Κομοτηνή: Απεργούν τα μέλη του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς των φυλακών

15:18 17/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησε η Ομοσπονδία τους, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς, από τις 15 και θα συνεχίσει έως τις 19 Φεβρουαρίου συμμετέχουν τα μέλη του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής ζητώντας την οριστική επίλυση θεσμικών και οικονομικών διεκδικήσεων.

Ειδικότερα, διεκδικούν ολοκλήρωση της προκήρυξης 6Κ/2018, με τμηματική οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων και αύξηση των θέσεων επιτυχόντων της. Κάλυψη των «εκατοντάδων», όπως τονίζουν, κενών οργανικών θέσεων

της Υπηρεσίας τους καθώς όπως σημειώνουν ο «τελευταίος αμιγής διαγωνισμός προσλήψεων έγινε το 2008». Αλλά και άμεση αποζημίωση των χιλιάδων οφειλόμενων δεδουλευμένων ημερησίων αναπαύσεων (ρεπό), καθώς και όλων των νυχτερινών ωρών, εξαιρέσιμων και αργιών των παρελθόντων ετών.

Επίσης, ζητούν αύξηση των κονδυλίων για την αποζημίωση της πέρα του πενθημέρου εργασίας, «ώστε», όπως λένε, «να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο της απλήρωτης παρεχόμενης εργασίας». Αλλά και άμεση αντικατάσταση του συνόλου των υπηρεσιακών οχημάτων της Υπηρεσίας τους, που, όπως τονίζουν, « πολλά από αυτά είναι πλέον επικίνδυνα λόγω της 20ετούς επιβεβαρυμμένης λειτουργικής τους κατάστασης».

«Το ελάχιστο λοιπόν καθήκον μας απέναντι στην υπηρεσία, στην ασφάλεια των πολιτών, στις οικογένειές μας και στον αυτοσεβασμό μας την ώρα αυτή, με το ίδιο υψηλό αίσθημα ευθύνης επί 21 συναπτά έτη που καθημερινώς επιδεικνύουμε στην εκτέλεση της υπηρεσίας μας, μας επιτάσσει να δώσουμε αγώνα για την αξιοπρέπεια μας και για την απρόσκοπτη διατήρηση της ομαλότητας και της ασφάλειας εντός των καταστημάτων κράτησης και κατά επέκταση όλης της κοινωνίας» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα