Κομοτηνή: ΕΡΤ Δελτίο Ειδήσεων 27-08-2018

14:02 27/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγνατία οδός
Εντατικοί είναι οι ρυθμοί βελτίωσης του οδοστρώματος της Εγνατίας οδού
Εντατικοί είναι οι ρυθμοί βελτίωσης του οδοστρώματος της Εγνατίας οδού, σε ολόκληρη την ΑΜ-Θ.
Μιλώντας για το θέμα στην ΕΡΤ ο υπεύθυνος της περιφερειακής υπηρεσίας της Εγνατίας οδού στην Κομοτηνή, Πασχάλης Τσουκαλάς, στάθηκε στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για το τμήμα, Αρδάνιο-Κήποι, στις εργασίες της παράκαμψης της Καβάλας, στις δημοπρασίες

που αναμένονται για τα τμήματα Αλεξ/πολης Κομοτηνής, ΒΙΠΕ Αλεξ/πολης- Μάνδρας. Επίσης και στην παράδοση άμεσα των κόμβων στην περιοχή, της Λύρας, της Κορνοφωλιάς και της Δαδιάς.
Οι εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος της Εγνατίας, αφορούν και τον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορεστιάδας.
Σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στο τέλος του χρόνου.
Φοιτητές
Φάνηκαν οι πρώτοι νέοι ΦΟιτητές
Ξεκίνησαν να δίνουν το παρόν τους οι νέοι φοιτητές στην Κομοτηνή, αναζητώντας τις ταμπέλες με τα Ενοικιαζόμενα σπίτια και οργανωμένα στούντιος.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να αυξηθεί η κίνηση και να κορυφωθεί μέσα στο Σετπέμβριο, καθώς οι βάσεις θα ανακοινωθούν αύριο, βάζοντας τέλος στην αγωνία, υποψηφίων και γονέων.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων ισχυρίζονται πως έχουν πέσει οι τιμές και υπάρχουν ανοίκιαστα σπίτια, που θα καλύψουν τη ζήτηση.

Αυτοδιοίκηση
Ελένη ΛΑφτσή, Ανακοίνωση για ΔΕΥΑΚ και εργαζόμενους

Ανακοίνωση εξέδωσε η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή, Ελένη ΛΑφτσή, για την ΔΕΥΑΚ και τους εργαζόμενους.
Σύμφωνα με την κ. ΛΑφτσή, η διαφορά που ανέκυψε μεταξύ της διοίκησης της ΔΕΥΑ Κομοτηνής και τμήματος των εργαζομένων, δεν επιδέχεται μικροκομματική εκμετάλλευση και λαϊκισμό, ενόψει μάλιστα της προεκλογικής περιόδου.
Και αυτό γιατί υπάρχει άμεσο συμφέρον να βγουν όσο το δυνατόν αλώβητοι από την υπόθεση αυτή και οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τις επιβληθείσες ,μέσω των μνημονιακών νόμων ,μισθολογικές περικοπές και οι οποίοι στηρίζουν, αιμοδοτούν την επιχείρηση εδώ και πολλά χρόνια.
Σε ότι αφορά τη ΔΕΥΑΚ , η κ. ΛΑφτσή υποστηρίζει πως θα πρέπει να γίνει μια βιώσιμη επιχείρηση.
«Η έκδοση πλήρως αντικρουόμενων αποφάσεων από τον ΑΠ, αλλάζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα και δυστυχώς επανατοποθετεί και επανεξετάζει την υπόθεση σχεδόν από μηδενική βάση.Οι πιθανότητες δηλ.να δικαιωθούν είτε οι εργαζόμενοι είτε η επιχείρηση ,είναι ,κατά την σχεδόν 50-50», τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η κ. ΛΑφτσή.
ΕΛΑΣ
Είκοσι επτά αστυνομικοί εκπαιδεύτηκαν στη χρήση και υποστήριξη συσκευών ανίχνευσης καρδιακών παλμών
Είκοσι επτά αστυνομικοί εκπαιδεύτηκαν στη χρήση και υποστήριξη συσκευών ανίχνευσης καρδιακών παλμών.
Η Ελληνική Αστυνομία έχει προμηθευτεί (25) τέτοιες συσκευές, που έχουν κατανεμηθεί σε υπηρεσίες διαβατηριακού έλεγχου σε συνοριακά σημεία της χώρας
Πρόκειται για συσκευές που έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν ανθρώπους κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (κρύπτες) σε οχήματα διαφόρων τύπων, όπως φορτηγά, λεωφορεία κ.λπ., γεγονός που θα αναβαθμίσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των υπηρεσιών συνοριακού έλεγχου.
Η προμήθεια των συσκευών συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (75% ευρωπαϊκή συμμετοχή, 25% εθνική) και εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος της χώρας μας για την ενίσχυση των ελέγχων των εξωτερικών συνόρων της.
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Παράταση ημερομηνιών του ΕΑΠ της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Γίνεται γνωστό πως η Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων στα 8 Σύντομα Προγράμματα Σπουδών έως τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 15:00.
Οι τίτλοι των 8 ΣΠΣ της Σ.Θ.Ε.Τ είναι οι ακόλουθοι:
Εφαρμογές Γεωργίας Ακριβείας
Εισαγωγή στη Διαχείριση Αποβλήτων
Φυσικά καταστροφικά φαινόμενα υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής
Σχεδίαση ενσωματωμένων συστημάτων και εφαρμογές μικροελεγκτών στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων
Ανάπτυξη Ψυχαγωγικού Λογισμικού Βιομιμητική Τεχνολογία (Χωρικός Σχεδιασμός: σύγχρονες τάσεις και ζητήματα αιχμής Προχωρημένη Κατάρτιση στη Διαπολιτισμική Μεσολάβηση (

Σύλλογοι
«Ας κατασκηνώσουμε μαζί την αγάπη μας για τα παιδιά»
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξάνθης «Κατασκηνωτές» προσκαλεί το κοινό για έβδομη συνεχόμενη χρονιά να υποστηρίξει τη δράση του, που ως βασικούς αποδέκτες έχει ξανθιώτικες οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές -και όχι μόνο- δυσκολίες.
Κατά τη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης θα συγκεντρώνονται σχολικά είδη στο «Σπιτάκι τέχνης, έκφρασης και πολιτισμού» που βρίσκεται στη γωνία των οδών Φίλιππου Αμοιρίδη και Ιωακείμ Σγουρού (λίγο πιο πάνω από το παλιό δημαρχείο.
Στο ίδιο σημείο βρίσκεται και ο «τοίχος της καλοσύνης» των «Κατασκηνωτών,» όπου και εκεί μπορούν να αφήνονται οι προσφορές.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις «Εράσμεια 2018»
Συνεχίζονται έως τις 29 Αυγούστου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις Εράσμεια 2018
Συνεχίζονται έως τις 29 Αυγούστου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις Εράσμεια 2018
Τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Εράσμεια 2018» διοργανώνει από τις 25 ως τις 29 Αυγούστου η Πολιτιστική Στέγη Νέου Ερασμίου «Γεώργιος Βιζυηνός».
Σήμερα στις 21.30: Σαρακατσάνικη βραδιά με τους Βαγγέλη Τσιλιγγίρη (κλαρίνο), Κωστή Ζλατίνη (τραγούδι) και Κώστα Μπανιώτη (τραγούδι).
Αύριο Τρίτη στις 19.00: Περιφορά της εικόνας του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του δήμου Νέστου και στις 22.00: Λαϊκή βραδιά με τον Αλέκο Ζαζόπουλο
Την Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 21.30: Θρακιώτικο γλέντι με τον Γιάννη Κουμή.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχει στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ερασμίου έκθεση παραδοσιακών ενδυμασιών (αυθεντικών και πιστών αντιγράφων) από την προσωπική συλλογή του Δημοσθένη Κουρτίδη (ώρες λειτουργίας 19.00-22.00).
Πολιτισμός
Εξαιρετική εμφάνιση Θ. Γκαϊφύλλιας και η ορχήστρα του στην ΕΡΤ
Καμάρωσε όλη η Ελλάδα μέσω του φεστιβάλ της ΕΡΤ στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου, που ξεκίνησε την Παρασκευή, τον Θανάση Γκαϊφύλλια και την ορχήστρα του, που ήταν όλοι από την Κομοτηνή!
Πρόκειται για τους Δημήτρη Κεραμέα στη δεύτερη φωνή και στο ηλεκτρικό μπάσο, τον Θωμά Αραμπατζή στην Ηλεκτρική κιθάρα, τον Τάσο Καπζάλα στο σαξόφωνο και στο φλάουτο, τον Κώστα Τσακλίδη στα τύμπανα, τον Φώτη Ζανελάρη στο βιολί και στα πλήκτρα και τον Ιάσωνα Καπζάλα(σ.σ. γιός του Τάσου Καπζάλα) στα κρουστά!
Ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας και η ορχήστρα του επί τρεις μήνες έκαναν σκληρές πρόβες για να παρουσιάσουν αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα, μια βεντάλια τραγουδιών όπου αποτελούσαν το συναπάντημα της ΡΟΚ μουσικής με την παράδοση…Στοιχήματα δύσκολα, όχι όμως για τον Θανάση Γκαϊφύλλια, που ξέρει πώς να βρίσκει τα περάσματα και να απογειώνει τα τραγούδια και το κοινό του που τον αγαπάει και που μαθαίνει μέσα από αυτόν τον τρόπο τα τραγούδια της παράδοσης!

