Κομοτηνή: ΕΡΤ Δελτίο Ειδήσεων 26-09-2016

08:36 26/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Aγορά-Οικονομία
Γ. Καβαθάς: «550.000 νέες θέσεις εργασίας μέσω Συνεργειών»
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και η πρώτη Συνέργεια-Έκθεση Τοπικών Προϊόντων από παραγωγούς και μεταποιητές της Ροδόπης, το Σάββατο στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.
Το παρόν τους έδωσαν παραγωγοί και μεταποιητές της Ροδόπης, σε μια προσπάθεια να τους γνωρίσει το αγοραστικό κοινό και να αναζητά τα προϊόντα σε σημεία αγοράς της περιοχής.
Αυτό που επίσης ζητούν οι ντόπιοι παραγωγοί και μεταποιητές είναι να καθιερωθεί μια μέρα μέσα στην εβδομάδα,-κάτι σαν πράσινη λαϊκή- όπου θα μπορούν να πωλούν τα προϊόντα

τους και να τους γνωρίσει περαιτέρω το αγοραστικό κοινό.
Στην Συνέργεια το παρόν του έδωσε ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ, Γιώργος ΚΑβαθάς, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε πως πρέπει να αντιληφθούμε την μεγάλη σημασία του να παράγουμε και να καταναλώνουμε τα τοπικά προϊόντα και πως μέσα από την εθνική καταναλωτική συνείδηση μπορούν να δημιουργηθούν 550.000 νέες θέσεις εργασίας και μάλιστα πολύ γρήγορα, δίνοντας ανάσα στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα.
Το τριήμερο των εκδηλώσεων της Αγοράς και των Τοπικών Προϊόντων ήταν ενταγμένο στο 2ο φεστιβάλ Via Egnatia, εμπνευστής του οποίου είναι ο περιφερειάρχης, Γιώργος Παυλίδης και χορηγός προβολής η ΕΡΤ.

Αυτοδιοίκηση
Σύσκεψη των Δημοτικών παρατάξεων ζητά ο Σπάρτακος
Σύσκεψη μεταξύ των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής και των υπηρεσιαλών παραγόντων του Δήμου, προτείνει η παράταξη Σπάρτακος, ενόψει των 251 οκτάμηνων προσλήψεων για κοινωφελή εργασία, αλλά και των όποιων επικείμενων μόνιμων διορισμών.
Η σύσκεψη θα έχει ως στόχο να συμφωνηθεί μία κατανομή ειδικοτήτων για τις νέες συμβάσεις τέτοια που να ωφελήσει τον δήμο Κομοτηναίων το μέγιστο δυνατόν. « Έτσι η μεν διοίκηση θα μπορεί να ακούσει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, η δε τελευταία θα αποκτήσει μια πιο άμεση εικόνα των τρεχουσών δημοτικών αναγκών και προτεραιοτήτων, με στόχο το όφελος της πόλης και όχι τις κούφιες αντεγκλήσεις στις Συνεδριάσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΠάρτακου.

Φαρμακευτική περίθαλψη για ανασφάλιστους στον δήμο Τοπείρου
Από το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Τοπείρου ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος παροχής δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης (χωρίς ποσοστό συμμετοχής) σε ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Οι δικαιούχοι μπορούν να καταθέτουν την αίτησή τους Δευτέρα, Τρίτη, και Πέμπτη από 08.00 έως 14.00 στο τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, στο Εύλαλο, κτίριο δημαρχείου.

Κόμματα
Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ροδόπης

Ανακοίνωση εξέδωσε η Τοπική Επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ροδόπης στην οποία υποστηρίζει ότι επιχειρείται από την πορεία της περασμένης Κυριακής και έπειτα από την αστυνομία να «στηθεί ένα σκηνικό πρωτοφανούς αστυνομοκρατίας και εκκαθάρισης στην πόλη με πογκρόμ συλλήψεων και μαφιόζικου τύπου προσαγωγές που παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης εποχές. Με εντάλματα σύλληψης και κακουργηματικού χαρακτήρα κατασκευασμένες κατηγορίες εις βάρος νεαρών φοιτητών μελών Φοιτητικών Συλλόγων της Κομοτηνής, συναγωνιστών της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης υφαίνουν πέπλο τρόμου και καταστολής».

ΔΠΘ
StageOne 48 |
Η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γωνιά Ξάνθης, διοργανώνει το StageOne 48 |Fast-trackBusinessBootcamp, ένα ταχύρυθμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ωρίμανσης νέων επιχειρηματικών ιδεών σχεδιασμένο από την InnovationFarm.
Ομάδες εν δυνάμει επιχειρηματιών, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων εκπαιδευτών, αναπτύσσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου προϊόντος ή υπηρεσίας μέσω έρευνας, αξιολόγησης και ανάπτυξης επιχειρηματικού πλάνου με απώτερο στόχο τη βιώσιμη υλοποίησή τους.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και καταληκτική ημερομηνία εγγραφής είναι η Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016.

Κοινωνία
Καπνίζουν και πίνουν λιγότερο οι μαθητές της Ροδόπης
Απτά αποτελέσματα αποδεικνύεται ότι έχει στη σχολική κοινότητα η δουλειά που γίνεται από το κέντρο προλήψης εξαρτησιογόνων ουσιών Ν. Ροδόπης ¨Ορφέας” καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του επιστημονικού υπεύθυνου του κέντρου Γκάρο Εσαγιάν ”Η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών όπως κάπνισμα και αλκοόλ στην μαθητική κοινότητα έχει φθίνουσα πορεία” σημαντικό ρόλο βεβαία παίζει και η οικονομική κρίση. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο έξω από την μαθητική κοινότητα καθώς παρατηρείται αύξηση της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών λόγω της οικονομικής κρίσης.
Επίσης αύξηση 300% παρουσιάζει ο αριθμός του πληθυσμού του Ν. Ροδόπης που επισκέπτονται το Κέντρο Πρόληψης.

Εκπαίδευση
Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Ξάνθης στον Π. Κεραμάρη σήμερα
Η ΕΛΜΕ Ξάνθης, με αφορμή τις συνεχείς αντιεκπαιδευτικές παρεμβάσεις του Υπ. Παιδείας στην Β/βάθμια εκπαίδευση (επίπεδα αγγλικών, αφαίρεση υποστήριξης ερευνητικών εργασιών , ολιγομελή ΕΠΑΛ, ωράριο υπευθύνων εργαστηρίων, το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ. στην Κομοτηνή , σήμερα στη 13:00μμ.
Στην συγκέντρωση θα παρευρίσκονται και αντιπροσωπείες των υπολοίπων Ε.Λ.Μ.Ε. της περιφέρειας, ενώ θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με την αντίστοιχη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας που έχει οργανώσει η Ο.Λ.Μ.Ε.

Εθελοντές για το Κ.Π.Ε. Βιστωνίδας
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ισπανίδας στα πλαίσια του προγράμματος «Θα σε ξαναβρώ στους μπαξέδες – σχολικός λαχανόκηπος» καλεί τους εθελοντές πριν έρθουν τα σχολικά τμήματα για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα να βοηθήσουν στην προετοιμασία καθαρισμού ενός χώρου – έκτασης περίπου τριακοσίων τετραγωνικών μέτρων όπως κάθε χρόνο.
Το εν λόγω πρόγραμμα είναι για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Έως τώρα το υλοποίησαν είκοσι σχολικά τμήματα, 593 μαθητές και 39 συνοδοί εκπαιδευτικοί.

Υγεία
Ορθή χρήση Φαρμάκων εφιστούν οι Φαρμακοποιοί
Εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την ορθή χρήση των φαρμάκων και των αντιβιοτικών και της ανακύκλωσης. Με πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης , ξεκίνησε με συνεργεία φαρμακοποιών η διανομή φυλλαδίων στο κοινό σχετικά με την ορθή χρήση των φαρμάκων και των αντιβιοτικών , στα σχολεία , στις υπηρεσίες, στα ΚΑΠΗ , στα καφενεία , στις πλατείες.
Επίσης γίνεται ενημέρωση του κοινού για την συγκέντρωση των ληγμένων φαρμάκων στους κάδους των φαρμακείων για την αποστολή τους για καταστροφή με ενδεικνυόμενη μέθοδο της πυρόλυσης και των αχρησιμοποίητων φαρμάκων που έχουμε όλοι στα ράφια μας για το Κοινωνικό Φαρμακείο ή για αποστολές σε εθελοντικές οργανώσεις υγείας και σε δοκιμαζόμενες ομάδες συνανθρώπων μας.

Εθελοντισμός-Κινήματα
Προκήρυξη Αγώνα Δρόμου Ερυθρού Σταυρού

Προκήρυξη Αγώνα Δρόμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Τοπικό Τμήμα Ξάνθης
Όσο υπάρχουν άνθρωποι Τρέχουμε μαζί για το Συνάνθρωπο»
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης διοργανώνει την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016, Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 5.000 μέτρων και Μαθητικό Αγώνα Δρόμου Μαθητών Δημοτικού 1.000 μέτρων με το σύνθημα
«Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης-Όσο υπάρχουν άνθρωποι-Τρέχουμε μαζί για το Συνάνθρωπο»,
προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά είδη και λοιπά είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της πόλης και της ευρύτερης Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης

Σύλλογοι
Στην Ξάνθη το 12ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ
Σε δύο εξέχουσες προσωπικότητες της Ξάνθης, τον μητροπολίτη Ξάνθης και Καβάλας Πολύκαρπο (με καταγωγή από τα Κοτύωρα), και τον πολιτικό Αλέξανδρο Μπαλτατζή (με καταγωγή από την Τραπεζούντα και την Αργυρούπολη), είναι αφιερωμένο το φετινό Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. Το 12ο κατά σειρά φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο Ξάνθης «Φίλιππος Αμοιρίδης» το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 18:30.
Η διοργάνωση του φεστιβάλ γίνεται από την ΠΟΕ σε συνεργασία με τον ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και του Δήμου Ξάνθης. Η Είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Στέγη για τον ΔΑΔΑΑ Ροδόπης
Την δική του Στέγη απέκτησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών και Ενηλίκων με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, Αυτισμός και Asperger στον αύλειο χώρο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. Στον χώρο που παραχώρησε ο δήμος Κομοτηνής το Σάββατο τελέστηκε και ο αγιασμός.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, εν λόγω, ελλαδα, egnatia, ανταρσυα, συμμετοχή, ελμε, επαλ, σχολεια, καπη, φαρμακεια, σταυροι, ξανθη, ποε, αυτισμός, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, καθαρα δευτερα, κλειστα σχολεια, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, τραπεζα της ανατολης, σταυρος δημας, φαρμακοποιοι, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αποτελεσματα, ημερομήνια, οικονομικη κριση, σχολικα ειδη, αιτηση, αστυνομια, αυτισμός, γωνια, δουλεια, δωρεαν, εθνικη, επαλ, εργασια, προγραμμα, egnatia, αυξηση, αλκοολ, αφαιρεση, αφιερωμενο, αφορμη, γινεται, δευτερα, δημος, δηλωσεις, διοικηση, δικη, δομη, εκθεση, εκπαιδευση, ελμε, εβδομαδα, ενημερωση, εν λόγω, εποχες, επιτυχια, ερυθρος σταυρος, ζητα, ιδεες, ιδιο, εικοσι, υπηρεσιες, θεσεις εργασιας, εικονα, ομιλια, καπνισμα, καπη, κτιριο, νεες θεσεις εργασιας, οσο υπαρχουν ανθρωποι, οφελος, παυλιδης, πεμπτη, περιφερειακο, πογκρομ, ποε, πρασινη, ραφια, ρολο, σαββατο, σειρα, συγκεντρωση, συμμετοχή, σπαρτακος, τμημα, τριτη, τριημερο, υλοποιηση, φαρμακειο, φαρμακα, φεστιβαλ, εφαρμογη, ειδη, κλειστο, κυριακη, ομαδες, θεσεις, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα