Κομοτηνή: Ειδήσεις 14-5-2019

09:07 14/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ελευθέρια Κομοτηνής 99 χρόνια μετά
Με Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, Προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος ξεκίνησαν οι εορτασμοί για την σημερινή μεγάλη επέτειο των 99 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό Κορμό. Επίσημη δοξολογία θα τελεστεί στις 10:00-10:30 στον Ιερό καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας. Επίσης θα τελεστεί επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της Κομοτηνής Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής,

κ.κ. Παντελεήμονος και Κατάθεση στεφάνων. Αμέσως μετά ακολουθεί παρέλαση των Πολιτιστικών Οργανώσεων, της Φοιτητικής και Μαθητικής Νεολαίας, των Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρωτογενής Τομέας
Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2019 μέχρι τις 15 Ιουνίου
Τον ΟΠΕΚΕΠΕ επισκέφθηκε χθες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία κατάθεσης των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2019 στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ενισχύσεων (ΟΣΔΕ) και να ανακοινώσει την παράταση της προθεσμίας υποβολής από τους δικαιούχους αγρότες.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι Έλληνες αγρότες για την ομαλή υποβολή των αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης για το έτος 2019, υποστήριξε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πέτυχε την παράταση της αρχικής προθεσμίας που έληγε την 15 Μαΐου 2019 για έναν ακόμα μήνα μέχρι και την 15η Ιουνίου 2019.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σχετικά με την διεξαγωγή τηλεμαχίας (debate) των υποψηφίων για τον Δήμο Κομοτηνής
Διατεθειμένος να πάρει μέρος σε οποιαδήποτε τηλεμαχία δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής με την Λαϊκή Συσπείρωση κος Γιάννης Λεβέντης και σημείωσε μεταξύ άλλων: «κατά καιρούς όλες οι παρατάξεις που ζητούν την ψήφο των Κομοτηναίων επικαλούνται την διαφάνεια και στα δημοτικά πράγματα, καλούμε τους επικεφαλής των συνδυασμών για τον Δήμο Κομοτηνής σε συνάντηση, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για τον καθορισμό των όρων μιας πιθανής τηλεμαχίας.»

Επίσκεψη του Γιάννη Λεβέντη στο Κέντρο Πρόληψης «Ορφέας»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωση Δήμου Κομοτηνής, Γιάννης Λεβέντης, μαζί τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Νίκο Βαργεμίδη, επισκέφτηκαν το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ. Ροδόπης, «ΟΡΦΕΑΣ». Στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκαν με την Πρόεδρο του «Ορφέα» κα. Σιμπέλ Μουσταφάογλου και τον επιστημονικό υπεύθυνο του κέντρου, κ. Γκάρο Εσαγιάν. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κα. Μουσταφάογλου και ο κ. Εσαγιάν αναφέρθηκαν στο έργο που επιτελεί ο «Ορφέας» στην περιοχή σε θέματα πρόληψης και υποστήριξης ατόμων με εξαρτήσεις, καθώς και ευρύτερα φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας, όπως τα ναρκωτικά, ο εθισμός στο διαδίκτυο, τα τυχερά παιχνίδια, το αλκοόλ, ο σχολικός εκφοβισμός, ο ρατσισμός, κ.α. Ειδικότερα ανέλυσαν τις δράσεις του «Ορφέα» στις νέες ηλικίες με παρεμβάσεις στα σχολεία της Κομοτηνής, αλλά και ευρύτερα της Ροδόπης, ενώ επισήμαναν ιδιαίτερα προβλήματα στην Κομοτηνή με κοινωνικές διαστάσεις, που χρήζουν στοχευμένη και ολοκληρωμένη παρέμβαση. Επίσης, η κα. Μουσταφάολγου και ο κ. Εσαγιάν αναφέρθηκαν στα προβλήματα υποχρηματοδότησης του Ορφέα, που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του κέντρου, αλλά και την ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη στελέχωση του κέντρου με εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου οι παρεμβάσεις να απευθύνονται σε περισσότερους που το έχουν ανάγκη, να είναι πιο στοχευμένες, κι να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών της περιοχής μας. Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε στις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και την ανάγκη τακτικής και σταθερής χρηματοδότησης των δομών υγείας, την υπαγωγή τους στο εθνικό σύστημα υγείας και την πλήρωσή τους με μόνιμο και επαρκές προσωπικό. Τόνισε τη σημασία ολοκληρωμένης λειτουργίας τέτοιων δομών σε όλη την χώρα, ενώ δεσμεύτηκε να υποστηρίξει το έργο, αλλά και τις ανάγκες λειτουργίας του «Ορφέα» από όποια θέση και αν βρίσκεται μετά τις εκλογές του Μαΐου.

Κόμματα Κινήματα
Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ
Προεκλογική πολιτική συγκέντρωση διοργανώνει η Τ.Ε ΡΟΔΟΠΗΣ του ΚΚΕ, το Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 19.00, στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Λυμπερίδης Ζήσης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση θα χαιρετίσουν ακόμα: ο Αγγέλου Γιάννης και ο Κερατζή Ιμπράμ Ιμπραήμ υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, ο Παπατολίδης Δημήτρης υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Λεβέντης Ιωάννης υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ανοικτή συζήτηση με την Βίκυ Φλέσσα
Ανοικτή συζήτηση με την Βίκυ Φλέσσα και τον Ιάκωβο Μαρτίδη για το αλφαβητάρι των σχέσεων της ζωής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 18.30 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης. Θα συντονίσει ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, Δρ Γεώργιος Φιλιππίδης.

ΔΠΘ
Ημερίδα με θέμα την Εθνική Ασφάλεια
Επιστημονική ημερίδα με θέμα: «EΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου, ώρα 17:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης (Βασ. Γεωργίου 2Β-Σπαθί). Ομιλητές θα είναι ο κ. Ιατρίδης Κωνσταντίνος Αντιπτέραρχος (Ι), Επίτιμος Διοικητής ΔΑΥ, Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, ο κ.Σέρμπος Σωτήριος Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο κ.Μαυρόπουλος Ηλίας Πολιτικός Επιστήμονας, ο κ.Μορφακίδης Χρήστος Επίκουρος Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης-Εurope Direct Kομοτηνής και του Δήμου Κομοτηνής.

Η Έρευνα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
Ημερίδα με θέμα «Η Έρευνα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης: Oι Συνέργειες για την Καινοτομία και τη Γνώση, Εργαλεία Κοινωνικής Ευημερίας» διοργανώνουν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης αύριο Τετάρτη 15 Μαΐου, στο Αμφιθέατρο Γεώργιος Παπαδριέλλης του ΤΕΦΑΑ στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των ερευνητικών φορέων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
ΤΕΕ Θράκης
Το ΤΕΕ – Θράκης σε συνεργασία με το Δ.Π.Θ διοργάνωσε εσπερίδα με θέμα: «Τεχνικοί Ασφαλείας: Ασφάλεια και υγιεινή στο χώρο εργασίας και ο ρόλος του μηχανικού». Ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ κ. Ιωάννης Δόκας εισηγήθηκε την Επιστήμη του Τεχνικού Ασφαλείας, ο Δρ. Πολιτικός Μηχανικός κ. Γεώργιος Πανόπουλος ανέλυσε την Αξία της Ασφάλειας ενώ την εμπειρία τους από την πράξη ως Τεχνικοί Ασφαλείας μετέφεραν οι συνάδελφοι Μηχανικοί και Τεχνικοί Ασφαλείας της Sunlight κ. Σταμάτης Ασημής και Στυλιανός Χόης και το μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας & Υποδομών – Υγιεινής & Ασφάλειας στην Εργασία του ΤΕΕ – Θράκης κ. Θεανώ Καρακώστα.
Περιφέρεια
Η «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ» εγκαινίασε την εβδομάδα που μας πέρασε τα εκλογικά γραφεία του συνδυασμού στις πόλεις της Δράμας, της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής (10/5/2019, 11/5/2019, 12/5/2019). Ο επικεφαλής της «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ» και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στα εγκαίνια των εκλογικών γραφείων . Σήμερα Τρίτη 14/5/2019 θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός στο εκλογικό γραφείο της Ξάνθης και την Πέμπτη 16/5/2019 στο εκλογικό γραφείο της Καβάλας.
Οικονομία
Προγράμματα ΛΑΕΚ 1-30/2017
Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΛΑΕΚ έτους 2018 για Εργαζομένους Επιχειρήσεων, οι οποίες απασχολούν από 1 έως 49 άτομα θα υλοποιήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής και ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης Τα προγράμματα κατάρτισης: · Υλοποιούνται εκτός ωραρίου εργασίας(Δευτέρα – Τετάρτη απόγευμα) · Η διάρκειά τους είναι 40 ώρες (10 ημέρες) · Ο αριθμός διδακτικών ωρών δεν υπερβαίνει τις 4 ημερησίως · Κάθε καταρτιζόμενος μπορεί να συμμετέχει μόνο σε ένα πρόγραμμα · Θα χορηγηθεί σχετική Βεβαίωση Παρακολούθησης .Οι καταρτιζόμενοι θα επιδοτηθούν με 200,00 Ευρώ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΕΩΣ 31/5/2019
Πολιτισμός
Ξάνθη από την Προϊστορία στο Σήμερα
Η 3η Επιστημονική Συνάντηση της σειράς εκδηλώσεων με τον γενικό τίτλο: «Ξάνθη. Από την Προϊστορία στο Σήμερα» θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 15 Μαΐου στο ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Καπναποθήκη Π), οδός Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη. Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ξάνθης.
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των «Ελευθερίων » στην Κομοτηνή
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των «Ελευθερίων » στην Κομοτηνή σήμερα Τρίτη στις 16:00 στο ΔΑΚ Κομοτηνής θα διεξαχθεί ο Τελικός κυπέλου ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Θράκης. Στις 20.00 στην Πλατεία Ειρήνης θα παρουσιαστούν Παραδοσιακοί χοροί . Συμμετέχουν με τα χορευτικά τους συγκροτήματα οι Σύλλογοι: Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής, Πολιτιστικός Σύλλογος Ανδρωνίων Λήμνου, Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος», Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης, Μορφωτικός Σύλλογος Σαρακατσάνων Θράκης, Κρητική Αδελφότης ν. Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης», Σύλλογος Καππαδοκών και Μικρασιατών ν. Ροδόπης «Ο Μέγας Βασίλειος».
Οι Καντάδες επιστρέφουν
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Θρακικό Πνευματικό Κέντρο – Θρακικό Ωδείο και τη ΔΚΕΠΠΑΚ, αναβιώνουν τις καντάδες στην πόλη αύριο Τετάρτη στις 20:00 στην Βενιζέλου, Λέσχη Κομοτηναίων, περιοχή Βυζαντινού Φρουρίου. Με ξεκίνημα από την αρχή της Βενιζέλου, οι κανταδόροι θα κατευθυνθούν προς τη Λέσχη Κομοτηναίων τραγουδώντας και μετά από ένα Θεατρικό Δρώμενο, οι καντάδες θα συνεχιστούν γύρω από το Βυζαντινό Φρούριο της πόλης.
Συναυλία της Στρατιωτικής Μουσικής της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας

Συναυλία της Στρατιωτικής Μουσικής της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας θα δοθεί αύριο Τετάρτη στις 20:30 στην Πλατεία Ειρήνης . Το ρεπερτόριο της στρατιωτικής μουσικής περιλαμβάνει τραγούδια από την σύγχρονη ελληνική έντεχνη και ροκ σκηνή . Διασκευή-ενορχήστρωση για μπάντα: Υπoλoχαγός(ΜΣ), Τζατζανάς Ιωάννης και Ανθυπασπιστής(ΜΣ), Κουλαουζίδης Ιωάννης . Διευθύνει ο Διοικητής της στρατιωτικής μουσικής Λοχαγός (ΜΣ), Αγγελάκης Εμμανουήλ.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ειδήσεις, εθισμός στο διαδίκτυο, οπεκεπε, οσδε, μαΐου, ιουνίου, κος, παραιτηση λεβεντη, σχολεια, εκλογες, ΚΚΕ, ασφαλεια, europe, τεφαα, συμμετοχή, τεε, δπθ, sunlight, λαεκ, βεβαίωση, ξανθη, βενιζελος, θεατρο, ροκ, ert, σταση εργασιας, αξια, σταυρος δημας, εορταστικο ωραριο, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, βικυ σταματη, αυτοδιοικηση, παρελαση, δημοκριτειο, γνωση, δπθ, εθνικη, εργασια, εργαλεια, θεμα, ναρκωτικα, οπεκεπε, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, ρατσισμος, σημερινη, τεε, τεφαα, τραγουδια, ωρα, αλκοολ, αφορμη, βεβαίωση, βικυ, βρισκεται, βικυ φλεσσα, γεωργιου, γραφεια, διαστημα, δοθει, διοικητης, διαδικτυο, εθισμος, εθισμός στο διαδίκτυο, αιθουσα, ευρω, εμμανουηλ, εβδομαδα, ερευνα, ετος, ευξεινος, ζησης, ζωης, ιμπραημ, ιδρυμα, κος, λαεκ, λεβεντης, λειτουργια, λεσχη, λοχαγος, μαΐου, μηχανικος, νικο, ξεκινημα, οδος, ομιλος, πεμπτη, προβληματα, προγραμματα, ροκ, σαββατο, συζητηση, συγκεντρωση, συμμετοχή, συλλογοι, τυχερα παιχνιδια, τριτη, χρηστος, χριστοδουλος, ιωαννης, ωδειο, κωνσταντινος, ωρες, ασφαλεια, δημητρης, δημοτικα, δοξολογια, εθνικο, europe, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, ιουνίου, σκηνη, sunlight, θεματα, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα