Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 1-2-2018

07:26 1/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ στην Κομοτηνή
Τις βασικές αλλαγές που έχουν μέχρι στιγμής κατατεθεί, από την αρμόδια Επιτροπή του ΥΠΕΣ, στο δημόσιο διάλογο για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην Κομοτηνή η επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης «Πολιτική Ανατροπή», κα Ελένη Λαφτσή.

Οι αλλαγές αυτές, όπως είπε ο κος

Πουλάκης, περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που άπτονται της πολιτικής, διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας των ΟΤΑ και δεν εξαντλούνται στην καθιέρωση της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος.

Κοινωνία
Κοινωνικό τιμολόγιο
Έκπτωση έως και 70% στους πολίτες με εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα προσφέρει το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ρεύματος. Η υποβολή αιτήσεων στο νέο σύστημα το οποίο θα τηρείται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, ξεκινά σήμερα. Θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος μέχρι την 30η Απριλίου, κατά την οποία οι δικαιούχοι θα έχουν τον χρόνο να υποβάλουν νέα αίτηση και να ενταχθούν στο νέο ΚΟΤ με βάσει τα νέα στοιχεία.

Βουλή
Συνάντηση με τον ΓΓ Αγροτικής Πολιτικής
Με τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής, Χαράλαμπο Κασίμη, συναντήθηκε χθες στην Αθήνα ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ. Ο κ. Αχμέτ έθεσε στον γενικό γραμματέα το θέμα της διάθεσης των κονδυλίων για το υπομέτρο 6.1 του Προγράμματος Εγκατάστασης Νέων Γεωργών. Σύμφωνα με τον κ. Κασίμη υπάρχουν τα Σχέδια Βελτίωσης από τα οποία μπορούν να αντληθούν επιπλέον πόροι για τους αγρότες της ΑΜ-Θ. «Η στάση του κ. Κασίμη αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση υποτιμά την Θράκη και τους αγρότες της. Αγνοεί το γεγονός ότι η φτώχεια δεν είναι μοναδικό «προνόμιο» της Δυτικής Μακεδονίας και δείχνει πόσα κίβδηλες ήταν οι υποσχέσεις του αναπτυξιακού συνεδρίου οι οποίες εξαερώθηκαν μόλις έφυγαν όλοι τους από την Κομοτηνή.» αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο κος Αχμέτ Ιλχάν.

Περιφέρεια
Οι Ρώσοι έρχονται
Προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στη Ρωσία πραγματοποίησε η αντιπεριφέρεια Τουρισμού στο πλαίσιο των δράσεων για το έτος «Ρωσίας – Ελλάδας», που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017 και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2018. Το 2017 ήταν η χρονιά που η ΑΜΘ προσέλκυσε περισσότερους Ρώσους τουρίστες, από ποτέ. Μόνο τον Ιούλιο του 2017 καταγράφτηκαν 2,5 χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες στην περιοχή.

Κοπή Βασιλόπιτας Υπαλλήλων ΠΕ Ροδόπης
Η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας για τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, αφού ξεκίνησε με τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος, στάθηκε στη σημασία που έχει η αλληλεγγύη και ο αλληλοσεβασμός για την αντιμετώπιση της απαιτητικής καθημερινότητας μέσα από την σκληρή δουλειά. Επισήμανε επιπλέον το γεγονός πως παρά τις δυσκολίες, όλοι πρέπει να συνεχίζουν απρόσκοπτα στο έργο τους ενώ τόνισε πως εχθρό της προσπάθειας που καταβάλλεται από όλες τις πλευρές αποτελεί η έλλειψη προσωπικού και η αδιαφορία του κράτους.

Τοπική Αυτοδιοίκηση –Δήμοι
1.100 τσάντες επαναχρησιμοποιούμενες
Πράσινο φώς στην προμήθεια 1.100 επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών αγοράς άναψε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής. Θα είναι τσάντες αγοράς από ανακυκλωμένο υλικό με μήνυμα για τη μείωση της πλαστικής σακούλας. Η διανομή της τσάντας θα γίνει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρεία Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. Η εκδήλωση θα έχει σκοπό την συλλογή άχρηστων ηλεκτρικών συσκευών δημοτών μας.

Παιδεία
Απάντηση του Πρυτανεύοντα του ΔΠΘ στο Σκαϊ
Με επιστολή του προς το δημοσιογράφο Τάσο Τέλογλου, ο πρυτανεύων του ΔΠΘ, κος Τουλουπίδης απαντά για όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή του στο ΣΚΑΙ που ασχολήθηκε με το Πανεπιστήμιο. Ο κος Τουλουπίδης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι πρόσφατα το Δ.Π.Θ. αναδείχθηκε 1ο στην Ελλάδα και 299ο στον κόσμο σύμφωνα με το Ranking Web of Universities. «Τα μέλη της Επιτροπής Ερευνών του ΔΠΘ όσο και οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της Γραμματείας του ΕΛΚΕ ενήργησαν και ενεργούν με επάρκεια και συνείδηση, υπηρετώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο το συμφέρον του Πανεπιστημίου μας όσο και τις ανάγκες των μελών ΔΕΠ, στοιχείο εξάλλου το οποίο επιβεβαιώνεται από τους αλλεπάλληλους ελέγχους τους οποίους έχουν δεχθεί μέχρι σήμερα και στους οποίους πανθομολογουμένως έχουν ανταπεξέλθει πλήρως.» τονίζει ο κος Τουλουπίδης.

Εκδήλωση Μουσικού Σχολείου
Τελετή υποδοχής τριών σχολείων, από Σουηδία, Τουρκία και Ιταλία διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις έξι και μισή το απόγευμα . Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο Technologh και ICT in Education.

Επικοινωνία – ΜΜΕ
Ανακοίνωση ΕΣΗΕΜ-Θ
Τo Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ με ανακοίνωσή του αποδοκιμάζει τη συμπεριφορά εκλεγμένου αυτοδιοικητικού παράγοντα της Ξάνθης, ο οποίος καταφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος της συναδέλφου Κυριακής Οικονόμου, που τον φιλοξενούσε σε εκπομπή της στο δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης. Αντιδράσεις που αμφισβητούν την ακεραιότητα των δημοσιογράφων σε δημοτικά ΜΜΕ, αν δεν τεκμηριώνονται, παραμένουν στο πεδίο της κοινής συκοφαντίας και δεν έχουν την παραμικρή άλλη βαρύτητα.

Εργατικό Κέντρο
Καταγγελία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής
Την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας να προσλάβει με ιδιωτικό συμφωνητικό εταιρία security καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής σημειώνοντας επίσης πως η ίδια εταιρία με «μπράβους χτυπά εκλεγμένους αντιπροσώπους εργατικών σωματείων.»
Το περιστατικό σημειώθηκε στην ετήσια τακτική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28/1/18, «Όταν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των σωματείων επιχείρησαν να μπουν στο Εργατικό Κέντρο, άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας με την λίστα των αντιπροσώπων στα χέρια, τους απαγόρευαν την είσοδο αν δεν τους έδιναν τα στοιχεία τους. Η άρνηση των εργατών αντιπροσώπων να δώσουν στοιχεία σε μπράβους που δεν έχουν καμιά σχέση με σωματεία και το εργατικό κίνημα οδήγησε σε σκηνές «απείρου κάλλους» με βρισιές, προπηλακισμούς και βιαιοπραγίες εναντίον των αντιπροσώπων.» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση καταγγελία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής.

Μητρόπολη
Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Κομοτηνής
Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Κομοτηνής ιερουργεί σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Εθελοντισμός
Εκδήλωση της Αντικαρκινικής Εταιρείας
Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία-παράρτημα Ροδόπης σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο γυναικών ν.Ροδόπης «Γυναίκα και δημιουργία»,διοργανώνει εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα, με καλεσμένο ομιλητή τον δημοσιογράφο κ.Κώστα Χαρδαβέλλα. Ο κ.Χαρδαβέλλας θα καταθέσει την βιωματική του εμπειρία σχετικά με την προσβολή του από τον καρκίνο και την αποθεραπεία του ,μεταδίδοντάς μας με τον δικό του αισιόδοξο τρόπο το ελπιδοφόρο μήνυμα του «ζην» και του «ευ ζην». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιδρύματος Παπανικολάου,εν όψει της παγκόσμιας μέρας κατά του καρκίνου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
Ψηφοφορία για τους Trellacademy
Με ψήφους 17-10 δεν έγινε δεκτή η αποβολή από το φετινό Ξανθιώτικο καρναβάλι των Trellacademy της Κομοτηνής κατά την διάρκεια ψηφοφορίας των καρναβαλικών συλλόγων σε έκτακτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής. Στη συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού ανέφερε ότι έχει δεχτεί παράπονα από εκπροσώπους συλλόγων για τη δραστηριότητα του συλλόγου από την Κομοτηνή και έθεσε το θέμα σε συζήτηση.

Εκδήλωση του ΜΟΚ
Η κοπή βασιλόπιτας των Μελών και Φίλων του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 12:00,, στην αίθουσα διαλέξεων του Λαογραφικού Μουσείου (Αγ. Γεωργίου 22, Κομοτηνή) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία από τον διατροφολόγο Κώστα Νικολαΐδη με θέμα «Διατροφή και Γυμναστική».

Συλλογή τροφίμων
Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και το Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής συμμετέχουν ενεργά στην εθελοντική δράση Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα και διοργανώνουν παιδικό κουκλοθέατρο ¨ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ-Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ¨ που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κυττάρου (Πρώην Ρεξ) την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις 18.00. Αντί ΕΙΣΟΔΟΥ οι διοργανωτές συλλέγουν τρόφιμα για τη στήριξη οικογενειών του Δήμου Κομοτηνής

Κοπή πίτας
Το Σωματείο Κουρέων Κομμωτών Κομοτηνής και Περιφερείας θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο κέντρο ΑΛΛΟΤΙΝΟ το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 21.00.

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν προχθές (30-1-2018) το πρωί, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 21χρονος υπήκοος Ιράκ και ένας 22χρονος υπήκοος Παλαιστίνης, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Πακιστάν και Ιράκ. Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, με οδηγό τον 22χρονο και συνοδηγό τον 21χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τη σύλληψη, κατευθύνθηκαν στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και λίγο πριν την είσοδο της πόλης της Ξάνθης, ο 22χρονος οδηγός ακινητοποίησε το όχημα. Ακολούθως, μαζί με τον 21χρονο συνοδηγό και τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, τράπηκαν πεζή σε φυγή, πλην όμως συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο εντόπισαν άλλους τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Καιρός
Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, τα νότια και πρόσκαιρα στο αιγαίο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 με βαθμιαία εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα Βόρεια.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ιλχάν αχμέτ, ευ ζην, κος, ΟΤΑ, ηλεκτρονική, νέα, βουλη, αθηνα, ρωσία, ελλαδα, αμθ, απρόσκοπτα, εταιρεία, δπθ, σκαι, web, δεπ, σχολεια, ict, education, μμε, security, ψηφοφορία, καρναβαλι, δηπεθε, δραση, ρεξ, αλεξανδρουπολη, συλληψεις, καιρος, αιγαιο, υπουργειο εσωτερικων, υπες, σταση εργασιας, καρναβαλι 2011, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, κοινωνικος τουρισμος, τελος του κοσμου, ιταλια εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, αυτοδιοικηση, ελενη, αη βασιλης, ρωσία, ηλεκτρονική, το θεμα, αιτηση, ανακυκλωση, αυτοκινητο, βρισιες, δουλεια, δπθ, εθνικη, ευχες, θεμα, θρακη, ιρακ, ιταλια, κινητα, κινητα τηλεφωνα, μμε, περιοδος, πλαισιο, προγραμμα, ραδιοφωνο, σκαι, σουηδια, τα νεα, φτωχεια, φως, ωρα, αδιαφορια, αλληλεγγυη, αμθ, απρόσκοπτα, αχμετ, βορεια, γεγονος, γεωργιου, γινει, δεπ, δευτερα, δημοσιο, δηπεθε, δηλωση, δειχνει, εγινε, εγνατια, αιθουσα, ευρω, ειπε, ελλειψη, ενεργα, εξι, ερχονται, εσηεμ, εσωτερικων, εταιρεία, εταιρια, ετος, ιδια, η τελετη, ιδιωτικο συμφωνητικο, ιλχάν αχμέτ, ομιλια, κυβερνηση, κος, χτυπα, μειωση, οδηγος, οχημα, πακισταν, πεδιο, πρωι, σαββατο, συζητηση, συνεχεια, συλληψη, σκηνες, σχεδια, σχολειο, σωματειο, τελογλου, τμημα, τουρκια, τσαντες, υπηκοος, φυγη, φορα, ωρες, security, δημοτικα, education, web, ict, κωστας, κυριακη, ρωσοι, σημα, θερμοκρασια, υλικο, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα