Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 3-3-2018

16:25 3/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Υγεία
Ξεκίνησε να λειτουργεί η 1η Τοπική Ομάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Κομοτηνής. Βρίσκεται στην Κομοτηνή, επί της οδού Πάρ. Παναγιώτη Έλλη (πίσω από το Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής περιοχή Εκτενεπόλ), του Δήμου Κομοτηνής. Η 1η Το.Μ.Υ. Κομοτηνής είναι στελεχωμένη με ειδικευμένο ιατρικό (γενικούς ιατρούς, παθολόγους και Παιδίατρο) νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, άρτια εξοπλισμένη, με δυνατότητα πρόσβασης για ΑμΕΑ και θα λειτουργεί από τις 07:00

έως τις 22:00.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία στο τηλέφωνο 2531350832-33 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) : [email protected] Έργο των Τ.ΟΜ.Υ. είναι η παροχή δωρεάν πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον εγγεγραμμένο πληθυσμό. Ειδικότερα, οι Τ.ΟΜ.Υ. λειτουργούν ως ομάδες οικογενειακής ιατρικής, με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης και έχουν ως σκοπό την παροχή δωρεάν ποιοτικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χωρίς διακρίσεις.

Πολιτική
Επένδυση Φαρμακευτικής Κάνναβης
Εντός του 2018 σχεδιάζει η καναδική εταιρεία Aphria να ξεκινήσει επένδυση παραγωγής και καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης στην Ξάνθη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Oι εκπρόσωποι της εταιρείας πραγματοποίησαν ραντεβού με τον υφυπουργό Οικονομίας κι Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα όπου μίλησαν σχετικά με την έναρξη επένδυσης και καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης για φαρμακευτική χρήση που σχεδιάζουν να γίνει σε έκταση 50.000 στρεμμάτων στην Ξάνθη. Tην περασμένη εβδομάδα οι υπεύθυνοι της εταιρίας βρέθηκαν στην Ξάνθη και συνάντησαν παραγωγούς που ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν με τη μορφή της συμβολαιακής καλλιέργειας. Σύμφωνα με το σχέδιο της εταιρείας η επένδυση έχει, καταρχήν, τετραετή ορίζοντα, και το αποτύπωμά της στην ελληνική οικονομία υπολογίζεται σε 1 δισ. ευρώ ενώ στο τέλος της τετραετίας εκτιμάται ότι θα προσφέρει 450 με 500 θέσεις εργασίας.

Ελληνοτουρκική συνάντηση

Συνάντηση με 4μελές κλιμάκιο αποτελούμενο από ψυχιάτρους και ανθρωπολόγο – κοινωνιολόγο, υπεύθυνους για τα θεραπευτικά προγράμματα του Nοσοκομείου πραγματοποίησε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε. Ροδόπης ‘’ΟΡΦΕΑΣ’’, μετά από πρόσκληση του Νοσοκομείου Άγκυρας (ANKARA NUMUNE). Στη συνάντηση τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης ‘’ΟΡΦΕΑΣ’’ ενημέρωσαν και αντάλλαξαν τεχνογνωσία σχετικά με την πρόληψη των εξαρτητικών συμπεριφορών, έτσι όπως αυτή εφαρμόζεται από τον ‘’ΟΡΦΕΑ’’ στην εκπαιδευτική και τοπική κοινότητα.

Εργασία
Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας
Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες των επιλεγμένων του «Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 34 Δήμους, που επιλέχθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας ως θύλακες υψηλής ανεργίας , μεταξύ των οποίων και οι δήμοι της περιοχής. Σύμφωνα με την προκήρυξη του προγράμματος, η διαδικασία μέχρι την ανάληψη εργασίας των δικαιούχων στους δήμους, διέρχεται από συγκεκριμένα στάδια. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα καθοριστούν ξεχωριστά από τον κάθε δήμο της χώρας και αφού πρώτα οι δικαιούχοι, ολοκληρώσουν το πρώτο στάδιο της συμβουλευτική δράσης στον ΟΑΕΔ.

