Κομοτηνή: ΕΡΤ Δελτίο ΕΙδήσεων 13-10-2015

08:37 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οικονομία
ΕΝ ΚΛΩ: Πλειστηριασμοί ή θέσεις εργασίας
Την επίσημη ανακοίνωση πως υπάρχει Έλληνας Στρατηγικός επενδυτής για την ΕΝ ΚΛΩ, χωρίς όμως να αποκαλύπτουν το όνομά του, έκαναν χθες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας.
Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει συναντηθεί με την σύνδικο πτωχεύσεως με υπαιτιότητα της τελευταίας και λόγω του ότι δεν έχει αλλάξει ο πτωχευτικός κώδικας, μπαίνουν σε πλειστηριασμό εργοστάσια της

εταιρείας στη Θες/νικη την ερχόμενη Δευτέρα.
«Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς την Κυβέρνηση, που είχε υποσχεθεί πως θα αλλάξει τον πτωχευτικό κώδικα, αλλά και σε όλους τους φορείς και την τοπική κοινωνία, πως είναι κρίμα να χαθεί αυτή η ευκαιρία και να επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια αρχής γενομένης με 2 στην Κομοτηνή -και με 175 εργαζόμενους να επιστρέφουν- και ένα στην Νάουσα».
Οι πρώην εργαζόμενοι δεν έκρυψαν πως υπάρχουν συμφέροντα που δεν επιθυμούν την επαναλειτουργία της ΕΝ ΚΛΩ και ζητούν από όλους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Μάλιστα έχουν εξασφαλίσει τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Εργατικού Κέντρου και των κυβερνητικών Βουλευτών της Ροδόπης.

Κόμματα
Στο τιμητικό προεδρείο ο Μουσταφά Μουσταφά

Στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά σήμερα τις εργασίες του στο τιμητικό προεδρείο θα είναι ο βουλευτής Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά.

Οι σύνεδροι που εξέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για το συνέδριο του κόμματος
Διεξήχθησαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, οι εκλογές για τους συνέδρους, για το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 13 έως 16 Οκτωβρίου.
Οι σύνεδροι που εκλέχτηκαν είναι οι ακόλουθοι:
Αδαμίδης Δημήτρης,Ανταμπούφης Νίκος,Βαρελάς Κώστας,Γιαννακίδης Στάθης,Γιαννακίδου Χαρίκλεια,Εξίογλου Δημήτρης,Καπαγερίδης Χρήστος,Κολλάτος Γιάννης,Μουμινογλού Μπιρόλ,Παπαϊωάννου ΑριάναΧατζηθεοδώρου Γιώργος,Μεμέτογλου Τσετίν,Μεστάν Οσμάν Ουμίτ

Ερώτηση στη Βουλή
Ερώτηση κατέθεσε στην Βουλή των Ελλήνων μερίδα Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα και τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης.Την ερώτηση υπογράφουν και βουλευτές της Θράκης.

Αυτοδιοίκηση

Πρόγραμμα διανομής τροφίμων από την ΠΑΜΘ»
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υλοποιεί την Προγραμματική Σύμβαση Παροχής τροφίμων σε αστέγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ και οι οποίοι δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μέσω της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.
Η διάθεση των τροφίμων στους δικαιούχους θα γίνει σήμερα στο Κέντρο σίτισης επί της οδού Τέρμα Λεωφόρος Δημοκρατίας του Δήμου Κομοτηνής.

Παραίτηση Δήμαρχου Ξάνθης από την Προεδρία των δυο Επιτροπών
Εγκαταλείπει για τους επόμενους μήνες την Προεδρεία στις δύο Επιτροπές του Δήμου Ξάνθης ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος.
Με αποφάσεις που υπέγραψε πρόσφατα ορίζει Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής τον αναπληρωτή του, Αντιδήμαρχο Κ. Παπαδόπουλο καθώς και Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, τον Αντιδήμαρχο Μ. Λομβαρδέα.Ο ορισμός τους λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει ουσιαστικά για 5 μήνες.
Συνεδρίαση περιφερειακού συμβουλίου
Η 13η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή .

Αίτημα για το νερό
Αίτημα για συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στο αυριανό Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα την Κοστολόγηση και τιμολόγηση των υπηρεσιών άρδευσης και ύδρευσης κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κος Χρήστος Τρέλης

Κοινωνικό Φροντιστήριο
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κομοτηνής αναζητά καθηγητές ειδικοτήτων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.
Oσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να διδάξουν εθελοντικά, να υποβάλλουν αίτηση εγγράφως ή ηλεκτρονικά στην Δ/νση Κοινωνικών Πολιτικών (τηλ. επικοινωνίας: 2531083344, email: [email protected])

Υγεία
Δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις την Πέμπτη στον Εχίνο από το ‘Δ Σώμα Στρατού
Σήμερα από τις 10:00 έως τις 13:00, στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο αποτελούμενο από Χειρουργό και Ωτορινολαρυγγολόγο, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Εχίνου, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων
Την ίδια ημέρα Κινητό Οδοντιατρικό Κλιμάκιο, συνοδευόμενο από ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο Εχίνου για προληπτική εξέταση στοματικής υγιεινής των μαθητών.

Κοινωνία
Διαμαρτύρονται οι συνταξιούχοι…
Συγκέντρωσή όλων των συνταξιούχων των Ταμείων ανατολικής Μακεδονίας Θράκης θα πραγματοποιηθεί την Πέμτπη 13 Οκτωβρίου στις έντεκα το πρωί στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Εκπαίδευση
«Πρόσκληση συμμετοχής σε εργαστήριο του ΚΠΕ Μαρώνειας για τα τοπικά προϊόντα

Το ΚΠΕ Μαρώνειας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», της Πράξης: «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», διοργανώνει εργαστήριο με θέμα: «Τα προϊόντα του τόπου μας».
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11:00 έως 15:00 στο χώρο του ΚΠΕ Μαρώνειας και απευθύνεται σε ενήλικες εντός της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.
Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θέματα που αφορούν την διατήρηση των παραδοσιακών συνταγών μέσα από εργαστήρια παρασκευής εποχιακών παρασκευών. Συγκεκριμένα, θα παρασκευαστούν γιουφκάδες και τραχανάς, με τη βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ιμέρου.
Στην δράση μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 45 εκπαιδευόμενοι και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η υποβολή της αίτησης συμμετοχής στην δράση θα γίνει από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά έως την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Μαρώνειας www.kpemaronias.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο ΚΠΕ Μαρώνειας καθημερινά 8:30-15:00 στο 2533022596 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα.

Περιβάλλον
Ομάδα Πελίτι Κομοτηνής
Συζήτηση διοργανώνει την Παρασκευή 21Οκτωβρίου στις 8.30 μ.μ. τελικά η Ομάδα Πελίτι Κομοτηνής με θέμα τη διατροφή μας και τα δηλητήρια που ρίχνονται στη γη. Θα γίνει ενημέρωση για τη συμβολική δίκη της Μονσάντο στη Χάγη. Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστούν σπόροι από παραδοσιακές ποικιλίες. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης.

Νεκρή χελώνα καρετα-καρέτα βρέθηκε στο Πόρτο Λάγος
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Πόρτο Λάγος, στο λιμένα Λάγος νομού Ξάνθης.
Από το Λιμεναρχείο ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Πολιτισμός
All that Music Festival

Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι από τις 15 Οκτώβριου έως τις 30 Νοέμβριου. Με εννέα (9) Συναυλίες -Σ. Θεοδωρίδου – Σ. Σινόπουλος– Σ. Γκικόντης – Trakya University Ensemble …Έντεκα (11) διαλέξεις – παρουσιάσεις – προβολές Δ. Βερνίκος – Θ. Ορφανίδης, Εκπαιδευτικά προγράμματα και Επτά (7) εκπαιδευτικές δραστηριότητες – Μουσικές συναντήσεις στα σχολεία στη ΦΕΞ.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, πτωχευτικός κώδικας, συριζα, εκλογες, αθηνα, βουλη, κος, τηλ, email, προσφορες, κπε, δραση, music, ξανθη, ensemble, σχολεια, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, κοινωνια, βουλευτες, υπουργειο εργασιας, αιτηση, βουλη των ελληνων, διατροφη, δωρεαν, θεμα, κπε, πλαισιο, υψος, χελωνα, ωρα, email, music, βοηθεια, βρισκεται, γινει, γραφεια, δευτερα, δυνατοτητα, δικη, ευκαιρια, αιθουσα, υπαρχει, εκπαιδευση, ενημερωση, εξετασεις, επενδυτης, επτα, ζωης, ιδια, υπηρεσια, θεοδωριδου, κυβερνηση, κινητο, κος, λαγος, λεωφορος, μηνες, ομαδα, ονομα, ορφανιδης, οσμαν, ουσιαστικα, πεμπτη, περιφερειακο, πλειστηριασμοι, προγραμματα, πρωι, πτωχευτικός κώδικας, συγκεκριμενα, συζητηση, σειρα, σωμα, σχολειο, φροντιστηριο, χαγη, χρηστος, δημητρης, εννεα, ensemble, ιατρικο, ηλεκτρονικα, υπουργειο, κωστας, κυριακη, πληροφοριες, θεματα, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα