Κομοτηνή: Αντιδράσεις για την ίδρυση νέας Νομικής Σχολής

11:32 7/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αντιδράσεις καταγράφονται στη Ροδόπη στο άκουσμα της είδησης ότι σχέδιο ίδρυσης τέταρτης Νομικής Σχολής στη χώρα, επεξεργάζεται ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Σε δήλωση του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κος Ιλχάν Αχμέτ σημειώνει μεταξύ άλλων: « Αν στόχος τους είναι και πάλι η Θράκη και η Νομική Σχολή της Κομοτηνής, πρέπει να παραδεχτούμε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο»…

Αντιδρούν και

οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου
«Εκφράζω έντονα την αντίθεσή μας, για τις όποιες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και ζητώ από όλους τους περιφερειακούς και τοπικούς φορείς, την έγκαιρη κινητοποίηση προκειμένου να μη βρεθούμε ενώπιον δυσάρεστων και τετελεσμένων γεγονότων.» σημειώνει για την Δημοτική Παράταξη «Εμείς …η πόλη», η επικεφαλής κα Καζάκου Φελίνα.

Αιχμηρό σχόλιο από την «Πολιτική Ανατροπή»

«Ακατανόητη» χαρακτηρίζει την απόφαση του Υπουργού Παιδείας η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολιτική Ανατροπή» κα Ελένη Λαφτσή. «Δεν μπορώ ειλικρινά να κατανοήσω ποιά ανάγκη οδήγησε τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρογλου να εξαγγείλει από την Πάτρα την ίδρυση της 4ης Νομικής Σχολής στην Ελλάδα. Άραγε οι υπάρχουσες Νομικές Σχολές(Αθήνα ,Θεσσαλονίκη,Κομοτηνη) καθώς και οι χιλιάδες άνεργοι η υπο-απασχολούμενοι νομικοί δεν καλύπτουν τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας;» σημειώνει η κα Λαφτσή.

Αντιδράσεις και από τη ΝΔ
«Σαφώς και το θέμα που προκύπτει είναι πέρα και πάνω από κόμματα ιδεολογίες και πρόσωπα, είμαστε υποχρεωμένοι όλοι οι Θρακιώτες να ενωθούμε σε κοινή δράση με ένα μόνο σκοπό , την ενίσχυση της και όχι τον αφανισμό της.» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πολιτευτής της ΝΔ κα Βούλα Ελευθεριάδου προτείνοντας την σύγκλιση περιφερειακής σύσκεψης όλων των εκπροσώπων των φορέων της Α.Μ.-Θ και ειδικά της Ροδόπης , προς ενημέρωση και λήψη αποφάσεων ώστε να υπάρξει μια συνολική και δυναμική αντίδραση στους σχεδιασμούς του υπουργείου.

Δηλώσεις Δ. Χαρίτου, μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ
Στη συζήτηση που άνοιξε για την αναμόρφωση του πανεπιστημιακού χάρτη της χώρας αναφέρεται με σχόλιο του στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB το μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, κος Δημήτρης Χαρίτου σημειώνοντας «Παρακολουθούμε με έκπληξη και ανησυχία ατυχείς χειρισμούς και επιλογές από μέρους υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου παιδείας. Επιλογές που προκρίνουν την συγχώνευση του ΤΕΙ ΑΜ-Θ με τα αντίστοιχα ΤΕΙ της Κεντρικής Μακεδονίας για την δημιουργία ενός νέου Παν/κου Ιδρύματος υπό την αιγίδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας με έδρα την Θεσσαλονίκη.» Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτου αν όσα συζητούνται στο δημόσιο διάλογο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είναι ανάγκη το ταχύτερο δυνατόν η ηγεσία του Υπουργείου παιδείας να αποσαφηνίσει πλήρως τις πραγματικές της προθέσεις. « Τέτοια σημαντικά ζητήματα είναι αδιανόητο να συζητούνται ερήμην των τοπικών κοινωνιών και των φορέων της, όταν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα αποτελούν πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής.» τονίζει ο κος Χαρίτου προσθέτοντας πως «Τα σοβαρότατα υπαρκτά προβλήματα νομιμότητας στο ΔΠΘ προφανώς και δεν είναι δυνατόν να οδηγούν σε επιλογές που το αποδυναμώνουν περαιτέρω!»

Κοινή σύσκεψη στο Επιμελητήριο με όλους τους φορείς
«Επιβάλλεται συντονισμός από όλους τους φορείς του νομού για την αντιμετώπιση του θέματος.» αναφέρει ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης σημειώνοντας πως φορείς, Βουλευτές, Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι, επαγγελματικοί, επιχειρηματικοί φορείς κι επιστημονικοί σύλλογοι καλούνται να παραβρεθούν σε κοινή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 11:00, παρουσία του Πρυτανεύοντος του ΔΠΘ κ. Σ. Τουλουπίδη.

Αντιδρούν και οι καφεποτοπώλες

Τέλος,ανακοίνωση εξέδωσε και το Σωματείο καφεποτοπωλών ¨Κομοτηνής και Περιφερείας με την οποία τονίζεται η αντίθεση των μελών του Σωματείου στην ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής «μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους» σημειώνεται με αναφορά στον «μαρασμό των επιχειρήσεων στο μέλλον.» Παράλληλα, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση » Θα θέλαμε να εκφράσουμε σαν Σωματείο την αντίθεση μας σ’ αυτή την απόφαση και καλούμε τους Βουλευτές ,την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους λοιπούς Φορείς να πάρουν άμεσα θέση, ώστε να πιέσουμε όλοι μαζί για την σωτηρία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και όλης της Θράκης.»

Keywords
Τυχαία Θέματα