Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 3-2-2018

22:35 3/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
Επανασύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, προχωρά στην παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την επανασύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα. Υλοποιείται, έτσι, η σχετική πρόβλεψη τροπολογίας που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή.

Στους δήμους όλης της χώρας θα συσταθούν Επιτροπές που θα εξετάζουν τα σχετικά αιτήματα, θα αξιολογούν την πραγματική οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των

αιτούντων και θα χορηγούν το ειδικό βοήθημα. Τα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται είναι: η αποσύνδεση από το δίκτυο να έχει συμβεί στο παρελθόν (πριν την ενεργοποίηση της ΚΥΑ), η αποσύνδεση να αφορά την κύρια κατοικία του προς εξέταση δικαιούχου, να ικανοποιούνται τα κριτήρια υπαγωγής στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

«Ημερήσια επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Τσαλικίδη και των Αγροτών της ΠΕ Ροδόπης στην 27η AGROTICA»
Ημερήσια επίσκεψη για γεωργούς και κτηνοτρόφους στην Agrotica πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της αντιπεριφέρειας Ροδόπης. Μαζί με τους αγρότες που συμμετείχαν ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης.

Συνδικαλισμός
Πανεθνική Ημέρα Δράσης
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, με την πραγματοποίηση Πανεθνικής Ημέρας Δράσης, που εκτός από Γενική Απεργία θα περιλαμβάνει διάφορες μορφές κινητοποιήσεων. Τόσο η απεργία στο πλαίσιο της Πανεθνικής Δράσης, όσο και οι υπόλοιπες κινητοποιήσεις θα οργανωθούν στους 52 νομούς της χώρας.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Νέος αντιδήμαρχος στη Μαρώνεια Σαπών
Νέος αντιδήμαρχος Μαρώνειας Σαπών ορίστηκε ο Πέτρος Δουδουλακάκης. Στον κ Δουδουλακάκη δόθηκαν οι εξής καθ ύλην αρμοδιότητες: – Θεμάτων Παιδείας, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς-ΤΟ.ΣΥ.Ν. (Τοπικά Συμβούλια Νέων), Κοινωνικής και Προνοιακής Μέριμνας και Φροντίδας (παιδική ηλικία,τρίτη ηλικία,ομάδες ουσιοεξαρτημένων ατόμων,κακοποιημένες γυναίκες κλπ.). Θεμάτων πρωτοβάθμιας προληπτικής Ιατρικής και Υγείας. Θεμάτων Κοινωνικής υπηρεσίας και αλληλεγγύης. Εφαρμογής προγραμμάτων δράσης γιά θέματα που αφορούν ΑΜΕΑ-Γυναίκες .Ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδων. Επίσης του μεταβιβάστηκαν αρμοδιότητες για την ΔΕ Μαρώνειας. Η θητεία του νέου Αντιδημάρχου λήγει στις 31 8 2019. Ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του κ Δουδουλακάκη ενώ ευχαριστεί θερμά την τέως Αντιδήμαρχο Κυριακή Πατσάρα για το πολύ σημαντικό έργο και προσφορά στον Δήμο κατα την διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων της.

Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
Ο Αρίων στην Ξάνθη
Το φωνητικό συγκρότημα της Ξάνθης «Ο Αρίων» στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης παρουσιάζει μια μουσική παράσταση με την συμμετοχή φίλων του, μουσικών και τραγουδιστών και μικρής νεανικής χορωδίας, αύριο Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 8 .00 μμ στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης.

Εκδήλωση του ΜΟΚ
Η κοπή βασιλόπιτας των Μελών και Φίλων του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 12:00,, στην αίθουσα διαλέξεων του Λαογραφικού Μουσείου (Αγ. Γεωργίου 22, Κομοτηνή) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία από τον διατροφολόγο Κώστα Νικολαΐδη με θέμα «Διατροφή και Γυμναστική».

Η παρουσία των Αβδήρων
Η διαχρονική παρουσία των Αβδήρων από τον 7ο αι. π.Χ. ως τις μέρες μας θα παρουσιαστεί από την κα Κωνσταντίνα Καλλιντζή, Αρχαιολόγο – Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης τη Δευτέρα 5- 2- 2018, στις 20:00. Ήταν τα Άβδηρα μια πόλη; Ήταν τα Άβδηρα πόλεις πολλές; Την απάντηση στην παράξενη αυτή ερώτηση θα προσπαθήσουμε να τη δώσουμε όλοι μαζί σήμερα, αφού παρουσιάσουμε την πόλη των Αβδήρων διαχρονικά, συζητώντας για την ιστορία της, την πολεοδομική εξέλιξη, τα αρχαιολογικά ευρήματα, τους εκάστοτε κατοίκους και τα περιβαλλοντικά δεδομένα.

Κοπή βασιλόπιτας του ΔΗΠΕΘΕ
Κοπή βασιλόπιτας του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής, θα πραγματοποιηθεί αύριο στο καφέ «ΟΧΤΩ», στη Βασιλέως Παύλου στις 11.00 το πρωί.

Ετήσιο μνημόσυνο
Το ετήσιο μνημόσυνο κι αμέσως μετά τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των πεσόντων αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος θα τελεστεί στην Κομοτηνή στις 10 Φεβρουαρίου στις δώδεκα το μεσημέρι στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στο μνημείο πεσόντων Αστυνομικών στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής.

Καιρός
Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, βουλη, κυα, agrotica, ΓΣΕΕ, απεργια, προσφορες, καρναβαλι, συμμετοχή, καιρος, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, καρναβαλι 2011, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απεργια μμε, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, ξανθη, η ημέρα της γης, απεργια γσεε, αυτοδιοικηση, agrotica, αμεα, θεμα, θητεια, μνημειο, μνημοσυνο, μουσικη, πλαισιο, υπουργειο οικονομικων, αριων, γεωργιου, δευτερα, δωδεκα, δικτυο, αιθουσα, εξελιξη, επιτυχια, εφαπαξ, ηλικια, ομιλια, ιστορικο, κελσιου, κυρια, νυχτα, πρωι, συνεχεια, συμμετοχή, ταση, τεως, τριτη, μποφορ, υπουργειο, κωνσταντινα, κυριακη, ομαδες, θεματα, θερμοκρασια, υγειας
Τυχαία Θέματα