Περιφέρεια
Ημερίδα στην Κομοτηνή από την Περιφέρεια ΑΜΘ για τα Σχέδια Βελτίωσης
Ημερίδα – τεχνική συνάντηση για τις δράσεις των Σχεδίων Βελτίωσης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας στην Κομοτηνή. Η ημερίδα είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και απευθυνόταν σε γεωτεχνικούς και μελετητές. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο κ. Ευθύμιος Τσιατούρας και η κ. Γεωργία Παπασταματίου από τη Μονάδα Επενδύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 του Υπουργείου. Την Περιφέρεια ΑΜΘ εκπροσώπησε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Νίκος Ευφραιμίδης. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας συζητήθηκαν διεξοδικά και δόθηκαν απαντήσεις σε θέματα σχετικά με την υλοποίηση επενδύσεων, οι οποίες στοχεύουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας, στη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος. Tην εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου στον ιστότοπο της Περιφέρειας ΑΜΘ www.pamth.gov.gr, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στον σύνδεσμο:

Οικονομία
Νέα έρευνα του εμπορικού συλλόγου
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής διεξήγαγε έρευνα για τις Χειμερινές Εκπτώσεις του 2018 και για την λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 14 Ιανουαρίου με σκοπό να καταγράψει τις οικονομικές επιδόσεις των επιχειρήσεων μελών του για το χρονικό διάστημα από 8 Ιανουαρίου 2018 έως και 28 Φεβρουαρίου 2018. Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα εκατό (100) καταστηματαρχών κατά την λήξη της εκπτωτικής περιόδου, με δειγματοληπτικό πλαίσιο το μητρώο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, το οποίο κλήθηκε να απαντήσει σε 7 ερωτήσεις μέσω επιτόπιας αλλά και τηλεφωνικής συνέντευξης.«Από τα αποτελέσματα συμπεραίνουμε την συνέχεια του υποτονικού κλίματος που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην αγορά της πόλης μας αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τα πρόσημα που προκύπτουν είναι αρνητικά τόσο στην αγοραστική κίνηση όσο και στην ανταπόκριση των επιχειρηματιών στις φοροασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. Ελπίζουμε το αποθαρρυντικό ξεκίνημα της χρονιάς να μην είναι ενδεικτικό του έτους.» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

ΑμεΑ
Νέα στέγη για το Σύλλογο «Άγιοι Θεόδωροι»
Νέα σύγχρονη στέγη, δυναμικότητας 28 ατόμων απέκτησε ο Σύλλογος Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Αγιοι Θεόδωροι». Η στέγη είναι αποτέλεσμα της μεγάλης δωρεάν του αείμνηστου Νικόλαου Κάρρα, αλλά και πλήθος άλλων επώνυμων και ανώνυμων εθελοντών δωρητών. Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν μετά το Πάσχα.

Οικονομία
Καταβολή οφειλών του 12%

Επτά επιχειρήσεις από τη Ροδόπη διεκδικούν με νομικά μέσα την καταβολή των οφειλών παρελθόντων ετών από την επιδότηση κόστους εργασίας 12%. Πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν στραφεί με αγωγές κατά του ΟΑΕΔ. Οι υποθέσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χρόνος» θα συζητηθούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής. Υπολογίζεται πως ο αριθμός των επιχειρήσεων με έδρα τη Ροδόπη που θα διεκδικήσουν νομικά τις οφειλές του 12% θα ανέλθουν στις σαράντα.

Το παρεμπόριο ενοχλεί και ανησυχεί το Επιμελητήριο
Επιστολή προς τα αρμόδια Υπουργεία για το παρεμπόριο απέστειλε το Οικονομικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης. «Το πρόβλημα εντοπίζεται όχι μόνο στην ανατολική πλευρά των συνόρων μας αλλά τον τελευταίο καιρό κυρίως στη βόρεια πλευρά. Προϊόντα διαφόρων ειδών εισέρχονται παρανόμως στην περιοχή μας και διοχετεύονται και σε άλλες περιοχές χωρίς κανένα έλεγχο, χωρίς καμία επιβολή τυχόν δασμών, χωρίς καμία διασφάλιση της ποιότητάς τους.» αναφέρεται στην επιστολή. Παράλληλα σημειώνεται πως από τη στιγμή που άνοιξε η μεθοριακή διέλευση της Νυμφαίας, το παρεμπόριο από τη Βουλγαρία έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στην καθημερινή φυγή δικών μας κεφαλαίων στη γειτονική χώρα, λόγω των φθηνότερων τιμών σε όλων των ειδών τα προϊόντα. Το επιμελητήριο εφιστά την προσοχή σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που τους παρέχει η υφιστάμενη νομοθεσία.

Επιστολή για τους Φωτογράφους
Στο πλευρό του Σωματείου Φωτογράφων Ροδόπης στέκεται το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης με αφορμή την πρόθεσή της κυβέρνησης να αναθέσει σε μία μόνο εταιρεία την έκδοση φωτογραφιών για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες. Η διαδικασία αυτή θα γίνεται σε επιλεγμένα Αστυνομικά Τμήματα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, μέσω εξειδικευμένων μηχανημάτων που θα έχουν εγκατασταθεί, με τη σχετική οικονομική επιβάρυνση του ενδιαφερόμενου. «Άποψή μας είναι ότι οι μονοπωλιακές αυτές πρακτικές δεν εξυπηρετούν τον πολίτη, ούτε οικονομικά, ούτε επί του πρακτέου.» αναφέρεται σε επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Νίκου Αγγελίδη προς τον αρμόδιο Υπουργό προβλέποντας ότι ο κλάδος των φωτογράφων θα οδηγηθεί σε μαρασμό.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου
Συνεδριάζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου την Πέμπτη 8 Μαρτίου στις 7.00 το απόγευμα. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν: Έγκριση ή μη σχεδίου για τον Κανονισμό Πρασίνου Δήμου Κομοτηνής. Αλλά και το θέμα της έγκρισης ή μη των όρων σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στον Δήμο Κομοτηνής, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Ροδόπης ΟΤΑ ΑΕ για την σύσταση και Λειτουργία Κέντρου Πληροφόρησης του Δικτύου Πληροφόρησης EUROPE DIRECT για την περίοδο 2018-2020 με την συγχρηματοδότηση και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, θα συζητηθεί το θέμα των προσλήψεων έκτακτου προσωπικού οκτάμηνης διάρκειας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 2018.

Europe Direct
Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης
«Εξερευνώντας τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο» είναι το θέμα των Διήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνουν σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής. Στις εκδηλώσει παίρνουν μέρος, μεταξύ άλλων, και οι Σκηνοθέτες Γιάννης Σμαργδής,Κωνστντίνα Κοτζαμάνη και Μάνος Καρυστινός.

Δημοκρίτειο
Αναγόρευση στο Δ.Π.Θ.
Το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης την Πέμπτη 8 Μαρτίου θα αναγορεύσει τον Ομότιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ Πασχάλη Μ. Κιτρομηλίδη σε Επίτιμο Διδάκτορά του στο Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής Σχολής στην Κομοτηνή στις 19.00. Θα προηγηθεί Επιστημονική Ημερίδα προς τιμή του με θέμα: «Νεοελληνικός Διαφωτισμός: ελληνικές και βαλκανικές διαδρομές» στον ίδιο χώρο και ώρα 16.00. Ομιλητές στην ημερίδα είναι οι: Δημοσθένης Στρατηγόπουλος, Κωνσταντίνος Χατζόπουλος, Εμμανουήλ Βαρβούνης, Ελεονώρα Ναξίδου, Βασιλική Κοντογιάννη, Νικόλαος Μαυρέλος και Θανάσης Κούγκουλος. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Κοινωνία
Κοινωνική προσφορά του Στρατού
Στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς του Δ΄ Σ. Στρατού, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις κατοίκων και μαθητών, σε διάφορα ιατρικά κέντρα και σχολεία της ΠΕ του Σ. Στρατού, κατά τον μήνα Φεβρουάριο. Συνεχίζονται οι δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις και για τον μήνα Μάρτιο,στις 5 Μαρτίου ιατρός θα βρεθεί στο Κέντρο Στήριξης ΡΟΜΑ και Ευπαθών Ομάδων Δροσερού.

Πολιτισμός
Θεατρική παράσταση στην Τεχνόπολη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η παράσταση PEACE TALK με πρωταγωνίστριες γυναίκες της Κομοτηνής, χριστιανές και μουσουλμάνες, ανεβαίνει στις 8, 9 και 10 Μαρτίου, ώρα 21:00, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Συναυλία στην Κομοτηνή
Συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου σήμερα στις εννέα το βράδυ στη Λέσχη Κομοτηναίων.

Ετήσιος χορός για τους Πόντιους
Τον ετήσιο χορό του διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος» σήμερα στις 21:00, στο κοσμικό κέντρο Ποσειδώνιο. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς θα διανθίσουν οι καλλιτέχνες: Τραγούδι Αχιλλέας Βασιλειάδης, λύρα Κώστας Σιαμίδης, λύρα – τραγούδι Τάσος Πετρόπουλος, Λευτέρης Ραφαηλίδης, Γιάννης Χριστοφορίδης, αγγείο Γιώργος Ελευθεριάδης, νταούλι Γιώργος Χαραλαμπίδης, Μπάμπης Ραφαηλίδης. Την βραδιά θα πλαισιώσουν και τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου. Τιμή πρόσκλησης 15 € το άτομο και περιλαμβάνει πλήρες μενού (και νηστίσιμο) και απεριόριστο ποτό.

Βιβλιογιορτή στην Ξάνθη
Μεγάλη βιβλιογιορτή για ένα μήνα στην Ξάνθη στο εμπορικό κέντρο Flamingo. Χιλιάδες τίτλοι εκατό και πλέον εκδοτών σε απίστευτες τιμές που αρχίζουν από 0,50 € . Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10 το πρωί έως 9 το βράδυ. Σάββατα 9 το πρωί έως 8 το βράδυ. Κυριακή και Αργίες κλειστά. Η συμμετοχή 100 και πλέον εκδοτών προσφέρει μια πραγματικά μεγάλη θεματολογία που μπορεί να καλύψει κάθε ενδιαφέρον του κοινού. Βιβλία όλων των κατηγοριών για όλες τις ηλικίες.

Αθλητικά
«Βροχή» τα μετάλλια
Το τέλος του διασυλλογικού πρωταθλήματος Ζίου-Ζίτσου Βορείου Ελλάδος στην Βέροια βρήκε τον Πανθρακικό Α.Σ. της ακαδημίας Fighters στην δεύτερη θέση μεταξύ 28 συλλόγων, με δώδεκα χρυσά, πέντε αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια. Συγκεκριμένα πρώτες θέσεις κατέκτησαν οι: Γιάννης Μαρινέλης, Θανάσης Μουσμουλίδης, Φώτης Γκαϊντατζής, Γεωργία Λουλουδοπούλου, Μαρία Μαλαμίτσα, Νικολέτα Τελάκη, Βαγγέλης Χριστόπουλος, Νίκος Αβλαστιμίδης, Κατερίνα Αβλαστιμίδη, Αναστάσης Ράπτης, Κώστας Στοΐτσης, Γιώργος Αγαλιανός. Δεύτερες θέσεις οι: Δημήτρης Κεμπαρίδης, Δημήτρης Δανιήλ, Στράτος Παπαδόπουλος, Στράτος Αργυριάδης, Θοδωρής Χριστόπουλος. Τρίτες θέσεις οι: Αλτάρ Καάν, Ελένη Χριστοπούλου.

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθη 24χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 24χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Τελικά, στο ύψος της Νέας Καρβάλης, το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο διακινητής συνελήφθη άμεσα, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, αμεα, ηλεκτρονική, email, εταιρεία, ξανθη, οαεδ, αμθ, ελλαδα, gov, νέα, εκπτωσεις, πασχα, υφιστάμενη, ΟΤΑ, europe, εκπα, προσφορες, σχολεια, ρομα, peace, συμμετοχή, βεροια, fighters, συλληψεις, κινηση στους δρομους, βιβλια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, στρατος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, κωστας καρρας, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, αυτοδιοικηση, αποτελεσματα, ελενη, υπουργειο εργασιας, ηλεκτρονική, το θεμα, αμεα, αχιλλεας, βουλγαρια, δωρεαν, εδρα, εκπα, θεμα, καθημερινη, λυρα, οικονομια, πλαισιο, προγραμμα, τηλεφωνο, υψος, χορος, ωρα, αγορα, αυξηση, αμθ, αργιες, ατομο, αφορμη, βορεια, βραδια, βραδυ, βρισκεται, γεωργια, γινει, γινεται, διαστημα, διευθυνση, δυνατοτητα, δωδεκα, δειγμα, εγνατια, ευρω, ελλη, εμμανουηλ, εβδομαδα, εξετασεις, ερευνα, ερχονται, εταιρεία, ετων, ευξεινος, ιδιο, θεσεις εργασιας, θοδωρης, κινηση, λειτουργια, λεσχη, λυκειο, ληξη, μορφη, μαρια, νοητικη υστερηση, ξεκινημα, ομαδα, οχημα, πεμπτη, πινακες, ποσειδωνιο, προγραμματα, πρωι, ραντεβου, ραφαηλιδης, ρομα, σαββατο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συμμετοχή, σκηνοθετες, σχεδια, σχεδιο, ταυτοτητες, τασος, τιμη, τμημα, υλοποιηση, υπηκοος, υφιστάμενη, φυγη, κωνσταντινος, ωρες, δημητρης, εννεα, ερωτησεις, europe, fighters, gov.gr, gov, χωρα, ιατρικο, ιατρικα, υπουργειο, κωστας, κυριακη, νικολετα, ομαδες, peace, ποτο, σημα, θανασης, θεματα, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα