Κομοτηνή: Κάθε μέρα ενεργός πολίτης ένας 80χρονος

07:23 10/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο κύριος Αποστολίδης στα 80 του χρόνια κρατά σκούπα και φαράσι και καθαρίζει το δρόμο μπροστά από το σπίτι του. Στέκεται, παίρνει μια ανάσα και συνεχίζει πιο κάτω. Αφαιρεί από τα φρεάτια τα σκουπίδια που βρίσκει και συνεχίζει.

«Είναι πολύ σημαντικό να σεβόμαστε το περιβάλλον»
Κάθε μέρα φροντίζει για τον κοινόχρηστο χώρο μπρος από το σπίτι του, στο δρόμο της γειτονιάς του. Γιατί το κάνετε αυτό; τον ρωτάμε για να απαντήσει πως αν τα αφήσει, με την πρώτη βροχή θα πλημμυρίσουν οι δρόμοι. «Αν κάποιος πετάει τα σκουπίδια του όπου να ναι, τι να σου κάνει ο δήμος; Από πίσω σου να τρέχει η

υπηρεσία καθαριότητας, τίποτα δεν γίνεται. Και το χαρτάκι ακόμη που είχα στα χέρια μου έψαχνα κάδο για να το αφήσω κι αν δεν έβρισκα το έβαζα στην τσέπη μου» δηλώνει προσθέτοντας πως «Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να σεβόμαστε το περιβάλλον. Σε όλα έχουμε τις ευθύνες μας. Να μην λέμε, για να δικαιολογηθούμε, ότι φταίει ο δήμος, φταίει το κράτος. Όλοι μπορούμε να βάλουμε το λιθαράκι και να κάνουμε κάτι.»

Η υπομονή το μυστικό της μακροβιότητας των γάμων
Παντρεμένος από το 1962 με την κα Φανή παρατηρεί πολλές συνήθειες να αλλάζουν μαζί και σε αρκετές περιπτώσεις οι αντοχές των γάμων. «Ήμασταν συνηθισμένοι στην φτώχεια και τα αντέχαμε όλα. Τώρα οι νέοι δεν αντέχουν, οπότε με την πρώτη δυσκολία, διαλύουν τους γάμους εύκολα. Ιδίως αν και οι δύο έχουν δικό τους πορτοφόλι, τότε δεν θέλουν να ζοριστούν. Αν δυσκολευτούν λίγο, τα παρατάνε.» λέει και πριν επιστρέψει στη σκούπα και το φαράσι του σπεύδει να συμβουλέψει τους νέους να δείχνουν «Υπομονή. Υπομονή κι αγάπη».
Φώτο: Ο κος Αποστολίδης σκουπίζει το δρόμο ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα