Κομοτηνή: “Από το Σποράκι στο Πιάτο μας”

16:23 13/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη δράση για τη διάδοση και διατήρηση των παραδοσιακών σπόρων πραγματοποίησαν την Παρασκευή 12 Μαρτίου, οι μικροί μαθητές του 6ου και του 11ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής.

Σε συνεργασία με την τοπική ομάδα ‘Σπορίτες’, οι οποίοι προμήθευσαν τους εκπαιδευτικούς με σπόρους, χώμα και οδηγίες για την σπορά, επεξεργάστηκαν, ταξινόμησαν, φύτεψαν και μελέτησαν τους μικρούς σπόρους που όμως η αξία τους αποδείχθηκε τόσο μεγάλη και σημαντική!

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν 2 εβδομάδες με τη φύτευση και θα συνεχιστεί έως και την άνοιξη

με την ανθοφορία των φυτών. “Από το σποράκι στο πιάτο μας” , λοιπόν, ο τίτλος της δράσης! Τα παιδιά κατανόησαν την αξία των παραδοσιακών σπόρων και τη σημασία να διαδοθούν, γι’ αυτό και κάθε ένα πρόσφερε μια ποικιλία σπόρων στην οικογένειά του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, ασχολήθηκαν με κατασκευές – όπως μεγάλες γλάστρες -χρησιμοποίησαν εργαλεία για να σκαλίσουν το έδαφος, συσκεύασαν σπόρους, ζωγράφισαν αφίσες και ταμπέλες για κάθε λαχανικό , έφτιαξαν σκιάχτρα για το ‘χωράφι’ τους.
Η δράση συνεχίζεται και στο σπίτι τους όπου οι γονείς καλούνται να φυτέψουν τους σπόρους και να συνεχίσουν την προσπάθειά τους.

Από την παραπάνω διαδικασία, βγήκαν κερδισμένα πρωτίστως τα παιδιά διότι βίωσαν τη χαρά της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και φυσικά οι νηπιαγωγοί τους που έζησαν την ικανοποίηση της καθοδήγησης. Και…
Περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία να καρποφορήσει η προσπάθειά τους!

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα