα, αμθ, ανθρωπινα δικαιωματα, απωλεια, βορεια, γινει, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δηπεθε, δωσει, εγκληματα, ευκαιρια, αιθουσα, ενεργα, εξελιξη, εξι, επτα, εσωτερικων, εταιρεία, ετος, ιωαννα, ιστορικο, λεσχη, λύση, μεγαρο μουσικης, μαρια, νομαρχια, οδος, παιδια, πεμπτη, πολιτεια, προβληματα, σαββατο, συγνωμη, συζητηση, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σχεδιο, τουρκια, τριτη, υλοποιηση, φεστιβαλ, ωρες, δικαιωματα, europe, χωρα, κωνσταντινα, κυριακη, θεματα, θερμοκρασια, θεσεις
Τυχαία Θέματα