Η Ηλέκτρα του Ευριπίδη σήμερα στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ
Την θεατρική παράσταση «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το θεατρόφιλο κοινό, σήμερα στις 9 το βράδυ στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ.
Η συγκεκριμένη παράσταση αποτελεί την διεισδυτική σπουδή, πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της ενοχής, της μεταμέλειας και της Δικαιοσύνης.
Την σκηνοθεσία έχει κάνει ο Θέμης Μουμουλίδης. Στο ρόλο της Ηλέκτρας η Λένα Παπαληγούρα, επίσης παίζουν οι Νίκος Κουρής, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, αλλά και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

Οι Εκκλησιάζουσες αύριο στην Κομοτηνή
Η παράσταση «Εκκλησιάζουσες» παρουσιάζεται την Τρίτη 28 Αυγούστου στο θερινό δημοτικό θέατρο Κομοτηνής στις 9.30 το βράδυ.
Οργανωτική για την πυρασφάλεια στις Γιορτές Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη
Οργανωτική Επιτροπή με θέμα την προετοιμασία και την πυρασφάλεια ενόψει των Γιορτών Παλιάς Πόλης, στο Δήμο Ξάνθης με πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού.
Στη σύσκεψη υπήρξε μεγάλη συμμετοχή των συλλόγων, των κατοίκων της Παλιάς Πόλης αλλά και αρμόδιων υπηρεσιών, ιδιαίτερα των πολιτικών και υπηρεσιακών προϊσταμένων της Πολιτικής Προστασίας Δήμου και Περιφέρειας, ενώ πριν τη συνάντηση το Κέντρο Πολιτισμού είχε διανείμει στους εμπλεκόμενους τις οδηγίες και τα έγγραφα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.
Θα υπάρξει και νέα σύσκεψη μεταξύ Δήμου, Κέντρου Πολιτισμού, Πυροσβεστικής και Αστυνομίας για το συντονισμό αλλά και μικρής κλίμακας άσκηση στην Παλιά Πόλη για την εφαρμογή των σχεδίων, που έχουν οι αρμόδιοι για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στον παραδοσιακό οικισμό, ειδικά στην περίοδο των Γιορτών.

Δυναμικό παρόν και στις φετινές Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης της ΦΕΞ
Δυναμικό παρόν και στις φετινές Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης δίνει η ΦΕΞ.
Έχουν προγραμματισθεί Θεματικές ενότητες όπως Ξάνθη – Ο χώρος της μνήμης & της δημιουργίας • Η Ξάνθη των καπνών ανατολικού τύπου • Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι • Η Ξάνθη των γεύσεων & των απολαύσεων … ( γλυκιά Ξάνθη – η Ξάνθη του κρασιού …) • Η Ξάνθη του παραμυθιού… στην παιδική παιδική σκηνή ΦΕΞ.

Στις Γιορτές παλιάς πόλης Ξάνθης και το ΙΘΤΠ
Και φέτος το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης συμμετέχει ενεργά στις Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης 2018, με ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις.
Από την αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π» στην οδό Καπνεργατών 9 έως και την σκηνή, τέχνης και πολιτισμού, «Νησάκι», στην οδό Πινδάρου, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις από τις 3 έως τις 7 Σεπτεμβρίου, που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μικρών και μεγάλων επισκεπτών των γιορτών.
Αθλητική Ενημέρωση

Έχασε η Ξάνθη από τον Παναθηναϊκό (0-1)

Κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, με αρκετούς φιλάθλους στο γήπεδο της Ξάνθης στα Πηγάδια, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η τοπική ομάδα γνώρισε την ήττα με 0-1 από την νεανική ομάδα του Παναθηναϊκού(69ο Μπουζούκης).
Οι ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου Ξάνθης είχαν κατά διαστήματα καλή απόδοση, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η δεκάλεπτη διακοπή στο 80ο, λόγω πτώσης τάσεως, από υπερθέρμανση στους λαμπτήρες των πυλώνων.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη Αγωνιστική Κυπέλλου Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε η πρώτη Αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας, με δύο από τις τρεις ομάδες της Θράκης να περνούν στην επόμενη φάση. Πιο συγκεκριμένα ο Άρης Αβάτου κέρδισε 1-0 τον Eθνικό Νέου Κεραμιδίου Πιερίας…
Το Παραλίμνη Σερρών κέρδισε 4-0 την Θράκη Φερρών και στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κομοτηνής, η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου που αντικατέστησε την κυπελλούχο Δόξα Προσκυνητών, κατάφερε και πήγε το παιχνίδι στα πέναλτυς, απέναντι στην ομάδα ΑΟ Καρδίας, κυπελλούχου ομάδα της ΕΠΣ Μακεδονίας.
Στα πέναλτυς όμως η Θεσσαλονικείς με 4-5 πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, βιπε, βασεις, δευακ, δευα, δηλ, λεωφορεια, συμμετοχή, ΕΑΠ, δραση, προσφορες, βιζυηνός, εμφάνιση, ελλαδα, ηλεκτρικος, ροκ, δηπεθε, θεατρο, ξανθη, νέα, αρης, ert, κινηση στους δρομους, παναθηναικος, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, ηλεκτρα γαλανου, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, ελενη, σχολικα ειδη, το θεμα, αστυνομια, γωνια, εβδομη, ηθοποιοι, ηλεκτρα, ηττα, θεμα, θρακη, κηποι, κιθαρα, πλαισιο, τραγουδια, ωρα, αγαπη, αγωνια, βιπε, βραδια, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, γινει, γηπεδο, γλεντι, δευα, δευακ, δευτερα, δηλ, δυνατοτητα, δηπεθε, δυστυχως, δοξα, διαδικτυο, εγγραφα, ευκαιρια, αιθουσα, υπαρχει, εκθεση, εκμεταλλευση, ελληνικη αστυνομια, ενεργα, εμφάνιση, επτα, εφαρμογες, τεχνολογια, ιδιο, υπηρεσιες, υποθεση, ιδρυμα, ιωακειμ, κινηση, λυρας, μηνες, ομαδα, οχηματα, πιθανοτητες, υπογραφη, προγραμματα, πρισμα, ρυθμοι, ροκ, ρολο, σαξοφωνο, συγκεκριμενα, συντομα, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σπιτια, τμημα, τριτη, τυμπανα, φεγγαρι, φεστιβαλ, φλαουτο, φωνη, φορτηγα, χρηστος, βιολι, εφαρμογη, ειδη, ιδιαιτερα, ομαδες, ορχηστρα, παιχνιδι, πηγαδια, σκηνη, θανασης, θωμα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα